BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #903308 przez ulka1983
mama89muminka naprawiaj laptopa może się uda :) dobrze że z dzidzią wszystko ok to najważniejsze :) Miro dzielny facet :woohoo: wcale nie płakał aż dziwne ;)

Maja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agat może mały ma takiego wirusa i po 2 -3 dniach tempka mu przejdzie B) życzę lepszego samopoczucia :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903455 przez anna90
Hej
Ja dzis wizyte zaliczylam, z dzidzia wszystko ok ma juz ponad 6 cm. Teraz znow 4 tygodnie oczekiwania :( .
Ale tu sie cisza zrobila.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #903458 przez Asieńka*87
anna90 trudno mi powronac lekarzy tytejszych i polskich bo nie wiem jak jest w Polsce, na poczatku trafilam do lekarza ktory w ogole sie mna nie intersowal, ale teraz juz mam cudownego. A jak wy znalazlyscie dobrego lekarza? Tez mialyscie takie przygody?

10 lata 5 miesiąc temu #903489 przez anna90
Ja mam lekarke z polecenia kolezanki wiec w sumie nawet szukac nie musialam i poki co zlego slowa o niej nie powiem.

10 lata 5 miesiąc temu #903598 przez ulka1983
Asieńka ja miałam przejścia za swoją gin :( miałam plamienia i bóle podbrzusza to kazała leżeć ale zwolnienia dać nie chciała a ile można urlop brać :angry: potem dała luteinę ale stwierdziła że jakby coś było źle to i tak poronię :side: potem trafiłam do szpitala bo już mi to wszystko nie dawało spokoju i okazało się że mam krwiaka i tak poznałam swojego nowego lekarza póki co nie narzekam jest super :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903644 przez An-an
Dzień dobry :)
wczoraj miałam wizytę. przepisał nowe tabletki przeciwwymiotne 2xdziennie. po krwiakach nie ma śladu, czyli się wchłonęły :) . dziecko ma 6,9 cm, i jak powiedział gin wszystko wskazuje że będzie chłopak. ;) data porodu wg usg 21.01

mam pytanie do dziewczyn które miały robione test podwójny? bo chcę zrobić sama. to normalnie z krwi? bo dopiero po 16 zadzwonię do kliniki i do laboratorium . Przezierność karku NT ma 1,4 mm i to jest dolna granica ok5%. Lekarz mówił że ogólnie wszystko ok, ale martwię się bo wizytę miałam o godz 21 - 21.30 (po całym dniu jego pracy najpierw w szpitalu a później prywatnie) i boję się, że może tak na odczepnego powiedział ze zmęczenia, bo było już u niego je widać. Może przesadzam, ale wykonanie tego testu mnie uspokoi

10 lata 5 miesiąc temu #903856 przez ulka1983
An an ja miałam test podwójny z krwi :) tylko wcześniej robili mi badanie usg i wyszło dobrze a test podwójny do potwierdzenia jeszcze robią :) u nas przezierność karku nt 1,8 mm ale też wcześniejsza ciąża jest bo z usg na 8 styczeń więc chyba u Was jest w porzadku :) fajnie że po krwiakach już nie ma śladu można odetchnąć :)

gdzie reszta sie podziewa w te gorączki :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #903898 przez Asieńka*87
Ulka1983 wspolczuje kontaktu z takim lekarzem, ginekolog nie ma prawa mowic takich rzeczy przyszlej mamie!

An-an, mnie podczas badania przeziernosci karku tez chyba wyszlo 1,4 ale to moze dlatego ze badanie robilam w ostatnim mozliwym terminie lekarz twierdzi ze wszystko w porzadku i z krwi tez wyszlo ok, wiec nie martw sie na zapas. Strach ma wielkie oczy.

Dziwne, mi z usg tez wyszla wczesniejsza ciaza, roznica 9 dni, jak bedzie tak jak mowi usg to porod bedzie w sylwestra :P

10 lata 5 miesiąc temu #903917 przez SylwiaWiktoria
Witam. Jestem położną. Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Dziękuję i pozdrawiam.
:-)

10 lata 5 miesiąc temu #904014 przez maja001
Agat mój oskatrek kilka miesuiecy emu tez miał podobnego wirusa, gorączka ni z tad ni z owąd ponad 40C, i biegunka nic poza tym. po goraczce dostał krwawienia z nosa, Przeszło w ciągu 2,5 dnia
Ja dzis tez byłam na wizyie u gina, na NFZ, wizyta trwała 3 min i nic sie nie dowiedzialm z niej, dostałam tylko skierowanie na badania jakieś a i tu trmin mi wyliczyli na 23 01, ha ha :)

10 lata 5 miesiąc temu #904042 przez ag
Witam ponownie:)

Przepraszam, że tak długo nie pisałam ale praca dała mi w kość, a potem urlop i jestem.

To moja pierwsza ciąża, termin mam wyznaczony na 18 stycznia. Już nie mogę się doczekać:) Jestem po badaniach prenatalnych i wszystko ok. Teraz z niecierpliwością czekam, aż potwierdzą się przypuszczenia co do płci maluszka. Zmęczenie już nieco ustąpiło, ale upały są dla mnie strasznie męczące. W ciągu dnia praktycznie bez potrzeby nie wychodzę z domu :huh: Patrząc na wasze brzuszki jestem w szoku, bo mój jeszcze tak nie wygląda.

Macie może jakieś sprawdzone sposoby jak poradzić sobie z upałem?:D

10 lata 5 miesiąc temu #904057 przez ulka1983
hej :) to mamy weekend ale dla mnie to trwa on od końca maja :laugh:

Asieńka niektórzy nie nadaja sie na lekarzy ale trudno :S teraz mam dobrego i to najważniejsze :) a o terminie z usg to nic nie mów bo ja z 13.01 już mam na 08.01 a nie chciałabym rodzić w tym roku B)

Maja ja na prenatalnych miałam taką krótką wizytę a miała być mega długa bo tak mi mówił mój gin :laugh:

Ag chyba wszystkie czekamy z niecierpliwością na wiadomość co nosimy w brzuszkach ;) na upał chyba nikt nie ma obranego pomysłu :laugh: moje dziewczyny mają basen przed domem ale ja jeszcze w nim nie byłam B)

10 lata 5 miesiąc temu #904111 przez agat
Hej :)

Poszliśmy wczoraj z mężem na imprezę do znajomych, Adaś został z dziadkami. Rozmawiałam z koleżanką, która powiedziała mi, ze dr, który robił mi usg genetyczne i stwierdził, że będzie dziewczynka ma na mieście opinię niemal nieomylnego w "wykrywaniu" płci :P No zobaczymy, fajnie by było mieć dziewuszkę :)

10 lata 5 miesiąc temu #904150 przez anna90
Dzien doberek
Aaale upal jak ktos znajdzie ten sposob na upal to prosze i mnie go podac.

Maja ja tez mam termin na 23 stycznia :)

10 lata 5 miesiąc temu #904191 przez ninoczka
Witam. Zostanę mama styczniowa-termin 09.01.tzn tak powinno być ale będę mieć bliźniaki więc nie wiem czy dotrwam. Pozdrawiam. Chętnie dowiem się co planujecie w sprawie ciuszków, bo mam mętlik co szykować na zimową wyprawkę.

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia