BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467362 przez katarzyna1702
Chiczi mój chrześniak jakoś tak w 16 tyg niechcący ale dość ostro centralnie w środek brzucha kopnął mnie nawet boleśnie na szczęście nic się nie stało ale również jak Ty wystraszyłam się i aż popłakałam że przez taką głupotkę mogło się coś stać Małemu. Natomiast moja koleżanka w zaawansowanej ciąży dość ostro walnęłam się klamką w drzwiach od łazienki i także nic się nie stało. Myślę że Malce są dobrze chronione przez wody płodowe i naprawdę solidne uderzenie pewnie by zaszkodziło np. jak to się słyszy w bójkach albo tatusiowie biją swoje ciężarne kobiety.Tak czy inaczej trzeba uważać a o zimie i lodzie to ja nie chce nawet myśleć po prostu nie będę wychodzić z domu bo gleba murowana ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #467363 przez chiczi
Dzięki Kasiu, uspokoiłaś mnie :*
Wiem, że przecież zrobił to niechcący, ale jestem zestresowana do tej pory :|.
Nie boli, więc mam nadzieję, że jest ok :)

12 lata 2 miesiąc temu #467369 przez sylwka727
Chiczi mojemu mężowi wypadł telefon akurat na mój brzuch i też się zdenerwowałam aż sie rozpłakałam z nerwów ale nic się nie stało mała zaraz się ruszała i się trochę uspokoiłam ale byłam na niego zła że nie uważa
A w pierwszej ciąży w zimie wyrąbałam ale spadłam jak kot na 4 łapy i w brzuszek się nie ubiłam. Ale boję się zimy bo ja jestem okropna niezdara i często się wywracam albo spadam ze schodów na szczęście w ciąży mi to przeszło ale kto wie jak to będzie jak spadnie śnieg :huh:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #467373 przez sylwka727
Aha no właśnie jak to się liczy bo ja już zgłupiałam na każdej stronce inaczej pisze kiedy zaczyna się poszczególny miesiąc ciąży? :unsure:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467381 przez lenusia7
dziekuje za rrady ...trzeba bedzie sie ograniczyc z sola a ja tak kocham słone .
Depechebylam dzis pol dnia na sienkiewce i w parku bo mieszkam tuz za tunelem na czarnowie :D A co do spodni wrzuc foteczke jak bedziesz miala chwile . akurat zamierzam kupic . ja nosze 38/40 moze sie wcisne

12 lata 2 miesiąc temu #467385 przez aksa
to ja już też nie wiem jak się liczy :dry:

sylwka ja właśnie też jestem troche niezdara :blush: i wizja śniegu i lodu na ulicach trochę mnie przeraża, ojjj mycie podłóg!nie cierpię już wole kibel myć! ;p

u mnie plany na wieczór już się zmieniły, zadzwonił nasz kolega,że z Anglii zjechał na jakiś czas i żeby się spotkać więc standardowo u nas, ale to będzie mini imprezka taka 4- osobowa
ale jutro to chyba telefony powyłączamy drzwi zamkniemy i nie ma nas dla nikogo :lol:

Patrycja u nas komoda w paczce leży już drugi tydzień i się prosi o złożenie!

Depeche udanych łowów na zakupach!! :blink:

łazienkę posprzątałam jeszcze kuchenka do czyszczenia i moge sama siebie odgruzowywać bo moje paznokcie po sprzątaniu wyglądają ''bosko''

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #467405 przez Depeche
img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/24/29/75/2624297529_1

img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/28/47/91/2728479100_1

img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/28/47/91/2728479100

Lenusia tu masz te spodnie, pierwsze te takie dlugie, mozna powiedziec elegancjie, oczywiscie z pasem ciazowym. Są z cienkiego materialu, z firmy 9 fashion, naprawde ladne, ale co zrobic jak d.wielka.

Te drugie to rybaczki do kozaczkow z H&M, masz dwa zdjecia.

Ja wieczorkiem wrzuce wymiary tych portek, bo czarne mam do prasowania i musze je zmierzyc .

12 lata 2 miesiąc temu #467422 przez Agnieszka86
Gosia miło, że czekałaś na wieści o naszej "kruszynce" :silly:

katarzyna1702 ale te kg fajnie opisałaś:) Chyba muszę mężowi taką prezentację zrobić, zobaczymy co się będzie działo :blink:

Sylwka może i te kg nie takie straszne... pozbędziemy się ich, tylko czuję się jak wielka klucha... i bynajmniej nie dotyczy to brzuszka. Chyba gorsza jest świadomość tych 10 kg, niż rzeczywistość.

U mnie właśnie piecze się piernik, jeszcze mięso na jutro zrobić i pozmywać podłogi... a potem relax :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #467442 przez sylwka727
Agnieszka nie tylko Ty sie tak czujesz ja też się właśnie tak czuje a już najbardziej mi się humor pogarsza jak po krótkim spacerze sapie jak lokomotywa :dry:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #467450 przez Agnieszka86
Sylwka ja też sapie, dysze i nie wiem co jeszcze... :dry: Ostatnio zauważyłam, że jak leżę i mam nisko pod głową to jest mi duszno!! Od tego czasu śpię na 3 poduchach i jest ok.
Damy radę jakoś, a potem dieta karmiących mam plus ruch i będzie ok:) Będziemy się wspierać w walce z nadmiarem kg :)

12 lata 2 miesiąc temu #467453 przez Gosia27
Depeche dzięki za przepis, potraktuję to canelloni jako mały eksperyment. Bo trochę jest z nim roboty :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #467493 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia do Słubic z Zielonej fajna, dobra droga :-) Nie raz przejeżdżałam przez Słubice, bo mam rodzinę w Kostrzynie n/O więc 40km od Słubic :P W zeszłym roku nawet jechałam autem po mojego męża odebrać go z Woodstock'u :P

Wyjeżdżam :-) Papa ciężaróweczki i brzuszeczki :kiss: :kiss: :kiss:

Andzia poważnie?? Toż to ja rodowita Kostrzynianka :D 19 lat tam mieszkałam :)

12 lata 2 miesiąc temu #467495 przez xxElaElaEeexx
Witam brzuszki :)

Ja dziś pojechałam na 8 do szkoły .Po 2 lekcjach kazali nam iść do domu,bo nauczycielki nie było.Więc wróciłam do domu ,zjadłam śniadanie i pojechałam znowu na miasto .Obeszłam cały żywiec w tym 2 galerie i nawet targ i żadnej sukienki nie kupiłam. :huh: A nogi to mi teraz do du.y wchodzą i kręgosłup mnie tak boli ,że szok .Jak zawsze chodzenie w szpilkach czy wysokich obcasach nie sprawiało mi problemu to teraz na czas ciąży chyba muszę kupić sobie buty na płaskiej podeszwie .Ale facet mnie pocieszył ,bo w poniedziałek pojedziemy do Bielska .Tam będzie większy wybór sukienek i butów. :laugh: Więc może coś kupię.
Po powrocie z miasta facet odkurzał ja zajęłam się łazienką ,wycieranie kurzów i myciem podłóg.I teraz już nic mi się nie chce :laugh: Wszystko mnie boli ,czuje się jak paralityk ;)

12 lata 2 miesiąc temu #467508 przez lenusia7
Ja wlasnie wrocilam z galerii w koncu kupilam rurki byly w promocji z 159 na 89 . ela ja juz dawno zrezygnowalam ze szpilek teraz tylko plaskie albo koturna . fajne sukieneczki dzianinowe beda w biedronc , bardzo podoba mi sie szara do leginsow czy szarych grubszych rajstopek w sam raz . No i oczywiscie kapcioszki po domu cieplutkie z mikrofibry ksztaltu balerinek po 8 99 wiec napewno kupie bede w nich smigac po szpitalu :D

12 lata 2 miesiąc temu #467514 przez Agnieszka86
Ela ja tak jak Lenusia zupełnie zrezygnowałam z obcasów, tylko płaska podeszwa teraz... Sukienkę na pewno jeszcze kupisz :)

Lenusiaod kiedy te kapcioszki w Biedrze, bo nie chce mi się załadować gazetka on-line? :angry: bardzo ładnie wyglądasz, to ten płaszczyk, który już dobrą chwilę temu pokazywałaś nam na forum? Kurcze, fajnie odcinany pod biustem... ja nie mogę takiego znaleźć nigdzie, a jak już znajdę, to jak na brzuszku jest ok to w ramionach za wielki, a jak w ramionach pasuje to na brzuszek za mało miejsca, albo biust mi się nie mieści :lol: Jestem kompletnie nie wymiarowa teraz :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka