BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #911227 przez martadiana
Chasiami imie Adam mi sie zle kojarzy ale nie jest zle :) bedzie maly adas :PP

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911252 przez ninoczka
Mi tez sie Adas podoba.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #911267 przez kasiah06
Dzięki dziewczyny :kiss: odebrałam wynik i na szczęście po zwiększeniu dawki euthyroxu wyniki są OK, więc mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta u endo będzie tylko zwykłą kontrolą :)

Co do imion to opowiem Wam z własnego doświadczenia bo u nas mój mąż ma pierwsze imię b.ładne ale niespotykane, a drugie to już w ogóle kosmos (zanim go poznałam to nigdy się z takim nie spotkałam) i całe młode lata miał przerąbane, a nawet teraz każdy go pyta ze dwa razy jak?? ja natomiast mam bardzo popularne (w moim roczniku) imię i od przedszkola po studia, a nawet i teraz w pracy zawsze bylo i jest po kilka Kasi, co też nie było zbyt fajne ale teraz to mi już nie przeszkadza, chyba sie przyzwyczaiłam ;)
Zgadzam się w 100 %, że imię powinno pasować do nazwiska

Ninoczka szczerze mówiąc nie dałabym tak na imię mojemu małemu własnie ze względu na szkołę i inne dzieciaki (doświadczenia męża ;) ) ale tak na prawdę jeżeli Wam się te imiona podobają to zadecydowałabym tak jak czujesz w serduchu :)
stokrotka trzymam kciuki za książkowe wyniki :)
martadiana położna na pewno przychodzi, ale jak to się dokładnie odbywa to nie wiem
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 4 miesiąc temu #911299 przez ninoczka
Dziewczyny ale ja napisalam ze nie mysle o tych imionach-sa zbyt dziwne. Tylko chcialam opinie wasza

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #911320 przez Monika_1985
Studentka babcie tak mają :). Mnie cieszy jak widzę moją mamę taką szczęśliwą :)

Ninoczko mi się na przykład imię Kryspin podoba. Ja jednak lubię dziwne imiona ale zwykłe w sumie też ;). Co do farby to tak jak Stokrotka napisała, ja używam tylko farb akrylowych, lakierów i klejów wodnych. Żadnych bejc, lakierów poliuretanowych czy innych "śmierdziuchów". Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na malowanie okna farbą olejną w ciąży :blink:

Kasiah no nie mogło być inaczej :)

10 lata 4 miesiąc temu #911332 przez Stokrotka34
Wyniki dobre:-) wiec moge poczekac do wizyty:-) ale dzisiaj moje dzieciaczki dostaly prezent, kolezanka zadedykowala im swoja piesza pielgrzymke do Czestochowy (jestem osoba wierzaca i bardzo mnie to ucieszyło:-)

Z tymi imionami to zawsze zamieszanie:-) Agat z tym nazwiskiem to masz racje moje dzieciaczki beda mialy nazwisko Aleksandrowski i duzo imion mi nie pasuje:-) a w ogole mi wiekszosc imion podoba sie bez zdrabniania, ja mam np na imie Aleksandra i ta forma dla mnie jest super ale Ola juz mi sie tak bardzo nie podoba podobnie z Alicja i Ala:-)

Moj siostrzeniec wymyslil Bolka i Lolka:-)

Chasiami a ja doszlam do wniosku ze nie patrze co kto i jak, patrze na to co nam sie podoba:-)
Moj kuzyn dal swojemu synkowi i ie Natan na poczatku mnie nie podobalo sie ale jak z wiekszoscia imion jak sie czlowiek oslucha sa ladne:-)

Kasiah super!!!:-)
Anna bardzo dobra decyzja:-) ! umowilas sie juz ? mam nadzieje ze dzidzius wam sie pokaze i tatus bedzie zachwycony:-)

Jej ale gadula ze mnie .....

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #911459 przez ulka1983
dzień dobry :) chyba śpicie bo zawsze taka tu cisza od rana :laugh:

Kasia daj znać po wizycie :) jak wyniki dobre to ok ;)

Monia trzymam kciuki żeby wyniki były dobre :) najgorsze to czekanie :angry:

Agat może pójdę twoimi śladami i wybiorę imię dla chłopca to może już chłopak zostanie :laugh:

Kelis fajnie ze mąż chce sam z siebie do szkoły chodzić a nauka przyda sie wam obojgu :)

Ninoczka nie ty jedna jesteś niecierpliwa i chciałabyś już wiedzieć na 100 % :whistle: jakoś te imiona do mnie nie przemawiają ;)

Studentkaae imię ładne :) a specyfik muszę wypróbować można go kupić w aptece czy tylko przez internet ?

Martadiana u nas położna już przed porodem co jakiś czas wpada i po porodzie też ale to raz na tydzień :)

Chasiami mi Adaś też się podoba :)

Stokrotka wyniki dobre to super :) fajny prezent i jakie poświęcenie ze strony koleżanki :silly: Bolek i Lolek świetnie :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #911563 przez kelis3
Ufff... przebrnęłam przez wszystkie wpisy; :P
Agat dodaj mnie proszę do tabelki - 10.01.2015
Ja jeszcze pracuję,dziś musiałam wyjść wcześniej, robi mi się słabo ostatnio często, mam wrażenie że zaraz zemdleję, a przecież upał trochę zelżał, ma któraś z Was podobny problem? A to mój brzusio;)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #911576 przez kasiah06
Studentka u mnie ta sama historia, pierwszy wnuk i moja mamcia szaleje ;)
Ulka wybierz imię to może naprawdę zaczarujesz i zostanie synuś na 100% ;)
Stokrotka super, że wyniki dobre :) a ze strony Twojej koleżanki piękny gest

Ja już po wizycie u endo. Wszystko Ok, mam badać krew co miesiąc i za 3 ms do kontroli czyli standard :) A po wizycie wjechaliśmy z mężem do sklepu ABC dla dzieci, jeju ile tam tego wszystkiego...zawrót głowy po prostu,można tam skompletować dosłownie całą wyprawkę, jak któraś będzie w Bydgoszczy to polecam ten sklep :) Było też mnóstwo wózków i jeden nawet został już wstępnie naszym faworytem ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911626 przez maja001
Hej
Ale mi wstyd, na początku obiecywałam, ze jak tylko skończe prace to bede z wami pisać 3 razy dziennie, a wyszlo że jak pracowałam to pisałam więcej niż teraz.. Przeczytałam wszystko ze szzegółami, ale już nie pamiętam kóra co pisała, tak pedzicie z wiadomościami. Postanowiłam jednak cos napisać, zebyście nie pomyślały, że was opusciłam na dobre. W poniedziałek wjeżdzam nad morze{ oczywiście co przyprawia mnie teraz o zawrót głowy i spedza mi sen z powiek, bo jak na złość pogoda na ten tydzien się spiepsz.. na całego, i wcale bym sie nie zdziwiła, jak by sie poprawił po moim powrocie. Ale już dałam zadatek za kwaterę, bo inaczej bm chyba zrezygnowała z tego wyjazdu :( :( :( :evil: :evil: :evil: } Ale jak wrócę to postaram się być z wami na bierzaco.
ninoczek mi równiez podobają się nietypowe imiona, choc te które wymieniłas, akurat nie przypadły mi do gustu. Z takich imion raczej Natan,Ernest,Nikodem,Oktawian,
Ja dla dziewczynka mam już imię wybrane, LAURA
Dla chłopca gorzej; może Dominik , Marcel albo Natan
A co sadzicie o imieniu Teofil???
Dziewczyny ciesze się że po wizytach u gina wszystko w porządku i że wszystkie nasze maluszki rozwiają sie prawidłowo :)
kelis3 WITAMY
Mięłgo dnia dziewczyny

10 lata 4 miesiąc temu #911645 przez martadiana
kelis po tobie nic nie widac hehe to dobrze ja mam to samo ze wygladam tylko jakbym sie najadla :)

kasiah06 a czemu tak czesto ci krew pobierac beda masz krew na minusie czy plusie ?

maja super imie wybralas dla dziewczynki mojej kolezanki corka tak sie nazywa jest przeslodka ale strasznie nie grzeczna i straszny niejadak z niej hehe miejmy nadzieje ze u ciebie bedzie innaczej :P a co do imienia Teofil nie podoba mi sie

Pytalam wczoraj mojego faceta czy juz sie zastanawial nad imieniem dla chlopca to jeszcze nie wie ale chce jakies nie spotykane (mam nadzieje ze to nie bedzie jakis John albo Brian heheh) i pytalam co sadzi o imieniach dla dziewczynki czyli o Korneli i Wiktori to powiedzial ze Wiktoria mu sie lepiej podoba wiec mysle ze tak zostanie chociaz jeszcze poki nie znam plci to nie przegladalam imion na necie dopiero jak poznac plec to lukne :))

A jak wasz apetyt na co najczesciej macie zachcianki ? Ze mnie sie wszyscy smieja ze jem duzo slodkiego i lodow hehe i ze bede gruba jak beczka ale nie przejmuje sie tym mam ochote to jem :) a i tak mam dobra przemiane materi bo +3 kg to nie jest duzo jak prawie na polowe ciazy hehe

10 lata 4 miesiąc temu #911648 przez ela85
Witam, jestem tu nowa .Mam na imię Ela i mam termin na styczeń :-)postanowiłam do was dołączyć.

10 lata 4 miesiąc temu #911649 przez agat
Kelis dopisałam Cię :)

Ja niby czytam wszystko na bieżąco, ale jak mam komuś konkretnie odpisać to też już nie pamiętam kto co pisał i ło :/

Upały poszły w siną dal, a ja się wcale lepiej nie czuję, bo głowa boli mnie nieprzerwanie od dwóch dni (i nocy) :/ Z Adasiem miałam to samo :/ Potrafiła mnie po 5 dni bez przerwy boleć. Zimne okłady, amol, leżenie, apap pomagają tylko na chwilę.

Dziewczyny, które czują ruchy - czujecie je regularnie? Mnie glutek przedwczoraj smyrnął tak konkretniej a od tej pory cisza. Może dużo się ruszam i nie czuję. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży odkąd pojawiły się ruchy dziecka z jednej strony czułam ulgę, z drugiej większy stres, bo wystarczyło, by nie ruszał się dłuższy czas a ja już się zaczynałam martwić :/

10 lata 4 miesiąc temu #911683 przez maja001
ela85 Witaj, a na kiedy masz termin.?To twoje pierwsze dziecka i skad pochodzisz? Napisz nam więcej o sobie
agat ja nie czuje ruchów jako takich na arzie, z dwa razy cos poczułam, ale sama nie wiem czy były ruchy. Ja na razie czuje sie dobrze, dolegliwości jakie mialam na początku juz mi przeszły
marta diana. oj ja mam już jednego Łobuza w domu Oskarka, jak laury są tez takie łobuzice, a bedzie dziewczynka to będe miała wesoło w domu. Ja tez mam ochote czesto na lody.

10 lata 4 miesiąc temu #911692 przez martadiana
maja to ty juz wiesz ze bedzie dziewczynka?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia