- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martadina ja też biorę ze względu wcześniejszego poronienia, tak na wszelki wypadek, ale mój gin powiedział że to źe. Biore lutke nie gwarantuje mi w 100% ze nic się nie może stać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
a co do luteiny to Dziewczyny maja rację, to lek na podtrzymacie ciąży - taki naturalny progesteron, jest jeszcze duphaston, ale to z kolei sztuczny progesteron czy jakoś tak mi to kiedyś ktoś tłumaczył i faktycznie to jest standard, że po poronieniach praktycznie od początku sie go bierze. ja też dostałam od razu jedno i drugie, potem odłożyłam duphaston, zostala mi sama luteina, a od miesiąca już nie biorę nic. aaa, no i faktycznie przy luteinie sporo tego wypływa, także wkładki obowiązkowo, bez niech nie da rady, ale to normalne,co się ma wchłonąć i tak sie wchłonie.
powodzenia na kolejnych wizytach i na glukozie.... mi jej jeszcze gin nie zlecił na szczęście.
aaa, moje dziecko ponoć waży 342 g
miłego dnia Dziewczynki - u nas słonko od rana
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Teraz już po nieco krótszej przerwie, ale miałam urwanie głowy... z tym że pozytywne
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Więc jak nie pisałam, to nie było mnie przy komputerze, wróciłam i w między czasie dowiedziałam się że czeka mnie kolejna podróż, właściwie po trzech dniach, tym razem szczecin - wrocław. Było to w sprawie dorywczej pracy która wyszła w między czasie jak byłam w 3mieście. Podróż się udała, praca wypaliła więc od paru dni siedzę przy komputerze i jestem małym pracusiem.
U mnie też z lekarzem było słabo, w przychodni bardzo źle mnie potraktowali, jak pisałam i poszłam do innego lekarza i po pierwszej wizycie jestem bardzo zadowolona. Zlecił mi dodatkowe badania, teraz 3 idę na kolejną wizytę, będę miała usg i może się dowiem w końcu na pewno co będę miała O ile maluch mi się nie obróci w złą stronę, dla odmiany, bo tak lubi bardzo na usg robić
Co do luteinki, dziewczyny, ja brałam na początku, choć nie wiedziałam po co (teraz już wiem ) - luteina bardzo dużo pomaga, moja mama w ciąży też brała przez jeden trymestr, wszystko się dobrze skończyło, u mnie też choć przestałam brać bez konsultacji z lekarzem (co może nie jest zbyt mądre). Mama też brała po poronieniu, miała duże problemy z donoszeniem brata, co chwilę była w szpitalu na podtrzymaniu, ale jak mówię, luteina bardzo dużo zrobiła.
Martadiana, a masz jakieś problemy z donoszeniem ciąży teraz? Bo każda jest inna, to że zeszłą poroniłaś nie znaczy że teraz też tak będzie... No i teraz jesteśmy wszystkie trochę w bańce ochronnej, więc nie powinno się nic na razie stać.
Dziewczyny, słuchajcie, pytanie... Czy robi się wam coś z pępkiem? Boli, czy coś? Bo mnie ostatnio coś pępek pobolewa, i jakiś taki dziwny się zrobił. Znajoma mi powiedziała, że może mi "wyjść", ale nie ma pojęcia nic więcej, mama to samo i jestem w kropce...
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Mon.tresor melduj sie raz w tyg bo pozniej wszyscy sie martwia:-)
A taki tatus to nadaje sie jedynie do placenia alimentow!
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Montresor ale klaps wielki ci sie nalezy tyle czasu bez info nie ładnie bo twoja styczniowa rodzinka się o ciebie martwiła ale cieszę się ze wszystko u was się powoli normuje
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
a z ciaza to u mnie wszystko ok nie ma zadnych problemow chociaz ide w pon na usg i sie dowiem czy wsio ok
a co do pepka to mnie nie boli czy cos tylko chyba mi sie rozszezyl ostatnio hah nie wiem jakim cudem moze bez kitu wyjdzie
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ja dzis byłma z małym na grzybkach w lesie, bo już nie wiem co mu wymyśleć taki z niego ostatnio zrobił się maruda i wymuszacz.
Przelew męża w końcu dotarł, i okazało się ze po prostu wysłali go 2 dni póżniej niz powinni. Mam chociaz na prenatalne i kolejną wizyte u gina.
Za to ko.lezanka zapomniała mojego zwolnienia i nie oddała, odda dopiero juro, mam nadzieję ze nie bedzie z tym wszystkim za pożno, zresztą ja i tak w poniedzałek musze jechac do pracy. I mam do was dziewczyny pytanie, czy w czasie zwolnienia lekarskiego i macierzynskiego urlopu, jak sie jest pracownikiem , nalicza sie urlop, czy nie???
stokrotka współczuje twojej bratowej i bratu. Moja przyjaciółka poroniłą i do zis pamietam jak to przezywała. A snów na razie nie mam takich , ale będąc w cązy z synkiem 2 azy mi sie on snił za nim sie urodził, raz że przekręciłam sie na bok, on sie akurat ruszał, wybrzuszył rączke przez skóre w moim brzusku a ja tak niefortunnie sie połozyła, że mu ja zlamałam i nie umiałąm mu pomóc bo jak przez brzuch, Obudziłam się cała zlana potem i nie mogłam usnąć.Mam nadzieję ze w tej ciązy nie będe miała takich snów.
chiasiamipowodzenia na wizycie u gina
kasiah czyli kolejna glukoza cię czeka, współzuje i oby nastepnym razem poszło gładko
montresor fajnie, że w koncu sie odezwałąs, bo my sie tu wszystkie o ciebie martwiłysmy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mnie pepek raczej nie boli, jedynie stał się wklęsły w brzuch. Boli mnie za t czasem podbrzusze, właśne tak jak na miesiaczkę i czasem mi nie dobrze, ale już nie tak bardzo i często jak na poczatku ciązy.
Miłego dnia dziewczyny
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Martadina dopytaj lekarza czy nie powinnaś brać tego hormonu, u mnie tak naprawdę nie było widomo dlaczego straciłam dzidziusia, bo nic w badaniach nie wyszło.Może twój gin stwierdził, że ci jest nie potrebne więc nie zalecił, każda ciąża jest inna tak jak każda kobieta, więc zapytaj na wszelki wypadek. Moj gin należy do tych" ostrożnych".
Mon.tesor witaj nie miałyśmy wsześniej okazji ze sobą pisać, bo jestem tu od nie dawna. Mnie pępek nie boli, ale zauważyłam że robi się płytszy, a zawsze był głeboki, a na moim brzuchu zaczęla już być widoczna ciemna linia, już sięga prawie pod piersi. Nie jestem w temacie co z twoim facetem, ale skoro podjęłaś decyzję,że lepiej bez niego to chyba słusznie.
Kasiah współczuje i co będziesz musiała pić jeszcze raz?
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
maja001,
ten ból brzucha u ciebie, co jak na miesiączkę - to znaczy że brzuszek ci się rozciąga cały czas. Mnie ostatnio coraz rzadziej tak boli, z tego co czuję, to moja macica już jest ogromniasta
ela85, witaj, cześć i czołem. Ja jestem co prawda niemal od początku (bo od jakiejś 6 strony), ale rzadko pisałam, bo mam takie wariacje w życiu, że głowa mała Z moim facetem... to on mnie zostawił, półtorej miesiąca temu, nieciekawa historia. Ja ostatnio doszłam do wniosku, że czort z nim, szkoda życia na gościa który po sześciu latach związku mnie zostawia w trzecim miesiącu ciąży, bo nagle zdaje sobie sprawę że mnie nie kocha
Stokrotka, właściwie, to planuję postarać się o alimenty jeszcze w ciąży, żeby od momentu urodzenia już musiał płacić
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27