- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W samym rośnięciu dzidzi nie ma nic złego, ale na tę chwilę biorąc pod uwagę rozmiar brzucha ciążowego, siłę kopnięć i całą resztę to położna mi powiedziała że mały jest gdzieś rozwinięty na 22 tydzień... a jak wspominałam jestem jeszcze w 15 tygodniu (16 będzie we wtorek najbliższy). Stąd moje zmartwienia. Wizyta niedługo, 20 idę do innego lekarza poleconego przez całą rodzinę, może w końcu się mi ułoży z lekarzem.
Dzięki za dobre słowa dziewczyny. Póki co ochłonęłam z emocji, wytłumaczyłam sobie ze ten którego kochałam umarł i trochę mi łatwiej.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
20ty już nie długo więc na pewno lekarz Cię w wielu kwestiach uspokoi. Nie zamartwiaj się na zapas. A brzunio masz boski.
Ja wczoraj w końcu zabrałam się za kilogramy papierówek, które dostałam od rodzinki. Nie ma jak robić przetwory w takim upale. Czułam się jakbym sama została zakręcona w słoiku
Nionioczka mówisz, że taki zwykły polarkowy wystarczy? Ja myślałam o takim kurtkowym do fotelika na wyjście ze szpitala. Ale ja w ogóle się nie znam. Pisząc listę wyprawkową korzystałam z bloga wyprawkabobasa.blogspot.com
Jak będziecie mieć jakieś swoje listy to wrzucajcie proszę tutaj bo boję się, że coś pominę albo kupię niepotrzebnie.
W ogóle to teraz wypłacać ma mi ZUS za zwolnienie i jestem ciekawa ile będę musiała na nie czekać. Za lipiec dostałam połowę wypłaty jeszcze z firmy. Dobrze, że mąż ma dobry okres w pracy bo mogłaby być kaszanka. Pewnie jak we wrześniu dostanę to będzie dobrze .
Jeszcze muszę wymyślić coś na dzisiaj bo małż ma urodzinki. Mam nadzieję, że prezent uszykuje mu dzidzia i we wtorek okaże się chłopcem .
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Brzuszek masz sliczny, Twoja dzidzia jest duża więc musi mieć miejsce żeby sobie popływać
ninoczkadobry temat poruszyłaś, bo ja jestem kompletnie zielona i też chętnie skorzystam z Waszych rad na temat kombinezonów dla naszych zimowych maluszków
monikaprzyjemnego świętowania z mężem i trzymam kciuki oby dzieciątko zrobiło tacie urodzinową niespodziankę
Co do wyprawki to ja mam tylko tą listę, którą dostałam od faceta ze sklepu, może jutro wieczorkiem poproszę męża i uda mu się ją zeskanować to bym ją wrzuciła (bo ja to zielona w takich sprawach jestem)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Staram się jeszcze przed wczasami regularne was nadrabiać, bo po nich będe miała czytania ze ho, ho...
Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie menia
ninoczek włąsnie mi tez się podoba, ale nie dam mojemu dziecku tak na imię{ jesli bedzie chłopiec}, bo właśnie obawiam się różnych dziwnych skojarzeń, i smiechu dzeci że to imie take staroświeckie. Najbardziej skłaniem sie za imieniem Natan, w tej chwili. Jeśli chodzi o kombinezon, to myśle że będzie potrzebny taki kurtkowy, taki z polarka to raczej na jesień, a nie wiadomo jaka będzie zima. Ja miałam kurkowy.
MartaDiana jeszcze nie mam pojęcia co bedę miała-ale chiała bym córcię
Monika ja podobnie jak ty równiez czekam na kase ze ZUS, na razie mam pieniążki które dosałam za pierwsze zwolnienie od szefa i jeszcze trochę z ubezpieczenia za auto{ miałam kolizję, nie z mojej winy}, bo inaczej to chyba bym dzus przymierała głodem. U mnie znów odwrotnie, bo maż równiez czeka na kasę z odpowiednika naszego Zus, ale z NL, bo tam złamał nogę. Mam tylko nadzieję ze przyznaja mu te pieniądze bo inaczej o będzie nas finansowa tragedia.
Montresor[/b
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
ulka ty to wez odpocznij troche.jak widzisz nie powinnas tak sie narobic bo potem brzusio boli
monika zus 1 chorobowe wyplaca raczej rowno 31 dni od daty zlozenia papierow,nastepne juz sa wczesniej.
mon.tresor a moze trza sie cieszyc ze tak ci sie dzidzia rozwija. Moze maly geniusz rosnie
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ja bede kupowala kombinezony zwykle, tylko zastanwiam sie jaki rozmiar.....moze tak 68 ?
Mon.tresor trzymaj sie dzielnie.....ta milosc to ciezka sprawa. Trzymam kciuki abys wreszcie znalazla jednego fajnego lekarza!
Wielkoscia brzuvha sie nie przejmuj, kazda kobieta ma inaczej:-)
Ela gratuluje synka:-) !
Maja ja mam to samo a do tego jeszcze wyjec ze mnie z byle powodu
Ulka Ty tak nie szalej, uwazaj na siebie:-)
Dzisiaj kupilam pierwsze bodziaki dla moich malenstw zaszalalam za cale 50 zl w hm:-)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ulka a to nie rozciągające się więzadła macicy? Ja tak niestety czasami mam, że mnie waśnie bardzo podbrzusze boli po prawej lub lewej stronie w miejscu jajników, zaraz przy kości miednicy czy tam biodrowej.
Maju to faktycznie kiepsko się u Was złożyło. Oby jak najszybciej wypłacili Wam pieniądze za męża, no i by nas obydwie ZUS pozytywnie zaskoczył.
Ja zamiast być bardziej zdenerwowana czy płaczliwa mam wrażenie, że jestem cierpliwsza niż zwykle, a sypiam tyle, że tylko żałować, że mi za to nie płacą
Ja to się zastanawiałam nad kombinezonem w rozmiarze 56 bo raczej nie spodziewam się dużego dzieciątka (mierzę aż 152 cm, gdzie moja standardowa waga to 42 kg) ale męża mam "normalnego" i już sama nie wiem..
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Dziewczyny wstawiam to co mam:) Wiadomo, że trzeba to zmodyfikować, ale zawsze jest jakaś podstawa