BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #904393 przez anna90
Hej dziewczyny.
Co do zakupow to ja wczoraj kupilam 4 bodziaki i skarpetki w kolorach neutralnych, okazja sie trafila :)
Marta ja poki co smaruje brzuch balsamem dove i oliwka.

Moja kochana coreczka :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #904404 przez luska
Martadiana a skąd jesteś , że u was tak drogo , bo z kim ze znajomych z zagranicy nie pogadam , to raczej na odwrót mówią , że u nas jest drożyzna , a zwłaszcza jeżeli chodzi o ciuchy dla szkrabków.Wóżki fakt są tańsze , ale reszta , to już dla mnie przesada.My z Ł planujemy jechać do nl na zakupy dla maluchów , albo do Uk jeżeli chodzi o ciuchy bynajmniej.

Z cerą mam mega problem , generalnie nigdy nie borykałam się z tego typu problemem , a teraz mój dekolt to jakiś koszmar :angry: Nie dość , że syf na syfie , to wiadomo raczki bolą i wyciskam , porobiły się blizny .......... na kolanie wczoraj mi pryszcz wyskoczył , na udach drobne małe krostki :angry:
Oliwke z tego co wiem smarujemy na wilgotną , nawet mokrą skórę , bo jak smarujesz na sucha , to jeszcze bardziej można sobie wysuszyć , ja generalnie mam z nivea jakiś balsam ujędrniający , mi i tak nic nie pomoże , bo odcinek od piersi do kolan to jeden wielki rozstęp

Studentka brzuszek super , ale chyba aż tak duży jeszcze , nie jest , spokojnie urośnie :P

Ninoczek na dzień dzisiejszy najbardziej przemawia do mnie ABC ZOOM .Opinie ma fajne ,wizualnie jest fajny z opisu też .Ale chciała bym go zobaczyć w realu , będę w 3mieście za tydzień i wiem , że tam jest fajny sklep i ponoć mają większość dostępnych modeli na rynku , więc mam nadzieje , że i ten będzie i go obejrze .Cena mnie trochę odstrasz bo to około 4 tysie za 3w1 .Osobiście bym chciała ten 4 w1 z adapterami iso do samochodu , ale to już koszt powyżej 5tysi :blink:

10 lata 5 miesiąc temu #904405 przez martadiana
luska ja jestem na isladnii tu ubrania sa naprawde masakrycznie drogie

10 lata 5 miesiąc temu #904406 przez agat
Hej :)

Głowa mnie znowu boli drugi dzień z rzędu :/ Idzie oszaleć :/ Upał na szczęście się skończył, pada deszcz od paru godzin, może to mi ulgę przyniesie.

Studentkae super brzuszek :) Mój nadal chyba na sadełkowy wygląda, choc w dotyku już inny. A smaruję się balsamem z Babydream.

Wózka kupować nie będę, bo mam świeżutki po Adasiu i jestem z niego bardzo zadowolona. Tako Laret szary :)
O ten dokładnie:

Nie wiem co z Adasiem, czy kupić mu jakąś parasolkę lekką, ale to zobaczymy w praniu.

Co do ubranek to nic jeszcze nie kupiłam, ciuszków dla chłopca mam multum, jeśli będzie dziewczynka to dokupię na pewno trochę różowości :) Przypuszczę zmasowany atak na ciucholandy :)

10 lata 5 miesiąc temu #904424 przez ninoczka
A mnie cos LUSKA te wozki jeden za drugim nie pasuja. Wole chyba taki obok siebie choc juz mam problem bo ten co mi sie podoba Akjax ma 82cm szerokosci a standardowe drzwi to 80 i buuuu

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904443 przez ninoczka
A Luska kombinezon przy blizniakach planujesz 62 czy 68 bo mi sie wydaje ze 62. I czy kupujesz bodziaki w rozmiarze 50?

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904448 przez agat
Ninoczka i Luśka będą miały bliźniaki? Ale ze mnie gapa :P Dopiero zauważyłam :P

Co do kombinezonów to nie wiem, ale 68 bym na pewno nie kupowała, dziecko w nim utonie. Ale jeszcze nawet nie myślę o wyprawce, pewnie dlatego, że wiele rzeczy mam.

10 lata 5 miesiąc temu #904520 przez Asieńka*87
Ja tez jeszcze nie kupilam nic dla Dzidzi, czekam az bedzie wiadomo co rosnie mi w brzuszku :-) ale juz nie moge sie doczekac, narazie tylko stale odwiedzam sklepy dzieciece, ogladam porownuje, ja bym kombinezon kupila 62 bo mniejszy bo 56 moze byc za maly zaraz po urodzeniu, Malenstwo wujatkowo dobrze rosnie :-)
A jesli chodzi o wuzek to ja sklaniam sie za takim 3 w 1, tez juz ogladalismy z narzeczonym w sobote, wybor olbrzymi ale chyba jeszcze w Polsce porownam, bo po co przeplacac.
Gratuluje ninioczka i luska! Czekacie na podwujne szczescie :D

10 lata 5 miesiąc temu #904650 przez chasiami
Witam!
nie było mnie troche, ale te upały nas wykanczają, wczoraj pojechaliśmy do Gliwic na basen i spaliłam sobie plecy :( a uważałam i w cieniu chodziłam, no tak ale za Alą też musiałam biegac.

asieńka ja musze kupic kombinezon ale najlepiej na 68 nawet 74, bo wiem ze dzieci szybko wyrastają (ubierzesz pare rzeczy i już cieżko do kombinezonu zmiescic dziecko, tak przynajmniej było w naszym przypadku), a Ala urodziła się to miała długośc 59 i ważyła 4 kg , a mówią ze drugie dziecko większe sie rodzi (ja miałam 4,5 kg) więc wole większą rozmiarówkę kupic :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #904653 przez chasiami

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #904672 przez luska
Agata właśnie słyszałam , że te wózki tako są super .

ninioczka właśnie mi w tych obok siebie trochę przeraża ta szerokość, bo to przeważnie od 82 do 90 cm bodajże i generalnie wszędzie problem żeby się zmieścić ,chociaż jestem ciekawa jak te za sobą się prowadzi , bo to znowu długie , ale mimo wszystko chyba więcej plusów mają.Kurcze powiem ci , że mam z tym wózkiem rebus , przede wszystkim muszę je zobaczyć dotknąć wymierzyć po swojemu i będę dopiero decydować.

Nie no kombinezony na pewno 62 bo w 68 to dokładnie utonie :) ja miałam dwa kombinezony na 62 i 68 bo mniej więcej na 4 mce był mi potrzebny a że dzieciaki się długie rodziły , to w tym jednym by mi nie pośmigały.A teraz to tylko jeden dla każdego i to 62

chasiami moje się rodziły oboje po 58 cm to też nie były najkrótsze , ale za to chude 3300 i 3150 i daliśmy rade na ten 68 , ale jak fakt twoja córcia duża , więc lepiej w większe się zaopatrzyć .Brzusio super :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #904676 przez agat
Rosną brzucholki, rosną :)

10 lata 5 miesiąc temu #904742 przez ninoczka
Dzieki Asienka*87.
Luska no wlasnie ta szerokosc wozka ale te jeden za drugim wydaje mi sie ciezko prowadzic. I ze potem jak beda siedzialy to ze jeden drugiemu bedzie zaslanial. No niewiem tak jak napisalas rebus. a napiszecie mi cos do tych rozmiarow czapeczek. Tez czekam co bedzie za plec. Pani na prenatalnych mowila ze to jednojajowe wiec raczej jedna plec. Ja mam dwuowodniowa jednokosmowkowa a ty Luska?
A wogole juz ktoras z was dziewczyny wie co bedzie miala? Tzn chyba przypuszcalnie na tym etapie.

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904744 przez agat
U mnie dr przewiduje dziewczynkę :) Ale podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo synek też był do niemal 20tyg dziewczynką, a potem mu coś urosło :P

10 lata 5 miesiąc temu #904753 przez ninoczka
hihi

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia