- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarolinaJag
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
martadiana ja paliłąm przed ciążą 8 lat nałogowo intensywnie zwykłe fajki a potem 3 lata elektryka. Prawda taka, że elektryk mi bardzo pomógł i czułam się o niebo lepiej. Rzuciłam jak zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko. ale nie było lekko. Teraz czasami czuje, że czegoś mi brakuje ale jak poczuje gdzieś zapach to mi śmierdzi, po posiłkach brakuje najbardziej wtedy pomaga guma do żucia owocowa orbit
a jak jest u Was z kawa?? ja mam wyrzuty sumienia bo nie mogę sobie odmówić 2 razy dziennie kawy jacobs mild z 1,5 łyzeczki kawa sypana z mlekiem i stewią.. To jest silniejsze ode mnie, boję się zapytać mojej gin żeby mnie nie opierdzieliła
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wszystko ok dzidziuś waży 378 g
Najważniejsze ze serduszko zdrowe, bo Alicji wychodziła dziurka w sersuszku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No ogólnie najważniejsze ze zdrowe a pozatym bede miała ekonomicznie bo wszystko mam po Alicji
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Martadiana mi sie zdarzylo zapalic tak ja pisalam ale wiecej wyrzutow mialam niz to warte, ale ciagnie mnie dalej pewnie jak urodze to nie wytrzymam no chyba ze nie bede miala czasu:-)
Wiec moim zdaniem jak dajesz rade to nie pal jak mi to kolega zobrazowal - wyobraz sobie swoje malenstwo z fajka w ustach jak palisz, jak sobie to przypomne to mi sie odechciewa:-)
Kawe pije czasami choc na zwolnieniu nie mam az takiego parcia:-) a w zastepstwie kupilam inke
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
Martadiana mnie tez ciagnie jak sie zdenerwuje a teraz w czasie ciazy jakos tak latwo mnie wyprowadzic z rownowagi, tez tak macie? Ale nie pale bo pozniej te wyrzuty sumienia, moze po porodzie ale jak bede nosic takie malenstwo na rekach to bedzie ode mnie smierdziec i jakos tak sobie nie wyobrazam, pozatym chce mojego mena zmobilizowac zeby dla dzidzi tez rzucil
A jesli chodzi o kawe to tez przerzucilam sie na taka zborzowa bezkofeinowa, ale filizanke slabej kawy z mlekem to mozna raz dziennie wypic, tak czytalam
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
No wozek fajny ale te spacerowki cos takie dziwne. Opinie niby dobre-choc za wiele ich nie ma-ale 1 os napisala ze fajny ale do zalozenia spacerowek ktore sa male. I niewiem teraz.
chasiami gratuluje dziewczynki.
marta.diana mysle ze jak dajesz rade nie palic to nie pal bo ktos ci mowi ze mozesz.jak zapalisz raz to zapalisz czesciej.
karolina ja pije kawe zbozowa. A jak juz na prawde musze to pol lyzeczki rozpuszczalnej delikatnej z mlekiem.Niewiem jak to wplywa wiec....
Kurcze mialam isc ze znajoma na miasto ale wlasnie zmienila plany-a tak sie nastawilam na lumpkarstwo i relaks
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ja musze wozek Dorian zobaczyc na zywo!
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
U mnie się dziewczynka w chłopaka zamieniła, a u Ciebie na odwrót
Ja płeć poznam w przyszłą środę, wtedy będę miała połówkowe. A po wizycie wszystko ok, wyniki w normie, globulki na jakąś infekcję dostałam. A i mam już skierowanie na glukozę Ależ ten czas leci!
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Chasiami gratuluje coreczki
Marta ja palilam do testu, teraz czasem mi brakuje zwlaszcza jak ktos zapali ale nie wyobrazam sobie teraz zapalic ze wzgledu na dzidzie.
Karolina od kawy tez bylam uzalezniona, codziennie sypana z mlekiem ale zrezygnowalam dla dzidzi i od 5 tc nie pije. Kupilamm kawe zbozowa i taka teraz pije.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Karolina ja piję kawę parzoną, jedną dziennie, jeśli mam ochotę. Na początku ciąży zupełnie odstawiłam, ale mój lekarz stwierdził,że przy niskim ciśnieniu można, a nawet trzeba je troche podnieść i picie nawet dwoch, trzech dziennie nie robi problemu. Poza tym z tego co czytałam chodzi o to,żey nie przekraczać dziennej dozwolonej dawki kofeiny, która jest nie tylko w kawie, ale i w herbacie,coli czy np. czekoladzie.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Dosia malina ja chce zrobic sobie prenatalna ale na zwykłym usg
kalis ja dla synka mam łóżeczko turystyczne, podwieszane tzw 2 poziomowe i u nas świetnie sie sprwdziło, wówczas nie trzeba tez ochraniacza na szczebelki. Dla maleństwa tez zamierzam takie kupić, chyba że Oskarka przerzuce do jego łóżeczka juz takiego normalnego{ ale czasem dochodze do wniosku, że jest jeszcze za mały} więc rozważąm zakup drugiego turystycznego
martadiana ja nie pale i nigdy ne paliłam, więc nie mam tego problemu. Ganiam za to męża żeby w końcu przestal palic
Karolina Jaga miałam zapytac o tosama, jak u was dziewczyny z piciem kawy. Ja w pierwszej ciązy w ogóle nie piłam, nawet jednej przez całą ciąze, a teraz mnie ciągnie to słabej kawy z mlekiem i czasem wypije sobie.
agat fajnie, że maleństwo ladnie sie rozwija, oby tak do końca
chiasiami, anna90 gratuluje córeczek. Skoro teraz przyszedł czas na dziewczynki, to i ja mam cicha nadzieję, że może i u mnie ujawni sie córeczka, ale do środy jeszcze trochę czasu.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Łóżeczka turystyczne są fajne, tylko szeleszczą strasznie, nie lubię w nich tego. Jak gdzieś na wyjeździe Adaś w nim śpi to budzę się często, bo każdy jego ruch słychać. Choć pewnie to kwestia przyzwyczajenia.
Maja ja zamierzam Adasia do normalnego łóżeczka przerzucić jesienią, by zdążył się przyzwyczaić do niego przed pojawieniem się maleństwa. Tylko nie wiem jak docelowo zmieszczę w sypialni nasze łóżko, łóżko Adasia i łóżeczko malucha :/ Tam jest jeszcze szafa w zabudowie, komody. Będę musiała pewne jedną komodę wynieść. Jak maluszek trochę podrośnie to zostawimy sypialnię dzieciom a sami do drugiego pokoju ze spaniem się przeniesiemy.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Agat tobie też gratuluję udanej wizyty, a infekcją się nie przejmuj ja mam co po chwilę ważne żeby u dzidziusia było ok.
Co do picia kawy, to powiem wam szczerze przed ciążą piłam sporadycznie czasem jedną lub dwie ale takie z ekspresu i z mlekiem więc słabe, a teraz nawet jak wleje więcej mleka i więcej dosłodzę po prostu mi nie smakuje, więc nawet sobie już nie robię kaw bo już zdarzyło się kilka razy że lądowały w zlewie . W ogóle mnie też nie ciągnie do słodkiego, a przed ciążą mogłam jeść wszystko co miało w sobie choć odrobinę słodkiego smaku.
Dziewczyny mam pytanie czy jak porobicie coś w domu np jakieś porządki lub jakieś inne prace czy boli ą was plecy tak przy krzyżu?
- KarolinaJag
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
maja001 życzę powodzenia i udanej wizyty, mi w 17 tyg powiedziała że chłopiec i nie miała wątpliwości więc chyba już się nie może zmienić?
kelis3 ja mam ciśnienie ok 50/90 czasami czuję się fatalnie i po kawie mi przechodzi jest to pół na pół kawa z mlekiem.. powodzenia jutro ja mam wizytę w piątek
ela85 ostatnio miałam wenę i stałam prawie 3h przy garach, efekt taki ze po obiedzie nie mogłam chodzić ,bolały mnie plecy.. i bolą jak przesadzę