BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #910428 przez ulka1983
Hej :) u mnie zimno a u was :dry:

Monika rób badania nie zaszkodzi a pomóc zawsze może :) dla przypomnienia nazywają się HPA 1a i robi się je w centrum krwiodawstwa :)

Asieńka gratuluję pierwszych ruchów :) fajne uczucie a kilogramów na plusie mam już 5 i nie mam zamiaru się nimi przejmować ;) chociaż szefowa wczoraj mi powiedziała i jak się czujesz grubasku :blush: ale śliczny masz brzusio :)

Martadiana też na początku byłam ciągle głodna ale teraz na szczęście mi przeszło :) a słodkiego póki co nie cierpię i mogło by już tak u mnie zostać :laugh:

Ninoczka nie bądź za dobrą ciocią i uważaj na siebie :) moja siostra miała wózek z gondolą i córka krótko w nim spała do ok 5 miesięcy bo one są małe a moje dziewczyny nawet do 1,5 roku w wózku sobie spały a że nogi wystawały to im nie przeszkadzało :laugh:

Stokrotka no mężowi jeszcze nie powiedziałam bo nie chcę mu robić nadziei a jeszcze nie wiadomo na 100% czy to chłopiec :unsure: ja na zwolnieniu od końca maja :)

Studentkaae to badanie warto zrobić nowe a jednak przydatne jak się okazało B)

Maja no przeżycia mam nie złe ale lepiej że teraz niż po porodzie i lekarze nie wiedzieli by o co chodzi B)

Anna następna wizyta 1 września :) dziękuję :)

Agat gratuluję pierwszych ruchów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910437 przez agat
Wracając jeszcze do piłek to bywają też w Lidlu, gdy są jakieś akcje związane z fitnessem. A jak nie to w Deichmanie też za parę złotych na pewno można kupić.

Wybrałam się do miasta, obskoczyłam 3 ciucholandy, kupiłam 2 pajacyki :) Niech ja się tylko upewnię co do płci to rusze na łowy :)

10 lata 4 miesiąc temu #910447 przez ninoczka
asienka no no ladny brzuszek
ulka mam nadzieje ze bedzie okej
anna ja bym nie wytrzymala bo juz tak jest ze niecierpliwie sie co tam w brzuszku przebywa wiec bym zrobila badanie
Odpoczywam po powrocie znad morza
ahaj ja tez juz na zwolnieniu w sumie juz dawno

[/url]
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910451 przez Monika_1985
Agat a nie w decatlonie? ;)

U nas ulka chłodniej ale przyjemnie. Nie udało mi się dzisiaj zrobić tych badań bo to tylko w jednym punkcie w Poznaniu. Jutro tam podjadę bo na dziś miałam dość kłucia. :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A zaraz musimy jechać do weta bo kocurek zaczął mi utykać na przednią łapę i coś mi się zdaję, że ma ją złamaną. Prawie cały czas jestem w domu i naprawdę nie wiem co on sobie zrobił. Jednak przy jego "linii" - 7kg, nawet zeskok z małej wysokości może mieć pechowe skutki.

Chasiami nie wiedziałam, że tak to wygląda w umowie na zastępstwo. Katastrofa. :(

Aniu ja też bym poszła na usg. Cierpliwość to nie jest moja mocna strona ;)

10 lata 4 miesiąc temu #910455 przez ninoczka
Ahaj a na tej pilce to juz mozna jezdzic? czy moze wywolywac? bo wlasnie pozyczylam od siochy. a ja mam te problemy z kregoslupem to moze cos by mi pomogla?

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #910496 przez Stokrotka34
U mnie tak 24-25 stopni wiec idealnie, latam na dlugie spacery z psem i obie jestesmy szczesliwe:-)

Dziewczyny co sadzicie o sesjach ciazowych?

Monika mysle ze posiew to nie jest zly pomysl, mozesz nawet zrobic sobie dla swietego spokoju

Ninoczka a jak tam Twoj brzuszek?:-)

Ja nie jestem ekspertem o ciucolandow ale kolezanka ktora sie na tym zna juz mi obiecala wypad:-) zreszta ja jesli chodzi o zakupy jestem sierota po pol godziny w galerii wymiekam:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #910507 przez ninoczka
No stokrotka po powrocie z weekendu nad morzem men do mnie ale brzucho ci urosl-wiec chyba rosnie. Ale nie nie no rosnie rosnie. Jto mam takie wrazenie ze pare dni czy tydzien nic a potem w 1 czy 2 dni wywala brzucho. Tez tak macie?

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #910510 przez Dosia_Malina
Monika ja tez mialam bakterie i leukocyty ponad norme, dostalam od gina globulki dopochwowe i lykalam zurawine, po 3 tyg powtorzylam badanie moczu tym razem z posiewem ale juz nic nie wyszlo, ciekawa jestem jak teraz bedzie bo pewnie znowu mi kontrolnie zleci. Lekarka mi powiedziala ze oprocz oczywiscie zwiekszonej higieny powinnam ograniczyc slodycze ( wcinam je tonami) bo ponoc sprzyjaja tworzeniu sie grzybkow i bakterii;/

10 lata 4 miesiąc temu #910515 przez kasiah06
monika posiew na pewno nie zaszkodzi, a może Cię uspokoi
biedny Twój kociak :( co powiedział weterynarz?
anna ja na Twoim miejscu skusiłabym się na usg :)
stokrotka ja szczerze mówiąc nie zastanawiałam się jeszcze nad sesją ciążową, ale na pewno chciałabym taką sesję noworodkową :)

Ja też muszę się wybrać polatać po lumpkach i zacząć polować na coś dla małego no i rozejrzeć się za jakimś płaszczykiem albo kurtką zimowa dla mnie, bo wszystkie mam dopasowane więc nie ma szans żebym się zmieściła, a kupować na jeden sezon to mi trochę szkoda

10 lata 4 miesiąc temu #910516 przez agat

Monika_1985 napisał: Agat a nie w decatlonie? ;)

Oczywiście :silly: :silly: Upał mi się na mózg rzucił :silly: :silly: :silly:

Na piłce można jak najbardziej już ćwiczyć :)

10 lata 4 miesiąc temu #910519 przez anna90
Dzieki za rady dziewczyny, mysle ze jak tak bardzo bedzie mnie korcic to pojde a jak dam rade wytrzymac to sie wstrzymam bo tutaj wizyte bede miala 8 dni pozniej no nic zobacze jeszcze.

U mnie tez chlodniej i popadalo od razu lepiej :)
Stokrotka sesje ciazowe mi sie podobaja, piekna pamiatka zostaje.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #910526 przez Stokrotka34
:-) ja mam wrazenie ze co sie budze to wiekszy;-) ale to chyba tylko wrazenie...:-) a tak serio wydaje mi sie ze teraz to zaczyna naprawde rosnac tak w 5-6 miesiacu:-)
zreszta ja jestem jedna z tych osob co bez ciazy maja ciazowy brzuchol:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #910536 przez Asieńka*87
Hehe, tez mam wrazenie ze brzuszek rosnie codziennie, moze dlatego ze tego chce :-)

Gdzies na strychu mam taka pilke po mlodszej siostrze, przy najblizszej wizycie w pl musze jej poszukac, chasiami rozumiem o co chodzi z ta starodawnie myslaca rodzinka, moja jest podobna

Sesja ciazowa piekna, zawsze marzylam o czyms takim ale jesli mialabym wybierac to tak jak stokrotka napisala sesja noworodkowa obowiazkowo :-)
Jest tutaj cos takiego ze jeszcze w szpitalu robia Dzidzi sesje, wywoluja fotki w roznych rozmiarach i formach a pozniej proponuja mama. Co prawda zawyzaja ceny ale za to zdjecia sa sliczne i bez kombinowania bo wszystko na miejscu.

10 lata 4 miesiąc temu #910545 przez martadiana
stokrotka34 ja bym chetnie poszla na sesje ciazowa ale to chyba zalezy od tego jak bede wygladac hehe
ninoczka po mnie nic nie widac przytylam tylko 3 kg i moze troche mi w boczki poszlo a tak to wygladam jak wygladalam
ja jutro do poloznej juz nie moge sie doczekac :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910569 przez agat
W pierwszej ciąży sami z mężem zrobiliśmy sesję ciążową :) Wiadomo, że u profesjonalisty to co innego, ale zawsze jakaś pamiątka :) Dla przykładu:

A w szpitalu u nas też robią zdjęcia noworodkom, które ukazują się co tydzień w lokalnej gazecie :) No i oczywiście takie zdjęcie pamiątkowe w różnym formacie można sobie zamówić.
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia