BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #906999 przez kasiah06
Hej dziewczyny:) Można jeszcze dołączyć?
To moja pierwsza ciąża, więc chętnie skorzystam z wymiany doświadczeń:)Mój termin porodu mam to 01.01 - czyli sam począteczek ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #907018 przez anna90
Witam niedzielnie :)
Kasia witaj jasne ze mozesz dolaczyc, oj ale masz termin ciekawe czy nie urodzisz jeszcze w tym roku :P

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #907063 przez maja001
Witam
stokrotka84 WITAJ. A to twoja pierwsza ciąża> I w ogóle jakos na forum zrobiło się fajnie podwójnie. Myśle że wielkoś zalezy od uroduy dzieciątek i wszystko będzie w porządku, najważniejsze to cierpliwie czekać na info od gina.
kasiah06 ciebie równiez WITAMY Ale masz fajny termin :)
ninczek ja z Ziajki osmetyków nie używałam, więc ciężko mi się wypowiedzieć. Mnie brzuch na dole czasem tez pobolewa, ale jakos na zapas się tym nie sresuje, skor nie mam żadnych plamień , ani krwawień. Jeśli chodzi o wózek, to ja bym kupowała, zreszta ja w pierwszej ciąży wózek kupiłam pod koniec sierpnia,a moje ciąża była wówczas może o 2 tyg starsza niż obecnie.
mamomuminka aż ciarki mi przeszły jak napisałas o omdleniu, Musisz sie mniej przemęczać i zwolnić empo , no i uważac na siebie, zeby już do takich omdleń więcej nie dochodziło, bo w ciązy i za wysokie i za niskie ciśnienie jest zarówno niebezpieczne i dla ciebie i dla dzidzi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #907085 przez martadiana
Mnie tez czasami brzuch poboloewa ale nie martwie sie tym bo mysle ze tak powinno byc nawet polozna mi mowila ze czasami moze mnie bolec brzuch jak na okres.

Teraz pytanie do wszystkich ostanio w lusterku zauwaylam ze zrobila mi sie linia pod pepkiem ale dzisiaj patrze ze mam tez linie nad pepkiem taka prosta dluga. Tez tak macie czy mialyscie ? Bo ja to nie wiem czy do lekarza jechac z ta gorna linia czy to tak ma byc ? Dzwonilam do mamy to mowila ze tak nie miala i zebym ja do lekarza jechala bo moze zakarzenie ale od czego ?
Pomozcie..

10 lata 5 miesiąc temu #907088 przez agat
Ja bym się linią na pewno nie przejmowała :)

Co do bólu brzucha, to ja czuję jak mnie kłuje, dr mówił, że to więzadła, powinno niedługo minąć i rzeczywiście już coraz rzadziej mnie boli.

10 lata 5 miesiąc temu #907096 przez Stokrotka34
Maja to moja druga ciaza, ale jak na razie. mam tylko mojego Aniolka.
Mnie czasami boli brzuch jak za szybko wstane, a raczej to nawet nie jest specjalny bol tylko kłocie, ale wydaje mi sie ze tak ma byc, w koncu wszystko rosnie:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #907099 przez Stokrotka34
Dziewczyny czy ktoras z Was czuje juz przypadkiem ruchy dziecka? Ja juz nie moge sie doczekac:-) :-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #907110 przez chasiami
stokrotka34 ja czuje już bardzo, wczoraj o 4 w nocy sie obudziłam i śmiac mi się chciało, bo ktoś mnie tam smera od środka :)

W środe mam wizyte, a jutro jade zrobic badania i od jutra przechodze na ZUS i boje się czy czasem jakaś kontrola by nie chciała mnie nawiedzic :)
A kłucie to normalna sprawa bo więzadła sie naciągaja - tak moja gin mówi :)

martadiana taką masz urodę, ja w pierwszej ciąży też tak miałam, napewno to nie oznacza nic złego, nie ma sie czym martwic :)

mamamuminka no to miałaś przeżycia, mi tak słabo sie robi w kościele, dzisiaj siedziałam pół mszy, bo jeszcze chwile bym postała to zemdleje.

maja to masz szczęście w nieszczęściu, ale pobyc razem z mężem też jest ważne :)

Myśmy wczoraj mieli spotkanie świadków (mój brat wesele robi i mój mąż będzie za świadka), a dzisiaj rano się kąpałam z Alą a później jechaliśmy z mężem i rodzinką męza na wycieczke wąskotorówką :) tak więc po tym weekendzie jestem troszkę zmęczona, ale jutro sobie odpocznę :)

10 lata 5 miesiąc temu #907111 przez anna90
Martadiana ja lini na brzuchu nie mam ale slyszalam ze to normalne, wpisz sobie w google w grafice linia na brzuchu w ciazy i zobaczysz jak wyglada u innych kobiet.
Stokrotka ja jeszcze nie czuje ruchow niestety, tez sie juz nie moge doczekac

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #907113 przez ninoczka
Witaj kasiah !
Ja dzisiaj poczułam takie bąblowanie w brzuchu-myślicie ze to dzieciątka?
Ja jeszcze nie mam tej linii pod pępkiem-czekam z niecierpliwością

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907118 przez Stokrotka34
Mysle ze moga byc:-)
a ta linia to zawsze sie pojawia?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #907120 przez ninoczka
Wszystkie koleżanki i siostra miały tą linie. Nawet ostatnio znajoma mnie pytała czy już mam, Więc chyba zawsze jest.

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907126 przez kasiah06
Dzięki za miłe powitanie:)
Co do tej linii na brzuchu to chyba każda z nas będzie taką miała, tylko jedne nieco wcześniej a inne później;)
Mnie tez czasem własnie tak zakuje w brzuchu jak gwałtownie wstanę, ale moja gin mówiła, że to normalne tak samo jak lekkie bóle ciągnięcia w brzusiu bo maleństwa nam rosną rozciągają więzadła i ogólnie wszystko się rozciąga;) Więc myślę, że nie mamy się czy martwić :)

10 lata 5 miesiąc temu #907127 przez ninoczka
U mnie jutro gin więc zobaczymy co tam.
Dzisiaj straszna duchota na dworze. W piątek byłam na mieście przy sklepie smykoland wiec pomyślalam a wejde pochodze ale nic nie kupie. Ale okazało sie ze jest na niektore rzeczy promocja wiec kupilam 2 rozki. hihi

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #907130 przez Stokrotka34
Ninoczka a Ty znasz juz plec. swoich dzieci?

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia