- Otrzymane podziękowania: 58
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
stokrotka troche chyba przesadzil z tymi cenami-1000zl za 2 foteliki? Ja chyba kupie uzywane foteliki bo nie mam zamiaru wozic w nich dzieci w wozku tylko w samochodzie-wiec obojetnie jakie. A jaki problem widzisz z ta wiosna bo nie zrozumialam. Ze juz bez spiworkow? I ze chlodno? to wtedy w tym nosidle chyba i jest przykryte. Napisz o co ci chodzilo bo moze rzeczywiscie nie jest dobry. Fakt ze wolalabym taki z dwoma gondolami ale sa drozsze.
A mamusie ktore juz maja dzieci napiszcie w ktorym miesiacu dzieciaczki przechodza na spacerowke.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Kasiah to mamy tyle samo kilo przytytych hehe tylko ty masz 2 tygodnie do przodu (upps)
Anna 90 to ty chyba duzo jesz jak tyle przytylas czy poprostu masz taka sklonnosc do tycia ???
Ninoczka ja to zasypiam na plecach albo na boku prawym.. a i tak sie budze na brzuchu :/
Luska wiem co czujesz ja teraz tez zosatalam wiecznym kierowca masakra jakas.... ostatnio w piatek siedzialam na dyskotece do 4 rano i czekalam az moj sie wybawai z kumplami masakra jakas
Stokrotka34 to wrzuc zdjecie brzusia pokaz jak wygladasz te kilogramy sa straszne przerazaja mnie )
Ja dzis sie wazylam to +3 kg to chyba nie tak zle Najbardziej wkurza mnie sikanie jezuu jechalam dzis do mamy i tak mi sie siku zachcialo w polowie drogi ze myslalam ze sie zesikam hehe a sikalam przed wyjsciem i zaszlam do mamy odrazu na kibel a tu z 3 kropelki no masakra jakas...
Sluchajcie a jak to sie liczy te tygodnie i miesiace w ciazy bo mi mama mowi ze jak jestem prawie 16 tydzien to 3,5 miesiaca ale 16 tygodni to 4 miesiace wiec jak to jest wkoncu ?
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
martadiana mam tak samo z tym sikaniem, czasem jest tak, że ledwo wyjdziesz z kibelka i za chwilę chce już się znów a tam faktycznie kilka kropelek
Co do obliczania tych miesięcy to ja też się gubię i dla pewności jak ktoś pyta podaję zawsze tydzień
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Ninoczka do spacerówki dzieci jak już będą siedziały na pewno ale można później
mamy bliźniaków nie jesteście dziwolągami tylko wybrankami fajnie mieć bliźniaki ale to nie takie proste je zrobić a wam sie udało i super ja w pierwszej ciązy tez chciałam bliźniaki ale sie nie udało za to w trzeciej właśnie ginekolog w szpitalu zażartował że może bliźniaki to trochę sie przeraziłam bo bym miała już czworo dzieci a w tych czasach to ciężko ale jak by już były to bym sie cieszyła i była bym wyjątkiem w rodzinie bo u nas nikt nie ma bliźniaków
dziewczyny jak macie problemy z sikaniem to może żurawinkę popijajcie bo to może od pęcherza mnie jakiś czas temu męczyło ale na szczęście przeszło po syropie
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ulka a co znaczy napisz cos wiecej ?!?
Martadiana bo chyba w czasach naszych mam to byly miesiace a nie tygodnie:-) moja mama nie ogarnia tygodni ja sobie licze miesiace na jej potrzeby od pierwszego dnia miesiaczki:-)
Ja przytylam jakies 2,5 kg:-) ale ostatnio mam wrazenie ze rosne w oczach:-)
Mi jedna osoba tylko powiedziala, ze wspolczuje mi blizniakow....chodzilo jej pewnie o ilosc pracy:-) ale i tak mamy blizniakow maja latwiej niz dzieci rok po roku:-) a zreszta my sie martwimy o dwoje dzieci a nasze babcie wychowaly po 8:-)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Tylko uważałabym z fotelikiem. Używany - ok, ale ze sprawdzonego źródła. Czasami ludzie sprzedają foteliki po wypadku, stłuczce, które wizualnie nie są zniszczone, ale cała ich konstrukcja juz nie jest bezpieczna i nie nadaje się do przewożenia dzieci. Warto popytać wśród znajomych i rodziny i odkupić fotelik od kogoś zaufanego. Ja mam ten pierwszy fotelik kupiony od siostry bratowej No i naprawdę wszystkie gwiazdki, atesty, testy zderzeniowe są ważne i fotelik musi być sprawdzony i bezpieczny!
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dosia_Malina
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam na imię Dominika, mieszkam w okolicy Łodzi, będę styczniową mamą (to będzie moje pierwsze maleństwo) i miło mi Was poznać. Starałam się przejrzeć większość wpisów, ale i tak mam kilka pytań, pewnie się powtórzą, ale bardzo proszę o wyrozumiałość.
1. Powiedzcie mi drogie ile razy w ciągu ciąży już miałyście robione USG? mam kuzynkę w ciąży, 3 tygodnie młodszej i ona co wizytę ma USG, ja natomiast miałam 2, pierwsze po teście ciążowym by potwierdzić i drugie w 13 tyg. Teraz będę planowo miała koło 20 tyg. Moja lekarka twierdzi, że nie ma potrzeby robić częściej.
2. Jak sobie radzicie z bólem pleców, mi szczególnie doskwiera on w nocy budzę się i normalnie nie mogę zmienić pozycji, masakra, widzę że pisałyście coś o tej poduszce rogalu, polecacie?
co do kontynuacji wątku tycia, mam już za sobą 7 kg wiem dużo niestety ciągle mi się chce słodkiego;/
Stokrotka34 gratuluję ciąży bliźniaczej, ja tez miałam nadzieję ( i jestem obciążona genetycznie, mam w rodzince bliźniaków), tym razem się nie udało:)
Buźka
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wydaje mi sie ze jesli chodzi o USG to co lekarz to opinia, mi lekarz robi na kazdej wizycie, ale nie przeciaga tego, uwaza ze nie ma koniecznosc meczyc dzieciaczki;-) a te najwazniejsze badania to sa w tym okresi co pisalas.
mi sie zawsze duzo slodkiego kojarzy z dziewczynka:-)
z drugim pytaniem nie pomoge Ci jak na ta chwile spie jak dziecko jeszcze mnie nic nie boli
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Spoko tu możesz pytac o wszystko
1.Ja zazwyczaj mam USG co wizyte czyli miałam w 8 tyg, 12 tyg i teraz w 17 tyg, a prenatalne bede miała idelanie w 20 tyg.
2. Nie wiem jak ci doradzic, może dziwczyny mają jakies pomysły, bo ja raczej nie mam z tym problemu.
A u nas są już 3 mamusie co spodziewają sie bliźniaków.
Wiecie co dziewczyny, obudziłam sie w nocy z rwącym bólem podbrzusza, cały lewy bok mnie bolal aż do pępka, mam nadzieje ze to są tylko więzadła, ale jakoś mnie to zaniepokoiło.
A dalej mam okropne wzdęcia nie potrafie sobie z nimi radzic nigdy w życiu wzdęc nie miałam a teraz dzien w dzien
Zrobiłam porzadek w ubraniach, zostawiłam tylko te do których sie mieszcze, a reszte ładnie poskładałam i schowałam na dno szafy będą czekac do stycznia.
Ulka i wiesz coś więcej? jakieś tabletki są na to? czekamy na wiadomości
Stokrotka masz śliczny ten brzuszek! Duuuużo smaruj ja już też jade tylko z oliwkami i kremami na rozstępy
Wczoraj patrze na moją córeczke wyciąga moj krem i smaruje sobie brzuszek, tak się śmiałam aż łezki mi leciały Agentka mała
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Tak, ja odpowiadam za tabelkę. Jak mam coś dopisać lub zmienic to piszcie
Dosiu witaj Z usg nie ma reguły, jeden lekarz robi co wizytę, inny tylko 3-4 razy w ciąży. Zależy od podejścia. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma potrzeby robienia często usg.
A co do spania to polecam tego rogala, a na pewno polecam spać z czymś (np poduszką) między kolanami.