BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #467805 przez aksa
mój też ma prace w domu teraz np przegląda faktury itd,ciągle przy kompie,jaki śprogram pisze albo inną czarną magię uprawia i można powiedzieć że jest ale go nie ma,dlatego staram się go wciągnąć na spacery w niedziele, ooo i na samym początku nie zgodziłam się na tv w sypialni i się z tego bardzo ciesze bo w naszym zakątku też mamy chwile tylko dla siebie:)

Gosia będę jutro o Was myślała! będzie dobrze najważniejsze to dobra opieka dla Zosi!a Twój tata tak jak mówisz czuwa nad Wami!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467846 przez Agnieszka86
Gosiu dzięki za wsparcie... ale mam wrażenie, że nie dociera do niego, że ja sama jak palec siedzę, on nie zdaje sobie sprawy z tego jakie to ciężkie, a kiedy jest weekend i moglibyśmy spędzić go razem, to on na mecz jedzie, albo odsypia całotygodniowe wstawanie:( Jakoś muszę sobie z tym dać radę, chyba dzisiaj zostawię go popołudniu samego, a ja pojadę do rodziców, albo pójdę do kina...niech zobaczy jak to jest.
Tata nad Wami czuwa, bądź spokojna...
Aksa to jest najgorsze-jest ale jakby go nie było... Na telewizor w sypialni ja też absolutnie się nie zgodziłam!

Już przestaję marudzić, to się chyba nasila przez hormony...
Własnie byłam na spacerze, ciepło jest to Zosiaczka dotleniłam troszkę.

12 lata 2 miesiąc temu #467847 przez Gosia27
Aksa jeżeli chodzi o jelitówkę, toja się zaraziłam po 3 dniach od mojego męża i reszty rodziny. Także każdy inaczej ją przechodzi.Ale nie życzę Ci jej bo ja ją przeszłam fatalnie.

Agnieszka ja już sama nie wiem czy to faktycznie 22 tydzień u mnie. Bo między terminem z miesiączki a USG jest 1,5 tygodnia różnicy :dry: i tak to by była w 20 dopiero...

12 lata 2 miesiąc temu #467852 przez Agnieszka86
Gosiu no to faktycznie jest rozbieżność terminowa, co do tygodnia ciąży, ale trzymajmy się 22 ;) zawsze to bliżej do spotkania z maleństwem:) A jak Ci lekarz wpisuje tygodnie w karcie ciąży?

12 lata 2 miesiąc temu #467857 przez aksa
Agnieszka hormony na pewno nam w samotności nie pomagają! tylko się nakręcić można;/ a spacerek to super pomysł na dzisiejszy dzień bo u nas też piękna pogoda!

Gosiu kurcze ja się teraz właśnie boje, a powiedz mi jak z tym walczyłaś?jakieś leki można brać?? wiem,że najgorsze jest odwodnienie i trzeba wmuszać w siebie wodę, ale jak przypomne sobie jak kiedyś to miałam to brrrrrr :(

12 lata 2 miesiąc temu #467858 przez Gosia27
Agnieszka wpisuje wg miesiączki od samego początku...trochę się dziwię, ale przecież nie będę ingerować w jego kompetencje...wiesz po mnie to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży...eh :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #467860 przez Gosia27
Aksa ja we wtorek do północy leżałam w szpitalu pod kroplówkami,bo już byłam odwodniona. Nic mi nie pomogło, ani gorzka herbata, ani cola, sucharki itd...

12 lata 2 miesiąc temu #467861 przez Agnieszka86
Gosiu, no cóż widocznie lekarz tą metodą określa wiek Zosi. Nie widać po Tobie ciąży, bo sporo przeszłaś w tym czasie, schudłaś, a i malutka jest widocznie drobniutka. Ale nic się nie martw jeszcze Ci brzusio wyskoczy :)

12 lata 2 miesiąc temu #467865 przez Gosia27
Agnieszka mam taki mętlik w głowie, strasznie mi ciężko, czuje się winna, że tak się dzieje :dry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467866 przez Agnieszka86
Gosia czy Ty oszalałaś kochana? Jaka winna?! Nie zadręczaj się, bo nie masz na to najmniejszego wpływu!!! Dbasz o siebie i najważniejsze, że KOCHASZ Zosieńkę, to dla tego maleństwa najważniejsze! Dajesz jej tyle ile możesz! :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #467867 przez patrycja85
hej cioteczki:)))
my właśnie skończyliśmy rozpakowywanie kartonów:) wszystko już stoi na nowych meblach. zostały mi tylko moje papiery do posegregowania ale to jutro:) a teraz obiad, kościół i spacer chociaż nie wiem jak to dziś będzie-te marsze w stolicy:)))

aksa-uwielbiam te krówki z napisami;) zresztą wszystkie lubie;)
gosia-powodzenia jutro:) trzymam kciuki

z tymi facetami to już tak jest. oni inaczej do tego podchodzą. my od razu ustaliliśmy że weekendy są dla nas. ale różnie wychodziło. albo ja się uczyłam bo egzaminy albo B cos miał. ale piłki w weekendy nie ma:) zresztą mojemu B za 2 tyg kończy się liga a na zimę się już nie zgłaszał bo przecież w razie co musi być ze mną w domu:) nie wiem czy wam pisałam ale ostatno właśnie rozmawialiśmy o piłce i B mówi że na jakiś czas odpuszcza bo teraz ta zima a potem marzec, kwiecien, maj to wiadomo że nie bedzie grał. zresztą sam nie wie kiedy teraz pogra bo dzidzia. a ja mówie-no jak kiedy-bedziesz brał małego na mecze. ktoś tam zawsze siedzi na ławie to go popilnuje. założysz mu kask na głowę żeby nie dostał i luzik. a on mówi że nie bo tam przeklinają:) i wymyśliliśmy że mały będzie w kasku i nausznikach. uśmieliśmy się z tej wizji:)

12 lata 2 miesiąc temu #467868 przez aksa
Gosiu to,że nie widać po Tobie to się nie martw,moja mama zawsze była chodzinka i u niej brzuszek dopiero się pokazał w 6 miesiącu i to nie na początku! a mi brzuszek się pokazał dopiero jakieś 3 tygodnie temu i rośnie;p a wcześniej nie było po mnie widać, nawet gin sobie wtedy ze mnie żartował, ''że go w jajo robię z tą ciążą bo nic nie widać''

ojj no tak pisałaś o szpitalu :dry: rany mam ogromną nadzieję,że mnie to ominie

12 lata 2 miesiąc temu #467875 przez Agnieszka86
Dobra dziewczynki, dosyć tego dobrego, zabieram się za obiad. Trzymajcie się cieplutko i udanej, spokojniej niedzieli :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #467876 przez aksa
Agnieszka udanej niedzieli!! buziaki

ja też spaddam z kompa, milego dnia!

12 lata 2 miesiąc temu #467877 przez Gosia27
Agnieszka jest mi po prostu przykro...staram się być silna i cieszyć błogosławionym stanem, ale brakuje mi już czasem siły. czuję się bezradna... :(
Ja też uciekam. Idziemy na spacer, a potem muszę się doprowadzić do staniu, spakować się. O 9 już wyjeżdżamy, żeby być na 13 w Katowicach. Dziewczyny 3majcie z naszą córeczkę kciuki. Dobrze, że jesteście :kiss:
dobrej reszty niedzieli i jutrzejszego dnia :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka