BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #476901 przez kika1985
mamcia ja też nie lubię eksperymentowac :p dobre jest to co jest znane heh :p

jutro ide na odrosty standardowo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476902 przez Depeche
Wiesz , ja wczesniej miszkalam w bloku, a teraz mieszkam w kamienicy. Nigdy bym do blokow nie wrocila. Tu jest cieszej, nie smierdzi mi w kuchni tym co gotuje sasiad ( o kiblu juz nie wspomne). Ja wyremontowalam mieszkanie, mam cieplo, bo tez bylo zimne. No ale my mamy wlane, to mozna remontowac i robic pod siebie. Drzewo sprzedacie na pewno. A dlaczego tak sie dzieje, nie wiem, mozecie zawsze wezwac kominiarza prywatnie, najlepiej bieglego to wyda wam opinie na pismie. Tyle tylko, ze to kosztuje. Moj znajomy tez mieszka w starej kamienicy, ale w takiej, gdzie w ogole nie ma ogrzewani ( tez nie chcialo mi sie w to wierzyc, bo to jest w samym centrum). On sobie robil kominek z tzw. plaszczem wodnym, ze cale miszkanie mu ogrzewa. Nikt mu sie nie czepial.

12 lata 1 miesiąc temu #476903 przez mamcia2013
kika1985 napisał:

mamcia ja też nie lubię eksperymentowac :p dobre jest to co jest znane heh :p

jutro ide na odrosty standardowo

ostatnio zaczęlam marudzić mojemu Tomkowi że podoba mi się rudy kolor :D akle taki ładny rudy, ale boję się rzucić takie coś na łeb. A wkurza mnie że ciągle u fryzjera to samo :angry: nie mam pomysłu na nic...

12 lata 1 miesiąc temu #476904 przez kika1985
gosia czytałam o tym becikowym, ciągle coś kombinują , zmieniają, teraz mają nam zabrać trzynastki, nagrody jubileuszowe, odprawy emerytalne, i kurcze praca za nic , żadnych bonusów do 67 roku życia!! paranoja!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #476906 przez kika1985
mój mąż kiedyś powiedział że poślubił blondynkę i umrze przy blondynce B)

12 lata 1 miesiąc temu #476907 przez Depeche
A co wy w budzetowce pracujecie?

12 lata 1 miesiąc temu #476908 przez mamcia2013
kika1985 napisał:

gosia czytałam o tym becikowym, ciągle coś kombinują , zmieniają, teraz mają nam zabrać trzynastki, nagrody jubileuszowe, odprawy emerytalne, i kurcze praca za nic , żadnych bonusów do 67 roku życia!! paranoja!!!!

najlepiej udawać biedaka, pijaka i wtedy wszystko będzie nam się należało. Wiadomo że rodziny biedne potrzebują ale te naprawdę biedne...
A później balkonik pod gębą i zasuwaj do roboty...

12 lata 1 miesiąc temu #476909 przez mamcia2013
Hahha Kika dobry ten Twój mąż :D

12 lata 1 miesiąc temu #476910 przez kika1985
Depeche napisał:

A co wy w budzetowce pracujecie?

ja tak , mąż w policji i jemu tez mają zabrać trzynastkę i mundurówkę

12 lata 1 miesiąc temu #476911 przez Gosia27
Ja pracuje w państwowym szpitalu, jest socjal, itd...czyli na becikowe się nie załapiemy...bo przekraczamy dochód, fest
mamcia2013 masz rację...

12 lata 1 miesiąc temu #476912 przez Lafi
ja na drutach nie robie bo mam odruch wymiotny :lol:

Kika no jak juz pójdzie 13 wek to i pewnie wczasy pod gruszą a tak ja duzo nie zarabiam.

12 lata 1 miesiąc temu #476913 przez andzia_zg
Lubię tu mieszkać, bo okolica spokojna, mieszkam na parterze więc wyjście z wózkiem to nie problem, mam własny garaż i nie musze skrobać szyb tak jak to musiałam robić mieszkając w bloku,tylko, że ciągle cos wychodzi że jest nie tak. Jedyny minus,że do miasta mam daleko i piechotą za daleko by dojść bo to 4km.
W bloku miałam cieplutko,a tu mam wilgoć na ścianach, wilgotność w mieszkaniu ponad 80%,pranie mi nie schnie bo się wprost kisi. Latem wywieszam na dwór,gorzej zimą. Wtedy grzejniki musza być ciepłe bo inaczej ciuchy na maksa śmierdza.
A u teściowej nie ma miejsca :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #476915 przez Agnieszka86
Ja się na tych kominowych sprawach nie znam, więc się nie wypowiem. Ale faktycznie Andzia, nie ciekawie Wam się to poskładało, zwłaszcza, że dzieciaczek w drodze... Może da się to jakoś odroczyć, a zagrożenie zminimalizować, chociaż na te kilka miesięcy, tylko z drugiej strony bać się ciągle o Wojtusia? Może uda Wam się znaleźć jakieś mieszkanko jeszcze.

Kika ja prasuję, te ciuchy, które wieszam w szafie, jak np. koszule męża, albo moje bluzki-koszulowe itp. Prasuję, też, to co po włożeniu do szafy nie będzie pogniecione jak wyciągnę (koszulki męża), a reszta trafia pod żelazko zaraz przed założeniem.

12 lata 1 miesiąc temu #476916 przez kika1985
Lafi napisał:

ja na drutach nie robie bo mam odruch wymiotny :lol:

Kika no jak juz pójdzie 13 wek to i pewnie wczasy pod gruszą a tak ja duzo nie zarabiam.

Lafi wczasy pod gruszą to funduszu socjalnego idą , i nic państwu do tego :) chyba że pracodawca zmieni regulamin i zlikwiduje wczasy... ale w to watpię

12 lata 1 miesiąc temu #476918 przez Depeche
Z praniem mm to samo, brak balkonu to duzy minus.

Ja kilka m-cy pracowalam w budzetowie, ale ja sie do tego nie nadaje. Wczesniej pracowalam w korporacji, wycisk psychiczny ale inne pieniadze. Tu mnie szlag trafial, ze dostajesz malo, bo jestes mlodym pracownikiem ( nieoniecznie mlodym stazem ogolnie ), a zapierniczasz najwiecej, a stare larwy siedza i im d. rosna. Ale maz to chociaz sie o emeryture martwic nie musi, a matka mi mowila idz do policji, a ja ze nieee, a teraz bylabym juz chyba na emeryturze, albo zaraz przed.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka