BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #901678 przez martadiana
Witajcie dziewczyny :laugh:

Nie jest za pozno zeby do was dolaczyc ?

Ja tez jestem styczniowka termian mam na 17 stycznia :):)

pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #901704 przez agat
martadiana zapraszamy :) Do porodów jeszcze daleko :)

10 lata 5 miesiąc temu #901710 przez chasiami
martadiana zapraszamy :) powiedz coś wiecej o sobie, pierwsze dziecko? załóż sobie suwaczek to też łatwiej później tydzień ciąży widac :)

10 lata 5 miesiąc temu #901741 przez monique1983
maja001 - z Ulą znamy się z testów owulacyjnych, obie się tam starałyśmy ;) mam 30 lat, w zeszłym roku przeszłam ciążę pozamaciczną. Kiedy mogłam w marcu wrócić to starań wychodziły same problemy, zaburzenia owulacji, potem okazało się, że po c.p. mam niedrożny jajowód i byłam tym wszystkim już podłamana, ale udało się w końcu i mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze. W piątek mam kolejną wizytę i mam nadzieję zobaczyć serduszko, trzymajcie kciuki :) życzę Wam wszystkim bezproblemowej ciąży :)

10 lata 5 miesiąc temu #901750 przez maja001
martadiana nigdy nie jest za pózno by dołączyć więc SERDECZNI WITAMY CIĘ i Twojego maluszka. Powtórze pytanie agat, napisz nam cos o sobie???
monique po takich przejściach to juz musi byc dobrze, nie ma innego wyjscia :) Napisz co lekarz powiedział po wiycie piątkowej i oczywiście ja i Oskarek TRZYMAMY MOCNO KCIUKI, za pięknie bijace serduszko twojego maleństwa. A na kiedy masz termin?

10 lata 5 miesiąc temu #901761 przez martadiana
Dziekuje wam bardzo za mile przyjecie. Szukalam takiej grupy w ktorej mozna sie dzielic roznymi sprawami o ciazy. :lol:

A wiec mam na imie Marta. To jest w sumie moja druga ciaza poniewaz w tamtym roku poronilam jedna ciaze w 8 tygodniu ale widocznie tak mialo byc. Teraz jestem w 13 tygodniu i jest swietnie no moze poczatki bylo nie zabardzo przyjemne bo straszne mdlosci i sennosc mnie meczylo ale od jakiegos tygodnia jest ok. Dowiedzialam sie w 5 tygodniu przez test i odrazu poszlam do ginekologa. W piatek mialam juz badania u lekarza te ktore wykonuje sie w okresie 11-14 tygodniem ciazy wszystko wyszlo ok.. pobrali mi tez krew i jeszcze z tej krwi maja byc jakies wyniki. Ja to jestem strasznie strachliwa i sie boje ze moze byc cos nie tak ale w glebi mam nadzieje ze bedzie wporzadku. Moj facet od poczatku chce coreczke poniewaz ma juz synka z poprzedniego zwiazku ja w sumie tez chcialam corke ale doszlam do wniosku ze obojetnie co aby zdrowiotkie. Teraz mam 5 sierpnia do poloznej i 1 wrzesnia na badanie do lekarza w 20 tygodniu to juz pewnie bede znala plec :)

Nie wiem co wiecej pisac juz pozno. Dobranoc

10 lata 5 miesiąc temu #901788 przez monique1983
maja001 - dzięki wielkie, trzymanie kciuków się przyda. Ostatni okres miałam 21 maja, to z tego wychodziłoby gdzieś 24 luty, ale z usg ciąża wyszła młodsza i ginka powiedziała, że marzec. Pewnie jestem gdzieś na przełomie, zobaczymy jak to wyjdzie :)

10 lata 5 miesiąc temu #901945 przez anna90
Witam dziewczyny mozna dolaczyc ?
Mam na imie Ania, mam 24 lata i spodziewam sie pierwszego dziecia . Obecnie jest 12t +3d. Termin mam na 23 stycznia.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #902027 przez maja001
anna90 pewnie, że mozesz dołączyć WITAJ A z jakich okolic jesteś?
martadiana powtórze to samo pytanie, co a górze z jakich okolic jesteś? Na pocieszenie ci napisze że 13tc ryzyko poronienia bardzo gwałtownie spada, a lekaze mówią że wszyeko w porządku, wyniki też są dobre, więc na pewno urodzisz śliznego i zdrowego baobaska, zreszta jak my wszystkie nie ma innej mozliwości :) A to że tak badzo się przejmujesz ciążą wcale mnie nie dziwi, w koncu w pierwszej przezyłąs nie miłe doświadczenie, poza tym zawsze pierwszą donoszona ciąże zawsze się przezywa bardziej niz kolejną. Ja np zauwazyłam ze w pierwszej ciąży barzo wszystko przeżywałam na wyrost wręcz niż teraz w drugiej. mam nadzieje że bedzie ci z nami fajnie
Dziewczyny halo, halo gdze jestescie, że taka cisza?

10 lata 5 miesiąc temu #902032 przez martadiana
Ja mieszkam zagranica niestety.. a tak z polski to z mazur jestem :)

10 lata 5 miesiąc temu #902035 przez anna90
Ja z wojewodztwa dolnoslaskiego ale od 3 lat mieszkam w Niemczech.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 5 miesiąc temu #902141 przez luska
moniquw widzę , że 3 watki obskakujesz :P Sorry , że tak wyskakuje Wam tu dziewczyny , ale też regularnie czytam, bo niby termin na luty ale dwa w brzuchu ........więc srednio pewnie dotrwam :P

10 lata 5 miesiąc temu #902179 przez chasiami
luska witaj :) zazwyczaj tak jest, w pierwszej ciąży miałam na równo rodzic z jedną koleżanką, ale ona bardzo sie pośpieszyła z tymi bliźniakami o cały miesiąc.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Witaj!
Coraz więcej nas przybywa :) też fajnie - powiem wam ze najlepsze momenty są potem jak się na forum dowiaduje, ze któraś rodzi albo jedzie rodzic, ja wcześniej byłam z jedną umówiona, (bo nie miałam dostępu do neta) ze jak pojade rodzic to będe pisac sms :) i tak rzeczywiście zrobilam :)

10 lata 5 miesiąc temu #902183 przez ulka1983
hej dziewczyny :) ja mam dzisiaj nygusa B) ale płacą mi za nygustwo to co będę robić :whistle:

Studentkaae kupowanie wyprawki to super sprawa :laugh: bardzo lubiłam to robić teraz na dziewczynkę to bym wszystko miała( wiadomo coś nowego też się kupi ) chyba że chłopiec będzie to co innego ale brat mi wczoraj powiedział że 3 córa będzie :whistle: to ja mu powiedziałam że sie nie zna bo tylko jedno dziecko ma :P na pewno bez względu na płeć kupię kołyskę bo od pierwszej dzidzi już mi się śniła ale nie było funduszy B)

Maja na pewno nie raz tak jak mówisz będziemy wałkować temat wyprawki :)

Martadiana zapraszamy :) też miałam te badania co Ty w piątek i też czekam na ostateczne wyniki B)

Moni pewnie że będzie dobrze serduszko w piątek na pewno już będzie widać trzymamy kciuki :) mi już przesunęli z usg datę porodu na 8 styczeń jak tak dalej pójdzie to na grudzień się zahaczę :whistle: ciekawe jak to będzie u Ciebie ;)

Anna90 zapraszamy :)

światowy wątek mamy :laugh:

Luska witaj :) wszystko możliwe jak parkę masz w brzuchu to mogą się pośpieszyć B)

Chasiami fajnie ze nas dużo ciekawe jak to będzie wyglądało jak już płcie dzieci poznamy :silly: ilu chłopców i dziewczynek będzie :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #902190 przez maja001
luska w takim razie jetes mama styczniowo/ lutowa więc WITAJ w naszym forum :)
ulka super mamy, bo mi tez płaca za nygustwo :P
chasiami, ja też jak rodziłam umówiłam się z dziewczyną ze dam jej znać na telefon i tak tez było
martadiana z ednej strony niestedy z drugej fajnie. Niestety bo rodzina, znajomi daleko a fajnie bo w Polsce dla rodzin z dziecmi nie ma przyszłości a za granica możesz w miare normalny by zagwarantowac swoim pociecha i normalną przyszłość. Zresztą socjal tez lepszy

A jak obiecałam na poczatku tak dotrzymuje słowa, powidziałam, ze jak tylko pójde na L4 to na forum będe częstym gościem, dobrze ze tyle nas przybywa i każda cos napisze, bo chyba bym pisała sama sobie :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia