BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #476536 przez Lafi
Witam

Mamcia nie panikuj, 3 miechy wytrzymiesz, poczytaj sobie o diecie cukrzycowej nie jest tak źle, śniadanie rozkładaj na dwa razy np 7 i 9, na obiad to nic pieczonego i smażonego, jak zjesz zmiemniaki z gotowaną piersia z kuraka to będzie ok, zobacz jak u ciebie z mlekiem, bo wiem ze po mleku tez lubi cukier wariować, owoce bezpieczne to jabłka, możesz tez zrobic sobie galaretke z kurczaka z ważywami, nie jest źle, wariacji masz sporo, jak juz ciasto to drożdzowe, lub sernik np z samego sera:) a naleśnika możesz zrobic z ciemnej mąki i na tefolnce tez sa ok, pierogi tez z ciemnej mąki robiłam kiedys takie z truskawką i były pyszne, i fajną rzeczą jest parowar, wsadzaszz na jeden poziom mięcho dalej jakies warzywa i obiad w jednym garku gotowy:) trzymam kciuki dasz rade. i organizm ci się oczyści :silly:

A ja mam stresa dzis wizyta,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476555 przez kika1985
koticz napisał:

andzia wiem jak jest,chrześnica mojego męża też jest w monsterach zakochana.
Mój mąż ma dwie chrześnice i z obiema spędzimy święta więc mam nadzieję,że uda mi się go przekonać żeby w tym roku Mikołaj ominął nasz adres ;) ileż można prezentów kupować!!??

A u nas na święta w tym roku prawdziwa masakra.My zawsze najpierw idziemy na kolacje do świrki( tak jest 6os+2dzieci) a potem do moich rodziców(4os+2dzieci) to już jest 14osób plus my i w święta pewnie odwiedzimy jeszcze teścia...skąd na to wszystko brać pieniądze????

my będziemy u teściów 2 osoby plus ich córka z chłopakiem, a u mamy to mama jej facet 2 osoby plus siostra z mężem i córką i brat z żoną , ale w tym roku ustalilismy że kupujemy prezenty u teściów normalnie dla kazdego, a w mojej rodzinie to tylko dla rodziców i dzieci, a dla rodzeństwa i małżonków już nie

12 lata 1 miesiąc temu #476557 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Może znajdę na allegro ta lalke z trumną :P to wam pokaże. Ale jest teraz szał na te lalki. Sama lalka to 80-100zł+ akcesoria. Można ją ubierac itp. Jest kilka lalek z tej serii i co najgorsze to są to lalki w różnych wcieleniach... np Monster High na rolkach,Monster High pidżama party, wersja zimowa, wersja z trumnami itp :P

To jest przykładowa lalka:

allegro.pl/monster-high-upiorni-uczniowi...isy-i2803306785.html

wiem że teraz moda na nie panuje , moja chrześniaczka taką dostanie ale od swojej mamy B)

12 lata 1 miesiąc temu #476566 przez kika1985
Depeche napisał:

moja mloda zazyczyla sobie amek dla kucyka, 399 zl. Chyba musi sobie zmienic zyczenie.

:cheer: :cheer: :cheer: mój zażyczył tableta , no ale udalo mi się kupić za 1 zł :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476568 przez katarzyna1702
Cześć Dziewczynki to mnie nastraszyłyście troszkę ta cukrzycą ale wierzę że będzie dobrze też za tydzień zrobię to badanie . Tadan...i tak z wejściem w 26 tydzień ciąży oświadczam że nie widzę już swojej cipki :ohmy: :ohmy: :ohmy: :laugh: a golenie wczoraj było po omacku to się gin dziś uśmieje hehehe prosiłam męża a ten mi się zaoferował strzyżeniem maszynką do włosów trymerem no ja mu się nie dam tam pochlastać bo to zabrzmiało groźnie wrrr....;) :S

12 lata 1 miesiąc temu #476570 przez kika1985
właśnie to mi sie nie podoba w naszym forum że osoby z zewnątrz sobie nas czatają!!!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476576 przez Paulina 77
kika1985 napisał:

właśnie to mi sie nie podoba w naszym forum że osoby z zewnątrz sobie nas czatają!!!

Cześć wszystkim!
Ja czytałam teraz, ale jeśli długo nie odświeżam strony, to mnie wylogowuje z forum i przypuszczalnie widać mnie jako gościa :lol: - kiedy poźniej odświeżam bez zalogowania

Ale rzeczywiście kogoś jeszcze widać

12 lata 1 miesiąc temu #476594 przez Depeche
Witajcie

Cukrzyca ciazowa jest b. grozna, nieleczona. Przypadki, jakie podala Koticz sa jak najbardziej mozliwe, przy nieleczonej cukrzycy i przyznaje sa dosc ekstremalne. Nie idzie sie z na zwyczajnie do szpitala, chyba, ze jest ciezka do zbicia. najpeirw zaleca diete, ew. glukometr. Bez paniki. Trzeba jednak znac zagrozenia i w zadnym wypadku ich nie bagatelizowac.
Baeata cukier na czczo mozesz miec ok, a bedziesz miala za wysoki po jedzeniu. Mozesz chyba zrobic sobie to badanie prywatnie, ono nie powinno byc jakos kosztowne. Naprawde warto, to jest bardzo wazne.

A ja dzis zawiozlam malutka do zlobka i mam plany na wielkie praowanie. Czy sie zbiore, nie wiem. bo sie wpakowalam wlasnie do lozka. Jak zwykle ostatnio non stop mam zgage. Brzuch uciska mi juz zebra, ciezko jest oddychac, a tu jeszcze 3 miesiace.

12 lata 1 miesiąc temu #476596 przez Agnieszka86
Witam brzuszatki :kiss:

AniaCzajka kuruj się kochana. Małemu nic nie będzie na pewno, przecież lekarz wie co robi :)

Lafi, Katarzyna trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści:) Gosia Ty też dzisiaj masz wizytę z tego co pamiętam?

Gdzie ta Sylwka się podziewa??? :ohmy:

Ale dzisiaj pospałam, aż do 8.15:) Ale nie mogłam zasnąć niestety dość długo :(
Pogoda u mnie dzisiaj mglista, ale słoneczko próbuje się przebić:)

A to mój łup wczorajszy:
allegro.pl/show_item.php?item=2801644936

12 lata 1 miesiąc temu #476614 przez Depeche
No piekne, cena tez piekna .

12 lata 1 miesiąc temu #476633 przez kika1985
agnieszka super zakup

12 lata 1 miesiąc temu #476635 przez Paulina 77
Super spodenki :)
Macie cierpliwość, żeby przeszukiwać allegro :)

Mam ochotę zrobić pożywną pizzę na spodzie z włoskiego przepisu, ciekawe, co z tego wyjdzie :silly:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476649 przez andzia_zg
Dzień doberek.

Ja się zwlokłam z łóżka dopiero o 9:30 Nie wiem czemu ale najlepiej mi się ostatnio śpi rano. Co prawda przesypiam cała noc (z przerwami na siusiu) ale najsmaczniej zasypiam rano. Dzis nawet nie słyszałam męża budzika jak dzwonił 3 razy.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :-)

AniaCzajka kuruj się. Moja koleżanka (ma termin na koniec marca) też niestety musi brac antybiotyki.Tak jej zawaliło gardło, że szok. Jakiś wirus teraz panuje.

Depeche pisałaś o zgadze. Mi masakrycznie pali rure wieczorem jak sie położe do łóżka. Wczoraj aż mi sie cofneło i myślałam, że zwymiotuję. Nic mi nie pomaga.

xxxElaElaeexxx ale wypiekniony ten Twój piesio :lol:

Dziś mam troche sprzątania w domu,a potem musze przygotować materiały na korepetycje,bo ma przyjść jutro chłopak na lekcje chemii. W sumie to korepetycji to udzielam gdzies z 9 lat. Najwiecej uczniów miałam jak mieszkałam w Zgorzelcu. Codziennie miałam kogoś, każdy polecał i zrobiła się niezła grupka uczniów.Tu w Lubaniu jakoś zbytnio nie mam warunków do tego, a poza tym już mi się nie chce.Po pracy byłam zmęczona, teraz ciąża. Wczoraj dzwoniła mama tego chłopca i prosiła o korepetycje. Nawet do mnie dojedzie do Lubania ze Zgorzelca. Był już kiedyś u mnie na lekcjach.Nie mogli znaleźć nikogo innego, kto by się zgodził go uczyć. Głupio mi było odmówić, bo wiadomo jak jest ciężko znaleźć dobrego nauczyciela dla chorego dziecka,a bardzo im sie podobało jak prowadzę lekcje. (on ma zespół Aspergera) więc się zgodziłam. Mam korki jutro więc potem musze przygotować sobie jakies materiały.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #476650 przez Agnieszka86
Paulina ja to tak ostrożnie i delikatnie to allegro przeglądam, ale odważyłam się na kupno kilku rzeczy więc chyba się rozkręcam :blink: Przyjemnie pooglądać takie śliczne małe ciuszki:)
Mniam pizza... daj znać jak Ci wyszła:) Może przepis na to ciasto wyżebrzemy:)

12 lata 1 miesiąc temu #476658 przez Depeche
Hm, chyba tez zrobie pizze.

Andzia, ja biore rennie, na chwile pomaga. Wieczorem pomaga na tyle, ze zasypiam, ale rano jak cos zjem to od razu wraca no coz mamy zoladki prawie w gardle to nas piecze. Mialam tak samo w pierwszej ciazy.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka