BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 9 miesiąc temu #905384 przez luska
Ninioczek ja mam ten najbezpieczniejszy rodzaj ciąży bliźniaczej bo dwukosmówkową i dwuowodniową , czyli nie ma mowy a tym zespole przetoczenia( podkradania) , którego się cholernie bałam .Jedyne co to wiadomo przedwczesny poród czego też się boje .Wizyty mam jak na razie co 3 tygodnie , po 30tc mam zamiar chodzić co dwa .U mnie nie wiadomo czy jedno czy dwu jajowa , bo może być tak i ak .U ciebie skoro jest jednokosmówkowa , to na bank jednojajowe maluchy.To pewnie co 2 tygodnie chodzisz do lekarza??

Ej hahaha ja mam dwójkę maluchów i kompletnie nie znam się na tych rozmiarach czapek :lol: Jeżeli kupuje online to mierz im łebki i wtedy na cm kupuje , a jak normalnie w stacjonarnym gdzieś to ich biorę ze sobą i przymierzam

Ja chyba też zrobię listę , nawet kupie ku temu sobie jakiś notes , bo trochę tego pisania będzie :P i musze tez zapisac sobie co mam żebym się nie pogubiła :P

Agata o matka mi się gorąco zrobiło jak czytałam , kurcze w takiej sytuacji powinni olać kolejkę i ty powinnaś wejść bez jakiego kolwiek czekania :/ ale najważniejsze , że wszystko okii

Maja ja też pomyślałam pająku pierwsze co , bo to są właśnie akie duże czerwone bąble

Ninoczka kup najmniejsze tez czapki i już :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #905386 przez luska
A ja wczoraj miałam wizytę u Dzina , i wszystko oki.Maluchy rosną , już nie są kropeczkami a fasolkami aczkolwiek do luzia im jeszcz trochę .Lekarz dał mi namiar na ośrodka gdzie robią prenatalne , co prawda mam już o ogarnięte ale w innym mieści i chyba jednak pójdę gdzie mi polecił mój lekarz .Trochę mnie zdziwiło , że nic nie przytyłam przy tym moim jedzeniu , ale to dobrze :)

I mam o was pytanie , bo już jestem głupia , z ostatniej @ wychodzi mi , że jestem w 10tc i 5dniu , ale według moich obliczeń i USG jestem w 9tc i 1 dniu i jak ja mam się teraz na to prenatalne umówić , lekarza się pytałam o mi mówił , że według ostatnie @ , a co nie jest w ogóle adekwatne o wieku maluchów .

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #905475 przez agat
Luska moim zdaniem powinnaś się posługiwać terminem z @, on jest najbardziej miarodajny (jeśli cykle były w miarę regularne). Dzieciaki różnie rosną i na jednym usg będą "opóźniały" a na kolejnym juz "przyspieszały" termin porodu. Mnie każdy lekarz pyta o ostatnią @. Wyjątkiem są przypadki, jak u mojej koleżanki, gdzie przy standardowych cyklach 28-dniowych zaszła w ciążę w 32 dniu cyklu (mieli cykl "celibatu" przed ślubem i przez stres przedślubny cykl jej oszalał i owulacja była dopiero ok 30 dnia cyklu). Ona musiała się posiłkować usg, bo wg @ termin miała za wczesny.

Tak mój brzuchal na koniec 15 tyg się prezentuje:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #905494 przez maja001
agat chciała bym, żeby to były muszki, ale obawiam sie że jednak był to pająk jak pisą dziewczyny a ja mam na ich punkcje fobie
ninoczek ja na jednej ręde po tym ugryzieniu tez mam ciągnąca sie prege, na szczęście taka ok 2 cm i już blednącą
Wczoraj przejrzałam kazdy kont w pokoju, nawet pod łóżkiem{ mam pietrówke} powykrzałam wszystkie pajeńczyny, a dzis w nocy udziąłm sę co troche, mając wrażenie że cos po mnie chodzi, oszalec idzie z tym robactwem.
Luska ja tez myśle, że powinnaś posługiwac sie terminem z @, bo jak pisze agat dzieci różnie rosna i usg nie zawsze jest miarodajne, do wieku ciążowego.
agat sliczny brzusio
Ja dzis juz po baankach z krwi i zamiast jak zwykle czekać 5, 10 min siedziałam tam 1,5 godz i to na dodatek z małym bo nie miałm go z kim zostawić.A teraz jestem padnięta na maksa.
Uciekam bo czuje, że trzeba przewinać małegi
Miłego dnia Wam, życze

10 lata 9 miesiąc temu #905526 przez ninoczka
Agat sliczny brzusio.
Maja001 wiec na bank pajak. Dobrze ze blednie. A jak dotykalas ta prege to byla goraca?-jesli tak to na pewno pajak. Wysprzatalas tp dobrze a teraz musisz przestac myslec choc to trudne bo takie ma sie glupie wrazenie przez jakis czas ze cos po tobie chodzi.
Luska jesli chodzi o te prenatalne to podajesz date ostatniej miesiaczki-mialam robione. A jesli chodzi o czapeczki to jak juz dzidzia jest to tak mozna ale mi chodzi o kupienie do szpitala bo trzeba takie cienkie i zimowe chyba tez pod kombinezon. Jedna dostalam taka cienka po kapieli jest na niej 40-malutka sie wydaje wiec chyba dobra.
Nie wytrzymalam bo w 5 10 15 sa wyprzedaze i kupilam 2 bodziaki na dlugi rekaw 1 na krotki 1 rampers a w smyku 2 polspiochy. Skoczcie do nich jak macie fajne ciuszki a po 10 zeta mozna kupic. Znajoma polecala mi z pepco kupilam 1 body za 8 zl ale jak przymierzylam do tych z 5 10 15 to ze z pepco sa szczuple bardzo a rozmiar 62 a tamte 56-wiec beda jak 56. I do tego niezauwazylam ze dziurka pod paszka i przy boku nadprute. Wiec jakos zniesmaczylam sie tym pepco albo bardziej trzeba patrzec. Ale wiecie dziewczyny pierzwsze zakupy-taka fajnie sie kupuje ze nie zwracalam uwagi.

[/url]

10 lata 9 miesiąc temu #905541 przez agat
Ja już nie pamiętam jak z tymi czapeczkami :P Kupowałam chyba na oko :P
Co do Pepco to z moich obserwacji wynika, że fajne ciuszki zaczynają się dopiero dla dziecka ok półrocznego - koszulki, spodenki itp. Bodziaki średniej jakości mają, pajacyk miałam jeden i był okropny. Na 5-10-15 też nie raz się już zawiodłam. W moim przypadku najlepszą jakość miały ubranka... z ciucholandu :whistle:

10 lata 9 miesiąc temu #905548 przez ninoczka
Tez mam zamiar do ciucholandow skoczyc. Bo tak promocyjnie to jeszcze ale tak to strasznie drogo.-a te maluszki tak szybko rosna.

[/url]

10 lata 9 miesiąc temu #905592 przez ninoczka
No to i ja wstawie zdj. Dzis zrobione 17 tydzien

[/url]
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #905597 przez ninoczka
A jak zrobic zeby miec taki pasek z kalendarzem tygodni co macie pod swoimi postami jak piszecie?

[/url]

10 lata 9 miesiąc temu #905598 przez agat
Nogi psa na drugim planie - bezcenne :P
No i brzuszek juz konkretny :)

Ninoczka to suwaczek ciążowy. Na necie tego pełno. Uzupełniasz dane i kopiujesz uzyskany kod do swojego profilu.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #905619 przez chasiami
Zazdroszcze wam tych wizyt u gin, ja dopiero za tydzień, bo moja gin jest na urlopie i to będzie wiecej niz miesiąc odkąd ostatni raz byłam u gin, teraz bede w 17 tyg to wydaje mi sie ze będzie coś konkretniejszego co do płci.
A co do ciuszków, to jakos mi nie przyszło na myśl już coś kupowac, moze jak płec sie sprawdzi - myśle tak po prenatalnych isc wtedy to bedzie pewniejsze bo jak wyskoczy tam jednak dziewczynka to mam wszystko po Ali, a jak chłopczyk to dopiero wtedy bede musiała cos kupic, bo rózowe ciuszki ze szpitala chłopca odbierac troche śmiesznie :)

U nas dopiero na jakąs burze sie zbiera i dobrze, bo już było ostatnio tak gorąco.

A co do dzieciaczka, to wiem ze nie ma sie czym przejmowac, ale już codziennie wieczorem czułam jak maluszek sie rusza, a tu nagle od kilku dni nic, może sie odwrócił? jeszcze tydzień musze czekac :( :( :(

ninoczka a brzuszek ekstra :)

10 lata 9 miesiąc temu #905628 przez chasiami
Nie wiem czy powinnam, ale chciałam poinformowac, że Makrelcia napisała w innym temacie (tam gdzie razem byłyśmy wrześniowkami 2012):

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny łączymy się w cierpieniu :*

10 lata 9 miesiąc temu #905692 przez anna90
Ninoczka, Agat piekne brzuszki macie.
Chasiami przykro mi bardzo [*]

Moja kochana coreczka :*

10 lata 9 miesiąc temu #905710 przez ninoczka
Przykre gdy dzidzi nie ma. Bardzo mi przykro.
Suwaczek stworzylam tylko przegladam profil i niewiem gdzie go wkleic ten kod

[/url]

10 lata 9 miesiąc temu #905711 przez agat
Bardzo mi przykro :( :( :(

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia