BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #914720 przez ninoczka
Hm tylko jaki kupic ten bodziak? Bo taki do szpitala zebym miala-to chyba 56 nie?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #914723 przez Stokrotka34
Ninoczka ja na ta chwile kupuje do szpitala 56, mam nadzieje ze sie nadadza:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #914725 przez ninoczka
No mam nadzieje bo tez mam juz 2 nowe boby na 56 i w lidlu planuje tez na 56 kupic. No zdazaja sie 3kg blizniaki ale chyba nie beda takie dlugie.Nie rodzilam niewiem jak to wyglada.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #914742 przez kasiah06
chasiami jak tam Twoje plamy, zniknęły po wapnie?
martadiana i monika sliczne brzuszki :)
asieńka gratulacje synka :) witaj w klubie ;)
ela ja biorę pregne dha, ale mam zamiar się przerzucić na witaminer bo jest dużo tańszy a ma nawet więcej witamin
karolina witaj :)
stokrotka slodkie bodziaki :)

Co do rozmiarów to ja chyba kupnie ze 2 sztuki tych na 56 na wyjście ze szpitala, a potem to juz chyba większe zresztą zobacze jak synuś będzie rósł

Ja chyba też zakupie taki komplet pościeli 10 albo 15 elementów

Pisalyscie o oliwce do kąpieli w roosmanie jest taki olejek pod prysznic i też fajnie natluszcza a tak się nie tłuści wszystko po nim i kosztuje jakieś 6 zł

Jutro też wybieram się na polowanie do lidla ;) a gdyby któraś była zainteresowana to w biedronie jest Lovella za 15 zł :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914756 przez ninoczka
Ale te komplety 10 szt sa strasznie drogie-ale to od razu z kolderka i poduszka cy jak?bo ja widziam na allegro 3 czesci za niecale 4 dychy i tam jest powloczka na poduszke i kolderke i ochraniacz.
A ja przegapilam pajace w Biedronie. Bo sa u nas 2 za 30zl ale juz takie bez opakowan i duze bo 80 a niewiem czy byly wogole mniejsze.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #914770 przez kasiah06
W tych kompletach jest kołderka i poduszka i jeszcze rożek do spania dla malucha, a poszewki są po 2 na zmianę. Bodziaki u mnie e Biedronce były też od 80- więc to jeszcze trochę czasu dla nas ;)

10 lata 4 miesiąc temu #914777 przez martadiana
Na opryszczke czosnek albo pasta do zebow albo kup w aptece zovirax ;)
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 4 miesiąc temu #914786 przez Monika_1985
Stokrotka koniecznie pochwal się po wizycie :). Opryszczki nigdy nie miałam więc niestety nie pomogę :(

Kasiah dzięki za newsa o Loveli w Biedronce. Na pewno kupię :)

Wrzućcie proszę linki do tych kompletów pościeli, które Wam się podobają. Może coś podpatrzę.

10 lata 4 miesiąc temu #914789 przez KarolinaJag
witaj Maju :) współczuję takich wspomnień z porodu i połogu ..witaj kasiah06 na opryszczkę wiem, że bardzo pomagają te plasterki okrągłe przeźroczyste. ja też jutro wybieram się do lidla ale teraz zgłupiałam jaki mam kupić rozmiar 56? 62? nie mam pojęcia, to będą pierwsze bodziaki dla mojego szkraba :) a jeśli chodzi o rowerek to ja śmigam prawie codziennie na razie dobrze mi to robi.

10 lata 4 miesiąc temu #914850 przez kasiah06
allegro.pl/10-ele-posciel-hafty-z-moskit...pol-i4486305834.html monika to jest link do pościeli, mi najbardziej podoba się miś z serduszkiem i kolor ciemny beż :) Ten link jest akurat do kup teraz ale ten sprzedawca ma też aukcje i można kupić taniej jak się uda ;)

Dziewczyny byłam rano w Lidlu i po prostu szok :blink: kobiety wyrywały sobie bodziaki, no ale u nas jest małe miasteczko i zawsze takie akcje się w Lidlu odgrywają jak rzuca coś fajnego :angry: o bodziaki się więc nie szarpałam ale udało mi się na spokojnie znaleźć dresik 62/68 i dokupiłam do niego skarpetki i rajstopki i z tym samym wzorem :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914851 przez studentkaae
hej Dziewczyny,

o matko, mam 16 stron nadrabiania... wymiękam :ohmy:

od jutra postanawiam codziennie się udzielać na forum, bo potem to nie nadążam za Wami i nie wiem co, ktorej miałam napisać, więć wybaczcie, że dzis tak ogólnikowo co udało mi się doczytać i co zapamiętałam.

witam nowe Mamusie - Kelis, Ela, KarolinaJag :) zapomniałam o którejś? jeśli tak to przepraszam i witam gorąco :)

ja cały czas pracuję, po pracy padam na twarz, obowiązki domowe itp. i temu nie ma mnie tu z Wami czesciej, buuuuuu :(

Mon.tresor - silna z Ciebie babeczka, podziwiam, życzę wytrwałości i siły - dasz radę z nim czy bez niego!!

Ula - to psyllium, o którym pisałam to chyba tylko na necie można kupić, ale w aptece nawet nie pytałam o to nigdy.

widzę, że niektóre już po wizytach kolejnych ,nawet już po połówkowych i wszystko super :) ufff, tak trzymać Kochane, a wytrwamy z naszymi zdrowymi jak rybki szkrabami do stycznia, byle do 1 stycznia, a potem niech się dzieje co chce :) :laugh:

ja też mam schizę, że mam mały brzuszek, ale mi on naprawdę spadł troszkę i nawet 1 kg schudłam. ale u mnie to chyba jest spowodowane tym, że już od 3 tygodni nie biorę luteiny, która najwyraźniej zatrzymała mi wodę w organiźmie i skutek tego taki, że waga niższa, brzuch mniejszy. wizytę mam dopiero 27go, to mam nadzieję, że mnie gin uspokoi, że wszystko ok z Małym. no i tym sposobem mam tylko 2,5 kg na plusie.. hmmm... sama nie wiem czy nie jem za mało. bo u mnie z tym jedzeniem to krucho, bo nic mi ostatnio nie smakuje... mdłości mam dalej i mam już ich serdecznie dość. dziś w pracy to musiałam zamknąć drzwi biura od środka, bo naprawdę myślałam, ze pawik będzie. no mowię Wam, nie może mnie ten objaw opuścić :angry:

czujecie już ruchy??? kurcze, a ja chyba nie. chyba, bo czasem jakby jakieś takie bąbelki czy puknięcia czuję, ale czy to to? nie mam pojęcia, nie czuję tego codziennie też, więc kompletnie zagubiona jestem w tym, ech :unsure:

była mowa o skarpetkach z h&m tych i love mum and dad :) wiecie co - w sobotę sobie je kupiłam, bo sie powstrzymać nie mogłam i wiem, ze są bardzo fajne, bo rok temu kumpeli kupowałam i mała uwielbiała je. ciepłe są i nie obciskają nóżek. wzięłam rozmiar 10/12... najmniejsze jakie były. kurcze z tymi rozmiarami to nic już nie wiem co kupować. ubranka mam kilka 56, a może nawet mniejsze, ale chyba 62 byłoby lepiej kupować, bo w nie napewno Maluch wejdzie, a w te 56 to nie wiadomo czy trafi w ogóle... ojoj. trudne to no.

i jakiegoś doła ostatnio łapię, nie wiem sama czemu. jakiś taki lęk, że nie zdążę kupić wszystkiego, że nie wiem co, jaki rozmiar, ile... przeraża mnie to jakoś. macie też tak?? czy tylko ja taka zeschizowana jestem? :P

po nocach już mi się te wózki śnią, a raczej przez nie spać nie mogę. no paranoja jakaś, mówię Wam.

aaaa - i widziałam, że pierwsza nasza forumowa Dziewczynka sie ujawniła no nie? super, bo tak to narazie chyba sami chłopcy nie?

no i jak tam? upolowała któraś coś w tym lidlu?? ja po pracy nawet tam chyba nie pojadę, bo pewnie puste kosze juz będą :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #914898 przez agat
Hej :) Byłam w Lidlu, o dziwo jeszcze sporo ciuszków było. Choć jak zwykle większość dziewczęcych, chłopięcych mniej. Obkupiłam Adasia, maluszkowi kupiłam dwa komplety bodziaków 50/56 i 62/68 i te cienkie spodenki. Spokojnie możecie kupić ten najmnijeszy rozmiar, wprawdzie nie za dużo, ale o ile nie urodzicie dziecka 4500g to się zmieści :) Mój Adaś z tych wysokich, 58 cm miał przy porodzie a topił się przez pierwszy tydzień, dwa w bodziakach na 56.

Co do pościeli to ja kupiłam podobny komplet jak ten wklejony tylko z mniejszą ilością elementów. Uważam, że ten przybornik na łóżeczko z kieszonkami srednio potrzebny (zasłania dużą część łóżeczka). Ja kupiłam zestaw z kołdrą, poduszką, ochraniaczem na łóżeczko, poszewkami na pościel, falbanką maskującą. Warto mieć 2-3 prześcieradła frotte, bo na początku często się je pierze. Ja już pisałam, że nosiłam i usypiałam dziecko na ten poduszce z kpmpletu pościeli więc i poszewek na poduszkę miałam kilka. Rożek kupiłam oddzielnie.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914912 przez studentkaae
Agat - oo, to Ci się łowy lidlowe udały w takim razie :)
hmm, no tak, może nie ma co przesadzać, aż takich gigantów to może nie urodzimy, więc te ubranka 56 sie przydadzą na początek jednak.
aha - możesz Agat w naszej tabelce zmienić mi datę na 19 stycznia, bo taki mam wpisany z om w karcie ciąży, nie wiem czemu 18ty Ci podałam i że chłopiec będzie bo to już też wiadomo :) to tak przy okazji jak będziesz uzupełniać.

a ja mam dylemat wózkowy - jane muum czy mutsy evo? az na forumie poszalałam i spytałam na innych wątkach o opinie, może któraś ma jeden z nich, bo doszłam do wniosku, że chyba używanego szukać będę, więc jak tak to może wcześniej na jakąś okazje polować będę i musze wiedzieć na który sie jednak ustawić, hmmmmm.

10 lata 4 miesiąc temu #914926 przez agat
Już zmieniam w tabelce :)
Dajcie znać jaką płeć komu wpisać, bo jeszcze sama nie kojarzę niestety.

Co do wózków to nie znam ich zbyt dobrze, ale radze ci przejechać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć nówki na żywo. Pojeździć sobie, popatrzeć, zobaczyć który się lepiej prowadzi. No a potem szukać okazji na necie ;)

10 lata 4 miesiąc temu #914928 przez studentkaae

agat napisał: Już zmieniam w tabelce :)
Dajcie znać jaką płeć komu wpisać, bo jeszcze sama nie kojarzę niestety.

Co do wózków to nie znam ich zbyt dobrze, ale radze ci przejechać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć nówki na żywo. Pojeździć sobie, popatrzeć, zobaczyć który się lepiej prowadzi. No a potem szukać okazji na necie ;)

wiesz co właśnie bylam i mutsy widziałam, pojeżdziłam i fajny jest, ale tego jane nigdzie u nas w mieście nie mają, żeby na żywo zobaczyć, a chwalony jest bardzo na necie jak czytałam. no i mam klops dlatego szukam jeszcze opinii, bo raczej na żywo tego jane mi sie nie uda dorwać :dry:

dzięki za zmianę w tabelce :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia