BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #915203 przez ela85
Witajcie Kelis i Dosia_Malina!
Mnie ostatnio gin pytał czy połówkowe robię 4D czy u niego zwykłe. Zdecydowałam , że zrobię zwykłe u niego bo przecież wszystkie pomiary też zrobi tak jak w 3czy 4 D, tyle, że obraz będzie taki normalny.Jak miałam w 13 tyg genetyczne 4D to widać było nawet zarys twarzyczki .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915219 przez anna90
Ninoczka mi tez link nie dziala.
Dosia ja bym chciala 3d ale to bym chciala prywatnie w pl a nie wiem czy w tym czasie tam bede, bo nie wiem czy tu u mojej prowadzacej jest robione 3d.
Kelis ja rowniez rozwazam kupno lozeczka turystycznego.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #915224 przez KarolinaJag
cześć dziewczyny :) niestety nie dotarłam dziś do lidla, może jutro się uda. Tak sobie siedzę i czytam Wasze wpisy, zaczytałam się na opisie porodu i poczułam takie muskanie od środka jakby łaskotanie :laugh: to jest to! to się synuś rusza ! ale fajne uczucie, bardzo delikatne ale przyjemne.
Niestety nie mogę otworzyć linku do wózka a ciekawi mnie jaki wybrałaś, też zastanawiam się nad 3w1,
jeśli chodzi o rożek a kołderka myślę że zdam się na opinię psiapsiłóły, która mówiła że noworodek też potrzebuje przestrzeni, rożek krępuje rączki jej zdaniem a
pod kołderką ma pole manewru.
04,09 mamy drugie badanie prenatalne, ale w klinice na kasę chorych więc chyba nie będzie możliwości zrobić 3D lub 4D.. moja Pani gr robi takowe ale nigdy nie proponowała ,może tym razem wizytę mamy w piątek.

10 lata 4 miesiąc temu #915227 przez Stokrotka34
Agat no i kupilas w lidlu to co ja planowalam ale zanim mamusia sie wyspala i wybrala to bylo kolo 14 i mi wykupili:-) no trudno :-) a moze jedna dzidzia bedzie dziewczynka i bede mogla cos rozowego:-)

Chasiami od rana trzymam mocno kciuki! tylko daj znac jak juz bedziesz po!!

Ninoczka daj jeszcze raz link:-)

Ja bede robic 2D lekarz powiedzia ze zrobi mi te same pomiary, a ja mu wierze.

zestresowalam sie ze ja mam z zakupow tylko trzy bodziaki:-) a niestety od kolezanek nie mam co dostac bo ich dzieci juz duzo starsze.
Boje sie jak ja to wszystko ogarne, tyle rzeczy do kupienia :-) musze rozpisac porzadna liste wreszcie!

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #915230 przez ninoczka
A wiec dziewczyny ten wozek nazywa sie babyactive twinny-wpiszcie w google.
Widze, ze wiele z nas ma teraz wizyty To cosik sie dowiemy. Ja to juz na prawde dawno dzidzi nie widzialam bo na ostatnich prenatalnych w 12 tyg a takto zwykle badania mialam-mam nadzieje ze okej wsio.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915236 przez ela85
Ninoczka ja też od 13 tyg dzidziusia nie widziałam, ale gin słuchał zawsze serduszka i wiem że jest ok, więc nie martw się u ciebie też jest ok bo nie może być inaczej. My wózek już kupiliśmy, xlander xmove, kupiliśmy używany,ale wygląda jak nówka bo mało był używany jakaś babcia kupiła jak wnuk się urodził jak miał do niej przyjeżdżać, a że syn daleko mieszkał więc mało go używała. Jest od razu ze spacerówką, ma adaptery do nosidełka, które pasują również do maxi cosi i wszystkie potrzebne gadżety. A wózek o który pytałaś jak najbardziej super, wygląda porządnie.
Podziękowania: ninoczka

10 lata 4 miesiąc temu #915267 przez anna90
Karolina gratuluje ruchow dzidzi :)
Ninoczka fajny wozek, sprawdzalas moze opinie w necie ?

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #915269 przez martadiana
DosiaMalina ja nie ide na 3d jednak wole przy porodzie juz zobaczyc moje malenstwo :)
Karolina gratuluje ruchow :D
Ninoczka wozek super :))
Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was pali papierosy?

10 lata 4 miesiąc temu #915277 przez Stokrotka34
Ja palilam przed testam i pozniej jeszcze sie ze dwa razy skusilam, ale teraz juz mam spokoj:-) ale znam osoby, ktore palily przez cala ciaze

Ninoczka fajny ten wozek:-)

Martadiana a co Cie naszlo?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #915280 przez ninoczka
A nie sprawdzalam opinii.
A mnie cos ostatnio tchnelo i zastanawialam sie przez chwile jak beda wygladaly dzidzie. Ale nie chce widziec wcesniej na jakims 4d tylko jak sie urodza.
Ja nie pale ale kiedys palilam krotko przed zajsciem elektryka ale malo.
A mutsy wozek ma siocha i jest fajny.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915285 przez Monika_1985
Kasiah dzięki za linka.

Studentka prosta sprawa. No po prostu musisz iść na zwolnienie i będziesz na bieżąco B) Ja też przytyłam tylko 2,5 kg a z dzidzią wszystko okej więc spokojnie. Jeszcze Ty przy tych mdłościach to już w ogóle się nie dziwię. A co do bąbelków to ja od wczoraj też mam takie coś.. bąbelki i puknięcia ale baaardzo delikatne. To chyba TO :)

Chasiami, Annna90 dajcie znać co po badaniach :)

Maju do mnie też jeszcze pieniążki za zwolnienie nie dotarły. Codziennie sprawdzam konto z nadzieją a tu nic :(

Ninoczka wstawiam Twój link tylko, że poprawiony allegro.pl/twinni-baby-active-twinny-bli...ive-i4504875436.html Na zdjęciach faktycznie te spacerówki wyglądają dziwnie małe.

Ja do lidla nie dotarłam i chyba odpuszczę sobie, bo koleżanka, która pracuje w h&mie namawia mnie na zakupy z rabatem. Chyba się skuszę :)

Ja w ogóle nie paliłam. Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło. Mama zawsze opowiadała mi, że jak była ze mną w ciąży to koleżanki z biura tak paliły, że urodziłam się w żółtej mazi i dostała zjebkę, że paliła w ciąży ;). Także jak widać tyle się napaliłam te 9 mcy, że mi starczy na całe życie ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915289 przez Asieńka*87
Ninoczka fajny ten wozek i wcale nie jest jakis za maly rzy bliznakach nie moga byc chyba za bardzo rzbudowane bo beda nie wygodne do prowadzenia, a ten jest naprawde zgrabny :-)

Lekarz do ktorego ja chodze zawsze mi robi w 3d bo taki ma akurat sprzet wiec jak moge to korzystam, wiem ze tez ma 4d ale jeszcze nie widzialam co to i czym to sie rozni- od pozostalych, zapytam przy nastepnej wizycie

Jesli chodzi o papierochy to palilam sporo przed ciaza i z tym wiaze sie ciekawa historia bo rzucilam jak juz bylam w ciazy ale jeszcze jej nie podejrzewalam :-) jaas taka intuicja czy cos :-)

Karolina, gratuluje pierwszych ruchow :-D

Agat dzieki za info o tabelce, teraz juz wiem wszystko, fajny pomysl

An-an alez mialas przeprawy z tym porodem, ale dobrze ze wszystko sie szczesliwie skonczylo,

10 lata 4 miesiąc temu #915337 przez kasiah06
karolina gratuluję ruchów :)
ninoczka mi się ten wózek bardzo podoba, uważam że jest zgrabniutki i wygląda na dość zwrotny :)

Co do papierosów to ja nigdy nie paliłam, tzn trochę we wczesnej młodości z ciekawości i głupoty ;)

A jeśli chodzi o USG to ja miałam połówkowe zwykłe i też chyba nie zdecydujemy się na 3d ani 4d bo nie chcemy widzieć przed porodem jak wygląda nasz malec...no chyba,że jeszcze coś zdąży nam się odmienić ... ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915345 przez studentkaae
Agat - czadowe te ciuszki upolowałaś w lidlu :)

Chasiami - trzymamy kciuki za prenatalne, koniecznie odezwij się po :) :kiss: aaa, no i już płeć poznasz napewno - super :) ciekawe czy kolejny chłopak będzie :)

Anna90 - powodzenia również na Twojej wizycie, daj znać co i jak i czy Ci płeć potwierdził :)

Asieńka - ale u mnie już wiadomo, że w brzusiu mieszka młody mężczyzna :)

Maja - pewnie masz rację, pierwsza ciąża to człowiek cały ogłupiały, przy kolejnym dziecku będzie o niebo łatwiej :)

co do usg 3d to moj gin ma, ale narazie nie włączył, pewnie dopiero na połówkowym włączy i płytkę mi nagra, coś tak wspominał. zobaczymy jak to wyjdzie.

Ninoczka- hmm, mowisz, że mutsy oki? kurcze a tego jane muum to chyba ikt nie miał na forumie, ale opinie ma jeszcze lepsze niż mutsy.

Monika_1985 - oj tak, na zwolnieniu z pewnością byłabym na bieżąco, ale to nie takie proste niestety. zreszta dopoki jest oki z dzidzią i wskazań lekarskich nie mam to może będę sie na razie do tej pracy kulać jakoś ;) no to mnie pocieszyłaś, że 2,5 kg to nie jest żle. ja już odliczam dni do wizyty, wtedy dopiero sie uspokoję.

co do papierosów to ja nie palę, ale ze mną była podobna historia jak z Moniką. Moja mama też pracowała w miejscu, gdzie wszyscy oprócz niej palili i tym sposobem miała zatrucie ciążowe, ja prawie nie rosłam, ostatecznie urodziłam się z wagą troszkę ponad 2 kg, 19 dni po terminie. ledwo mnie odratowali podobno, ale to inne czasy były... teraz takie rzeczy to nie do pomyślenia. wtedy nikt się nie przejmował tym, że kobieta w ciąży pracuje w takim miejscu. ale wiecie co najciekawsze, że przez to, że ja się tak napaliłam w życiu płodowym to normalnie potem jako dzieciak miałam głód nikotynowy i jak dorwałam jakieś papierosy, albo pety to zjadłam. no mówie Wam, szok, ale to fakt autentyczny. i chyba dlatego jako dorosła nigdy palić nie zaczęłam.

10 lata 4 miesiąc temu #915438 przez Stokrotka34
Chasiami wracaj juz z tej wizyty bo paluchy mnie bola:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia