BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909575 przez Monika_1985
Ulka ja na pewno w tym tygodniu wybiorę się na badania więc przy okazji wezmę tę deklarację i spróbuję też je zrobić.

W nocy tak mnie zaczęło boleć lewe podbrzusze że nie mogłam dojść do łazienki wyprostowana, do tej pory pobolewa. Mam nadzieję, że to nic takiego, tylko ta rozciągająca się macica. No i że plamienia nie wrócą :(

U nas właśnie zaczęło grzmieć i padać. Wdycham zapach letniej burzy bezpiecznie w domku :)

No ciekawość mnie zżera jak to jest czuć jak ktoś od środka się do Ciebie dobija, to dla mnie zupełnie niewyobrażalne :))))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #909612 przez Stokrotka34
We Wroclawiu burze tez przeszly:-) i temperatura spadla do 25 stopni:-) wreszcie mam ochote cos zrobic:-) :-) upeklam sobie nawet babke:-) tak sobie mysle jak ja kupilam spodenki to pogoda sie psuje:-) :-) :-) :-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #909617 przez Asieńka*87
U mnie pogoda calkiem przyzwoita, jakies 26 stopni, brzuch tylko czasami pobolewa ale tak widocznie musi byc.

Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu z ta waga, wreszcie nie musze wstydzidzic sie swojego brzuszka, wrecz przeciwnie nosze go z duma i juz nie moge sie doczekac az bedzie naprawde duzy :-)

Musze wam sie czyms pochwalic :-) dzis pierwszy raz poczulam nie motylki a solidnego kopniaka w moim brzuszku! :-) az sie rozplakalam ze wzruszenia, ostatnio o to nie trudno, zycze wam zebyscie jak najszybciej to poczuly, cos cudownego ! :-)

10 lata 4 miesiąc temu #909622 przez martadiana
Monika1985 ja tez sie ruchow nie moze doczekac podobno strasznie nie wygodnie jest jak w zebra wsadzi raczke lub nozke hehe
Asienka87 a w ktorym ty jestes tygodniu ? fajnie ci ze juz cos czujesz..

Ja w srode do poloznej ide ciekawe co powie wkoncu dowiem sie co wyszlo z wynikow z krwi :)

Kurcze wiecie co ? w pierwszych tygodniach tyle jadlam ze to masakra caly czas glodna bylam a teraz zjem troszeczke i jestem pelna i tak wogule to nie mam apetytu na nic no jedynie na slodkie hehe ale wogule nie mam ochoty na jedzenie.. tez tak macie ?

10 lata 4 miesiąc temu #909687 przez agat
Hej. Nie było mnie w weekend, bo pojechaliśmy nad wodę, by jakoś przeżyć te upały. Matkoooo niech się zrobić odrobinę chłodniej bo wykituję :/ Wczoraj po całym dniu upału i godzinie w samochodzie tak się źle czułam, że wymiotowałam :/

Co do ruchów to ja jeszcze nie czuję regularnie, od jakiś 2 tyg raz na jakiś czas wydaje mi się, że to dzidziuś mnie łaskocze, ale pewności nie mam.

10 lata 4 miesiąc temu #909694 przez Dosia_Malina
Ja też się ruchów nie mogę doczekać a tu czas leci i nic, ale czekam cierpliwie:)
Co do wagi to ja też należę do tych raczej szybko przybierających i apetyt ciągle jest:)za tydzień wizyta u lekarki i kolejne ważenie aż się boje;p
Ale postanowiłam trochę się poruszać i już pierwsze zajęcia jogi mam za sobą no i planuje jeszcze basen raz w tygodniu, a wy uprawiacie jakiś sport ciążowy?:)

10 lata 4 miesiąc temu #909753 przez anna90
Asia gratuluje pierwszego kopniaka - zazdroszcze :P
Dosia ja sportu zadnego nie uprawiam.
Ula czekamy na wiesci !

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #909755 przez chasiami
dosia tak codzienny pościg za moją córką, bo mamy trochę duży ogród, i jak ona zaczyna biegac to ciężko zwolnic, tu biegnie na basen, tu do grządek od babci, tu do oczka wodnego, tu do kur i tak biegam z nią. Może i dobrze bo nawet jeśli mi sie nie chce to musze :)

W tych pończochach przeciwżylakowych w te upały nie da się chodzic, nawet nie to że gorąco, tylko na udach są takie gumki podtrzymujące (jak w pończochach samonośnych) i wiecie co odparzenia mi się tam zrobiły, nawet 2 bąble :( i przestałam nosic, ale żylaki zaraz dały o sobie znac :(
Zresztą wszystko jedno i tak powiedział mi ze kwalifikuje sie na zabieg po porodzie (powiedział mi ze mam 25 lat a nogi jak 50 latka :( )
Tyle szczęscia ze mama już po tym zabiegu i normalnie funkcjonuje :)

martadiana no ale to tak ok 8-9 miesiąc :) Ala noge wkładała pod prawe żebra, aż bolało ale zawsze postukałam w brzuszek to przestała :)

10 lata 4 miesiąc temu #909789 przez Monika_1985
Ulka a gdzie jeździcie z mamą na operacje? Moja mama szuka właśnie jakiegoś dobrego lekarza, który mógłby zająć się jej żylakami. Ja chyba też kupię sobie rajstopy antyżylakowe ale jak zrobi się chłodniej.

10 lata 4 miesiąc temu #909807 przez Dosia_Malina
chasiami choć zapewne czasem jest ciężko to takiego sportu zazdroszczę, mam nadzieję, że przy drugiej ciąży będę tylko taki uprawiać:)

10 lata 4 miesiąc temu #909812 przez agat
W poprzedniej ciąży jak już mi dokuczały bóle pleców to kilka razy w tyg ćwiczyłam na dużej piłce. Może "ćwiczyłam" to za dużo powiedziane, ale rozciągałam się, wzmacniałam mięśnie. Teraz jak na razie moim sportem również jest gonitwa za dzieckiem :) Ale pewnie jesienią odkurzę piłkę.

10 lata 4 miesiąc temu #909817 przez ninoczka
Hejka wlasnie sie niezle rozpisalam i mnie wywalilo Aleeeee zlaaaaaaaaaa! wiec bede czesciej wprowarzac.
Wiec nieodzywalam sie bo jestem w koszalinie u siostry.Jutro powrot. Fajnie tylko zza goraca. 2 razy sie kapalam w morzu ale woda nie za ciepla. Tylko zla jestem troche na siebie bo za bardzo nalatalam sie za 2 latkiem siostry-ona sie cieszy ze ja wyreczam ale chyba nie pomysli ze mi ciezko. \i musialam 2 razy go kawalek przeniesc. mam nadzieje ze nic mi nie jest. nioe wiem czy po powrocie nie isc na usg sie sprawdzic

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909820 przez ninoczka
Byla tutaj w sklepie z wozkami -taki nowy-myslalam ze zobacze taki wozek 1 obok2 ale co wy.niema bo za duzo miejsca zajmuja hihi a co my ale polecili mi polski wozek Dorjan danny sports 5 twin zfotelikami za 2599. Juz sama niewiem czy z tymi spiworkami i czy taki z gondolami

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909823 przez ninoczka
A jesli chodzi o samopoczucie to okej. TYlko
1. puchna mi stopy -ale to albo od nalatania albo malo wody-noewiem
2 meczyla mnie 2 razy zgaga-niewiem co na to sie robi?
3 straszne skurcze lydek w nocy mnie budza-pije sok z pomidorow ale chyba jakis magnez trzeba
Ahaj no ja do tej bydgosczy to tylko na prenatalne jezdze.
Pozdrawiam was serdecznie

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909830 przez chasiami
ninioczka ja cały czas podnosze Alicje :) a waży 14 kg, ale kto ma mi pomoc ją wlożyc do wanny zeby okąpac, albo ją wyciągnąc z wanny, i nic mi nie jest :) więc nie masz się czy martwic :)

A na zgagę pomaga (przynajmniej mi) wypicie troche mleka, bo tak jakby neutralizuje kwas w żołądku.
A o skurczach powiedz twojemu gin, ja powiedziałam mojej gin i przepisała mi magnez do łykania (podobnie miałam przy Ali i też pomogło).

Pozdrawiam

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia