BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #915707 przez Asieńka*87
Hehe, wspolczuje wam dziewczyny, mnie tam zadne plecy nie bola, jak narazie wszystkie ciazowe dolegliwosci mnie omijaja, oby tak zostalo :-) jedynie co die pojawilo to bardzo szybko sie mecze, wczesniej tak nie mialam, az sie boje co bedzie jak brzuszek bedzie naprawde duzy
Anna90 gratuluje coreczki :-).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915708 przez studentkaae
Chasiami, Anna - gratki :) będą jednak wśród tych naszych licznych kawalerów także małe księżniczki :) i pięknie, równowaga w końcu powinna być zachowana :) najważniejsze, że szkraby zdrowe :)

a ja to kawy nie lubię, przed ciążą rzadko piłam i teraz to już tym bardziej nie piję. jakoś mi nie smakuje i na mnie nie działa pobudzająco. po kawie to ja idę spać :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #915724 przez ninoczka
No hej. Fajnie ze dziewuszki sie ukazuja bo nie pamietam ale ktoras mowila jakis cza temu ze same chlopaki styczniowe beda :)
Ciesze ze po wizytach jest dobrze.I czekam na wiesci o tych ktore beda w tym tyg.
Jednak wybralam sie sama na miasto i zakupilam w lumpku 2 pajace i 1 spiochy.I mialam zamiar dzis kupic ksiazke o ktorej juz dawno bylam pewna ze kupie ale jakos po przejrzeniu stwierdzilam ze nie. Ksiazka ta to "Pierwszy rok z zycia dziecka" Murdoff Heidi. Ma ktoras albo inna fajna ksiazke o pierwszych miesiacach.
Stokrotka wstawiam zdjecie bo w koncu 20 tydzien sie skonczy

[/url]
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #915732 przez ela85
Ninoczka brzusio super i nie ma watpliwości ze ktoś w nim mmieszka :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #915738 przez KarolinaJag
ninoczka brzusio exsta :) mam podobny :cheer:

10 lata 4 miesiąc temu #915742 przez Monika_1985
Studentka ja też ważyłam nieco ponad 2 kg. Masakra ile nasze mamy musiały przejść. Teraz to byłoby nie do pomyślenia aby koleżanki z biura paliły przy kobiecie w ciąży jak smoki. Jednak pewne rzeczy zmieniają się na lepsze :)

Chasiami ogromne gratulacje! :)

Co do kawy to przerzuciłam się tak jak niektóre z was na Inkę. Natomiast czasem popiję sobie parę łyczków coli jak mąż sobie kupi ;)

Mnie też przypałętała się jakaś infekcja. Na razie kupiłam sobie bez receptu HydroVag bo już wcześniej w ciąży brałam, mam nadzieję, że pomoże bo następną wizytę mam 9.09 :(

Ninoczka nooo i mamy brzuszek :). Piękny domek :))) Ale ten czas leci.. już część z nas jest w połowie drogi! :)

10 lata 4 miesiąc temu #915743 przez martadiana
karolina ja od czasu do czasu wypije kawe rozpuszczalna tyle ze slabsza czasem mi sie zdarza kilka dni pod rzad wypic :)

chasiami gratuluje corci mamy druga laske w naszym gronie :D

ela mnie plecy ostro bola po sprzataniu ze sie wyprostowac nie idzie :/

ninoczka ja mowilam ze same chlopcy beda ale i tak jest ich przewaga i pewnie tak zostanie :D a brzuszek sliczny masz chociaz spodziewalam sie wiekszego hehe

sluchajcie teraz te ktore juz czuja ruchy pamietacie z ktorej strony was pierwszy raz dzidzia kopnela ? bo dzis spotkalam sie z kolzenka i mowila ze je mama mowila ze jak z prawej to dziewczynka a z lewej chlopczyk i ona mowi ze ja z prawej kopnela i dziewucha byla i pytalam drugiej kolezanki to tez dziewczynke miala i z prawej ja kopnela i ja tez mialam pierwsze kopniecie z prawej strony i sie zastanawiam wlasnie :D

10 lata 4 miesiąc temu #915752 przez Stokrotka34
Kelis powodzenia na jutrzejszej wizycie i trzymam mocno kciuki:-)

Anna, Agat fajnie ze po wizytach wszystko dobrze:-)

Ninoczka super brzuszek :-) maluchy rosna!:-)

Mnie plecy bola jak za duzo stoje lub chodze. Wiec gotowanie i sprzatanie zawsze mi sie odbija:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #915754 przez ninoczka
No na prawde dziewczyny zobaczcie juz polmetek a niektore juz niedlugo. Mnie te nogi strasznie rwa. Nie moge usnac wogole wieczorem mecze sie do 2 potem usne budze sie zaraz na siku i dzis mnie te nogi obudzily i rwa mnie lydki i uda-takie mrowki.A co do kawy moj gin mowil ze slabsza z mlekiem mozna wypic.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #915767 przez Stokrotka34
Ninoczka a pijesz jeszcze magnez? moze pomoze Ci na te skurcze zapytaj swojego lekarza:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #915774 przez anna90
Dzieki dziewczyny za gratulacje, teraz czekamy na reszte co jeszcze plci nie znaja.

Ninoczka cudowny brzusio :)

Asia a ty bedziesz w niemczech rodzic ?

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #915792 przez ela85
Ninioczka popróbuj z tym magnezem myślę że powinien pomóc.
Dziewczyny czy zamierzacie kupować laktator przed narodzinami dzidziusiów, czy będziecie czekać aż po porodzie się okaże czy jest potrzebny? Mojej bratowej nie był w ogóle potrzebny ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku i ja się zastanawiam czy nie poczekać na rozwój sytuacji i wrazie coś kupić po porodzie. tyle, że jak po to mężuś będzie musiał brać jaki będzie a nie jaki bym chciała.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915807 przez KarolinaJag
ela moja koleżanka ma laktator mówiła że był jej niezbędny bo miała bardzo dużo pokarmu zaraz po porodzie i zrobiły jej się zastoje. Kupowała na gwałt bo ból był okropny.. i tez warto się zaopatrzyć w taki żel na sutki, który powoduje że nie bolą i nie pękają, jutro podam nazwę. jest fajny bo dzidzia może go spokojnie zlizywać. i podobno daje wielką ulgę, ja sobie kupię to niewielki koszt i lepiej jak będzie pod ręką..
dziewczyny jeśli chodzi o magnez to nie wiem ale za to wapna kategorycznie nie wolno bo wywołuje skurcze..
aaa i byłam dziś w lumpie i dorwałam za 11zł fajne jeansy, a myślałam że się tam nie odnajdę chyba zostanę stałą bywalczynią :)

martadiana mój synuś kopnął mnie z lewej strony

10 lata 4 miesiąc temu #915814 przez kasiah06
chasiami anna gratuluję zdrowych córeczek :)
ninoczka śliczny brzucholek :)
agat cieszę się, że wizyta Ok :)
martadiana a mnie mój synuś kopnął po środku, pod pępkiem ;)

Co do bóli krzyża to dokuczają mi tylko po jakimś większym niż na codzień wysiłku

Kawkę spijam jedną dziennie, rozpuszczalną z mlekiem, ale to dopiero od niedawna bo od początku ciąży od kawy mnie odrzuciło i dopiero od sierpnia znów mam na nią smaka :)

10 lata 4 miesiąc temu #915819 przez maja001
ninoczka, sliczny brzuszek,
ela mnie czasem pobolewa krzyż, ale jak na razie nie za często, mysle że jednak z czasem jak dzidzi bedie rosło będzie pobolewał bardziej.Bynajmniej tyle pamietam z porzedniej ciązy
agat mi szeleszczenie łóżeczka jakos nie przeszkadza, albo faktycznie jak piszes już się przyzwyczaiłam i ne słysze tego, choc na różne szelsty nocne jestem uczulona np nie usne przy tykającym zegarku nawet gdy tyka cicho, przy rozmowach za oknem ani przy wlaczonym telewizorze. Mam ten sam problem co ty, nie mam pojecia jak się pomieszcze z tymi dwoma łóżeczkami i swoja wersalka w pokoju, już teraz jest ciasno, a póżniej to już się chyba nie ruszę. ja jeszcze brałam pod uwage że do wiosny maluszek bedzie spał w wózku głebokim a oskar w łóżeczku a do tego czasu Oskiego przyzwyczaje do swojego normalnego łóżka a maluszka przerzucę do łóżeczka po oskarku.
ela ja zamierzam pożyczyc laktator od koleżanki, taki ręczny.
Do jura dziewczyny

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia