BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #909023 przez Dosia_Malina
Stokrotka może i być dziewczynka,na usg w 13 tyg, powiedziano mi że na 30% dziewczynka:) teraz czekam na potwierdzenie.

w takim razie gratuluje tez pozostałym mamusiom bliźniaków (nie doczytałam:P) jak i wszystkim innym:)

A jakie kremy na rozstępy stosujecie? Ja miałam trochę bioil, teraz kończę pharmaceris i czekam na dostawę Mustela, staram się smarować dwa razy dziennie, ale ponoć jak ktoś ma tendencje do rozstępów, to wielce prawdopodobne że je będzie miał (ja jmam juz jakieś po okresie dojrzewania niestety:()

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #909030 przez anna90
Ninoczka nie przejmuj sie gadaniem innych, masz 2 szczescia na raz i nie jedna kobieta marzy o blizniakach :)

Martadiana zdecydowanie duzo jem , przed ciaza mialam mala niedowage. Mi sikanie dokucza zwlaszcza w nocy po 4 razy wstaje :angry:

Ula napisz cos wiecej jak bedziesz wiedziala.
Stokrotka jaki piekny brzuszek :)
Dosia witaj !

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #909045 przez Stokrotka34
Agat to prosze dopisz mnie dla porzadku 17.01:-)

Chasiami ostatni przeszlam to samo, jak o 23 zaczelo mnie bolec po lewej stronie i w podbrzuszu to przeszlo mi rano:-( ja pomyslalam ze to bylo od wzdecia, zadzwonilam do lekarza ale w sumie nic konkretnego mi nie powiedzial, zwiekszyl tylko dawke luteiny na trzy dni, polecialam wczoraj do apteki po espumisan:-) mam nadzieje ze pomoze w razie czego:-) Fajna ta Twoja coreczka:-) mala modnisia rosnie:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #909046 przez agat
Dosiu ja miałam przed ciążą rozstępy na biodrach, pośladkach i piersiach, a w ciąży ani jeden na brzuchu mi się nie pojawił :) Dopiero po porodzie jeden maluteńki na pośladku i później na piersiach kilka. A smarowałam się balsamem Babydream, Perfecta i Ziają na przemian,

10 lata 4 miesiąc temu #909051 przez Dosia_Malina
agat w takim razie mnie pocieszyłaś, dzięki:):)

A jeszcze mi drogie kobietki powiedzcie kiedy powinnam się spodziewać ruchów dziecka, bo oczywiście już wiele osób mnie postraszyło, że w 17 tyg, to już powinny być odczuwalne?

10 lata 4 miesiąc temu #909053 przez kasiah06
Stokrotka piękny brzusio :)
Dosia Witaj :) Co do usg to chyba nie ma reguły-zależy od lekarza, ja akurat mam robione co wizytę (tzn. do tej pory 7,12 i 16 tydzień), a jeżeli chodzi o spanie to nic nie doradzę bo na razie nie mam z tym problemu, ale z tego co wiem to dziewczyny polecają takie poduszki "rogale"
Ulka koniecznie daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej

10 lata 4 miesiąc temu #909062 przez anna90
Dosia mysle ze lada moment bedziesz czula, ogolnie czytalam w necie ze dziewczyny czuja dzieciatko srednio w 18 tygodniu.

Ktore z naszych dziewczyn odczuwaja juz ruchy ?

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu #909068 przez Stokrotka34
Dziekuje dziewczyny:-) !

Wydaje mi sie ze ruchy to roznie, sa dziewczyny ktore czuja w 14 tyg. inne w 20, znajoma w ciazy blizniaczej poczula w 22. Slyszalam, ze szczuplejsze dziewczyny czuja szybciej, w kolejnej ciazy tez ponoc szybciej czuc:-)

u mnie tez jeszcze cisza choc juz nie moge sie doczekac:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #909086 przez maja001
Hej
Przepraszam, że tylko przywitam nową osobę
Dosiu WITAJ. Na ból pleców, chyba nie ma dobrego lekarstwa, mnie juz tez powoli zaczynają pobolewać, najlepiej znaleśc dobra pozycje do spania. Jesli chdzi o ruch to jak pisze stokrotka różnie z nimi bywa, zwłaszcza przy pierwszej ciązy ponoc czuje sie je pózniej niz przy kolejnej- ja w pierwszej czułam gdzies w 19tc, więc.nie masz cie czym martwić, jesli lekarz mówi że z dzidzia wszystko w porzadku to tak jest .A i fajnie, ze jestes spod Łodzi, bo ja również tzn do łodzi mam jakies 45km. A usg prywatnie mam na kazdej wizycie, na NFZ natomoast podobniez robi lekarz tylko 3 razy na poczatku, w środku i na końcu ciązy, chyba ze sa ku temu wazne powody to częściej.

10 lata 4 miesiąc temu #909122 przez Dosia_Malina
Dzieki dziewczyny w takim razie czekam dalej na ruchu malenstwa;)

Maju jestem z Łasku a Ty skad?;)

10 lata 4 miesiąc temu #909142 przez ninoczka
Witaj dosia. Ja tez mialam dopiero 2 razy usg i 1 prenatalne.
Ja tego rogala planuje niebawem kupic.
Mnie ze 2 razy cos zababelkowalo w brzuchu ale czy to ruchy? Niewiem.
stokrotka ladny brzusio.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909184 przez ulka1983
tutaj dziewczyny możecie poczytać na ten temat www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ ja też tylko z tego mam informacje B) jak wejdziecie w zakładkę konflikt płytkowy to tam jest dużo na ten temat

dziewczyny polecam zrobić to badanie dla świętego spokoju tym bardziej ze do 20 tygodnia ciąży jest za darmo i nie potrzeba skierowania :) jednak to bardzo poważna sprawa szczególnie dla dzidzi :unsure: i niestety może zakończyć sie śmiercią :( a leczenie w ciąży dużo daje

Stokrotka piękny brzuszek :woohoo: i bez rozstępów :whistle:

Dosia_Malina witaj :) 1 mój lekarz twierdzi że nie ma sensu często dzidzię podglądać bo nie wiadomo czy tak naprawdę się mu nie szkodzi bo z kądś te choroby też się biorą :huh: w poprzednich ciążach usg miałam tylko 2 razy :blink: i musiało mia wystarczyć B) 2 nad rogalem się zastanawiałam ale cena którą dziewczyny podały mnie trochę przeraziła :unsure: a kg co zrobić niestety odchudzać się n ie będziemy ;) w pierwszej ciąży przybyło mi 24 kg a w drugiej 30 kg ciekawe jak będzie teraz :whistle:

ja nad ruchami się zastanawiam już od jakiś 2 tygodni i sama nie wiem czy to juz to czy jednak jeszcze nie B)

10 lata 4 miesiąc temu #909241 przez Monika_1985
Ulka a faktycznie po odbiór wyników trzeba jechać aż do Warszawy? No i co teraz? Na leczenie też musisz wybrać się do stolicy? :(

Stokrotka jaki brzunio, piękny :)))))

Dosia cześć!

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909249 przez ulka1983
Monika badanie robi się w najbliższym centrum krwiodawstwa lub w jego oddziale . Jak wszystko jest dobrze to cisza i wyników nie trzeba odbierać . A jak jest coś źle to dzwonią do ciebie w przeciągu 2 tygodni. Teraz muszę jechać do regionalnego centrum krwiodawstwa do Kalisza (bo tam mam najbliżej ) i pobiorą mi i mężowi krew do badań . Co dalej nie wiem pewnie w poniedziałek się czegoś dowiem B)

macie mojego brzusia :)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #909281 przez Stokrotka34
Ulka, az sie nie chce wierzyc ze w poprzednich ciazach tyle ptzytylas, rosnie Ci zgrabny brzuszek!:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Podziękowania: ulka1983

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia