BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #908172 przez agat
Ja na dzień dzisiejszy nie przytyłam nic (waga waha się pomiędzy 0-0,5 kg). Nie wymiotowałam, nie miałam mdłości, apetyt mniejszy, ale jem w miarę normalnie. W poprzedniej ciąży miałam juz +2kg. Już niedługo wszystkie zaczniemy przybierać, żadnej nie ominie :P

Ja z Adasiem zaczynałam od emolientów, teraz chyba będę używała Ziajki lub Babydreama, ale olejek do kąpieli Emolium kupię i raz na kilka dni będę w nim kąpać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #908183 przez Monika_1985
Chciałam wrzucić suwaczek ale według ostatniej daty miesiączki jestem w 13 tygodniu ciąży i 4 dniu, a według usg mam 14 tydzień i w sumie nie wiem czy jest sens wstawiać i doliczać sobie tydzień ;)

Ja przytyłam od początku ciąży 1,6 kg. Ale wychodziłam od niebagatelnej wagi 42 kg. Natomiast mądra natura uchroniła mnie przed mdłościami i wymiotami bo nie wiem co by było jakbym jeszcze schudła :blink: Chciałabym w sumie nawet ważyć już trochę więcej. Do następnej wizyty tak chociaż 45 kg. Żeby nie było to jem prawie tyle ile mąż ale przemiana materii nadal robi swoje ;)

Co do posiadanych rzeczy dla dziecka. To ze względu na to, że nie będzie nas stać wszystkiego kupić w 1 miesiąc zaczęłam już szukać okazji w internecie i tak mamy już używane ale naprawdę w świetnym stanie łóżeczko i fotelik z bazą isofix. :) Natomiast wózek na pewno chciałabym baby design lupo, najlepiej w wersji comfort lupo. Mam nadzieję, że znajdę jakiś używany. Koleżanka ma taki i jest bardzo zadowolona. Sama z nim chwilę poobcowałam i jak dla mnie osoby drobnej oraz niskiej pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Zastanawiałam się też nad tako laret, o którym była mowa bo podoba mi się wizualnie i ma dobre opinie w internecie ale niestety nie miałam okazji go pomacać. ;)

Nie wiem co dzisiaj zrobić, mam ochotę na leczo z cukinii, ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i placek ze śliwkami. Od czego by tu zacząć... :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #908190 przez agat
Monika ja mam ustawiony suwaczek według OM i nie zamierzam zmieniać ze względu na usg (choć też mam kilka dni różnicy). Dzieci różnie rosną, a jednak jak się ma regularne cykle to termin z OM jest najbardziej pewny.

10 lata 8 miesiąc temu #908205 przez chasiami
Witam!
Ide się zbierac powoli do lekarza wizyte mam na 14.40 :) Tak więc dzisiaj się dowiem na 100% kto tam zamieszkał? :)
Gin może poleci mi cos na tą anemie, i dostane już skierowanie na prenatalne badania, trzymajcie kciuki, bo ja nie wiem czemu mam jakiegoś stracha.

Pozdrawiam

10 lata 8 miesiąc temu #908225 przez Monika_1985
Agat w takim razie wstawiam suwaczek. :)

Chasiami kciuki! Będzie dobrze :)

10 lata 8 miesiąc temu #908260 przez anna90
Ula to impreza sie udala super. Ja mysle ze w poniedzialek poznasz plec.

Justyna u mnie przeciwnie ja od poczatku ciazy sporo przytylam, nie wymiotowalam ani nic wrecz ciagle mam wilczy apetyt.
Chasiami czekamy na wiesci :)

Moja kochana coreczka :*

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #908264 przez maja001
chasiami czekamy na informacje o maluszku. A czemu dostałas skierowane na prenatalne badania???
ula fajnie, ze imprezka była udana
Justyna WITAJ. Mam nadzieje że będziesz częściej do nas zaglądać, nie tylko jednorazowo.Ja w tej cizy tez nie przytyłam, a jesli nawet{ bo nie ważyłam sie przez ostatni tydzień to max 0,5kg. Też nie miała wymiotów. W poprzedniej ciązy uz mialam gdzieś ok 3kg na plusie jak nie więcej. Myśle ze to nic złego, po prostu kazda ciąża jest inna, kazdy znosiswoja inaczej i kazdy organizm inaczej reaguje.

A ja już po wizycie w prawdzie lekarz nie powiedział ile dzidzia wazy,ani nie określił jeszcze płci{ a ja nie pytałam, bo mi nie spieszno w tym kierunku} ale wyniki{ próz morfologi obnizonej} sa bardzo dobre i dzizius świetnie sie rozwija, łożysko tez jest na tylnej ściance. Poza tym wiek ciążowy z USG określił mi na przełom14/15 tc, więć tak samo wychodzi jak z OM

10 lata 8 miesiąc temu #908267 przez ninoczka
chasiami ciekawe co tam po wizycie.
Jak pomysle o tym soku z burakow to mi nie dobrze.
A ty stokrotka upatrzylas juz jakis model wozka blizniaczego?

Ja tez wlasnie sie niby dziwie ze od 1 wizyty nic nie przytylam jeszcze. Ale 2 siedzi w brzuchu to mysle ze sobie sciagaja. W sumie to sie ciesze bo zawsze mialam problemy z latwym przytyciem a trudnym schudnieciem. I zawsze sie balam ze jak zajde w ciaze to strasznie sie spase. Wiec dobrze ze narazie tak jest a przytyc na pewno przytyjemy. W koncu dzieciaczki beda rosly.

[/url]

10 lata 8 miesiąc temu #908384 przez anna90
Maja najwazniejsze ze wszystko wporzadku a plec to jeszcze poznasz, lepiej troszke pozniej a pewnie :P .
Chasiami jak u Ciebie wygladala wizyta ?

Moja kochana coreczka :*

10 lata 8 miesiąc temu #908391 przez Stokrotka34
Justyna witaj:-) :-) jesli chodzi o wage to ostatnio pytalam lekarza o to i powiedzial mi ze do 18 tygodnia wcale nie musimy przybierac na wadze.
Ninoczka dpiero planuje sie wybrac na wycieczke po sklepach, jedno wiem, ze chce miec taki jeden obok drugiego.
Maja ciesze sie, ze wizyta wypadla pomyslnie:-) :-) :-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 8 miesiąc temu #908395 przez ninoczka
stokrotka ja tez chce taki jeden obok drugiego. Mysle nad x landerem twin.
chasiami nie pisze co po wizycie i glupio tak jakos. Ale na pewno wszystko okej. Jutro pewnie sie dowiemy.
Dobranoc wszystkim.

[/url]

10 lata 8 miesiąc temu #908401 przez Stokrotka34
Tez o niej mysle...
jak cos znajde to na pewno napisze:-) ostatnio w jednym sklepie mi polecali ale musze znalezc kartke to napisze Ci:-) powiem ze ceny mnie przerazaja.....

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 8 miesiąc temu #908499 przez chasiami
Witam!
Wszystko ok :) Tylko wczoraj już nie miałam wogóle czasu wejsc na komp.
Szyjka wysoko (co u dla mnie jest bardzo ważne, bo przy Alicji już bywało różnie :) )
Dzidziuś waży ok 219 gram, i wogóle to strasznie ruchliwy jest, nie szło zrobic badania tak się krecił,
A co do płci to dalej nam nic nie chce pokazac :( aż mi troszke smutno bo już chciałam też wiedziec tak na 100%
Główką do dołu był, że nawet dopochwowo nie szło zobaczyc, a tak był złożony jak scyzoryk, czyli nóżki miał przy główce i odwrócony do nas pupcią, czyli wszystko co najważniejsze zachował do siebie.
Sprytny dzidzius :)
Może na tych prenatalnych się coś ukarze :)
Moja gin sama powiedziała ze dawno takiego uparciucha nie widziała :)
Zresztą wszystko jedno jakiej płci, byle zdrowe :) ale jakos tak chciałam wiedziec :)

10 lata 8 miesiąc temu #908515 przez Stokrotka34
Dziewczyny, ale mialam straszna noc:-( dostalam takich dziwnych boli brzucha cos jak wzdecie, teraz mi to przeszlo, ale zostal mi bol podbrzusza szczegolnie jak robie siku:-(

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 8 miesiąc temu #908523 przez studentkaae
hej :)

Stokrotka Ty miałaś straszną noc, a ja miałam poranek i nadal mnie trzyma. też jakieś takie wzdęcia, mega ból głowy, mdłości i oczywiście wymioty. ten mój synuś to daje matce nieźle popalić, oj, oj. mam dzisiaj kryzysowy dzień, chyba się zwolnię wcześniej z pracy, bo tu nie wydolę/

Chasiami - to super, że wszystko ok. hehe wstydliwy ten Twoj dzidziuś to moze to dziewczynka będzie, bo chłopcy to jacyś tacy widzę mniej skrępowani i pokazują swoje klejnoty rodowe raz dwa :) ;) a co z tą anemią??

kurcze, to Wy tak mało, albo wcale przytyłyście?? o kurcze - a ja już 3 kg na + mam :blush: :unsure: :ohmy:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia