- Otrzymane podziękowania: 130
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Asieńka gratuluję synusia jak wszystko dobrze to możesz spać spokojnie
Anna masz rację stresowac będziemy sie na porodówce
KarolinaJag witaj ja mam termin na 13 ale z usg też wychodzi mi na 8 to jest nas 4 dziewczyny
Stokrotka śliczny zakup
Monia zgrabniara z ciebie ale brzuszek powoli wysuwa sie na prowadzenie a moj mąż nie wnika co kupuje jak sie pytam czy ładne to odpowiada tak lub nie i tyle
Ninoczka ja mam ochraniacze na szczebelki i było bezpieczniej dla dziewczynek gdyby się w główkę uderzyły to miękko i krzywda się im nie działa
Maja pocieszę cie 2 poród jest łatwiejszy
Ninoczka super wózek jeszcze takiego nie widziałam ale mi sie podoba
Chasiami gratuluję córeczki wykrakałaś i sprzęt sie zgubił
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
Mam do was pytanie, czy tez tak macie ze przy orgaznie brzuch bardzo sie napina i jest taki twardy jak kamien przez dluzsza chwile? Martwi mnie ze dzidzia to zle znosi, wstydze sie troche ale chyba zapytam gina :-\
Ulka biedna Korelia, oby raczka sie szybko zrosla
Martadiana to czerwone kreski to moga byc rozstepy i jak swedzi to tez raczej zly znak, smarujmy sie laseczki, zebysmy zawsze byly piekne
Anna90 ja moglam sobie wybrac bo w moim miescie sa dwa szpitale w ktorych mozna rodzic ale nie wem jak to jest moze popytam dokladniej znajomych jak to jest
Ela85 fajne te body i faktycznie dobrze ze rozpinane po calosci taz musze sie w takie zaopatrzyc na pierwsze dni jak jeszcze nie bede wiedziala jak sie z malenstwem obchodzic.
Ja juz mam 20 pieluszek tetrowych zwylkych i jeszcze planuje kupic kilka kolorowych na wyjscie z domu i kilka flanelowych bo tez wlasnie slyszalam ze bardzo sie przydaja , musze zrobic zdjecie swoich dotychczasowych zakupow skoro sie tak wszystkie chwalimy
Ninoczka pewnie ze bierz tego swojego faceta na usg, nawet nie musisz pytac, to juz nie te czasy kiedy tata czekal za drzwiami, my od samego poczatku chodzimy razem, zawsze przy calej wizycie nawet przy badaniu, na poczatku glupio sie czulam na fotelu jak on patzyl a pozniej stwierdzilam ze trzeba sie przelamac i przyzwyzaic bo przy pordzie tez przeciez bedzie. Takze Kochana nie zastanawiaj sie niech tatus pozna wreszcie swoje potomstwo
Dosc juz tych przyjemnosci, wakacje sie skonczyly i znow do szkoly trzeba wstawac, ale przynajmniej bede rozumiala co do mnie na porodowce beda mowic jak sie zdaze niemieckiego nauczyc
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Ninoczka śmiało z menem a usg zobaczysz jaką mu sprawisz radość, a tym bardziej że zobaczy 2 szczéśccia .
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Jeżeli chodzi o tetry to one są sztywne na początku, już po pierwszym praniu i prasowaniu są przyjemniejsze w dotyku Flanelowe pieluszki przydadzą się w lato zamiast kocyka, ja używałam ich też np jako "prześcieradło" w wózku, itp. Miałam ich z 5 szt i w zupełności wystarczyło.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
ja na każdą wizytę chodzę z mężem i nieważne czy usg dopochwowe bylo, czy jak teraz juz zwykłe. na początku może go to trochę krępowało, ale teraz jest oki. to bardziej on pilnuje, żeby jechać ze mną. nie chce odpuścić sobie żadnej wizyty
wiecie po naszych przejściach, latach starań to jest taki dla nas cud, że chyba sobie nie wyobrażamy, żeby nie widział co wizytę tego swojego wymarzonego i upragnionego dziecka a gina mam fajnego, zawsze cos do emka zagaduje, więc jest wesoło
Ulcia - ojoj, biedna Kornelia - tak na koniec wakacji rękę złamać. oby szybko się jej ładnie zrosła.
Ela - śliczne bodziaki kupiłaś
KarolinaJag - muszę sobie kupić tą perfectę, bo też lubie tą firmę, a jakoś ta emulsja z rossmanna fur mama mi nie bardzo spasowała.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Już po wizycie. Pan dr powiedział,że dzidzia rozwija się dobrze, duża jak na swój wiek- już 318 gram;P. No i najważniejsze - na 100% chłopak, gin mi pokazywał tyle razy siusiaczka,że nie da się żeby coś się zmieniło. Stwierdził nawet,że już dawno nie był taki pewny;P Niestety mój mąż nie zdążył na wizytę- bo lekarza mam w centrum i zanim zdążył zaparkować, to już było po wizycie, więc dostałam dwa zdjęcia dla męża z przybliżeniem na siusiaczka;D, mina męża bezcenna, jak zobaczył przed gabinetem! Widać było,że bardzo się cieszy,że na pewno syn;). Za tydzień mam jeszcze prenatalne, więc wtedy sobie poogląda "na żywo".
Jeśli chodzi o wizyty, to ja zawsze chodzę z mężem, odkąd skończyło się USG dopochwowo, nigdy się nie spotkałam,żeby lekarzowi to przeszkadzało, więc ninoczka wchodź z mężem- koniecznie.
Ulka , zdrówka dla córeńki, niech się rączka szybko zrasta.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Asienka ja nie zauwazylam zeby mi sie brzuch napinal ale kazda kobieta jest inna
Powiem wam ze uzywalam przez dwa dni kremu garnier na bardzo sucha skore co godzine smarowalam brzuch i dzisiaj zauwazylam ze mi poschodzily te czerwone kreski wiec jednak moj facet mial racje ze to podraznione drapaniem dzieki bogu ciesze sie
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
A ja dzisiaj ide na wiztye na 17:30 i diabelnie sie denrtwuje:-\ ciekawe czy dowiem sie co w moim brzuszku siedzi:-)
- KarolinaJag
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
dziewczyny czy podczas drugich badań prenatalnych też pobierają krew? ja mam dopiero je na 04,09 to będzie 22 tydzień
Kelis gratulacje!!! duży chłopak grono ogonków rośnie
Stokrotka34 powodzenia dziś na wizycie !! daj znać jak było, ja mam jutro na 11,30 i zastanawiam się czy zmierzy i powie ile waży synuś i czy nadal będzie taka pewna, że to chłopiec..
martadiana cieszę się że pozbyłaś się tych zaczerwień i już się tak nie drap co byś się nie musiała stresować i kup dobry krem
- KarolinaJag
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Ninoczka wchodz od razu z mezem
Kelis gratuluje synka .
Stokrotka nie denerwuj sie, bedzie dobrze.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Martadiana cieszę się,ze to nie rozstępy, ja też się boję strasznie o to, tym bardziej,że po okresie dojrzewania zostało mi kilka małych na tyłku, więc smaruję się rano i wieczorem.
Stokrotka trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie ok, daj znać po powrocie i koniecznie pochwal się kto tam mieszka u Ciebie w brzuszku.
Jeśli chodzi o prenatalne połówkowe, to już chyba bez krwi, teraz tylko będą oglądać,jak się dzidzia rozwija.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
ja tak miałam w pierwszej ciaży i okazało sie ze w 25 tyg szyjka zaczeła sie skracac, a to znaczy bardzo niedobrze i potem brałam tabletki na podtrzymanie i musiałam dużo leżec, jeśli nie robi ci sie tak często to moze to są skurcze Braxtona-Hicksa, ale jeśli często to źle znaczy, pilnuj sobie tego!!!!!
A ostatnie tyg chodziłam z rozwarciem na 3 cm - do tego doprowadził ten twardniejący brzuch.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa