- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Niektore z was maja juz dzieci mozecie mi powiedziec do czego uzywa sie ten rozek i jest on konieczny bo ja to nie wiem do czego on :/
Agat jak mozesz to zapisz mnie do tabeli termin na 17.01
Ninoczka daj znac co ci gin powie a dlaczego ty do gina chodzisz w ktorym ty jestes tygodniu ? ja bylam u ginekologa jak sie dowiedzialam o ciazy to w 6 tygdniu i pytalam kiedy mam znowu przyjsc to powiedziala ze juz teraz to na usg do lekarza i do poloznej a z nia moze sie spotkam w szpitalu przy porodzie..
A mi ostatnio kolezanka mowila ze jak mam taka linie to chlopak bedzie hehe
Dodaje zdjecie swojego brzuszka juz chyba jest hehe i brzucha to ta linie delikatnie widac na zdjeciu ale jest jasna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
martadiana ja nie mam jeszcze tej kreski a u mnie na 100% chlopak;) ale może w tej kresce coś jest, bo mi np wywróżyli synka zaraz na początku ciąży po apetycie na słone i tzw konkrety- no i się sprawdziło;)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
A luska ty jakis czas temu pisalas ze chodzisz co 3 tyg a masz mlodsza ciaze i ze pewnie ja co 2. A wlasnie nie ja narazie chodze co 4 tyg i jutro spytam czy nie powinnam czesciej-ale ten moj gin taki luzak. Moze go zmienic?Ale taki fajny jest. Tylko boje sie ze co 4 tyg to mozemy cos przegapic.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
On taki w porzadku jest. Tylko niewiem czy blizniacza dobrze poprowadzi. Ale mysle ze sie znaja. Tylko np teraz znajomej corka tez jest w ciazy. Chodzi do innego lekarza i ona chodzi co 3 tyg-ma pojedyncza-i zawsze robi krew mocz a ja narazie mialam raz. Niewiem jak to jest
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- An-an
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Widzę że trochę nowych dziewczyn dołączyło... fajnie... i forum też się rozkręca
Ja do gin chodzę prywatnie co 4 tyg. Morfologie i mocz robiłam jeden raz i dopiero zleci mi zapewne jak będę 11.o8 czyli co drugą wizytę. Powiedział że wyniki nie są złe i nie potrzeby robić co wizytę. Za każdym razem robię za to TSH bo w 1-szej ciąży miałam tarczycę ciążową. Oczywiście zależy to od lekarza. Koleżanka jest w 30 tc, z ciążą wszystko OK, chodzi na NFZ co 2 tyg i zawsze ma morfologie a badanie usg/ lub na fotelu robi jej gin co 2-gą wizytę. Dla mnie to trochę wyciąganie kasy przez lekarza z nfz.
Linię na brzuchu z synem miałam bardzo widoczną, teraz jeszcze jej brak. Jeśli zależy od płci to pewnie się pojawi bo gin powiedział że i tym razem bedzie chłopak.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A mam pytanko. Jakie bierzecie witaminy? Bo mam dolozyc do kwasu dha i wit d3.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja tam za czarną kreską na brzuchu w ogóle nie tęsknię Tak samo jak za wystającym pępkiem
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
A właśnie też chciałam Was dziewczyny pytać jakie witaminy bierzecie?
Moja od 2 trymestru też kazała mi brać z DHA ale ja mogę tylko prenatal bo jestem tarczycowa a tylko on nie ma jodu, ale niestety jest też ubogi w inne składniki:( i nie wiem czy to na pewno wystarczy
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
A co do witamin to ja tu kupilam co naywaja sie (Z dzieckiem) i tam mam wszystkie witaminy w tym kwas foliowy wszystkie moje kolezanki to braly i starczalo ale jak bede teraz u poloznej to spytam czy cos jeszcze mam brac . Mi np jeszcze moczu nie pobierali do badan tylko 5 tubek krwi :/ i z ani jednego ani drugiego pobrania nie mam wiesci wiec chyba dobrze mam nadzieje
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
kasiah06 ja biore pregnaplus dzisiaj robiłam badania i zobaczymy czy te wit coś pomogły bo mialam anemie wcześniej
Ja chodze do gin co miesiąc, teraz była dłuższa przerwa niż miesiąc, bo lekarka była na urlopie, w środe mam wizyte i niemoge sie doczekac i jestem ciekawa czy potwierdzi tego syna czy jednak druga dziewczynka będzie Zawsze mam robione USG i wydruki na pamiątkę do domciu
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja tez mam wizyty co 4 tygodnie na kase chorych, badania narazie mialam 2 razy na 3 wizyty ale nie wiem jak dalej bedzie. Co do witamin ja mam kwas foliowy z witaminami i magnez i te tabletki przyjmuje sie od 13 tygodnia.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania