BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #910573 przez Stokrotka34
Agat to zdjecie ostatnie jest rewelacyjne!! A zdolnosci plastyczne to czyje?:-) SUPER!

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910579 przez agat
Mąż tak ładnie rysuje :) Na innych zdjęciach miałam piłkę do siatki na brzuchu :)

10 lata 4 miesiąc temu #910601 przez kelis3
Witam wszystkie styczniowe mamy;) Jestem nowa, więc chcialam sie przywitać;) Termin mam na 10 stycznia. I chyba będzie synek;) Pozdrawiam!

10 lata 4 miesiąc temu #910611 przez kasiah06
kelis witaj :)
agat świetne zdjęcia i super pomysł z taką samodzielną sesją :)

Ja też mam wrażenie że przez ostatnie dni mój brzucho rośnie z dnia na dzień, chociaż bardzo długo nie było nic widać a i teraz niektórzy mówią, że nie daliby mi nigdy 19 tygodnia już ;)

10 lata 4 miesiąc temu #910621 przez luska
hejooo

Kasiah z tym Bizielem to ja akurat , nie mam złych opinie tylko akurat ehhhh no tam szkoda gadać :P

Oj ja tez Wam zazdroszczę tego bulgotania.ciekawe czy przy dwójce rzeczywiście wcześniej się czuje .Ostatnio gdzieś wyczytałam , że nawet w 12 tc można wyczuć , ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Poza tym jak już mi przszły te mdłości , o kompletnie nie czuje się jak w ciąży i troche się martwię , dobrze , że juz 11 do lekarza

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kurcze ale przechlapane z tymi żylakami , ja jak na razie nie mam (odpukać 0 ale chyba też zainwestuje w tej rajtki , mi jak na razie mega pękają naczynka na udach właśnie .

Ja przy synku też od początku do 9 mca ćwiczyłam na piłce z płytką z MjakMama i powiem wam , że czułam się super i po CC do formy wróciłam praktycznie odrazu .Teraz też mam za kim biegać , aczkolwiek moje takie malutkie nie są i latają w większości samopas po podwórku , co najwyżej moje oko ich ściga :P

Ninioczka mi też się zdarzy podnieść młodzież (20 i 15kg) nic ci na pewno nie jest :)

Ja ostatnio jechałam kawałek z moimi ogrami w aucie bez fotelików(ciiii) siedzieli koło siebie i mówię stanowczo nie wózkom kolo siebie , jejku jak oni się prali i kłócili , nie nie i jeszcze raz nie:P

Stokrotka mnie nawet dość często ....

Asieńka super brzusio
Ula kurcze no o oby się z tej warszawy jak najszybciej odezwali , co dalej .Najważniejsze , że dzidzia rośnie .wow czujesz ruch gratulacje
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Jejku jak ja bym chciała nie mieć co robić , no marzy mi się , Zapraszam do mnie u mnie jes naprawdę co robić :D

Chasiami ja bym się tam wogóle rodzinka i i ch opinią nie przejmowała .Z ta umowa rzeczywiście porażka .......:(

Agat super te fotki :) ale ja też wolała bym już z dzidziusiem

wiatm nowa mamę :)

uFFF było co czytać .Ja jak pisałam prak czasu na wszystko , teraz w weeknd to wesele zaraz po lekarz i szykowanie nad morze JUPI
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #910637 przez chasiami
Hej :)
Ide spac wstaje a tu 17 nowych wiadomości :) rozpisałyście sie dziewczynki! :)
luska już za niedługo poczujesz, ja tak przy 14 tyg coś poczulam - nie byłam pewna, ale z dnia na dzień się upewniałam ze to dzidzius :) a ty to masz podwojnie to na pewno szybko poczujesz :)
Mój dzidziuś juz układa sobie tryb dnia, rusza się zazwyczaj jak ide spac, z rana przy śniadaniu i tak ok 16 - jak siedzimy z rodzinką przy kawce :)

No co do żylaków to mam 2 grudnia wizyte u chirurga naczyniowego i dostane zalecenia do porodu.

Dziewczyny macie jakieś sposoby na żylaki odbytu :( doskwierają mi na zmianę z zatwardzeniami, które potęgują znow żylaki :(

kasiah06 ja mam wrażenie że jakoś strasznie szybko mi rośnie ten brzuch, i to codziennie.
A co do wagi to mam 67 kg - Tyle ważyłam jak zaszłam z Alicją w ciąże ale już mam 6 na + (bo teraz ważyłam ok 61 kg) - ale w sumie mam już prawie połowe ciąży, więc chyba wszystko w normie i że tak dużo przytyłam.

10 lata 4 miesiąc temu #910649 przez Stokrotka34
Kelis witaj:-)

Agat zdolny twoj maz:-) !

Luska nie chce cie martwic, ale ja jeszcze nie czuje, znaczy cos tam mnie laskota, ale nie wiem czy to dzidziusie czy moje jelita;-) ale u Ciebie to juz trzecia ciaza wiec pewnie szybko cos poczujesz:-) !

Chasiami ja slyszalam ze na zatwardzenie to trzeba zrezygnowac ze slodyczy i owocow pestkowych. Jesli chodzi o zylaki to nie pomoge :-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #910678 przez agat
Hej, u nas dziś pochmurno i chłodniej, od razu lepiej się człowiek czuje :)

Jak znajdziecie jakiś sposób na hemoroidy to dajcie znać. Ja się przy porodzie nabawiłam, długo się z nim męczyłam i teraz mi nie dokucza, ale już się boję co będzie przy drugim porodzie :( :( :(

10 lata 4 miesiąc temu #910713 przez anna90
Ja tez obowiazkowo bede robila sesje z dzidzia, widzialam u kolezanek piekna sprawa.
Agat zdjecia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kelis witaj!

Chasimi ja nie pomoge, narazie nie mam z tym problemu.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #910715 przez kasiah06
Współczuję Wam dziewczyny hemoroidów :( niestety nie pomogę bo sama nie mam, zaczynają mi się za to robić żylaki na nogach i strasznie pękają mi naczynka, no ale spodziewałam się tego bo moja mamcia ma żylaki zakwalifikowane do operacji niestety :(

Co do zaparć to ja słyszałam o suszonych śliwkach i nabiale :)

Dziewczyny już nie długo wszystkie poczujecie swoje maluszki :) ja poczułam dopiero w 18 tygodniu,ale to moja pierwsza ciąża a w kolejnych ponoć szybciej się czuje :)

luska ja wszystkie szpitale bydgoskie znam tylko z opowieści bo jak do tej pory nie miałam przyjemności bądź nieprzyjemności być w żadnym z nich, ale to się zmieni w styczniu- no chyba , że nie zdążę i będę musiała rodzić w moim miasteczku- a tego bym nie chciała :unsure:

Dziewczyny mam pytanie; czy będziecie chodzić do szkoły rodzenia?

10 lata 4 miesiąc temu #910717 przez anna90
Kasia ja raczej nie bede chodzila bo u mnie w miejscowosci nie ma i w ogole nie wiem narazie nic jak to tu wyglada.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #910749 przez Dosia_Malina
Agat super fotki:)

kelis witaj:)

Dziewczyny ja to Wam zazdroszczę brzuszków, mnie jak ktoś dawno nie widział to tylko się pyta co tak przytyłam, że małżeństwo mi służy itp. Przytyłam na całości to sporo ale nie mam na razie piłeczki na którą tak czekam:)zaczynam się już powoli martwić i dziś na pewno na wizycie zapytam lekarki czy nie mam za małego brzuchola, i jeszcze ruchów jak dotąd nie czuję naprawdę się zaczynam martwić:(

10 lata 4 miesiąc temu #910767 przez Asieńka*87
Dosia-malina nie matrw sie az tak, kazda ciaza jest inna i inaczej brzuszek rosnie, jestem pewna ze wszystko u ciebie ok :-)

Kelis witam serdecznie

Agat piekne fotki i to dzielo na brzuszku :-) podrzucials mi swietny pomysl, tez sami zrobimy sobie taka sesje, podpatrze tylko w necie fajne pomysly na zdjecia i jak brzusiu bedzie pokazny to zrobimy sesje jak marzenie. Zwlaszacza ze planujemy kupic taki profesjonalny aparat przed przyjsciem na swiat Dzidzi.

Ja tez pewnie nie pojde do szkoly rodzenia, chociaz bardzo bym chciala, ale bariera jezykowa jest nie do przeskoczenia, chyba ze trafi sie jakas grupa po polsku to chetnie.

Jesli chodzi o zylaki to nie pomoge, a z zaparciami radze sobie laxinatem, to taki naturalny blonnik do kupienia w aptece, gin pozwolil brac.
Aha, hemoroidy moj facet leczy proktosedon albo tez proktohemolan, podobno skutecze ale nie wiem czy w ciazy mozna

10 lata 4 miesiąc temu #910768 przez kelis3
Ja jestem już w 18 tygodniu, a też nie czuję jeszcze ruchów, wychodzę z założenia,że jak będę miala juz poczuć, to poczuję, u kazdego ciąża przebiega inaczej i nie ma się co porównywać do innych;) Przytyłam do tej pory ok. 2,5 kg, brzuszka też nie mam jeszcze zbyt widocznego, na razie mam wrażenie,ze bardziej wyglądam jakbym sie najadla;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #910771 przez Monika_1985
Witaj kelis :)

Kocurek niby nie ma złamanej łapki, dostał zastrzyki sterydowe i jakieś tabletki. Czekamy do jutra czy mu się poprawi. Na razie śpi jak zabity :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agat piękne zdjęcia :).

Jutro zrobię sobie posiew dla świętego spokoju i wezmę wszystkie wyniki na wizytę bo to już i tak niedługo - 12.08 . Już nie mogę się doczekać bo może dowiemy się kto tam dokładnie w brzuszku siedzi.

Zabrałam się za malowanie stołu do przewijania. Za mną pierwsza noga.. jest szansa, że do porodu to skończę :D

Za dużo piszecie, nie potrafię potem odnieść się do wszystkiego, bo choć wszystko czytam dokładnie to później zapominam połowę wątków :). My na pewno wybierzemy się do szkoły rodzenia. Chciałabym choć odrobinę przygotować męża do tego wszystkiego ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia