- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Podobno nie trzeba szpecić tych drzwi do łazienki, bo można dokupić te plastikowe kółeczka po wycięciu dodatkowych otworów.
Mój T sam zrobił otwory w drzwiach łazienkowych i kupił kółeczka i jak ze sklepu wyglądają
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepraszam pozostałe Koleżanki za prywatę.
mamcia2013
dobrze wiedzieć, że ktoś faktycznie to zrobił i że ładnie wyszło
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulina trzeba tylko kupić specjalne nakładki do wiercenia i te kółka, dużo czasu nie zajmuje a na prawdę wygląda to tak jakbyś w sklepie kupiła
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
a ja już w domku rodzinnym, leżę sobie przed kominkiem (sorry andzia:)))
andzia-skoro właścicielka ma papiery na ten kominek to moze da się to jakoś załagodzić. a poza tym zazwyczaj przed rozbiórką można jakoś przebudowac do zgodnego z przepisami. jesli jest jeszcze objęty gwarancja to kosztami doprowadzenia do stanu zgodnego z wymogami spółdzielni właścicielka moze obciążyć firmę która kominek stawiała. może nie wszystko stracone.
dominia-fajnie że podpowiadziałaś co i jak ale mi też nie podoba się sposób w jaki to zrobiłaś. wiadomo forum to forum-każdy pisze co chce, ale my tu się wspieramy a nie atakujemy wzajemnie.
trzymam kciuki za wizyty.
gdzie ta sylwka?
co się dzieje z lenusią?
no i gdzie vernix z nową fryzurką?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
no własnie ciekawe jak tam fryzurka vernix
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Zostałam wywołana, więc jestem
Lafi, Katarzyna trzymam kciuki za wizyty.Tradycyjnie już, pochwalcie się już po
Patrycja odpoczywaj u rodziców, zazdroszczę Ci tego mąż- mężem, ale nie ma jak u mamy...
Andzia faktycznie wyszła stresowa sytuacja z kominkiem. Musisz się dogadać z właścicielką, niech ona odwoła się od tej decyzji, albo niech napisze prośbę/ żądanie o sprawdzenie drożności tych kominów-przepływów, czy jak to się zwie. U Ciebie i sąsiada. No i w ostateczności, walczyłabym o zwrot kosztów poniesionych za drewno. Będzie dobrze, trzymam kciuki!
AniaCzajka zdrowiej Kobietko, lekarz wie co robi, a antybiotyk szybciej zaatakuje wirusa i zaraz wyzdrowiejesz.
Wczoraj wyszłam do szkoły rodzenia po 15., a wróciłam przed 18. Pojawiła się dyrektor oddziału neonatologicznego i mówiła przez dwie godziny o szczepieniach ochronnych: obowiązkowych i zalecanych, a takze o karmieniu piersią i problemach laktacyjnych. Dużo ważnych informacji. Potem zakupy i nie miałam już sił, aby się do Was odezwać.
Tym bardziej by walczyć z włosami. Z farbowaniem poczekam do jutra (zero ochoty, jakaś taka połamana jestem przez ból kręgosłupa). No i dziś też byłam na zajęciach (temat z dietetyczką), zaraz idę robić karkówkę w sosie własnym z kiszoną kapuchą i ziemniakami, bo umieram z głodu
Uśmiechy!
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Zaniki pamięci u mnie trwają - dzisiaj zapomniałam mojego nr tel. służbowego i musiałam jednej babeczce podać nr tel. prywatnego
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jak będziesz miała wolną chwilke to zdradź nam trochę ciekawostek ze szkoły rodzenia
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]vernix jeśli masz jakieś ciekawostki ze szkoły rodzenia to bardzo chętnie poczytamy
To mnie zaciekawiło i dało do myślenia:
Co do szczepień zalecanych zastanawialiśmy się z mężolem nad zamienieniem dawki, którą podaje się w 6. tyg. życia, tzn.: na tężec, błonnicę, krztusiec, hemofilus, polio i WZW B; na dawkę szczepienia zalecanego, tzn. 6 składnikowego. Są 4 dawki, które podaje się od 6 tygodnia właśnie do 1, 5 roku życia dziecka. Są to 4 kłucia, a nie 12 osobnych. Każda dawka jest po 200zł. Kobieta nie reprezentowała jakiś aptek, zakładów farmaceutycznych, więc przekonała mnie w dużym stopniu. Takze tym, że dziecko lepiej znosi szczepienie-nie gorączkuje, nie jest ospałe. No bo 4 ukłucia, zamiast potrójnej dawki, to mówi samo za siebie.
Na chrzcie powiemy, że zbieramy kasę nie na ubranka, czy nie chcemy zabawek, ale pieniądze. Będzie na szczepienie.
Warto też zastanowic się nad zakupieniem szczepionki, którą podaje się w 1. dobie życia dziecka. Przeciw WZW B (1 dawka z 3.) Nazywa się Engeris i kosztuje 40 zł. Niby w szpitalu mają obowiązek ją podać, ale ta jest rozszerzona i lepiej tolerowana przez maleństwo.My ją kupimy. (Trzeba pamiętać, że każda kolejna jej dawka podana w 1 dobie życia, w 6. tyg i 6 miesiącu życia dziecka też powinna być o tej nazwie).