BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #476796 przez Gosia27
Agnieszka86 z braćmi, mam ich TRZECH :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476798 przez Gosia27
Andzia_zg co się dzieje? <przytulam>

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476800 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Agnieszka86 z braćmi, mam ich TRZECH :kiss:

oooooo.....to jeszcze lepiej, weselej będzie :blink:

Andzia co się stało? :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #476802 przez Depeche
Gosia Kurcze, ja mam kolegi mame na porodowce, gdzie zamierzam rodzic i sie wstydze, ze nie daj Boze na nia trafie, albo ona wejdzie, bo dla niej to pewnie normalka, a dla mnie nie...

Ja to mam lenia na wszystko od poczatku tej ciazy, jak w tamtej latalam jak szalona, atak teraz nic mi sie nie chce. Maz do pracy, jeszcze zakupy, on ma anielska cierpilwosc, ale boje sie , ze jako ona mu sie skonczy, to nie bedzie latwo. Z takimi "mrukami" nigdy nic nie wiadomo!

Andzia, co sie dzieje?

Tak wlasnie mysle tez o Lenusi ( nie to, zebym znowu zaczynala, ale z rana na kiblu mi sie przypomnialo), ze chyba ja zdolowalysmy. Szkoda mi jej, biedna sie teraz pewnie doluje, a nie ma czym, no nie ma. Zadna z nas nie wie co niesie ze soba los, zadna.

12 lata 1 miesiąc temu #476803 przez Paulina 77
Widzę, że nie jestem sama z tym prasowaniem...

12 lata 1 miesiąc temu #476809 przez Depeche
oj nie jestes, nie jestes

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476816 przez andzia_zg
Aj wszystko się chrzani :dry: Jak wiecie wynajmuje mieszkanie. Na wiosnę pewnego słonecznego dnia wróciłam z pracy, otwieram drzwi do mieszkania a tam wprost czarno od dymu. Miałam cofkę z komina (przez kominek) Dzieki Bogu nie było nas w domu i nic sie nie stało, bo jesli byłoby to w nocy to byłoby po nas. Tydzień wietrzyłam mieszkanie, bo wszystko smierdziało. Podejrzewano, że sąsiad z góry wpiął się w nasz przewód kominowy.Nasza właścicielka ma wszystkie dokumenty na to,że kominek zrobiony jest dobrze, podpisy kominiarzy itp. Dla bezpieczeństwa kupilismy czujnik czadu. 2 tygodnie temu było ogłoszenie by być w mieszkaniu bo sprawdzaja przewody kominowe. Dziś rano wstałam, pogadałam sobie z wami na forum i poszłam do kuchni i myć naczynia, wychodze na korytarz a tam dym i dym w pokoju z kominkiem.Pootwierałam okna i wyszłam na spacer do piekarni żeby sie w tym nie dusić. Jak wracałam to sąsiad z naprzeciwka mnie zaczepił i przepraszał za dym bo coś mu się w piecu zepsuło. Tylko skąd dym u mnie skoro on ma zupełnie inny przewód kominowy :unsure: Podeszłam do skrzynki na listy,a tam list do wlaścicielki mieszkania. Od razu dałam jej znac na Skype, kazała mi otworzyc go patrzę, a tam wiadomość,że mam zlikwidowac kominek w mieszkaniu :cheer: Jeśli tak ma być to jestem na zimę mega w dupie (że tak sie wyrażę), bo mam ogrzewanie gazowe, mieszkanie jest zimne,wilgotne i koszta ogrzania tego mieszkania są ogromne, a do tego mamy kupione drzewo do kominka na cała zimę (duża ilość) bo jak sie napaliło w kominku to rzeczywiście trzymało ciepło. Nie wiem co to będzie.Trochę sie podłamałam :-(

A znaleźć mieszkanie w Lubaniu jest bardzo ciężko :-( Wszystko jest w starych,wilgotnych, zagrzybionych kamienicach :-( Bo jak mam tu zostać bez kominka to nie wyrobię na ogrzewanie gazowe :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #476818 przez Beata 26
ja nie prasuję ciuchów (dopiero przed wyjściem - zresztą nie wszystkie prasowania wymagają - takie ułatwienie życia;)) - ale robię teraz porządki w garderobie! przeglądam, wyrzucam, odkładam do kartonów, składam! podzieliłam sobie robotę na kilka części i końca nie widać.. ale męczę się przy tym.. buuuuuu

Lenusia ślicznoto co tam??

Andzia - już się nam tutaj szybko zwierzaj, będziemy wspierac:*

12 lata 1 miesiąc temu #476823 przez Beata 26
Andzia - qrde sytuacja nieciekawa. myślę, że musisz spróbować pogadać z właścicielką i poprosić, żeby kominek został. a poza tym przecież można sprawdzić czy sąsiad się podpiął pod Was? niech on sobie w kićki nie leci! to dla Was niebezpieczne!
nie denerwuj się - tylko podwijaj rękawy i działaj!

12 lata 1 miesiąc temu #476828 przez Gosia27
Andzia_zg jak nie urok to sraczka, za przeproszeniem...może porozmawiajcie z właścicielką mieszkania, czy dałoby się zlikwidować kominek po wiośnie, przecież maluszek w drodze a po drugie co z taką ilością drewna zrobić...kurde tak to jest jak się nie jest na swoim. My też w Jeleniej wynajmujemy, ale jak tylko się przeprowadzimy po Nowym Roku to mamy zamiar od razu kupić mieszkanie,nie po to tyle oszczedzamy.
Beata26 ja też nie prasuję, dopiero przed wyjściem :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #476831 przez Depeche
Andzia, kurcze to niefajnie!

Z drugiej strony skoro wlasciciele maja papiery, ze wszystko jest zgodne, to oni powinni sie chyba pofatygowac do kominiarza, ktos musial robic im odbior kominka. Z drugiej strony kominiarz kominiarzowi nierowny, my jak robilismy przerobki to wszystko konsultowalismy, a jak przyszla kontrol, to byl inny kominiarz i tak mi cisnienie podniosl, bo sobie zazyczyl, zebym w drzwiach dziury dorabiala, dlaczego zakrylam rure gazowa, ze nie wolno. Tamten mowil, ze mozna musza byc tylko wyloty na laczeniu. A jak kiedys w tym mieszkaniu byl wyciag kuchenny, to jeden pozwala, a inny grozil mojemu mezowi kara . Skonczylo sie , ze w koncu mamy pochlaniacz el. Wlascicielka musi isc tam gdzie trzeba i zrobic porzadek.

Ja wszystko prasuje, oprocz gaci i skarpetek.

12 lata 1 miesiąc temu #476834 przez Beata 26
dominia napisał:

jestem mamą lutową i Koticz to co Ty wygadujesz o zagrożeniach ciąży jak sie ma cukrzyce ciążową to jakiś absurd !! jakie obumarcia płodu w 38 tygodniu ? jakie niewykształcone narządy ? matko dziewczyny nie słuchajcie takich głupot bo to sie w głowie nie mieści.

Trzeba trzymać dietę, zero jakichkolwiek słodkości, mierzyć cukier glukometrem godzine po posiłku i bedzie wszystko ok :) norma z palca to 90 na czczo a do 120 po posiłku :)

Domina - fajnie, że chcesz się podzielić z nami swoją wiedzą, każda rada się przyda ;)

byłabym wdzięczna gdybyś wypowiadała się w bardziej asertywny sposób, nie musisz "atakować" koticz ani nikogo innego - bo ja miałam wrażenie, że to taka forma ataku, ale mogę mylić. każdy tu wypowiada się w swoim imieniu i na podstawie swoich doświadczeń, wierzę, że koticz sobie tych informacji z palca nie wyssała. każdy też zdaje sobie sprawę z tego, że żadna z nas nie jest ekspertem i wszystko co tu mówimy nie zawsze musi się w 100% zgadzać, bo lekarzami nie jesteśmy :)

pozdrawiam ciepło :)

12 lata 1 miesiąc temu #476836 przez andzia_zg
Beata właśnie na to wygląda po tym sprawdzaniu przewodów kominowych,ze sąsiad ma ok. Nasza włąścicielka tez jest w szoku, bo ma papiery na kominek,a okazuje się,że cos jest nie tak. Do tego ma kredyt na to mieszkanie i to we frankach. Też,że tak powiem wpakowała się w bagno z tym mieszkaniem. Siedzi teraz za granicą na Teneryfie. Ma dziś dzownic do wspólnoty i wyjaśniać sprawę.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #476837 przez Depeche
Gosia, to nie ma znaczenia czy Twoje czy wynajmowane, dostaje sie nakaz , ze masz zdemontowac i tyle. Zagraza sie reszcie wspolnoty i nie dyskutuja, problem w tym, ze podobno kominek ma inny wylot, wiec zapewne albo kominiarz dostal od sasiada w lape, albo nie wiem co.

12 lata 1 miesiąc temu #476842 przez Depeche
Sasiad bedzie mial ok, bo pewnie jest nad Toba i to to co Tobie sie wydostaje zagraza jemu. Tyle tylko, ze zgodnie z tym, to siedzi w twoim przewodzie kominowym. Zarzadca to jej powie to samo co masz w pismie, kominiarz powinien byc, a i zarzadca musi miec papiery na przewody kominowe, czy jest czyj.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka