BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #904194 przez Asieńka*87
Ninoczka dobre pytanie, narazie wiem tylko ze cieply kombinezon :-) a co poza tym, tez czekam na wasze pomysly

Mam tez pytanie dotyczace wozka, jakie modele wybieracie? Czy myslalyscie juz o tym? A moze jast jakas dziewczyna z Krakowa ktora mogaby polecic dobry sklep z wyprawka dla maluszka?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #904202 przez studentkaae
hello :)

jestem, żyję, choć upał niemiłosierny. od wtorku wróciłam do pracy, więc czasu na pisanie mniej, ale czytam Was na bieżąco.
szefa poinformowałam o ciąży, nawet nieźle to przyjął. ufff, mam już spokój i tym chociaż się nie muszę już stresować.

Maja - o kurcze, ale Ci się ta rodzinka trafiła, współczuję, ale pamietaj - Tobie teraz denerwować się nie wolno i już! olewaj ile możesz.

Agat - nooo, to może płeć jednak jest juz u Ciebie pewnikiem, skoro to taki specjalista. fajnie - byłaby parka :)

MamaMuminka - kurcze, naprawiaj lapka i wracaj do nas.

Ula - te terminy z usg to u mnie też coraz szybsze, mi ostatnio już na 11 stycznia wykazało. oby top był styczeń, nieważne już który :)

Ninoczka - witaj :) ooooo, też bliźniaki jak Luska będziesz miała? fajnie, ale faktycznie obie możecie wcześniej urodzić, chociaż to nigdy nie wiadomo.

Asieńka - no tak, racja, kombinezon to będzie podstawa - ale jaki rozmiar - tego już nie ogarniam :S
co do wózka to ja ostatnio pisałam, że byłam poogladać i spodobał mi się mutsy evo. ale jak każdy wózek ma i zalety i wady. ale ten mi się spodobał i tak najbardziej. cena niestety nie mała, bo ponad 2 tys. jak się zdecysuję na ten to moze uda mi się upolować jakiś używany w dobrym stanie. zobaczymy.
a Wy już macie coś obadane w kwestii wózka?

10 lata 5 miesiąc temu #904222 przez luska
Ninoczeka gratuluje podwójnie :) tak , tak u mnie też dwójka będzie :) i raczej rozpakowanie w terminie wcześniejszym zaliczymy , chociaż kto wie :P
co do wyprawki zimowej to jest trochę zamieszania kombinezony ,czapeczki, rękawiczki , kocyki :blink: wiem co mówię mam już dwójkę i oba z zimowych miesięcy. Mi to się nie chce o tym nawet myśleć , tym bardziej , że wszystko wydałam i od nowa trzeba kupić.Z wózkiem też jak na razie odległy temat , nie to , że nie oglądałam ale ceny to kosmos :woohoo: A soi xlader tylko się nie przyda teraz

10 lata 5 miesiąc temu #904223 przez luska
Co do rozmiarów kombinezonów , to ja miałam dwa w razie co 62 i 68 .

10 lata 5 miesiąc temu #904225 przez maja001
ninoczka WITAJ
Asieńka ja mam synka ze styznia 2013r i na pewno przyda się kombinezon albo ciepły spiworek do wózka,czapeczka ciepła, rękawiczki- u mnie sie nie przydały, bo kombinzony i tak mają zazwyczj dłuższe rękawki, szaliczek, ciepły kocyk, ciepłe skarpetwczki najlepiej z froty, Poza tym dzicko będzie raczej w domu do wiosnym, to większość ubranek norrmalnych jak w każdą inna pore roku.. Nie opłaca się kupować jeszcze kozaczkow, ale na pewno ne wolno zapomnieć{ choc to nie ubranko} o kremie na mróz. Zimą się też pzydaje nawilżącz powietrza zwłaszcza jak ktos ma centralne ogrzewanie
anna90 ja mam 2 terminy prywatnie wyznacyli mi na 27 01, a na NFZ jak chodze na 23 01
Jak juz pisałam wózek mam po synku, więc tym razem ten problem mnie ominie.

10 lata 5 miesiąc temu #904261 przez ag
Mnie już strasznie kusi, żeby zacząć robić zakupy dla maluszka i kompletować ciuszki, ale wszystkie koleżanki mówią, że za wcześnie i są strasznie przesądne.
Czy wy już coś macie?

Co do wózków podobają mnie się z Inglesiany, Navingtona i Stokke. Ceny nie są zbyt niskie i sama nie wiem czy jest sens kupować, aż tak drogi wózek.

10 lata 5 miesiąc temu #904264 przez luska
Maja ja mam szarańcze z końca listopada i początku grudnia i oba do wiosny nie siedziały w domu :P dzień w dzień 3 h na dworze byliśmy :) Z ubranek na zimę kilka pajacyków z weluru się na pewno przyda z polaru , takich generalnie grubszych .Mi się bynajmniej przydało i teraz pewnie się też zaopatrzę .ale każda mama ma jakieś swoje racje i doświadczenia.

Ag ja nie jestem przesadna , pewnie jak dowiem się Kto siedzi u mnie w brzuszku to zaraz polecę na zakupy :P Z wózkiem to zależy, jeżeli cena jest adekwatna do jakości i wygody użytkowania , to wato dać więcej i jeżeli rzeczywiście dużo będziesz korzystać .U mnie powóz to podstawa.Ale będę się tez rozglądać po komisach i rynku drugiej reki , bo czasem można praktycznie nówke wyrwać za pół ceny

10 lata 5 miesiąc temu #904268 przez ulka1983
dzień dobry :) u mnie wszyscy chrapią dobrze że mam wirtualne towarzystwo :laugh:

Agat no pewnie że faj nie mieć dziewczynkę wiem coś o tym bo mam dwie ;)

ninoczka witaj u nas :)

dziewczyny ja póki co to nawet jednej rzeczy nie kupiłam dla maluszka :S jak będę wiedziała płeć to zacznę kompletować wyprawkę bo po dziewczynkach mam sporo ale jakby był chłopiec to w róż go nie ubiorę :laugh: mam nadzieję że dowiem się przed porodem :silly: :whistle: a wózek mam i kupować nie będę chociaż teraz są fajniejsze ale za to w moim dziewczyny spały do 1,5 roku bez problemu :) za tupię kołyskę bo mi się strasznie podoba ;)

Studentkaae zgadzam się z Tobą oby był styczeń nie ważne który :laugh:

Luska i Ninioczka wy macie gorzej bo wszystko podwójnie trzeba kupić a wózek dla bliźniaków to też nie tania sprawa B) ale za to będziecie miały podwójną frajdę w kompletowaniu wyprawki bo to super sprawa :woohoo:

Maja jak samopoczucie ?

Ag w przesady to ja nie wierzę i nie będę czekać z wyprawką do stycznia tym bardziej że prać to i wieszać na strychu masakra :S a licząc to co mam na strychu to część wyprawki już jest ;)

Luska czyli jak tylko poznamy płeć idziemy na zakupy :laugh: ja mam wizytę 04.08 może się coś dowiem :whistle:

miłej niedzieli dziewczyny :)

10 lata 5 miesiąc temu #904270 przez maja001
ula dziękuje...smopoczucie już ogólnie lepsze :) Ja tez z wyprawką nie mam zamiaru czekac do stycznia, tm bardziej że z tym pranem masz ogromna acje, lepiej wyprac jesienią i powiesic na dworze niż zimą, bo wówczas nie ma gzie wyprawki wieszać
,,,ag jeśli chodzi o wózek jestem tego samego zdania co luska
luska no mi chodziło raczej o to, że te spacery i tak sa krutkie, bo przeciez z takim maluszkiem zimową pora nie wyjdzie sie na dwór na 4 godz jak latem. Mi paktycznie wózek zaczął się przydawac tak konkretnie dopiero w 2 poowie kwietnia, bo akurat 2013r nie rozpieszczał szybka wiosna i ok 15 04 jeszcze pamiętam że był snieg i zimno
Podziękowania: ulka1983

10 lata 5 miesiąc temu #904313 przez luska
Ula hahah a fajnie podwójnie kupić wszystko zwłaszcza to fajnie poczuje przy kasie :woohoo: Ja chodzie i jak na razie przeżywam , że jak kupimy nowy wózek la bliźniaków to koszt naszych 2ygodniowych wakacji w Chorwacji........masakra :blink:

Ja mam nadzieje , że nie będą to dwie dziewczynki , bo pójdziemy z torbami :P Ciężko mi będzie powstrzymać przed zakupem szmatek la nich :P :lol:

Ula Ty może się już dowiesz , ja mam wizytę teraz 22 , no ale to 9tc , więc pewnie zobaczę maluchy w formie ludzkiej ,a nie dwóch kropeczek .A następną wizytę mam 11.08 usg genetyczne , ale nie wiem czy jest szansa wtedy się coś dowiedzieć ??
Ale jak się juz dowiem , to idziemy poszaleć hhehh :laugh: :laugh:

Maja my chodziliśmy od 2 do 4 h na spacery.Generalnie moje dzieci większość czasu spędzają na dworze , Dziś są od 8 i jak na razie byli się napić 2 razy .Ale to też zależy gdzie mieszkami i jakie mamy warunki ,.Ja na typowej wsi , mamy swoje podwórko , swój ogródek , i jak nawet padał śnieg to siedzieliśmy sobie na tarasie zadaszonym , I jak był synek mały , to ja koc herbata i książka i nawet więcej jak 4 h siedziałam z nim , bo w domu nie chciał spać , a na dworze chrapał jak zabity :P Z mała było troszkę inaczej , bo synek miał równo 2 latka jak się urodziła , już nie posiedziałam sobie tylko latałam z sankami :P
Chociaż powiem Wam , że teraz i tak jestem przerażona, bo na pewno będzie zupełnie inaczej ,.Raz , że dwa maluchy więc pewnie będą mniejsze od statystycznego noworodka , a ja i tak nie rodzę kolsków w granicach 3100, dwa mogą być wcześniaki(tufuf) , czyli ta początkowa opieka i tak będzie inny i aż się boje , bo w sumie nie wiem co mnie czeka , jedne co wiem , to , to że będę miała przchlapane :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #904352 przez martadiana
An an ja tez mialam podwojny test z krwi ale wyniki dopiero dostane u poloznej

Ulka 1983 u mojej dzidzi tez przeziernosc karku nt 1.8 mm

Asienka 87 chyba kazdej termin przesuwaj na usg hehe mi tez z 23 stycznia na 17 stycznia przesuneli

Ninoczeka i Luska gratuluje wam blizniat ale bedziecie mialy zajecia uff hehe

Ag mi tez wszyscy mowia ze za wczesnie ale ja tam nie wierze w te zababony tylko nie chce mi sie robic zakupow poki nie znam plci

Ja wozek bede musiala zamowic z allegro tak samo wyprawke itp bo tu u nas jest za drogo bede musiala se paczki zrobic i chrzesna mi wysle bo innego wyjscia nie mam. Ale juz kilka ciuszkow mam bo mama byla w polsce wiec mi kupila ciuszki i kosmetyki rozne tylko najlepsze jest to ze wszyscy mysla ze nosze dziewczynke i moja mamusia nakupila rozowych ubranek tyle ze masakra hehe ale i uniwersalne kupila fajne jejkuu w polsce to jest tego wszystkiego u nas jedna bara spioszkow przeliczajac na polskie kosztuje 100zl :/ na nasze zarobki to jest masakra..

a ogulem jak wasza cera ? ja przed ciaza mialam problem z malym tradzikiem zazwczwaj w czasie okresu na pocztaku ciazy cera mi sie zagoila tak ze nie wierzylam a od jakis 3 tygodni normalnie wyskakuja mi krostki i takie jakby wrzody czy cos takie duze bomby ze tragedia nie wiem co jest :(

aa i jeszcze jedno smarujecie brzuch jakimis kremami ? bo ja mam oliwke bardzo tlusta caly dzien chodze natluszczona ale jak mi oliwka zejdzie to wydaje mi sie ze skora sie zrobila bardziej sucha .. jak jest u was ?

Ja cos czuje ze wiekszosc z nas bedzie miala chlopcow :) jak wasze brzuszki rosna ? bo u mnie to nie wiem czy od jedzenia czy to juz ciazowy brzuszek hahha :)

Milego dnia kochane :)

10 lata 5 miesiąc temu #904362 przez studentkaae
hej,
ja jak się dowiem jaka to płeć to na pewno zacznę jakieś zakupy. zresztą 4 sztuki bodziaków już kupiłam, ostatnio, jak w lumpku byłam, bo nówki były to wzięłam i w kolorach neutralnych co i dal synka i dla córci będą oki.

kurcze, zaczynam się martwić, bo mi tych testów podwójnych z krwi nie robiono, przezierność 1,7 wyszła i gin stwierdził, że nie ma sensu robić badań, zwłaszcza, że dla mnie byłyby one płatne. hmm.

Martadiana - moja cera nawet oki, czasem coś mi wyskoczy, ale generalnie nie jest źle, nie mogę narzekać. ja sie smaruję, ale rzadko, ale to tylko moje lenistwo. może ze 2 rady użyłam oliwki, ale wkurzało mnie to bo cała tłusta byłam i wszystko wokół. a tak to z rossmanna mam jakiś balsam dla kobiet w ciaży, taki fioletowy, ale też rzadk używam, bo, bo ma taki pudrowy zapach, po którym mnie mdliło. a tak to jeszcze mleczko garniera, to czerwone, żeby nawilżyć skórę. wiem, że trzeba by było sie za siebie wziąć solidnie, bo potem będzie płacz, że rozstępy itp, ale coś czuję, że z moją genetyką i tak mnie to nie ominie... :(
chłopczyków mówisz będzie więcej co? no ciekawe czy Twoja teoria się sprawdzi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #904388 przez ninoczka
Dzieki za mile powitanie.
MartaDiana ja smaruje brzuszek boczki i piersi kremem na rozstepy Ziaja.
Luska upatrzylas juz jakis model wozka?
I mam glupi problem z rozmiarem czapeczek. Bo w sklepach sa np 36/38 40/42 i tak dalej. Myslalam ze potrzebne te malusie ale ktos mi ostatnio mowil ze takie 50 i zglupialam.

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904389 przez ninoczka
Ahaj a podobno pod kolderka nie wwygodnie maluchom spac to w rozku czy jak?

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904392 przez martadiana
studentkaae wow ale masz brzuszek to moze i moj juz rosnie a nie ja sie smieje ze z jedzenia taki mam hehe :D a z tym smarowaniem to nie zarty lepiej sie smaruj jakimis oliwkami u mnie np nikt w rodzinie nie mial rozstepow po ciazy ale ja i tak smaruje dzien w dzien i to mam tak tlusto oliwke ze juz mnie ona wkurza ale wole tak jak pozniej mam na lasery chodzic i plakac.. ja sie ta oliwka smaruje na noc i jeszcze caly dzien naspteny chodze tlusta hheh

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia