- Otrzymane podziękowania: 58
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Monika fajny pomysl masz, a w ogole zdolna bestia z Ciebie szyje, maluje:-) a cena rewelacja:-)
Martadiana super ze u maluszka wszystko dobrze!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Monika udał Ci się zakup
Ja dzisiaj byłam rano na wynikach, popołudniu idę odebrać a jutro jadę do endokrynologa. Mam nadzieje, że wyniki będę OK bo ta moja tarczyca okropnie skacze w ciąży...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Stokrotka ja mam córcię Alicję do roczku była idelane dziecko, sama zasypiała i przesypiała od małego całe noce, teraz też tak jest, ale ona ma swoje drogi i ciągle chodzi chodzi i chodzi nie ma czasu nawet zjesc a lubi sobie zjesc
kasiah06 trzymam kciuki zeby z tarczycą było wszystko ok!
monika czekamy na fotki jak już bedzie stoliczek w całości
martadiana, Dosia No po wizytach maleństwa już sobie ładnie rosną
Miłego dnia życzę
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ja natomiast od rana byłam oddać mocz na posiew i udało mi się ulka w końcu zrobić badanie na tą niezgodność płytkową. Niby 2 tygodnie trzeba czekać na wynik i mają go przesłać mailowo.. zobaczymy.
Stokrotka jeszcze nie szyję, ale mamy w mieście takie fajne miejsce gdzie uczą szyć od podstaw. Zamierzam się tam wybrać i w ramach nauki między innymi to uszyć. Już od dawna czekam aż będę mieć na to czas ale jakoś nigdy nie udało mi się go wygospodarować
Zapowiada się upalny dzień.. już mi gorąco.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Teraz dziewczynkę nazwiemy pewnie Hania Dla chłopca pustka w głowie, mam nadzieję więc, że ta dziewczynka zostanie
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
Monika kiciorek cudo. A nie boisz sie malowac?ponoc zle wplywa farba na plod.
luska ja jak mialam w 12 tyg prenatalne nie powiedzieli mi tzn niby 1 dzidzie na 80%. Umowiona jestem na 27 na polowkowe to juz mam nadzieje ze bede wiedziala.
Boze jak ja bym chciala juz wiedziec co pod serduszkiem nosze.
Witaj kelis
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Anna90 - ja bym chyba na Twoim miejscu się skusila i zrobila to usg w pl, pewnie bym spokojniejsza była.
Stokrotka - a no pracuś ze mnie na to wychodzi. szef by chciał, żebym jak najdłużej pociągnęła, ale jak to będzie to życie pokaże. narazie nie jest źle, więc pracuję, ale żałuję, bo nie nadążam przez to za Wami
Kelis - witaj
Kasiah - ja też mam zamiar wybrać się do szkoły rodzenia i też w dużej mierze głównie ze względu na męża, podobnie jak Kelis. niech go coś tam (no i mnie przy okazji) nauczą. co innego jak mu położna pokaże to jakiś autorytet i jej słuchać będzie, a mnie to może niekoniecznie. zresztą pierwsze dziecko to strach jest ogromny, więc szkoła rodzenia to może glupi pomysł nie jest.
Monika - no zdolniach z Ciebie, ale faktycznie żal było za takie pieniądze nie kupić tego stolika ze sprzętami czekamy na foty efektu końcowego
Dosia, Martadiana - super, ze wizyty udane
Agat - ja już też powoli zaczęłam łowy w ciucholandach i coś już upolowałam.
ale ja to jeszcze nic, moja mam to dopiero wpadla w szał zakupów, pierwszy wnuk ma być to wiecie - babcia zwariowała ja na jego punkcie już, a co będzie potem aaaale śliczne fotki macie - piękne, a Ty jaka śliczna mamusia
Chasiami - kurcze, faktycznie z tą umową na zastępstwo to nieporozumienie jakieś, żeby macierzyńskiego po takim czasie nie było, niesprawiedliwe to cholernie. co do hemoroidów to ja już przerabiałam wszystko, nawet do proktologa trafiłam i ploecam coś co polecila mi koleżanka z forum zresztą, a co potwierdzil ten mój proktolog, to jest psyllium dr popova, na zaparcia działa skutecznie i co ważne można pić w ciąży, bo to produkt naturalny. o to jest to: www.merit-poland.eu/produkt,2,Psyllium_Dr._Popova_200_g .
a maści są niektore i to bardzo skuteczne na hemoroidy, sama stosowałam np posterisan h, ale on jest z antybiotykiem i w ciąży odpada niestety
ale to psyllium polecam, bo działa.
a co do imion, to u nas już postanowione raczej, że będzie Igor
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
No wiec....Wrocilam z nad morza jak wiecie-we wtorek. W srode obudzilam sie z mdlosciami. I taki mialam przechlapany dzien. Wymioty, mdlilo mnie, nic nie zjadlam cay dzien, nawet pic mi sie nie chcialo. Wieczorem doszlo rozwolnienie i noc przechlapana. Dzis juz troche lepiej zjadlam sniadanie i wmuszam w siebie wode bo trza chyba nadrobic odwodnienie.I ta goraczka.
Takze przepraszam ze jestem do tylu ale wszystko dokladnie przeczytalam.
Przede wszystkim ciesze sie ze zadnych zlych wiadomosci nikt nie pisze i ze ogolnie z dnia na dzien idziemy do przodu. Ze brzuszki rosna, ze ruchy sie ukazuja a inne na nie czekaja.
A co do imion tez lubie niespotykane. Ale nie mam jeszcze typow. A co myslicie o takich imionach jak Kasjan, Kryspin. Nie mysle o nich tylko ciekawa jestem waszych opinii.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Nie chodzi mi o to, żeby na siłę pospolite imię dziecku dawać, bo bez sensu byc 5tą w klasie Julią czy Mają, ale też w drugą stronę nie warto chyba przeginać.
A najważniejsze, by imię pasowało do nazwiska.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ninoczka wydaje mi sie ze farba akrylowa ani lakier wodny nie powinny szkodzic dzieciom:-)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Agat zgadzam sie z toba ze imie powinno pasowac do nazwiska
Dziewczyny czy w polsce tez tak jest ze po porodzie polozna przychodzi dowas do domu ? bo u nas tak jest ze przez tydzien czasu na jakies pol godziny bedzie przychodzila do domu.
- anna90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- A teraz serca mam dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 11
A mi tez sie podoba imie Hania ale ja juz mam w rodzinie wiec odpada. Oczywiscie zgadzam sie ze imie musi pasowac do nazwiska.
Stokrotka oczywiscie trzymam kciuki
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Co do imion to my myślelismy nad:
Magdalena (madzia) - ale odpada bo kuzynka w październiku rodzi i tak chce nazwac swoją corkę
Małgorzata
Joanna - najbardziej prawdopodobne
A do chłopców to mamy problem,
Szymon - chciałam, ale odpada bo mój brat z przyszłą bratową zarezerwowali sobie to imie,
Dawid - strasznie dużo Dawidow u nas
Grzegorz - od Męża brat ma syna grzegorza
I chyba zostanie Adam