BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #489477 przez Lafi
Ania najlepiej by wam było mieszać samym, wiem że mieszkanie z rodziną staje sie czasem piekłem, a maż powinien to zauważac bo jak można mieszkać z kimś kto do klieliszka zaglada, co będzie dalej, jak maluszek sie urodzi, bedzie starszy i bedzie to widział, a tacy ludzie zatracaja rzeczywistość, jak wytrzeźwieje to zodlna jest ciebie opieprzyc dlaczego to pudełko stało tam! Derenwujesz sie tym osłabiaz organizm i choroby sie ciebie trzymią.

Gosia ja juz tego tez nie moge śłuchac, mój tata z bratanica dzis byli umnie (dobrze ze troche posprzątałam) i tez go to wkurza, stwierdził że wszyscy jestesmy z jedenej gliny, opowiedziałnawet jakomś przypowiesc o garnuszkach linianych ale nie pamietam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #489479 przez AniaCzajka
offca87 mąż stoi za mną ale moim zdaniem nie może sobie poradzić z tym co dzieje się z jego matką;( a mi jest po prostu przykro, jeszcze przed ślubem chciałam tu mieszkać bo tu jest naprawdę pięknie las, niedaleko rzeka taka ostoja spokoju ale nie liczyłam że teściowa tak mi krew będzie psuła, ona ma chyba problem z tym że "zabrałam" jej syna nie może się z tym pogodzić, że syn nie mówi jej wszystkiego, i że synek z synową ja babcią zrobili, że zrobili remont i chcą rozbudować dom, a chyba najbardziej zła jest na to że ja od swoich rodziców dostałam dość sporą kwotę pieniędzy, znaczy dostaliśmy z moim mężem i ona się o tym dowiedziała.

12 lata 1 miesiąc temu #489480 przez katarzyna1702
Office ja jak zwykle cały dzień leniuchuję to mam miękki brzuchal i wszystko jest oki za to jak chodzę robi się twardy i napięty i ostatnio ciągnie mnie skóra przy pępku oraz pod cyckami bo już tak wysoko rośniemy. Do tego dochodzi kłucie , takie ciągniecie czasami szczypanie po bokach w pachwinach ale nie zawsze. Tak właśnie ja odczuwam moje rośniecie na szczęście nie miałam jeszcze tak aby brzuch twardniał a za chwilę był miękki nie czuję takich skurczy.

12 lata 1 miesiąc temu #489484 przez Lafi
Ania to dopiro moze byc poczatej jej zachowania, kobietom bardzo trudno jest wyjsc z nałogu, zastanó sie czy dasz rade to udżwignać to to jest bardzo cieżki chleb, tu dziecko, mówia mi ze jestem dosc silną osobowościa ale z tym bym sie poddała, jedyne co to posłac ja na leczenie ale musi sie na to zgodzic,

12 lata 1 miesiąc temu #489487 przez Agnieszka86
Offca może to te skurcze przygotowujące do porodu, są bezbolesne właśnie...macica ćwiczy:)

AniaCzajka trudno, Twój mąż musi Cię zrozumieć. Próbowałaś z nią mieszkać pod jednym dachem, ale to się nie sprawdza, więc najlepsze wyjście to teraz zamieszkać u rodziców. Twojego męża też próbuję zrozumieć, bo to w końcu jego mama i jemu też na pewno ciężko patrzeć na te jej wyskoki :(

Gosia mnie też książęca ciąża już nudzi... A przed nami jeszcze ok.6 miesięcy ciąży plus Kate plus newsy po urodzeniu itd :dry:

Kurcze, boli mnie ząb:( Ale tak dziwnie jakby zdrętwiał... Umówiłam się do dentysty ale dopiero na 12 grudnia, mam nadzieję, że wytrzymam... :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #489488 przez AniaCzajka
nie wiem już sama co mam robić :(

12 lata 1 miesiąc temu #489501 przez Depeche
Ela gratuluje Majeczki ;-) Sliczniocha.

Ania CZajka, zabieraj przyslowiowe manele i do rodzicow. Meza nie bron, ze sobie nie radzi, bo jak rodzine swoja wlasna zalozyl to sobie radzic powinien. I pisze to z wlasnego dosw. , bo jak ja mieszkalam u tesciow, to maz nas spakowal. Nalog nalogiem, ale Ty sie spodziewasz dziecka i masz wazniejsze rzeczy na glowie niz empatia dla nalogowca, niech sie kobieta otrzasnie, albo niech spada. Jedz do mamy dziewczyno. Co jej te anioly zawinily, je.nieta jakas, przepraszam za wyrazenie.

A my po wiycie z mloda, nic nie wiadomo. Baba powiedziala, ze nie wie co jej dolega, bo nic na taka goraczke nie wskazuje. Jutro mamy robic szereg badan, biedna, ale bedzie plakac.

12 lata 1 miesiąc temu #489502 przez AniaCzajka
Dziękuję że Was mam że mogę się tu wygadać, dziękuję Kochane jesteście, idę się wykąpać i chyba zaserwuje sobie melisę i położę się może jakoś zasnę.

12 lata 1 miesiąc temu #489503 przez Lafi
Ania to co ci podświadomość mówi, posłuchaj siebie, wyjazd do rodziców napeno dobrze ci zrobi, przzemyslisz wszystko,

12 lata 1 miesiąc temu #489508 przez mamcia2013
Ania współczuję Ci Kochana! Co za baba, sorry ale ja bym ją zajebała! Nie denerwuj się.

Ela gratuluję córci, słodka jest :kiss:

Ostatnio pisałyśmy o tym nieszczęsnym zusie że się długo czeka itp. A tu proszę , niespodzianka :) listonoszka przyniosła mi dzisiaj rencinę :D :D

W ogóle to się najadłam, mój T zrobił kopytka na kolację, pycha :D ciekawe ile mi się cukier podbije :)

12 lata 1 miesiąc temu #489514 przez Agnieszka86
Aniu prześpij się z tym jeszcze, spróbuj na spokojnie z mężem jeszcze porozmawiać...

Zajrzałam na forum grudniowych mam... tam już pierwsze rozpakowania trwają:) A nas dzieli od tego momentu jeszcze tylko grudzień, styczeń i luty... To już bardzo blisko :lol: Może nawet któraś wypakuje się w lutym (u mnie jest prawdopodobieństwo). A tak swoją drogą, ciekawe, która z nas pierwsza przytuli do siebie swój skarb...

12 lata 1 miesiąc temu #489518 przez Paulina 77
cześć Dziewczynki:)
offcajeśli brzuszek się kurczy bezboleśnie i za parę sekund rozkurcza, to z tego co wiem tak może być. Ale nie może by tych skurczów dużo i nie mogą trwać długo.
andzia i offca mnie jak się napiął brzuch to potrafił nie odpuszczać przez kilka godzin. Potem skurcze były silniejsze i natychmiast dostałam na to fenoterol. Ogromna dawka magnezu nie pomagała.
Ela gratuluję córeczki!! :) ja już chyba jestem jedyną osobą, która nie zna płci dzieciątka...
AniaCzajka przykro mi z powodu zachowania Twojej teściowej, ale nie pozwólcie z mężem, żeby ktokolwiek stanął między Wami. Jego mama zawsze będzie dla niego ważna i myślę, że on teraz cierpi z powodu tej całej sytuacji, w końcu ona go w brzuszku nosiła i dbała o niego na tyle, na ile mogła. Ale teraz Ty i Dzieciątko jesteście dla niego najważniejsi. On ma oparcie w Tobie, bo jego mama go zawiodła. Alkoholizm jest chorobą, u mojej koleżanki oboje rodzice piją i nie akceptują jej męża (nawiasem mówiąc - cudownego męża i ojca). Koleżanki z rodziną nie stać na wyprowadzkę i muszą z nimi jakoś żyć... Wiadomo, że Wy nie musicie żyć z teściową, ale najważniejsze, żeby nikt Was nie rozdzielił. Nie wiem czy dobrze się wyraziłam i czy Cię nie uraziłam, ale z całego serca życzę Wam jak najlepiej.

12 lata 1 miesiąc temu #489520 przez andzia_zg
Agnieszka u mnie też jest prawdopodobieństwo, że urodzę w lutym bo termin z usg mam na 27 lutego. Poza tym mam mały brzuch, a junior duży więc pewnie będzie mu mega ciasno. ale powiem szczerze, że wylałabym sie wypakowac w marcu wg terminu.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #489524 przez Depeche
Jedz, jedz zlapiesz przyslowiowy oddech.

12 lata 1 miesiąc temu #489533 przez koticz
Gosia to napewno osłabienie,mnie leci krew z noca po kilka razy dziennie jakoś od 3miesiąca(skończyły się wymioty i zaczęło mi z nosa lecieć) moja gin poleciła na to rutinoscorbin 2tabletki na noc,ale ja nie biorę,jakoś te krwawienia wytrzymam jeszcze tylko 3miesiące.Tak,że nie martw się :)

offca mnie też tak brzuch twardnieje,powoduje to dyskomfort ale nie boli i za chwilę puszcza,moja gin mówiła mi wczoraj,że jeśli zauważyłam po czym się tak dzieje(stres,zmęczenie itp)to żeby ratować się nospą i starać się unikać takich sytuacji,jeśli zauważysz,że twardnieje Ci brzuch bez konkretnej przyczyny to wtedy lepiej iść do szpitala.Mnie twardniał ze dwa dni po remoncie pokoiku,i ostatnio w weekend po andrzejkach a siedziało u nas paru znajomych i choć się nie męczyłam to jednak byłam wypruta później strasznie.

AniaCzajka pakój się i uciekaj do rodziców,a jeszcze lepiej wynajmijcie lub kupcie coś jeśli możecie sobie na to pozwolić,wyobraź sobie,że Ci tak "niechcący"wpadnie do łóżeczka w którym będzie spał Franek :ohmy:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka