BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #476280 przez Depeche
pęczak jest dobry, polecam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476296 przez mamcia2013
O kurczę, ja się wyrzeknę słodyczy itp ale do szpitala nie pójdę ! Koticz nie przepraszaj :) chociaż mnie uspokoiłaś troszkę. Ale mam teraz wyrzuty straszne bo zeżarłam naleśniki z dżemem! :( Kaszę lubię więc nie będzie źle.

12 lata 1 miesiąc temu #476357 przez dominia
jestem mamą lutową i Koticz to co Ty wygadujesz o zagrożeniach ciąży jak sie ma cukrzyce ciążową to jakiś absurd !! jakie obumarcia płodu w 38 tygodniu ? jakie niewykształcone narządy ? matko dziewczyny nie słuchajcie takich głupot bo to sie w głowie nie mieści.

Trzeba trzymać dietę, zero jakichkolwiek słodkości, mierzyć cukier glukometrem godzine po posiłku i bedzie wszystko ok :) norma z palca to 90 na czczo a do 120 po posiłku :)

12 lata 1 miesiąc temu #476381 przez mamcia2013
Dominia no to kamień z serca :) w grudniu mam wizytę to się dowiem co mój gin powie. A Ty też masz cukier wyższy że masz takie informacje?

12 lata 1 miesiąc temu #476385 przez dominia
Tak u nas na forum sa 4 mamusie z cukrzyca ciazowa, ja rowniez :) znam sie nie znam.. Bo staram sie trzymac diete, stronki Ci teraz nie podam bo pisze z telefonu ale jutro chetnie :)

12 lata 1 miesiąc temu #476390 przez mamcia2013
Dominia to będę wdzięczna jak podasz :) a do szpitala wysyłają z cukrzycą? Ja się wystraszyłam trochę...

12 lata 1 miesiąc temu #476395 przez dominia
Ja akurat lezalam w szpitalu na kolke nerkowa i pielegniarki same robily mi pomiary, przy okazji tak wyszlo :) napewno z tym nie wysla Cie do szpitala :) bedziesz pod kontrola diabetologa z przychodni :)

12 lata 1 miesiąc temu #476402 przez mamcia2013
Uff co za ulga :) czyli trza się wziąć za siebie i to porządnie. A myślałam że mnie to nie chwyci :) jakiś czas temu mierzyłam w domu cukier i był dobry (wieczorem) dlatego zdziwiłam się tą glukozą dzisiaj.

12 lata 1 miesiąc temu #476412 przez dominia
Wieczorem zazwyczaj jest dobry ;) cukrzyca ciazowa mogla Ci sie pojawic niedawno :)

12 lata 1 miesiąc temu #476418 przez mamcia2013
Mam nadzieję że nie będzie to jakiś wielki problem w życiu codziennym no i że nie zaszkodzi mojemu synkowi :)

12 lata 1 miesiąc temu #476432 przez xxElaElaEeexx
Ja też mam wizytę dopiero w grudniu i pewnie wtedy lekarz mi każe zrobić badanie poziomu glukozy.

Dziś byliśmy z pieskiem u fryzjera,potem na zakupach . Jak wróciłam do domu to byłam taka głodna ,że zjadłam talerz zupy,pierogi,kanapki,banana .Piję już 3 herbatę i zaraz zjem ciastko :silly:

Życzę dobrej nocki kobietki :kiss:

A to nasz pupil
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #476437 przez mamcia2013
Ela to też ładnie pochłaniasz żarełko :) ja pomarańcza zjadłam taki kwaskowaty :D i do wyrka zaraz.
Ja nie wiem czemu ale nie chciałabym takiego psiaka, ja muszę mieć się do czego przytulić :D kiedyś miałam amstafa zmieszanego z pitt bulem (suczka) ale biedna nam zdechła :( a taka kochana była, w łóżku ze mną spała.. ehh ale takie jest pieskie życie.
A ten Twój to fajnie wygląda ;)

12 lata 1 miesiąc temu #476439 przez mamcia2013
Dobranoc Mamusie i Brzusie :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476493 przez Beata 26
Dzien dobry, dzis to chyba mnie nikt nie pobije z porannym wstawaniem. 4.30..... Ehhh
Wiecie, ze tu nie badaja poziomu glukozy jak w PL? Tylko przy badaniu krwi kilka tygodni temu! Powiedzieli, ze cukier w normie. I wez tu badz madrym. Typowego badania ginekologicznego wewnetrznego tez nie mialam, wiec nie wiem czy z szyjka wszystko ok. Co za kraj!!!! Brak slow.

Boshe tak mi sie ostanio teskni za Polska ;) poza tym dobrze, ze Was mam - tak jakos razniej:)
Dzis wieczorem idziemy na joge !! ;)

12 lata 1 miesiąc temu #476534 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny wracam do żywych;) niestety moja mała infekcja przerodziła się w zapalenie gardła wczoraj byłam u lekarza dostałam niestety antybiotyk i syrop, antybiotyk można brać w ciąży oprócz pierwszego trymestru więc mam nadzieje że Franusiowi to nic nie zaszkodzi. A jakby tego było mało od samego przebudzenia bolą mnie zęby:( masakra jakaś ;(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka