BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #909838 przez agat
Ninoczka ja swojego 12-kg szkraba codziennie podnoszę, nie mam wyjścia. Wiadomo, nie można przesadzać, ale co mają zrobić matki w drugiej czy trzeciej ciąży - nie da się przez 9 miesięcy nie brać swoich dzieci na ręce.

Na zgagę pomagały mi migdały, a jak już częściej mnie męczyła to brałam Rennie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909851 przez Stokrotka34
Opieka nad maluchami to chyba najlepszy sport:-)

Ninoczka fajny ten wozek tez:-) generalnie mozesz poczytac sobie jeszcze opinie uzytkownikow i porownac wymiary:-) ja sie ostatnio zmartwilam ze do lidla wejde z takim wozkiem obok siebie ale juz nie wyjde:-) ale pozniej znalazlam jedna szersza kase hymmmm tylko co ja zrobie jak bedzie zamknieta.....:-) jeszcze troche a z miarka zaczne chodzic;-)

Dziewczyny kuje was cos czasem w pochwie tak w środku?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #909875 przez maja001
ninoczka na pewno ci nic nie bedzie, nie masz się o co martwić, natura tak stworyła kobiety by radziły sobie ze wszystkim, naeyt a może tym bardziej w ciąży, ja tez musze jak dziewczyny, dzwigać moje prawie 13km dziecko, bo tez nie za bardzo ma mi kto pomóc. A to z wanny, a to do przebrania bo mi ucieka, czasem go gdzies przenieś, ciagle za nim biegam, bo mi ucieka a mało tego ciągle na mnie wchodzi, więc juz nie raz dostałam kopnika w brzuch. Na zgage, łyk zimnego mleka z lodówki. Ja miałam zgage pod koniec ciązy i to taką, że całe noce potrafiłam nie spać i na siedząco płakac w łózku, więc wiem co ona oznacza. mam nadzieje ze tym razem taka silna się nie powtórzy
ulka czekamy na wieści
stokrotka ja na razie nie czuje takich kłuć, ale w popzedniej ciązy czułam je dośc czesto i czasem dośc mocno

A ja za tydzień wybieram się, nad morze-mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze.

10 lata 4 miesiąc temu #909888 przez Stokrotka34
Maja mnie zaczely meczyc takie bole i sie troche zestresowalam...., ale ja chyba ogolnie jestem panikara, a jeszcze wczesniejsza strata mnie nakreca.

Wazne aby deszcze nie padal:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909944 przez Asieńka*87
My pierwsze mamy tak boimy sie dzwigac a tu prosze weteranki musza sobie jakos radzic :-).

Stokrotka ja nie czuje zadnego klucia.

Jesli chodzi o sport to nie uprawiam zadnego, chociaz mysle o basenie ale sie boje ze zlapie jakies zakarzenie, jak bylam nad woda to weszlam tylko po kolana :( a wy nie boicie sie ze zalapiecie sie na jakies paskudztwo?
zdjecia
Ninoczka ale masz jazdy z tym wuzkiem, szczerze wspolczyje trudnego wyboru, ale z drugiej strony to mogloby bardzo zabawnie wygladac gdybys wszedzie czodzila z miarka :P

18 tydzien, nad suwaczkiem jeszcze pracuje

10 lata 4 miesiąc temu #909998 przez martadiana
Mi na zgage pomaga mleko i herbata mietowa sprobujcie ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910025 przez agat

maja001 napisał: ja tez musze jak dziewczyny, dzwigać moje prawie 13km dziecko,

Długie masz dziecko :silly: :silly:

Ja się w weekend kąpałam w jeziorze, na basenie też juz byłam. W poprzedniej ciąży nigdzie poza domem się nie kąpałam, a co chwilę miałam jakąś infekcję, także to nie ma reguły.

Moja kuzynka, mama bliźniaków pierwszy wózek miała ten jeden za drugim, dopiero teraz (ok roczku) kupiła spacerówkę obok siebie.

10 lata 4 miesiąc temu #910061 przez ninoczka
Dzieki bardzo dziewczyny-uspokoilyscie mnie. \teraz to mi nawet glupio bo nie pomyslalam o was ze wlasnie macie juz dzieci i musicie sobie radzic.
chasiami a z tymi skurczami to daj spokoj. powiedzialam ginowi to mi karze pic sok z pomidorow wlasnej roboty-ale ile moooozna. Wiec musze jakims magnezem sie wspomoc. A taki w tabl chyba lepszy ale do picia chyba tez moze byc.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #910097 przez Stokrotka34
Tak sie zastanawiam czy wy juz tez jestescie na zwolnieniu czy jeszcze pracujecie?

Ja poszlam na zwolnienie bardzo dpszybko juz na poczatku 3 miesiaca, odbija mi troszke od siedzenia w domu:-) lubie swoja prace i teskni mi sie:-) w domu wszystko co moglam wysprzatalam....ksiazek milion przeczytalam:-) uffff cos musze wymyslic:-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #910110 przez Asieńka*87
18 tydzien, 4 dzien , moj brzusiu
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #910133 przez ulka1983
Hej :) jestem po dwóch wizytach . Po pierwszej w kaliszu nie wiem nic mam czekać na odzew z warszawy :( tak wogóle to chyba byłam pierwszym takim przypadkiem bo nawet panie z labolatorium nie wiedziały co mają robić i kierowniczka im wszystko wyjaśniala co i jak po kolei czytajac z kartki przysłanej z warszawy B) mężowi pobrali krew w jedą probówkę a mi w cztery i to wszystko B)
A druga wizyta u gina niby ok położna i lekarz też zdziwieni że wyniki złe i u nich na 100% jestem pierwszym takim przypadkiem :( tak to wszytko ok dzidzia była ułożona pośladkowo i za bardzo nie chciała się ujawnić lekarz niby stwierdził że raczej

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a i pochwalę się że dzidzia się rusza :woohoo: od dziś wiem na 100 % że to dzidzia chociaż podejrzenia miałam już z 2 tygodnie temu :silly:

10 lata 4 miesiąc temu #910136 przez Stokrotka34
Asienka sliczny brzuszek:-) !

Ulka no to faktycznie skomplikowany przypadek z Ciebie, ale mysle ze w koncowym efekcie wyjdzie wszystko dobrze:-) ! maz pewnie szczesliwy:-) ?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #910138 przez Monika_1985
Stokrotka ja też już na zwolnieniu. Rozumiem Cię doskonale. Sama do końca nie wiem co mam ze sobą zrobić ;) Kupiłam przewijak w ikei i teraz planuję go przerabiać więc pewnie to mi trochę czasu zajmie.

Asieńka łał jaki brzunio duży. :)

Ulka na pewno będzie dobrze. Gratuluję chociaż jeszcze nie jest 100 % :)))
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #910140 przez kasiah06
Ulka Ty to masz przeżycia biedulo, ale myślę , że teraz już wszystko będzie szło w dobrym kierunku. Dobrze, że u gina wszystko OK, no i ciekawe czy faktycznie będzie synuś :)
Asieńka super brzuszek :)

Ja na zwolnienie idę od września, ale teraz mam wakcje, więc praktycznie od początku lipca też już siedzę w domku :)

10 lata 4 miesiąc temu #910148 przez martadiana
Stokrotka34 ja naszczescie siedze na kuroniowce siedze ;) ja z nudow tez juz nie mam co robic
Ula gratuluje chlopca :)
Asienka brzuszek sliczny masz

Ja w srode do poloznej ide moze uda mi sie posluchac dzidziusia przez sluchawki ::)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia