BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #907133 przez martadiana
No wlasnie tak myslalam ze ta linia to nic strasznego a to moja mama mnie tak straszy hehe bo ona nie miala a ja mam

Niektore z was maja juz dzieci mozecie mi powiedziec do czego uzywa sie ten rozek i jest on konieczny bo ja to nie wiem do czego on :/

Agat jak mozesz to zapisz mnie do tabeli termin na 17.01

Ninoczka daj znac co ci gin powie ;) a dlaczego ty do gina chodzisz w ktorym ty jestes tygodniu ? ja bylam u ginekologa jak sie dowiedzialam o ciazy to w 6 tygdniu i pytalam kiedy mam znowu przyjsc to powiedziala ze juz teraz to na usg do lekarza i do poloznej a z nia moze sie spotkam w szpitalu przy porodzie..

A mi ostatnio kolezanka mowila ze jak mam taka linie to chlopak bedzie hehe ;)

Dodaje zdjecie swojego brzuszka juz chyba jest hehe i brzucha to ta linie delikatnie widac na zdjeciu ale jest jasna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #907139 przez kasiah06
Ninoczka trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak będziesz po:)
martadiana ja nie mam jeszcze tej kreski a u mnie na 100% chlopak;) ale może w tej kresce coś jest, bo mi np wywróżyli synka zaraz na początku ciąży po apetycie na słone i tzw konkrety- no i się sprawdziło;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #907140 przez ninoczka
stokrotkaTzn powiem tak- ja mam ciaze jednokosmowkowa dwuowodniowa wiec maja byc jednojajowe. Tzn wszedzie tak pisza ale w jednym gdzies miejscu na necie znalazlam ze jakies 5% jest dwujajowych ale niewiem. Wiec doktorka na usg prenatalnych powiedziala ze beda jednojajowe wiec takiej samej plci. I jak sie podpytalam to powiedziala ze jest za wczesnie na plec bo to byl 12 tydz. Ale potem powiedziala ze jeden na 80% to chlopak. Ale jeszcze nie jestem pewna choc juz z narzeczonym rozmawiamy z nimi jak z dwoma chlopaszkami. Moj gin mowil ze ok 20 tyg mi powie a teraz jest 17 wiec mam nadzieje ze jutro cos powie.

A luska ty jakis czas temu pisalas ze chodzisz co 3 tyg a masz mlodsza ciaze i ze pewnie ja co 2. A wlasnie nie ja narazie chodze co 4 tyg i jutro spytam czy nie powinnam czesciej-ale ten moj gin taki luzak. Moze go zmienic?Ale taki fajny jest. Tylko boje sie ze co 4 tyg to mozemy cos przegapic.

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907143 przez ninoczka
martadiana ja poszlam do lekarza prywatnie jakos tak jak ty. I od tamtej pory chodzilam co miesiac. Bo i zwolnienie i chyba tak trzeba, A teraz juz kazal mi przyjsc na kase chorych.
On taki w porzadku jest. Tylko niewiem czy blizniacza dobrze poprowadzi. Ale mysle ze sie znaja. Tylko np teraz znajomej corka tez jest w ciazy. Chodzi do innego lekarza i ona chodzi co 3 tyg-ma pojedyncza-i zawsze robi krew mocz a ja narazie mialam raz. Niewiem jak to jest

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907145 przez kasiah06
Ja do mojej gin chodzę co 4 tygodnie, a krew i mocz mam co druga wizytę. Moja koleżanka też niby chodzi raz w miesiącu ale wyniki ma robić na każdą wizytę, więc też nie bardzo wiem jak to jest...

10 lata 5 miesiąc temu #907198 przez An-an
Witam się po tygodniowej przewie :)
Widzę że trochę nowych dziewczyn dołączyło... fajnie... i forum też się rozkręca :)

Ja do gin chodzę prywatnie co 4 tyg. Morfologie i mocz robiłam jeden raz i dopiero zleci mi zapewne jak będę 11.o8 czyli co drugą wizytę. Powiedział że wyniki nie są złe i nie potrzeby robić co wizytę. Za każdym razem robię za to TSH bo w 1-szej ciąży miałam tarczycę ciążową. Oczywiście zależy to od lekarza. Koleżanka jest w 30 tc, z ciążą wszystko OK, chodzi na NFZ co 2 tyg i zawsze ma morfologie a badanie usg/ lub na fotelu robi jej gin co 2-gą wizytę. Dla mnie to trochę wyciąganie kasy przez lekarza z nfz.
Linię na brzuchu z synem miałam bardzo widoczną, teraz jeszcze jej brak. Jeśli zależy od płci to pewnie się pojawi bo gin powiedział że i tym razem bedzie chłopak.

10 lata 5 miesiąc temu #907244 przez ninoczka
No hejka. Juz po wizycie. Troche nie zadowolona. Zbadal mi tylko szyjke powiedzial ze dzieci duze i ze jest ok. Ja do niego ze myslalam ze mi powie plec a on ze o 2 tyg za wczesnie wiec jeszcze poczekamy-bo na poczatku mowil ze w 20 tyg mi powie. Spytalam czy nie powinnam czesciej chodzic na wizyty noi wyszlo ze tak ale teraz ma urlop wiec mam za miesiac, ale jakby sie cos dzialo to w te dni prywatne bedzie. Brzuch boli bo rosna. Dostalam skierowanie na mocz i morfologie.
A mam pytanko. Jakie bierzecie witaminy? Bo mam dolozyc do kwasu dha i wit d3.

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907245 przez Stokrotka34
ja jestem w 16 tyg. i tez chodze co 4 tyg badania robilam raz a teraz jak bede szla na kolejna wizyte w sierpniu to mam zrobic drugie. Lekarz powiedzial ze w pozniejszym okresie bede miala czestsze wizyty. USG mam robione ba kazdej wizycie.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #907256 przez agat
Ja chodzę do lekarza co miesiąc, jak na razie badania mam co drugą wizytę zlecane. USG na NFZ miałam na razie jedno, drugie chyba dopiero połówkowe (ale w razie nagłej potrzeby, jak ostatnio, lekarz może mi zrobić szybkie usg). W poprzedniej ciąży chodziłam do tego samego lekarza, tyle że prywatnie, morfo i mocz mialam zlecane co miesiąc, wizyty co miesiąc, ale usg też nie na każdej wizycie.

Ja tam za czarną kreską na brzuchu w ogóle nie tęsknię :P Tak samo jak za wystającym pępkiem :P

10 lata 5 miesiąc temu #907272 przez kasiah06
Ninoczka szkoda,że nie chciał powiedzieć nic o płci :( ale najważniejsze że wszystko OK:) co do płci to moja powiedziała mi już w 12 tyg, że chyba chłopak, ale nie kazała się nastawiać (co też nie do końca jest fajne bo wiadomo że człowiek i tak podświadomie się nastawia), a jak byłam w zeszłym tygodniu to potwierdziła już na 100%.

A właśnie też chciałam Was dziewczyny pytać jakie witaminy bierzecie?
Moja od 2 trymestru też kazała mi brać z DHA ale ja mogę tylko prenatal bo jestem tarczycowa a tylko on nie ma jodu, ale niestety jest też ubogi w inne składniki:( i nie wiem czy to na pewno wystarczy

10 lata 5 miesiąc temu #907289 przez martadiana
Ninoeczka moze nie chcial powiedziec ci plci bo wkoncu nosisz dwojke w sobie hehe i twoje dzieciatka sa mniejsze to nie chciala ci klamac mi tez lekarz powiedzial ze w 20 tygodniu powie plec wiec juz sie doczekac nie moge a jeszcze caly miesiac mam nadzieje ze szybko zleci :)

A co do witamin to ja tu kupilam co naywaja sie (Z dzieckiem) i tam mam wszystkie witaminy w tym kwas foliowy wszystkie moje kolezanki to braly i starczalo ale jak bede teraz u poloznej to spytam czy cos jeszcze mam brac . Mi np jeszcze moczu nie pobierali do badan tylko 5 tubek krwi :/ i z ani jednego ani drugiego pobrania nie mam wiesci wiec chyba dobrze mam nadzieje :)

10 lata 5 miesiąc temu #907292 przez chasiami
Witam! Byłam dzisiaj na badaniach oddac krew i wiecie co dziewczyny, jedna dziewczyna zemndlala i uderzyła się - łuk brwiowy rozwalony, pełno krwi wszędzie zadzwonili po karetkę i do 10 min ją brali - okazało się ze była na początku ciąży, masakra takie coś przeżyc.

kasiah06 ja biore pregnaplus :) dzisiaj robiłam badania i zobaczymy czy te wit coś pomogły bo mialam anemie wcześniej :)

Ja chodze do gin co miesiąc, teraz była dłuższa przerwa niż miesiąc, bo lekarka była na urlopie, w środe mam wizyte i niemoge sie doczekac i jestem ciekawa czy potwierdzi tego syna czy jednak druga dziewczynka będzie :) Zawsze mam robione USG i wydruki na pamiątkę do domciu :)

10 lata 5 miesiąc temu #907297 przez anna90
Ninoczka najwazniejze ze wszystko dobrze z dziecmi :)

Ja tez mam wizyty co 4 tygodnie na kase chorych, badania narazie mialam 2 razy na 3 wizyty ale nie wiem jak dalej bedzie. Co do witamin ja mam kwas foliowy z witaminami i magnez i te tabletki przyjmuje sie od 13 tygodnia.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #907308 przez ninoczka
Anna a jak sie nazywaja te co bierzesz bo szukam z magnezem i nie moge znalezc

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907310 przez ninoczka
martadiana a te twoje jakiej firmy sa?

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia