- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie ostatnio gin pytał czy połówkowe robię 4D czy u niego zwykłe. Zdecydowałam , że zrobię zwykłe u niego bo przecież wszystkie pomiary też zrobi tak jak w 3czy 4 D, tyle, że obraz będzie taki normalny.Jak miałam w 13 tyg genetyczne 4D to widać było nawet zarys twarzyczki .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Dosia ja bym chciala 3d ale to bym chciala prywatnie w pl a nie wiem czy w tym czasie tam bede, bo nie wiem czy tu u mojej prowadzacej jest robione 3d.
Kelis ja rowniez rozwazam kupno lozeczka turystycznego.
- KarolinaJag
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Niestety nie mogę otworzyć linku do wózka a ciekawi mnie jaki wybrałaś, też zastanawiam się nad 3w1,
jeśli chodzi o rożek a kołderka myślę że zdam się na opinię psiapsiłóły, która mówiła że noworodek też potrzebuje przestrzeni, rożek krępuje rączki jej zdaniem a
pod kołderką ma pole manewru.
04,09 mamy drugie badanie prenatalne, ale w klinice na kasę chorych więc chyba nie będzie możliwości zrobić 3D lub 4D.. moja Pani gr robi takowe ale nigdy nie proponowała ,może tym razem wizytę mamy w piątek.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Chasiami od rana trzymam mocno kciuki! tylko daj znac jak juz bedziesz po!!
Ninoczka daj jeszcze raz link:-)
Ja bede robic 2D lekarz powiedzia ze zrobi mi te same pomiary, a ja mu wierze.
zestresowalam sie ze ja mam z zakupow tylko trzy bodziaki:-) a niestety od kolezanek nie mam co dostac bo ich dzieci juz duzo starsze.
Boje sie jak ja to wszystko ogarne, tyle rzeczy do kupienia musze rozpisac porzadna liste wreszcie!
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
Widze, ze wiele z nas ma teraz wizyty To cosik sie dowiemy. Ja to juz na prawde dawno dzidzi nie widzialam bo na ostatnich prenatalnych w 12 tyg a takto zwykle badania mialam-mam nadzieje ze okej wsio.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Ninoczka fajny wozek, sprawdzalas moze opinie w necie ?
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Karolina gratuluje ruchow
Ninoczka wozek super )
Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was pali papierosy?
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ninoczka fajny ten wozek:-)
Martadiana a co Cie naszlo?
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
A mnie cos ostatnio tchnelo i zastanawialam sie przez chwile jak beda wygladaly dzidzie. Ale nie chce widziec wcesniej na jakims 4d tylko jak sie urodza.
Ja nie pale ale kiedys palilam krotko przed zajsciem elektryka ale malo.
A mutsy wozek ma siocha i jest fajny.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Studentka prosta sprawa. No po prostu musisz iść na zwolnienie i będziesz na bieżąco Ja też przytyłam tylko 2,5 kg a z dzidzią wszystko okej więc spokojnie. Jeszcze Ty przy tych mdłościach to już w ogóle się nie dziwię. A co do bąbelków to ja od wczoraj też mam takie coś.. bąbelki i puknięcia ale baaardzo delikatne. To chyba TO
Chasiami, Annna90 dajcie znać co po badaniach
Maju do mnie też jeszcze pieniążki za zwolnienie nie dotarły. Codziennie sprawdzam konto z nadzieją a tu nic
Ninoczka wstawiam Twój link tylko, że poprawiony allegro.pl/twinni-baby-active-twinny-bli...ive-i4504875436.html Na zdjęciach faktycznie te spacerówki wyglądają dziwnie małe.
Ja do lidla nie dotarłam i chyba odpuszczę sobie, bo koleżanka, która pracuje w h&mie namawia mnie na zakupy z rabatem. Chyba się skuszę
Ja w ogóle nie paliłam. Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło. Mama zawsze opowiadała mi, że jak była ze mną w ciąży to koleżanki z biura tak paliły, że urodziłam się w żółtej mazi i dostała zjebkę, że paliła w ciąży . Także jak widać tyle się napaliłam te 9 mcy, że mi starczy na całe życie
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
Lekarz do ktorego ja chodze zawsze mi robi w 3d bo taki ma akurat sprzet wiec jak moge to korzystam, wiem ze tez ma 4d ale jeszcze nie widzialam co to i czym to sie rozni- od pozostalych, zapytam przy nastepnej wizycie
Jesli chodzi o papierochy to palilam sporo przed ciaza i z tym wiaze sie ciekawa historia bo rzucilam jak juz bylam w ciazy ale jeszcze jej nie podejrzewalam jaas taka intuicja czy cos
Karolina, gratuluje pierwszych ruchow :-D
Agat dzieki za info o tabelce, teraz juz wiem wszystko, fajny pomysl
An-an alez mialas przeprawy z tym porodem, ale dobrze ze wszystko sie szczesliwie skonczylo,
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
ninoczka mi się ten wózek bardzo podoba, uważam że jest zgrabniutki i wygląda na dość zwrotny
Co do papierosów to ja nigdy nie paliłam, tzn trochę we wczesnej młodości z ciekawości i głupoty
A jeśli chodzi o USG to ja miałam połówkowe zwykłe i też chyba nie zdecydujemy się na 3d ani 4d bo nie chcemy widzieć przed porodem jak wygląda nasz malec...no chyba,że jeszcze coś zdąży nam się odmienić ...
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Chasiami - trzymamy kciuki za prenatalne, koniecznie odezwij się po aaa, no i już płeć poznasz napewno - super ciekawe czy kolejny chłopak będzie
Anna90 - powodzenia również na Twojej wizycie, daj znać co i jak i czy Ci płeć potwierdził
Asieńka - ale u mnie już wiadomo, że w brzusiu mieszka młody mężczyzna
Maja - pewnie masz rację, pierwsza ciąża to człowiek cały ogłupiały, przy kolejnym dziecku będzie o niebo łatwiej
co do usg 3d to moj gin ma, ale narazie nie włączył, pewnie dopiero na połówkowym włączy i płytkę mi nagra, coś tak wspominał. zobaczymy jak to wyjdzie.
Ninoczka- hmm, mowisz, że mutsy oki? kurcze a tego jane muum to chyba ikt nie miał na forumie, ale opinie ma jeszcze lepsze niż mutsy.
Monika_1985 - oj tak, na zwolnieniu z pewnością byłabym na bieżąco, ale to nie takie proste niestety. zreszta dopoki jest oki z dzidzią i wskazań lekarskich nie mam to może będę sie na razie do tej pracy kulać jakoś no to mnie pocieszyłaś, że 2,5 kg to nie jest żle. ja już odliczam dni do wizyty, wtedy dopiero sie uspokoję.
co do papierosów to ja nie palę, ale ze mną była podobna historia jak z Moniką. Moja mama też pracowała w miejscu, gdzie wszyscy oprócz niej palili i tym sposobem miała zatrucie ciążowe, ja prawie nie rosłam, ostatecznie urodziłam się z wagą troszkę ponad 2 kg, 19 dni po terminie. ledwo mnie odratowali podobno, ale to inne czasy były... teraz takie rzeczy to nie do pomyślenia. wtedy nikt się nie przejmował tym, że kobieta w ciąży pracuje w takim miejscu. ale wiecie co najciekawsze, że przez to, że ja się tak napaliłam w życiu płodowym to normalnie potem jako dzieciak miałam głód nikotynowy i jak dorwałam jakieś papierosy, albo pety to zjadłam. no mówie Wam, szok, ale to fakt autentyczny. i chyba dlatego jako dorosła nigdy palić nie zaczęłam.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania