BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908623 przez kasiah06
Agat Pracowałam do końca czerwca i teraz mam normalnie wakacje, a od września idę na zwolnienie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ninoczka ja będę miała w Bydgoszczy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908651 przez luska
hej mamity
witam nowe mamy :D
Jejku u was też taka pogoda beznadziejna ??
Ja czuje się kiepsko na maxa , w weekend jeszcze byłam na imprezie w 3miescie i robiłam za kierowcę ,masakra ......
Ninoczek ja mam co 3 , to było też trochę moja interwencja i położna jest za tym żeby było co 3 , lekarz na lajcie , ale on nie umawia tylko położna.Zresztą jak z nią gadałam i czytałam , o ciąże bliźniacze z góry są traktowane jak ciąże wysokiego ryzyka .Prowadzenie zelży też w dużej mierze od tego czy masz właśnie dwuowodniową dwukosmówkową czy jednowodniowa jenokosmówkową czy taka jak twoja.Morfologie i mocz robię co drugą wizytę.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Co do wagi to ja -1 i tak sobie stoi

Sory , że tak wybiórczo , no ale nie mogę się ogarnąć .............:/

10 lata 4 miesiąc temu #908659 przez maja001
hej
Ja tak na szybko
chiasiami fajnie, ze z maluszkiem wszystko w porzadku. Prenatalne będzie dokąłdniejse i dłuzej bedzie trwało, więć możliwe ze się w końcu dowiesz kogo nosuisz pod serduszkiem
Jeśli chodzi o badanie połówkowe to powinno byc wykonane od 18-22tc. Lekaz do którego się chodzi robi takie badanie połówkowe, na swoim sprzęcie ocenajiąc dokładniej narządy dziecka niz zazwyczaj podczas usg. jednak mozna iść na specjalne badanie połowkowe{ penatalne} koszt ok 300zł wówczas na dobrym sprzecie lekarz sprawdza szczegółowo wszystkie narzady dziecka{ liczy nawet kazdy paluszek i ptrafi określic długość stópki}, bada serduszko{ kazdą komore osobno}, pępowiny, łozysko, ilość wód płodowych,przepływy, echo serca,określa płeć,długośc szyjki, wiek ciążowy.
I szczerze przy pierwszej ciązy tez się gubiłam na czym te wszystkie bdania polegają i kiedy sa wykonywane, teraz już jestem madrzejsza o te wiedzę. I ja takie badanie sobie zamierzam zafundować, bo to fajna sprawa.
A ja dzis musze udac sie do pracy po pieniążki z wypłaty, ciekawa jestem jak przebiegnie wizyta. Ale się stresuje

10 lata 4 miesiąc temu #908704 przez ulka1983
hej dziewczynki :) równiutko 6 lat temu wstałam wcześnie rano i pomyślałam dzisiaj urodzę i tak też było :laugh: piccolo wypite a Natalka pyta kiedy goście przyjdą :blink: przecież impreza w sobotę była a ona jeszcze raz by chciała :silly:

macie jeszcze tort urodzinowy chociaż nie taki ładny jak w zeszłym roku ale smakuje dobrze ;)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #908711 przez ulka1983
Maja fajnie że po wizycie wszystko dobrze :) moje prenatalne trwało parę minut a miło być super długie B) jak wizyta w pracy ?

Chasiami to mały uparciuch nie chciał się ujawnić :laugh: ale najważniejsze że wszystko ok :)

Stokrotka Studentkaae życzę lepszego samopoczucia :)

Studentka ja też 3 na plus ale to było miesiąc temu :blush:

Kaisiah też mam nadzieję że urodzę w styczniu bo grudniowe dzieci są stratne a teraz jeszcze przyspieszyli obowiązek szkolny to już w ogóle B)

ninioczka też myślę o rogalu ale nie myślałam że taki drogi :S ja miałam prenatalne w Poznaniu chociaż do Bydgoszczy też mam ok 100 km

10 lata 4 miesiąc temu #908763 przez ninoczka
kasiah W szpitalu u Biziela bedziesz miala? Ale juz sie umawialas. Bo ja nie moge sie tam dodzwonic
A z ta szkola to ponoc zmienili ze jak dziecko urodzi sie po ktoryms miesiacu-tylko niewiem czy czerwcu czy dalej- to moze czy idzie od nastepnego roku.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908764 przez Stokrotka34
:-) tak duzo postow ze sie zgubilam:-)
chasiami ciesze sie ze badania wszystkie oki:-)

ja osobiscie tez sie pogubilam z tymi badaniami, ostatnio pytam sie mojego lekarza czy na badanie polowkowe mam isc do innego, bo on ma tylko usg 2d, ale powiedzial, ze zrobi mi te same pomiary (a we wroclawiu to mam wrazenie ze oni wszyscy sie znaja) no i nie wiem co zrobic, w pierwszej ciazy mialam badanie 4d.....fakt ze co wizyte mam usg i lekarz cos tam mierzy i ocenia, ale do wylewnch to on nie nalezy:-) mowi ze jak bedzie cos nie tak to da znac a jak nic nie mowi to wszystko dobrze.

ninoczka znalazlam kartke i mi sie ten wozek podoba cena kompletu tzn spacerowka, gondole i foteliki to okolo 4500 nazywa sie TFK TWINNER TWIST DUO musze go zobaczyc na zywo

luska mi sie w koncu dzisiaj pogoda podoba;-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #908767 przez Stokrotka34
Ja raczej na pewno urodze w grudniu:-) i tez sie nad tym zastanawialam, ale tatus i jeden dziadek blizniakow z grudnia drugi dziadek z konca listopada, a sa calkiem ogarnieci;-) wiec blizniaki moga spokojnie rodzic sie w grudniu:-).
musze sie zaopatrzyc w jakies ubrania ciazowe bo to co mam to za malo, a ja rosne w oczach...:-) juz mam oceny na 6 miesiac

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908774 przez kasiah06
ninoczka ja będę miała u mojej doktor do której chodzę na wizyty, co prawda ona też ma 2 d, ale ma też to Dopplerowskie(to które dokładnie bada serduszko i przepływy krwi- nie wiem czy dobrze napisałam bo trochę się w tym gubię) a całą resztę powiedziała tak jak doktor stokrotki że bez problemu pomierzy. Więc zdecydowałam, że zrobię tylko u niej , mam do niej zaufanie, jest bardzo dokładna i ma same dobre opinie, więc mam nadzieję, że dobrze robię...
Ulka torcik bardzo ładny i smakowicie wygląda :)

Co do tego obowiązku szkolnego to teraz tak jest, że we wrześniu 2014 r idą tylko te dzieci urodzone do 30 czerwca 2008 , a te z drugiego półrocza pójdą od września 2015, aż strach pomyśleć co oni jeszcze powymyślają i pozmieniają zanim nasze dzieciątka pójdą do szkoły :S

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908785 przez Stokrotka34
Ulka dziekuje:-) wysraszylam sie, ale ze mnie straszna panikara, nawet zadzwonilam do lekarza:-) zwiekszyl mi dawke luteiny na trzy dni:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #908797 przez ninoczka
stokrotka fajny ten wozek-ale i cena niezla.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908816 przez Stokrotka34
ano drogo ...., a to co Ty znalazlas to jakie ceny za wszystko?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #908823 przez ninoczka

10 lata 4 miesiąc temu #908830 przez Stokrotka34
Fajny, tylko zastanawiam sie bo on nie ma gondoli tylko spiworki w zimie spoko ale jak na wiosne? bo pozniej pewnie bedzie juz sacerowka. Musze sie wybrac do tych sklepow na zywo to zobaczyc:-) Mi pan w sklepie jednym co bylam tlumaczyl tak ze spacerowka kosztuje okolo 2300 plus 1000 gondole i 1000 za foteliki.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #908832 przez ulka1983
dziewczyny wyprawka dla bliźniaków to masakra :woohoo: drogie te wózki jak diabli :blink: kiedyś widziałam jak w takim wózku bliźniaki się biły śmiesznie to wyglądało :silly:

Kasiah dziękuję :)

Stokrotka i dobrze że zadzwoniłaś teraz będziesz spokojniejsza :)

dzieci urodzone w 2008 roku dzielone były na 1 i 2 półrocze i te z pierwszego idą obowiązkowo do szkoły jako 6 latki a te z 2 jeszcze do zerówki :) wiem bo moja Natalka w czas się urodziła i nie musi iść jeszcze do szkoły :silly: a potem to już wszystkie dzieci pójdą jako 6 latki obowiązkowo do szkoły niestety :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia