BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #477021 przez Paulina 77
Podobno nie trzeba szpecić tych drzwi do łazienki, bo można dokupić te plastikowe kółeczka po wycięciu dodatkowych otworów.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #477024 przez mamcia2013
Paulina 77 napisał:

Podobno nie trzeba szpecić tych drzwi do łazienki, bo można dokupić te plastikowe kółeczka po wycięciu dodatkowych otworów.

Mój T sam zrobił otwory w drzwiach łazienkowych i kupił kółeczka i jak ze sklepu wyglądają :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477033 przez Paulina 77
Depeche czy mogę Cie prosić o opis albo fotkę, jak u Ciebie zrobili ten wylot rewizyjny do komina w łazience? Może u nas by się udało nie zrywać całego płata sufitu... :(

Przepraszam pozostałe Koleżanki za prywatę.

mamcia2013
dobrze wiedzieć, że ktoś faktycznie to zrobił i że ładnie wyszło :)

12 lata 1 miesiąc temu #477034 przez Lafi
dobra kobitki ja sie zbieram, musze doprowadzic sie do tanu uzywalności, jak tylko wróce to dam wam znać, po lekarz jade jeszce do pracy z l4, jak będzie moja zmiana to zabawie na chwilke, potem do rodziców, oddac bryke, trzymać kciukasy.

12 lata 1 miesiąc temu #477039 przez Paulina 77
Trzymamy kciukasy i życzymy miłych pogawędek w kolejce do lekarza :)

12 lata 1 miesiąc temu #477049 przez mamcia2013
Lafi trzymam kciuki :kiss:

Paulina trzeba tylko kupić specjalne nakładki do wiercenia i te kółka, dużo czasu nie zajmuje a na prawdę wygląda to tak jakbyś w sklepie kupiła :)

12 lata 1 miesiąc temu #477056 przez Paulina 77
super :)

12 lata 1 miesiąc temu #477058 przez mamcia2013
Ja też na razie uciekam po Tomaszka mojego i obiad trza wsunąć bo Dorianek już głodny :)

BUziaki Laski :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #477095 przez patrycja85
hej laski:)
a ja już w domku rodzinnym, leżę sobie przed kominkiem (sorry andzia:)))

andzia-skoro właścicielka ma papiery na ten kominek to moze da się to jakoś załagodzić. a poza tym zazwyczaj przed rozbiórką można jakoś przebudowac do zgodnego z przepisami. jesli jest jeszcze objęty gwarancja to kosztami doprowadzenia do stanu zgodnego z wymogami spółdzielni właścicielka moze obciążyć firmę która kominek stawiała. może nie wszystko stracone.

dominia-fajnie że podpowiadziałaś co i jak ale mi też nie podoba się sposób w jaki to zrobiłaś. wiadomo forum to forum-każdy pisze co chce, ale my tu się wspieramy a nie atakujemy wzajemnie.

trzymam kciuki za wizyty.

gdzie ta sylwka?
co się dzieje z lenusią?
no i gdzie vernix z nową fryzurką?:)

12 lata 1 miesiąc temu #477098 przez andzia_zg
patrycja ja tez rozpaliłam w kominku. Dopóki go mam to pale w nim. Zobaczymy co powie właścicielka po rozmowie z panią ze spółdzielni. Ale na razie korzystam dopóki mogę.

no własnie ciekawe jak tam fryzurka vernix :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #477108 przez dominia
Partycja ja w zaden sposob nie chcialam nikogo urazic i nie atakuje nikogo :) ale powiem Ci, ze takich bzdur to jeszcze nigdy nie slyszalam a kobieta, ktora spotkala cukrzyca ciazowa i jeszcze nie wie o niej nic i slyszy takie cos to nie potrzebne nerwy jeszcze w Naszym stanie :) naprawde napisalam w dobrej wierze to co ja wiem na ten temat :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477113 przez vernix
Cześć Dziewczynki!

Zostałam wywołana, więc jestem :)

Lafi, Katarzyna trzymam kciuki za wizyty.Tradycyjnie już, pochwalcie się już po :)

Patrycja odpoczywaj u rodziców, zazdroszczę Ci tego ;) mąż- mężem, ale nie ma jak u mamy... :laugh:

Andzia faktycznie wyszła stresowa sytuacja z kominkiem. Musisz się dogadać z właścicielką, niech ona odwoła się od tej decyzji, albo niech napisze prośbę/ żądanie o sprawdzenie drożności tych kominów-przepływów, czy jak to się zwie. U Ciebie i sąsiada. No i w ostateczności, walczyłabym o zwrot kosztów poniesionych za drewno. Będzie dobrze, trzymam kciuki!

AniaCzajka zdrowiej Kobietko, lekarz wie co robi, a antybiotyk szybciej zaatakuje wirusa i zaraz wyzdrowiejesz.

Wczoraj wyszłam do szkoły rodzenia po 15., a wróciłam przed 18. Pojawiła się dyrektor oddziału neonatologicznego i mówiła przez dwie godziny o szczepieniach ochronnych: obowiązkowych i zalecanych, a takze o karmieniu piersią i problemach laktacyjnych. Dużo ważnych informacji. Potem zakupy i nie miałam już sił, aby się do Was odezwać.

Tym bardziej by walczyć z włosami. Z farbowaniem poczekam do jutra (zero ochoty, jakaś taka połamana jestem przez ból kręgosłupa). No i dziś też byłam na zajęciach (temat z dietetyczką), zaraz idę robić karkówkę w sosie własnym z kiszoną kapuchą i ziemniakami, bo umieram z głodu :cheer:

Uśmiechy!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477116 przez Paulina 77
vernix jeśli masz jakieś ciekawostki ze szkoły rodzenia to bardzo chętnie poczytamy :)

Zaniki pamięci u mnie trwają - dzisiaj zapomniałam mojego nr tel. służbowego i musiałam jednej babeczce podać nr tel. prywatnego :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #477118 przez andzia_zg
vernix poprosze o przepis bo pysznie brzmi :-) :lol:

Jak będziesz miała wolną chwilke to zdradź nam trochę ciekawostek ze szkoły rodzenia :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477126 przez vernix
Paulina 77 napisał:

vernix jeśli masz jakieś ciekawostki ze szkoły rodzenia to bardzo chętnie poczytamy :)

[/i]

To mnie zaciekawiło i dało do myślenia:

Co do szczepień zalecanych zastanawialiśmy się z mężolem nad zamienieniem dawki, którą podaje się w 6. tyg. życia, tzn.: na tężec, błonnicę, krztusiec, hemofilus, polio i WZW B; na dawkę szczepienia zalecanego, tzn. 6 składnikowego. Są 4 dawki, które podaje się od 6 tygodnia właśnie do 1, 5 roku życia dziecka. Są to 4 kłucia, a nie 12 osobnych. Każda dawka jest po 200zł. Kobieta nie reprezentowała jakiś aptek, zakładów farmaceutycznych, więc przekonała mnie w dużym stopniu. Takze tym, że dziecko lepiej znosi szczepienie-nie gorączkuje, nie jest ospałe. No bo 4 ukłucia, zamiast potrójnej dawki, to mówi samo za siebie.
Na chrzcie powiemy, że zbieramy kasę nie na ubranka, czy nie chcemy zabawek, ale pieniądze. Będzie na szczepienie.

Warto też zastanowic się nad zakupieniem szczepionki, którą podaje się w 1. dobie życia dziecka. Przeciw WZW B (1 dawka z 3.) Nazywa się Engeris i kosztuje 40 zł. Niby w szpitalu mają obowiązek ją podać, ale ta jest rozszerzona i lepiej tolerowana przez maleństwo.My ją kupimy. (Trzeba pamiętać, że każda kolejna jej dawka podana w 1 dobie życia, w 6. tyg i 6 miesiącu życia dziecka też powinna być o tej nazwie).

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka