- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- An-an
- Wylogowany
- gaworzenie
ula gdyby moje mdłości świadczyły o tym, że będzie dziewczynka to bym się bardzo cieszyła. Z Arkiem w ciąży do 7 mc codziennie i to po wszystkim tj.herbata, woda, owoce ... kończyło się w wc. Zależy to niestety od naszego organizmu. I w pierwszej ciąży zaczynałam od wagi 64 a skończyło się na 68 kg. Synek zdrowy 10 pkt, 3400 gr. Mam nadzieje, że tym razem skończy mi się szybciej...bo póki co omijają mnie wszystkie smakołyki tj.truskawki, czereśnie, ogórki, i kochane do tej pory pomidory na które nie mogę patrzeć
maja001 lekarza mam na 17.07, wyniki będę robiła przed. Z interpretacją niestety nie pomogę, bo sama w pierwszej ciązy miałam wszystko OK.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Maja no niestety na wynikach się nie znam i nawet teraz nie dostaję do ręki swoich tylko odsyłają do lekarza ale nie martw się na zapas będzie dobrze
Anan to może jesteś wyjątkiem bo przeważnie póki co dziewczyny którym dokuczały mdłości miały dziewczynki ja mam 2 ale tak jak mówisz zależy to od naszego organizmu malutko przytyłaś w ciąży
oto mój brzucholek tak na szybko zrobione zdjęcie
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
obwieszczam, że od dzisiaj mam 2 tygodnie urlopu, więc obiecuję bywać tu częściej i nadrobić zaległości
wiem, że jakiś czas temu była mowa o witaminkach, ja na samym początku brałąm pregnaker, a teraz biorę prenatal classic. mój gin mówi, że jemu to w sumie wszystko jedno, które będę pić, ale powiedział, że mogą być classic, bo te inne to dużo drożej wychodzą, a on nie widzi sensu przepłacania. no to mi w aptece polecili własnie prenatal i na 90 dni mam spokój, a potem sie zobaczy. w poniedziałek wizyta to dla własnego spokoju zrobie sobie przed morfologię, żeby obadać czy wszystko oki.
Witaj An-an - rozgość sie tu z nami widzę, że jesteś kolejną styczniówką już z doświadczeniem bo już z dzidzią jedną miło, że dołączyłaś, będzie raźniej
Ula - hmmmm, w 12 tygodniu myslisz, że płeć już idzie poznać? no właśnie - a jak to z Waszego doświadczenia Mamusie? kiedy płeć Wam potwierdzili??
jutro zrobie fotki brzucha to wrzucę - obiecuję.
- Pauilinaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Pozdrawiam i wszystkim mamą gratuluje !
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Nie było mnie troche, ale już przeszłam na L-4 ale miałam ciekawy tydzień z lekarzami.
W poniedziałek byłam z Alicją u okulisty - i co usłyszałam ze poprawy nie ma jakoś mnie to zdołowało ( ma wadę na oboje oczu +6 i zeza )
W środę byłam na szczepieniu z Alicją - obyło sie bez płaczu
A potem ja do ginekologa - lekarka powiedziała ze chyba widac "luloka" - czyli chłopczyk chyba będzie wszystko jedno byle zdrowe (ekonomiczniej by było miec 2 dziewczynkę, ale parka też fajnie)
A w czwartek byłam u chirurga naczyniowego z powodu moich żylakow (był w szoku powiedział ze mam nogi jak 50 latka a nie 25 lat ) - i kwalifikuję się na zabieg usunięcia żylaków z NFZ ale dopiero po karmieniu piersią.
Pauilinaa to prawie jak ja mam termin na 8 stycznia - musimy donosic do stycznia (moje pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg wcześniej)
Pozdrawiam mamuśki
- martusia1714
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
www.facebook.com/groups/608085399288739/
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
studentkaae niektóre dziewczyny już w 13 tc wiedziały ale to tak nie na 100 % ja miałam późno z dziewczynkami bo ok 20 tygodnia
Pauilinaa witaj u nas może napisze coś o sobie ? również gratulujemy
chasiami naprawdę tylu lekarzy przeszłaś przez ten tydzień że szok a lekarze co na to że poprawy u Alusi nie ma ? to mamy pierwszego chłopca na forum szybko się dowiedziałaś ciekawe czy mi powiedzą za tydzień
chasiami i Pauilinaa przyłączam się do Was też nie chcę urodzić w grudniu ja mam termin na 13 stycznia
martusia1714 ja wolę zostać tutaj bo przytulniej
dziewczyny z znacie wróżbę z obrączką co wyznacza płeć dziecka ???
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Co przeciw rozstępom używacie? Ja po pierwszej ciąży nie miałam żadnych rozstępów, ale teraz boje sie ze wyskoczą, już mnie brzuch zaczyna swędziec ale nie pamiętam co stosowałam
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ulka ja znam tę wrózbe, ale zw nią nie wierze, zreszta jak w wiekszość pozostałych
chiasiami oj to współczuje perypetii, z lakarzami.A córeczka urodziła sie z taka wada czy z czasem zaczęłą się ujawniać. Dzielna masz córę, że tak dzielne zniosła szczepienie. Powiedz jej od nas że jest super dziewczynka.
studentkaJa dowiedziałam się co będe mieć dopiero pod koniec sierpnia w pierwszej ciąży poród na styczeń}, ale wiem, że są badania które pokazuja juz płeć w 12tc.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Ula - no i ja się dołączam do Was - też nie chciałabym urodzić w grudniu, także wiecie, zaciskać będziemy mocno, żeby jakoś wytrwać chociaż do 1 stycznia, hahaha bo dzieciaki urodzone w grudniu zawsze w tyle kurcze no. Ula a jaka wróżba??? ja nie znam!
Chasiami - ojoj, to faktycznie tydzień pod znakiem lekarzy... ale fajnie, że już płeć poznałaś, ciekawe czy się nic nie zmieni już ja tam kupiłam jakieś smarowidła, ale żebym się nimi smarowała... taaaa, leń ze mnie w tej kwestii jak nie wiem... a potem będę pewnie lamentować jak mi się rozstępy pojawią...
Maja - ojoj, to faktycznie z tą Twoją pracą to kicha straszna, żeby tak tego samego dnia przed pracą na urlop przymusowy wysyłać, beznadzieja
ale ja mam dzis 2 dzień urlopu i co - mój szef już dzwonił... wrrrrrrrrrrrrrrrrrr....... ale się wściekłam no. także każdy ma coś
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wróżba to bierzesz włos (jak masz dłuższe ) lub nitkę zawieszasz obrączkę i ustawiasz nad brzuchem nie ruszając ręką po chwili obrączka zaczyna kręcić się w kółko (dziewczynka) lub rusza się jak wahadło (chłopiec) . jak wskaże płeć to zatrzymujesz obrączkę kładąc ją na brzuchu i tak do póki obrączka nie stanie w miejscu ( chyba zagmatwałam ) mi pokazuje 2 dziewczynki potem chłopiec i koniec 2 razy się zgadzało ciekawe czy się sprawdzi teraz jak któraś się pobawi to dajcie znać
Maja a ja wierzę już 2 razy mi sie sprawdziło
studentkaae to umawiamy sie że zostajemy styczniówkami do końca no właśnie jeden dzień różnicy a rok straty dzieci mają kosmetyki kupuję i lądują na półce ale pewnie przez to że stoją w pokoju a nie w łazience bo mieszkamy z teściami i miejsca mało a jak już jestem w łazience i sie rozbiorę to nie chce mi się znów ubierać i po nie iść ogólnie to mało się maluję nawet bo jak wyjdę na dwór to oczy mi płaczą i taki mam efekt
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ostatnio probowalam wam odpisac pare razy juz i zawsze mi jakis blad wyskakiwal, nie mam sil do tego forum, zawsze cos nie dziala jak trzeba. Wybaczcie wiec, ze nie odpisze kazdej osobno.
Tak w skrocie co u nas - jestem mega zmeczona, z kolezanka postanowilysmy sie zrelaksowac i wyruszylysmy w rejs do Sztokholmu, bez dzieciakow. Fajnie bylo, ale poszlysmy pozno spac i mnie zmeczenie do tej pory trzyma. A ona ma niedlugo rodzic i po tym naszym wypadzie ma rozwarcie na 2 paluchy juz Juz sie nie moge doczekac az my zaczniemy rodzic.
Miro jest bardzo uciazliwy dla mnie ostatnio, marudzi z byle powodu, jak mu wytlumacze spokojnie to nie dziala, jak krzykne tez nie, za pare miesiecy przy nim to zostane strzepkiem nerwow. Dobrze, ze mama niedlugo do nas przyjezdza, a pozniej piernik idzie do przedszkola, bo sie z nim wykonczyc idzie.
ULKA ja robilam ta wrozbe, krecilo sie dookola To czy w to wierze to inna sprawa, moze zaczne, jak sie sprawdzi rowniez i tym razem.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pauilinaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Pozdrawiam wszystkie styczniówki !
- An-an
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Mimo, że siedzę w domu to nie mam czasu nawet żeby Wam odpisać. Ale sprawdzam na telefonie co naskrobałyście Jestem na urlopie wych. i czasami też 2x w tyg zajmuje się dzieckiem sąsiadki. Są w tym samym wieku, czasami fajnie się bawią ale większość muszę interweniować... Poza tym mąż mnie strasznie denerwuję, bo wszystkiego chce sam w pracy dopilnować i wychodzi mu później po 13-14 godz pracy, i nie nie rozumie czemu się czepiam kiedy wraca o 21 do domu..Przecież on to robi dla nas i w ogóle. Wczoraj mu powiedziałam albo praca albo rodzina. Niech to zmieni albo szuka innej, mniej wymagającej...dla mnie pieniądze są ważne ale nie najważniejsze... Jeszcze bym to zniosła gdybym nie miała tych mdłości i nie czuła się tak źle.
Na ostatniej wizycie lekarz też powiedział mi że mam 3 krwiaki /z czego jeden duzo wiekszy/. W sumie nie mówił że mam leżeć tylko że mam się oszczędzać, nie forsować. Ale czytam wcześniejsze posty i doczytałam że ulka1983 ty miałaś i miałaś zalecone leżenie. Więc mam nadzieje że u mnie były chyba mniejsze że nie miałam nakazu? I teraz zastanawiam się i zła na siebie jestem ?
co do wróżby, zapomniałam o niej robiłam w pierwszej ciąży, sprawdziła się, teraz zrobię przed USG 17.07 na której mam nadzieję poznać płeć... oczywiście na wynik spojrzę z przymrużeniem oka, 50 na 50 %
kremu narazie używam: Nivea balsam dla dzieci, muszę wykończyć pojemnik po dziecku a później zakupie najprawdopodobniej Pharmaceris Foliacti - używałam i nie mam nic. Ale to też zależyy od genów. Koleżanka bardzo wrażliwa na tym punkcie, kupowała kremu po 130 zł i ma pełno. A inna nie smarowała i nie ma.
Pozdrawiam Wszystkie styczniówki, stare i nowe forumowiczki