BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #489679 przez katarzyna1702
Mi to w tej ciąży to na wzrok pada sorki offca że ciągle Cię tytułowałam office ;p nie wiem co mi się stało <głup>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #489706 przez mamcia2013
Depeche jak Laura się czuję? Gorączka dalej jest?

Dziewczyny nie zamartwiajcie się kopniaczkami, mój też siedzi cicho, czasem pokopie troszkę.

Ja uciekam myju i nyny :)
Dobranoc Wam wszystkim.

12 lata 1 miesiąc temu #489708 przez katarzyna1702
Mój Wiktorek też siedzi cicho miał atrakcję w postaci moich 2 Szkrabów od 15 do 20 więc się nasłuchał ich krzyków i śmiechu to teraz odpoczywa sobie. Uciekam pod prysznic siusiu paciorek i spać ;) dziś śpię sama bo mój m machnął sobie parę kieliszków i śmierdzi gorzałą niech śpi na kanapie ;p Dobrej nocki Brzuchatki ;*

12 lata 1 miesiąc temu #489714 przez Depeche
Mamcia jest caly czas na nurofenie, tak do 37 udaje sie ja zbic. Lekarz powiedzial, ze nie wie co jej jest, bo za wysoka temp, a dziecko wyglada jak zdrowe. Ona skacze, szaleje, a ma 39 stopni. Jutro z rana mamy mocz, morfologie , ob i cos tam jeszcze.

12 lata 1 miesiąc temu #489743 przez mamcia2013
Depeche napisał:

Mamcia jest caly czas na nurofenie, tak do 37 udaje sie ja zbic. Lekarz powiedzial, ze nie wie co jej jest, bo za wysoka temp, a dziecko wyglada jak zdrowe. Ona skacze, szaleje, a ma 39 stopni. Jutro z rana mamy mocz, morfologie , ob i cos tam jeszcze.

To daj znać jak odbierzesz wyniki. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku :)

12 lata 1 miesiąc temu #489747 przez mamcia2013
Kasia to chłop ma karę :P hehe.

Nie no teraz to już na prawdę stąd zmykam, do jutra dziewuszki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #489756 przez lenusia7
Matko – Najświętsza, gdy Bóg okrywał Cię płaszczem macierzyńskiej godności, przyrzekłaś Mu: Oto ja służebnica Pańska. I dochowałaś obietnicy – nigdy nie zgrzeszyłaś. Matko, w tym moim stanie czuję się tak bardzo bliska Bogu. Z głębi serca, które wierzy głęboko i kocha Go szczerze, wyrywa mi się podobne słowo.
Boże mój, jestem gotowa do służby w moim macierzyńskim powołaniu. Ty, Matko Najświętsza, strzeż mnie. Towarzysz mi wszędzie, abym zawsze była wierna Bogu – jako Jego dziecko, jako małżonka, jako matka kochanego dziecka.

Matko dobrej rady, w chwilach, gdy będę czuła się bezradna i sama sobie zostawiona, gdy nie będę wiedziała, do kogo zwrócić się o światło i radę, bo boję się, by mi nie poradzono zbyt po ludzku – Ty bądź moim oparciem. Ostrzeż mnie, o Matko, gdyby cokolwiek miało szkodzić mojemu dziecku albo mnie osobiście.
Gdyby czyhało zło na mojego męża, albo na rodzinę moją, błagam, bądź nam Matką dobrej rady i tak długo niepokój swoim matczynym słowem, aż Cię usłuchamy i tak się uratujemy.

Matko Jezusowa, Tyś Matką Tego, który jest życiem. Tyś Matką żyjących.
Bóg we wszechmocy swojej sprawił, że i ja życie w sobie noszę i mam je wydać na świat.
Ileż tajemnic składa się na to, że nowe życie ludzkie powstaje, ileż trzeba mocy Bożej Opatrzności, by to życie bezpiecznie się rozwijało.

Proszę Cię, Matko, abym coraz lepiej rozumiała swe macierzyńskie powołanie, jego godność i odpowiedzialność, i abym za to była wdzięczna Bogu.
Serdecznie błagam, pamiętaj o mnie, wspomnij na wszystkie matki, które wyczekują swej godziny i zlewaj na nas obfitą pomoc z nieba. Amen.

dobranoc

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #489765 przez xxElaElaEeexx
koticz Bardzo chciałam mieć córkę ,a wszyscy twierdzili ,że to będzie syn.I bałam się ,że na wizycie zobaczę pisiorka a tu niespodzianka :P

Sylwia2 Super wyglądasz ! :)

Gosia Mi też wydaje się ,że krwawienie z nosa to przez osłabienie .I wszędzie piszę ,że to często zdarza się kobietą w ciąży.

Offca Mi twardnieje brzuch tylko jak cały dzień jestem na nogach .A tak to czasem boli mnie brzuch jak przy miesiączce.I wiem kiedy brzuszek mi rośnie ,bo nigdy mnie nie swędzi tylko zawsze piecze :huh:

AniaCzajka Oj biedna nie przejmuj się. :kiss: Porozmawiaj z mężem razem na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie z tej sytuacji :kiss:

W ogóle jak dziś byłam u gin i siedziałam przed gabinetem to nie czułam się jak bym była w ciąży ,bo inne kobiety to miały takie brzuchy jak dmuchane piłki plażowe :woohoo: A ja przy nich taki malutki ,a wydawało mi się ,że mam naprawdę spory brzuszek. :blink:

A my byliśmy niedawno na zakupach w Tesco i kupiłam pierwszy ciuch dla mojej małej w zaskakującej cenie 2,70zł :lol: Ale jestem z siebie dumna ,bo w końcu się przełamałam ,żeby coś kupić i jeszcze w tak niskiej cenie :lol:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #489808 przez offca87
Ela wsłuchiwanie się w nasz brzuchaty organizm bywa często strasznie stresujące, wyczuwasz najmniejszą zmianę i potem schiza i maglowanie w głowie, czy to trzeba konsultować. A ciuszek zacny :) Ciekawe jaka jakość, bo tutaj też jest Tesco, to bym się wybrała.

Póki co wrzucam efekt moich podróży ciucholandowych :) Ciuszki są po około funta lub dwa:)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #489809 przez offca87
cd. fotek :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #489811 przez offca87
I ostatnie :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #489826 przez sylwia2
offica ciuszki w angli sa sliczne, moja siostra mieszka w Londynie i juz mi zaczeła kupowac i sa boskie, takie kolorowe.

12 lata 1 miesiąc temu #489838 przez Lafi
a ja spac dzis nie umie :( maleńka mnie obudziła i pospane, mezowi sie oberwało, bo te sie obudził, A teraz agentka poszła spac, trudno zrobie sobie drzemke potem jaksie bedzie dało.

Lenusia śliczne,

Offca słodziaki z ubranek,

Ela mi mamuśka z ciotka mówiły ze bedzie synek, kolezanki w pracy ze dziewuszka, wiec jak na razie jest dziewuszka :)

12 lata 1 miesiąc temu #489850 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny jadę dziś do mamy, pomyśleć odpocząć.

Offca87 śliczne ciuszki:)

Miłego dnia dziewczyny i brzuszki, mój Franek już od rana dokazuje:)

12 lata 1 miesiąc temu #489865 przez kika1985
xxElaElaEeexx napisał:

Witajcie mamuśki ,

Ja właśnie po wizycie ! Mamy córeczkę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Wszystko z nią dobrze ,wymiarki prawidłowe,położenie główkowe, termin porodu z usg na 24marca 2013 .Ślicznie się do nas na usg śmiała i ziewała . :)
Ale jestem szczęśliwa :kiss: :kiss: :kiss:

Gimnastyczka nasz miała stópkę przy buzi :silly:

Ela gratuluję córeczki śliczna jest

aksa super brzuszek :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka