- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- agat
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja z Adasiem zaczynałam od emolientów, teraz chyba będę używała Ziajki lub Babydreama, ale olejek do kąpieli Emolium kupię i raz na kilka dni będę w nim kąpać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Ja przytyłam od początku ciąży 1,6 kg. Ale wychodziłam od niebagatelnej wagi 42 kg. Natomiast mądra natura uchroniła mnie przed mdłościami i wymiotami bo nie wiem co by było jakbym jeszcze schudła

Co do posiadanych rzeczy dla dziecka. To ze względu na to, że nie będzie nas stać wszystkiego kupić w 1 miesiąc zaczęłam już szukać okazji w internecie i tak mamy już używane ale naprawdę w świetnym stanie łóżeczko i fotelik z bazą isofix.

Nie wiem co dzisiaj zrobić, mam ochotę na leczo z cukinii, ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i placek ze śliwkami. Od czego by tu zacząć...

- agat
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ide się zbierac powoli do lekarza wizyte mam na 14.40

Gin może poleci mi cos na tą anemie, i dostane już skierowanie na prenatalne badania, trzymajcie kciuki, bo ja nie wiem czemu mam jakiegoś stracha.
Pozdrawiam
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91
- anna90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
Justyna u mnie przeciwnie ja od poczatku ciazy sporo przytylam, nie wymiotowalam ani nic wrecz ciagle mam wilczy apetyt.
Chasiami czekamy na wiesci

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
ula fajnie, ze imprezka była udana
Justyna WITAJ. Mam nadzieje że będziesz częściej do nas zaglądać, nie tylko jednorazowo.Ja w tej cizy tez nie przytyłam, a jesli nawet{ bo nie ważyłam sie przez ostatni tydzień to max 0,5kg. Też nie miała wymiotów. W poprzedniej ciązy uz mialam gdzieś ok 3kg na plusie jak nie więcej. Myśle ze to nic złego, po prostu kazda ciąża jest inna, kazdy znosiswoja inaczej i kazdy organizm inaczej reaguje.
A ja już po wizycie w prawdzie lekarz nie powiedział ile dzidzia wazy,ani nie określił jeszcze płci{ a ja nie pytałam, bo mi nie spieszno w tym kierunku} ale wyniki{ próz morfologi obnizonej} sa bardzo dobre i dzizius świetnie sie rozwija, łożysko tez jest na tylnej ściance. Poza tym wiek ciążowy z USG określił mi na przełom14/15 tc, więć tak samo wychodzi jak z OM
- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 27
Jak pomysle o tym soku z burakow to mi nie dobrze.
A ty stokrotka upatrzylas juz jakis model wozka blizniaczego?
Ja tez wlasnie sie niby dziwie ze od 1 wizyty nic nie przytylam jeszcze. Ale 2 siedzi w brzuchu to mysle ze sobie sciagaja. W sumie to sie ciesze bo zawsze mialam problemy z latwym przytyciem a trudnym schudnieciem. I zawsze sie balam ze jak zajde w ciaze to strasznie sie spase. Wiec dobrze ze narazie tak jest a przytyc na pewno przytyjemy. W koncu dzieciaczki beda rosly.
- anna90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11

Chasiami jak u Ciebie wygladala wizyta ?
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58

Ninoczka dpiero planuje sie wybrac na wycieczke po sklepach, jedno wiem, ze chce miec taki jeden obok drugiego.
Maja ciesze sie, ze wizyta wypadla pomyslnie:-)

- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 27
chasiami nie pisze co po wizycie i glupio tak jakos. Ale na pewno wszystko okej. Jutro pewnie sie dowiemy.
Dobranoc wszystkim.
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
jak cos znajde to na pewno napisze:-) ostatnio w jednym sklepie mi polecali ale musze znalezc kartke to napisze Ci:-) powiem ze ceny mnie przerazaja.....
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wszystko ok

Szyjka wysoko (co u dla mnie jest bardzo ważne, bo przy Alicji już bywało różnie

Dzidziuś waży ok 219 gram, i wogóle to strasznie ruchliwy jest, nie szło zrobic badania tak się krecił,
A co do płci to dalej nam nic nie chce pokazac

Główką do dołu był, że nawet dopochwowo nie szło zobaczyc, a tak był złożony jak scyzoryk, czyli nóżki miał przy główce i odwrócony do nas pupcią, czyli wszystko co najważniejsze zachował do siebie.
Sprytny dzidzius

Może na tych prenatalnych się coś ukarze

Moja gin sama powiedziała ze dawno takiego uparciucha nie widziała

Zresztą wszystko jedno jakiej płci, byle zdrowe

- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

Stokrotka Ty miałaś straszną noc, a ja miałam poranek i nadal mnie trzyma. też jakieś takie wzdęcia, mega ból głowy, mdłości i oczywiście wymioty. ten mój synuś to daje matce nieźle popalić, oj, oj. mam dzisiaj kryzysowy dzień, chyba się zwolnię wcześniej z pracy, bo tu nie wydolę/
Chasiami - to super, że wszystko ok. hehe wstydliwy ten Twoj dzidziuś to moze to dziewczynka będzie, bo chłopcy to jacyś tacy widzę mniej skrępowani i pokazują swoje klejnoty rodowe raz dwa

kurcze, to Wy tak mało, albo wcale przytyłyście?? o kurcze - a ja już 3 kg na + mam