- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
No ja wczoraj czytalam z relacji mam ze w tych kurtkowych jest dzieciaczkom niewygodnie.przede wszystkim w transporcie np w foteliku w aucie bo jest im goraco i ciasno-no bo sa takie puchate.A na te spacery nie bedziemy chodzic chyba przez jakies 3 tyg a potem tez nie beda to godziny.A bedzie dzidziol ubrany w spiochy body kaftanik i kombinezon i czapke i przykryty kocykiem i wozkiem wiec nie sadzicie ze taki polarkowy wystarczy -moj men sie tak upiera. A taki kurtkowy moze na nastepny rok jak juz wieksze beda?Ze szptala tez w takim polarkowym tez chyba wygodniejj bo do fotelika a autko bedzie sadze nagrzane przez naszych menow. chyna ze ktoras ma inny transport to trza wtedy pomyslec. Co sadzicie?
I wciaz mam dylemat nad wozkiem. Chyba zdecydowalam ze chce 1 obok 2 ale zeby mial 2 oddzielne gondole a nie taka jedna budke.Ale jesli chodzi o uzywki na allegro wyboru narazie nie ma.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martynika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
I na mnie przyszedł czas by zostać mamą wciąż nie mogę uwierzyć. Mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze wsparcie i rady. Obecnie chciałabym kupić wszystko dla maleństwa ale rozsądek każe mi się wstrzymać chciałabym nabyć rzeczy niezbędne. Mój termin to 22 styczeń 25.08 mam wizytę i nie mogę się jej doczekać bo już powinnam dowiedzieć się czy chłopczyk czy dziewczynka . Dodam, że jak dotąd wszystko ok z nami.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Martynika witaj to twoja pierwsza dzidzia ?
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Stokrotka no właśnie ja wczoraj przeżyłam pierwszy stres bo dzidzia sie w dzień nie ruszała ale za to w nocy nadrobiła
Kasia wrzuć listę to zobaczę co sie zmieniło przez te parę lat o już jest dzięki z niektórych rzeczy można zrezygnować i tych ciuszków to bardzo skąpo ale wiadomo dużo rzeczy nam się spodoba aż szafa sie zapełni
Montresor
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ninoczka jak masz polarowy to najwyżej w chłodniejsze dni przykryjesz dodatkowo kocykiem i będzie ok ale najlepiej się jeszcze trochę wstrzymać bo tak w grudniu lekarz mniej więcej powie jaka duża dzidzia może się urodzić i wtedy będzie wiadomo co kupować a z wózkiem to masz ciężki wybór nie zazdroszczę ja mam stary wózek i raczej nie zmieniam bo szkoda kasy a w to miejsce mogę co innego kupić np kołyskę bo mi sie strasznie podoba udanej imprezki
a fotelik mam taki i też nie zmieniam
Moni ja też czekam na kasę z zus i jak na razie cisza tylko mi się śniło że mi zapłacili sporą sumkę a bóle dawno mi nie dokuczały to trochę sie zdziwiłam ale to pewnie przez te jabłka niby córcia dużo pomagała ale jak bym się nie wzięła za nie to by z drzew spadły i sie zmarnowały a teściowa by się nie ruszyła zeby je zrobić a tak to mamy 44 male słoiczki soku
Ela mam nadzieję że wszystko będzie dobrze do samego końca i gratuluję synusia dlaczego nie mozesz wstawić suwaczka może coś podpowiemy ?
Maja ja też spać za bardzo nie mogę i co chwilę sie wiercę
miłej niedzieli
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Odmeldować się tylko chiałam ze żyję.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Martynika Witaj. Oczywiście że możesz liczyc na nasze wsparcie i rady
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Martynika witaj to chyba masz jak kazda z nas ze chcialybysmy juz nakupwywac a nie mozemy bo plci nie znamy hehe ale juz nie dlugo ja to dni odliczam do nastepnego usg mam nadzieje ze dzidzius sie ladnie odwroci.
Ninoeczka milego dnia )
Ulka wozek masz swietny fotelik tez a co do tego spania mam tak samo ide spac spie z 2-3 godziny i sie budze na siku i juz nie moge zasnac masakra istna;)
Ja wczoraj bylam na dyskotece hehe kazdy do mnie oo jaki ty masz ladny brzuszke juz szczerze mowiac sama go nie widze a ludzie widza .. nie bylo tak zle tylko dzisiaj jestem strasznie zmeczona i nie wiem poczym o 3 w nocy juz bylam w domu i zaraz poszlam spac hehe
Dobra lece cos zjesc
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martadiana dziękuję dyskoteka kiedy to było chyba stara jestem
wybieraliśmy dzisiaj imiona i każdy wybrał co innego ( starsze siostry też maja przecież głos ) i nadal nic nie mamy
ja na razie nic nie kupiłam jak sobie postanowię że po wizycie np to coś sie psuje a to wyniki złe i znów czekam żeby nie zapeszyć jakaś przesądna się chyba zrobiłam
- Martynika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzięki, że mogę na was liczyć
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaproponowałam mu spotkanie w sierpniu, jako że na dwa dni będę u rodziny, żeby mógł brzuszka dotknąć, dzidzia już mocno kopie i czasem czuć przez brzuch więc "tatuś" miałby szansę poczuć jak jego dziecko się rozwija, no i chciałam omówić sprawy związane z maleństwem, te już po porodzie jak nazwisko, czy pojawi się w urzędzie i całą masę innych rzeczy... ale już trzeci raz mi odmówił. Zapytam go jeszcze jeden raz, jak już będę w 3mieście, czy się ze mną nie spotka... I właściwie, jak nie, to tym lepiej dla mnie. Mam wszystkie smsy z nim, będą świetnym podłożem żeby go zupełnie pozbawić praw rodzicielskich.
Ja wczoraj "zaszalałam". W szczecinie było Pyromagic, pokazy sztucznych ogni. Na prawdę piękne, ale późno się zaczynały... Z tego co zauważyłam dzidzia nielubi hałasu, bo jak się zaczęło momentalnie przestał się ruszać (choć to były jego godziny) i schował mi się chyba jakoś koło pęcherza, bo tak mi się zaczęło chcieć siku, że porażka A dziś na poprawiny weselne wujka, sympatycznie było. Jego panna młoda - marzenie. Śliczna jak z obrazka, a oboje tak szczęśliwi, że aż człowieka optymizm bierze, że jednak bywają szczęśliwe i stałe związki (byli ze sobą już ileś lat przed ślubem)
Co do wyprawki, prawdę mówiąc, ja już od jakiegoś czasu kupuję rzeczy. Body już wszystkie mam, po za tym jeden komplecik na body, niedrapki i dwie czapeczki, dwa ręczniki (jeden zwykły, jeden z kapturkiem) i nożyczki dla dziecka. Ubranka kupiłam w rozmiarze 62, ale mam z dwie, trzy rzeczy w 58... Sugeruję się tym jak dzidzia rośnie, nie sądzę jakoś by się urodziła zupełnym maleństwem i coś czuję że te 58 będą na styk.
Moja mama i macocha rodziły dwa lata temu, więc o część rzeczy nie muszę się martwić, ale akurat ciuszków od 0-3 nie mam zupełnie. Mama urodziła mi brata, macocha siostrę, więc o dalsze ciuszki też się nie martwię
Tak czy tak, muszę pilnować ostro portfela jak wychodzę z domu, bo powstrzymać się przed kupowaniem jest mi strasznie ciężko, a teraz w sklepach prawie same body są, a my przecież wszystkie zimówki, to body niespecjalnie będą nam potrzebne
Właśnie, dziewczyny, nie wiem czy było to pytanie, ale smarujecie się jakimiś smarowidłami na rozstępy? Mi co prawda brzuch rośnie w ekspresowym tempie ale po za moimi starymi nie zauwazyłam nowych i nie wiem, czy coś smarować, czy nie. Po połogu planuję siłownię i wiem że w tedy jeszcze bardziej stracę ciałko, więc nie wiem czy jest sens już teraz coś robić, czy nie.
U mnie ostatnio królują pomidory do jedzenia. Kupiłam sobie też tę kawę zbożową co reklamują w telewizji dla kobiet, smak zwykłej zbożówki, smaczna, plus witaminki. Ale bardzo droga, 20 zł za opakowanie.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Montresor bardzo Ci współczuję i podziwiam szczerze ,że jesteś taka dzielna. Na pewno wszystko się jeszcze ułoży. A juz na pewno jak dzidzia się urodzi, to i on i Jego Mamusia będa żałować. Przykre jest to,że kiedy najbardziej potrzebujesz wsparcia, osoba na którą powinnaś teraz najbardziej móc liczyc tak Cię zawiodła. Brzusio masz śliczny, nie martw się,że jest spory, to tylko znaczy że dzidzia dobrze się rozwija, zwlaszcza ze tak ochoczo Cie już poszturchuje;)
Ja jeszcze nie czuję żadnych ruchów, wczoraj zaczęlam 19 tydzień, chociaż suwaczek pokazuje troszkę późniejszą datę...
Dziękuję za listę, na pewno się przyda!
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Montresor
ale masz fajnie takie małe rodzeństwo to twoja dzidzia będzie miała ciocię i wujka bardzo młodych a ty pracujesz czy nie bo nie kojarzę do końca ja używam ziajki fajnie i szybko się wchłania rozstępy jeszcze sie pojawią na pewno
Kelis jest nas tu sporo ale chyba na palcach jednej ręki możne policzyć te pracujące kobietki
mam nadzieję że warszawa odezwie sie w końcu w tym tygodniuz wynikami bo już cierpliwość mi sie kończy
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny,
Kelis... widzisz, z brzuszkiem, to się martwię i tak, bo patrz. Między miesiączką a zajściem w ciąże mam 3 tygodnie różnicy, więc liczę od zajścia. Wg zajścia w 14 tyg czułam ruchy, a to moja pierwsza ciąża (a podobno przy drugiej kobiety czują ruchy między 16-18 tyg, pierworódki do 22 tyg średnio). Jutro wchodzę w 16 tydzień, a ruchy to już nie delikatne muśnięcia, tylko prawie pełnoprawne kopnięcia. Na każdym usg moja dzidzia jest coraz to większa i coraz to bardziej jest do przodu. Położna mi powiedziała że z objawów i wszystkiego innego to powinnam być w 22 tygodniu ciąży, a to półtorej miesiąca do przodu. Stąd moje zmartwienia. Z jednej strony cieszę się, że się dobrze rozwija i ma wszystko czego mu potrzeba, ale z drugiej strony, martwi mnie to że to tak szybko idzie, czy czasem nie wynikną z tego jakieś komplikacje.
Co do pracy, owszem, pracuję, choć trochę to pomieszane. Na następnej wizycie prawdopodobnie wezmę już l4... choć jeśli dobrze pójdzie to równolegle powinnam zacząć pracę w domu. Bardzo na to liczę, bo zależy mi na największej ilości pieniędzy zaoszczędzonych przed porodem.
Znalazłam za to ciekawą informację, po urodzeniu dziecka będę starała się o zasiłek rodzinny dla samotnych matek, ledwie 170 zł miesięcznie, ale zawsze na pieluszki będzie... i jeśli dobrze wszystko zrozumiałam jako samotnej matce za urodzenie dziecka należy mi się dodatkowy 1000 zł, po za becikowym. Nie powiem, przyda się okropnie, bo becikowe planuję wydać na chrzciny. No, ale jeszcze nie sprawdzałam czego potrzebuję by się o to ubiegać
Znajoma używała bio-oil, czy jakoś tak, ma bardzo duże tendencje do rozstępów i nic się jej po ciąży nie pojawiło. Ogółem kosmetyków na rynku jest tyle, że głowa mała. Przynajmniej założyłam kartę rossnę, to jak się już na coś zdecyduję to te 3% zaoszczędzę
I dzięki za listę, chyba sobie ją podrukuję, bo bardzo sie przyda. Jedna do powieszenia, jedna do torebki (żeby pohamować zakupowy szał)... Dzięki