BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #911828 przez ninoczka
mon.tresorbrzusio piekny. wydaje mi sie ze okej. niektore maja male brzuszki a niektore duuze. kiedys widzialam dziewczyne w sklepie z na prawde uwierzcie mi ogromniastym brzuchem-1 raz taki widzialam i jakas babka do niej ze na pewno bedzie miala co najmniej 2 a ona ze nie ze 1 dzidzie bedzie miala. wiec wydaje mi sie ze to wszystko zalezy od czegos tam.a jak sie martwisz to uderz do jakiegos innego lekarza albo jakies prywatne usg.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911832 przez martadiana
mon tresor. nie zalamuj sie przez jakas swinie jak nie ten to inny pamietaj ze urodzisz dziecko i ono bedzie dla ciebie najwazniejsze a o tamtym draniu szybko zapomnisz :) a co do brzucha to moja kolezanka jest w 16 tygodniu i ma wiekszy od twojego uwierz hehe to tez zalezy od tego ile sie przytyje .. tak samo jak na koniec ciazy jedna ma maly brzuch a druga ma ogromny wiec tym sie nie martw :) i trzymaj sie kochana :)

10 lata 4 miesiąc temu #911833 przez Mon.tresor
W ramach ciekawostki powiem wam, że schudłam w ciąży 1,5kg, a ciotka która jest w ciąży dwa miesiące dalej ode mnie przytyła bardzo dużo od początku ciąży i ma taki brzuch jak ja... No i mówię, zdjęcie sprzed tygodnia, teraz mam brzuch jeszcze większy. W kolejkach mnie przepuszczają ludzie xD
W samym rośnięciu dzidzi nie ma nic złego, ale na tę chwilę biorąc pod uwagę rozmiar brzucha ciążowego, siłę kopnięć i całą resztę to położna mi powiedziała że mały jest gdzieś rozwinięty na 22 tydzień... a jak wspominałam jestem jeszcze w 15 tygodniu (16 będzie we wtorek najbliższy). Stąd moje zmartwienia. Wizyta niedługo, 20 idę do innego lekarza poleconego przez całą rodzinę, może w końcu się mi ułoży z lekarzem.
Dzięki za dobre słowa dziewczyny. Póki co ochłonęłam z emocji, wytłumaczyłam sobie ze ten którego kochałam umarł i trochę mi łatwiej.
Podziękowania: martadiana

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911843 przez Monika_1985
Mon.tresor przede wszystkim przykro mi, że musiałaś tyle przejść. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twój maluszek/maluszka :D. Dobrze, że wybierasz się do innego lekarza bo Ci z opowieści to jak z filmu grozy. Chociaż i ja z ginami miałam różne przeboje, jedna przez wiele miesięcy wmawiała mi, że jestem bezpłodna.. jak widać :D.
20ty już nie długo więc na pewno lekarz Cię w wielu kwestiach uspokoi. Nie zamartwiaj się na zapas. :) A brzunio masz boski.

Ja wczoraj w końcu zabrałam się za kilogramy papierówek, które dostałam od rodzinki. Nie ma jak robić przetwory w takim upale. Czułam się jakbym sama została zakręcona w słoiku ;)

Nionioczka mówisz, że taki zwykły polarkowy wystarczy? Ja myślałam o takim kurtkowym do fotelika na wyjście ze szpitala. Ale ja w ogóle się nie znam. :D Pisząc listę wyprawkową korzystałam z bloga wyprawkabobasa.blogspot.com
Jak będziecie mieć jakieś swoje listy to wrzucajcie proszę tutaj bo boję się, że coś pominę albo kupię niepotrzebnie. :)

W ogóle to teraz wypłacać ma mi ZUS za zwolnienie i jestem ciekawa ile będę musiała na nie czekać. Za lipiec dostałam połowę wypłaty jeszcze z firmy. Dobrze, że mąż ma dobry okres w pracy bo mogłaby być kaszanka. Pewnie jak we wrześniu dostanę to będzie dobrze ;).

Jeszcze muszę wymyślić coś na dzisiaj bo małż ma urodzinki. Mam nadzieję, że prezent uszykuje mu dzidzia i we wtorek okaże się chłopcem :D.

10 lata 4 miesiąc temu #911913 przez Asieńka*87
mon.tresor przepiekny pokazny brzuszek :-) Mojej sasiadce tez z usg wyszla duza roznica w tygodniach i jak sie okazalo faktycznie urodzila wczesnej, takze jesli dzidzia sie tak dobrze rozwija to moze sie okazac ze wczesniej zechce pojawic sie na swiecie, ja bym wolala byc na to przygotowana :-)

10 lata 4 miesiąc temu #911925 przez kasiah06
mon.tresor dzielna z Ciebie kobietka, masz teraz maleństwo pod serduszkiem i dla niego łatwiej będzie pokonać Ci wszystkie trudności :)
Brzuszek masz sliczny, Twoja dzidzia jest duża więc musi mieć miejsce żeby sobie popływać ;)

ninoczkadobry temat poruszyłaś, bo ja jestem kompletnie zielona i też chętnie skorzystam z Waszych rad na temat kombinezonów dla naszych zimowych maluszków :)

monikaprzyjemnego świętowania z mężem ;) i trzymam kciuki oby dzieciątko zrobiło tacie urodzinową niespodziankę :)

Co do wyprawki to ja mam tylko tą listę, którą dostałam od faceta ze sklepu, może jutro wieczorkiem poproszę męża i uda mu się ją zeskanować to bym ją wrzuciła (bo ja to zielona w takich sprawach jestem)

10 lata 4 miesiąc temu #911937 przez ulka1983
hej dziewczyny :) nie w nocy brzuch bolał teraz niby jest lepiej ale cały czas pobolewa mnie po stronach jajników może to przez to że dawno nie brałam magnezu co o tym myślicie ¿ a moze przez to że przerobiłam wczoraj dwie miski jabłek i się nadwyrężyłam B)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911955 przez ela85
Witam w upalną sobotę. Trochę o mnie: Jestem szczęśliwą żoną, mam 29 lat, pochodzę z okolic Radomia. To moja druga ciąża- pierwszą straciłam w grudniu w 10 tyg. Obecnie zaczęłam 17 tc. Jak na razie jest wszystko ok i mam nadzieję, że tak pozostanie. Z usg w 13 tyg genetycznego dowiedziałam się , że noszę pod sercem synusia :) . Ogólnie czuję się dobrze, czasem trochę zmęczona. Mdłości i wymioty mnie nie ominęły, choć nie mogę narzekać. A zapomniałam termin porodu na 22 styczeń( może dziadkowie bendą mieć prezent). nie mogę ustawić suwaczka :(

10 lata 4 miesiąc temu #911960 przez maja001
Hej
Staram się jeszcze przed wczasami regularne was nadrabiać, bo po nich będe miała czytania ze ho, ho...
Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie menia
ninoczek włąsnie mi tez się podoba, ale nie dam mojemu dziecku tak na imię{ jesli bedzie chłopiec}, bo właśnie obawiam się różnych dziwnych skojarzeń, i smiechu dzeci że to imie take staroświeckie. Najbardziej skłaniem sie za imieniem Natan, w tej chwili. Jeśli chodzi o kombinezon, to myśle że będzie potrzebny taki kurtkowy, taki z polarka to raczej na jesień, a nie wiadomo jaka będzie zima. Ja miałam kurkowy.
MartaDiana jeszcze nie mam pojęcia co bedę miała-ale chiała bym córcię
Monika ja podobnie jak ty równiez czekam na kase ze ZUS, na razie mam pieniążki które dosałam za pierwsze zwolnienie od szefa i jeszcze trochę z ubezpieczenia za auto{ miałam kolizję, nie z mojej winy}, bo inaczej to chyba bym dzus przymierała głodem. U mnie znów odwrotnie, bo maż równiez czeka na kasę z odpowiednika naszego Zus, ale z NL, bo tam złamał nogę. Mam tylko nadzieję ze przyznaja mu te pieniądze bo inaczej o będzie nas finansowa tragedia.
Montresor[/b
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #911976 przez ninoczka
eladotrwamy wszystkie do konca i bedziemy cieszyc sie dzidziami :)
ulka ty to wez odpocznij troche.jak widzisz nie powinnas tak sie narobic bo potem brzusio boli :(
monika zus 1 chorobowe wyplaca raczej rowno 31 dni od daty zlozenia papierow,nastepne juz sa wczesniej.
mon.tresor a moze trza sie cieszyc ze tak ci sie dzidzia rozwija. Moze maly geniusz rosnie :)

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912004 przez Stokrotka34
Ninoczka wydaje mi sie ze dzieciaczki maja jeszcze miejsce i dlatego nie zawsze je czujemy:-) ale bylam ciekawa jak to czuje inna mamusia blizniakow:-)

Ja bede kupowala kombinezony zwykle, tylko zastanwiam sie jaki rozmiar.....moze tak 68 ?

Mon.tresor trzymaj sie dzielnie.....ta milosc to ciezka sprawa. Trzymam kciuki abys wreszcie znalazla jednego fajnego lekarza!
Wielkoscia brzuvha sie nie przejmuj, kazda kobieta ma inaczej:-)

Ela gratuluje synka:-) !

Maja :silly: ja mam to samo a do tego jeszcze wyjec ze mnie z byle powodu :dry:

Ulka Ty tak nie szalej, uwazaj na siebie:-)

Dzisiaj kupilam pierwsze bodziaki dla moich malenstw :-) zaszalalam za cale 50 zl w hm:-) :-) :-) :-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #912032 przez ninoczka
stokrotka kombinezony zwykl czyli kurtkowe? wlasnie niewiem czy przy blizniakach 68 to nie za duze?

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #912037 przez Monika_1985
Kasiah jak Wam się uda ją zeskanować to byłoby super :).

Ulka a to nie rozciągające się więzadła macicy? Ja tak niestety czasami mam, że mnie waśnie bardzo podbrzusze boli po prawej lub lewej stronie w miejscu jajników, zaraz przy kości miednicy czy tam biodrowej.

Maju to faktycznie kiepsko się u Was złożyło. Oby jak najszybciej wypłacili Wam pieniądze za męża, no i by nas obydwie ZUS pozytywnie zaskoczył. :)

Ja zamiast być bardziej zdenerwowana czy płaczliwa mam wrażenie, że jestem cierpliwsza niż zwykle, a sypiam tyle, że tylko żałować, że mi za to nie płacą :D

Ja to się zastanawiałam nad kombinezonem w rozmiarze 56 bo raczej nie spodziewam się dużego dzieciątka (mierzę aż 152 cm, gdzie moja standardowa waga to 42 kg) ale męża mam "normalnego" i już sama nie wiem..

10 lata 4 miesiąc temu #912039 przez Stokrotka34
kurtkowy, mi sie wydaje ze 56 to malutko trzeba cos pod niego jeszcze wlozyc' a w ogole to chetnie bym kombinezony kupila po porodzie, ale nie wiem w czym zabrac dzieci ze szpitala?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912087 przez kasiah06

Plik załącznika:

Nazwa pliku: WYPRAWKADL...ODKA.doc
Wielkość pliku:32 KB

Dziewczyny wstawiam to co mam:) Wiadomo, że trzeba to zmodyfikować, ale zawsze jest jakaś podstawa :)
Załączniki:
Podziękowania: ulka1983, Stokrotka34

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia