BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #900118 przez niagara
Sklep dziecięcy zaprasza do odwiedzenia fanpage. Prowadzimy sprzedaż online!
www.facebook.com/pages/Maminnie/626172084131670

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #900154 przez maja001
hej
Nie mam wyjścia i musze na szybko, bo jak nie net mi pada, to dziecko wyłącza komputer
Własnie w poniedziałek wieczorem napisałam wam wiadomość i net mi przestał działać, Włączyli mi go całkiem niedawno, po iklku moich telefonach do nich.
maluszek wg lekarza rozwija sie prawidłowo, ma 4,6cm, rączki, nózki a nawet paluszki. Termin lekarz mi wyznaczył na 27 01 z OM. Dodatkowo kazał mi zrobic badania na WR i HIV. Dzis byłam prywatnie i zapłaciłam 50 zł za te badania
U szefa tez byłam, oczywiście był niezadowolony, ale nie było tak żle. kazł mi oststniego przyjechac po pieniądze ze zwolnienia i za te kilka dni pracy w tym miesiacu. Nawet mi to pasuje bo 30 07 mam kolejną wizyte u gina i będe miała kolejne zwolnienie więc od razu je dostarcze.
agat, studentka, ulka super że wasze dzidziusie tez pieknie sie rozwijaja :)
Ja będe starała się unikac kąpieli w morzu, gdy wyjade na wkacje. Ostatnia moja kompiel w basenie skonczyła się włąśnie grzybicą. Ale mysle, ze to ez zalezy od organizmu, ja zawsze byłam poddatna na infekcje
Dolegliwości ze strony ukłądu pokarmowego mi przeszły już, za to do wc, siusiu biegam co 20 min
A i nadal jestem nie ogarnięta w forum i nie mam pojęcia ani jak wstawic suwaczek, ani fotkę. na razie ogarniam mieszkanie, wczoraj zaczęłam myc okana i dzis miałam skonczyc, ale sie rozpadało i po moim sprzątaniu

10 lata 5 miesiąc temu #900337 przez ulka1983
Dzień dobry :)
Studentkaae fajnie że dzidzia zdrowa :) mogły by już sobie te mdłości pójść od Ciebie B)

Agat ja jak w pierwszej ciąży przestałam spać na brzuchu to już nie wróciłam do tego nawyku więc teraz nie mam problemu :laugh:

chasiami ja następną wizytę też mam za miesiąc :) też czasami myślę że ktoś myzia mnie od środka ale potem stwierdzam że to jelita bo za wcześnie ;)

Maja też mam skierowanie na następne badania B) fajnie że dzidzia zdrowa i szefa masz z głowy :laugh: suwaczek jeden już masz to poradzisz sobie tylko trochę czasu potrzeba :)

dziewczyny jutro prenatalne B)

10 lata 5 miesiąc temu #900386 przez makrelcia
ja niestey też muszę 4 tyg czekać na wizytę. Dopiero 22.07 mam. a chciałabym częściej. I tak na razie miałam tylko jedną w 8 tyg.

ulka trzymamy kciuki za jutrzejsze prenatalne :)

chasiami mi też już brzuszek wywaliło. Co prawda jeszcze dopinam się w spodnie ale długo to nie potrwa. Ogólnie to przytyłam w tych pierwszych tygodniach i mam strach co będzie dalej. Przydałaby się dieta odchudzająca :D No ale teraz się nie da. Ale zdrowo odżywiać się to bym mogła. Ciężko jednak zrezygnować mi z moich zachcianek :)

10 lata 5 miesiąc temu #900410 przez ulka1983
dziewczyny dużo już przytyłyście bo ja
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
jak tak dalej pójdzie to znów 30 kg mi się nazbiera :pinch:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900437 przez makrelcia
ulka ja mam strach wchodzić na wagę. Ale obstawiam jakieś 3 kg :blink: ja w poprzedniej ciąży 20 nazbierałam :pinch:

10 lata 5 miesiąc temu #900444 przez maja001
ula czekamy na wiadomości z prenatalnych. Fajne przezycie na pewno takie badanko. Ja się nie waże chociaż widze po spodniach że przytyłam

10 lata 5 miesiąc temu #900493 przez An-an
hej :)
ja na dzień dzisiejszy 4,6 kg tyle że na minus. Sąsiadka ostatnio spytała co za dietę stosuję. :unsure: Ale szczerze wolałabym przybierać na wadze, niż się męczyć :dry:
na brzuchu nie śpię, odzwyczaiłam się po pierwszej ciąży, i jakoś został mi lewy bok
ula czekam na info po badaniach.
Ja po synku mam nagraną płytę, a na niej jak się kręci i ziewa. :cheer: Super sprawa, szczególnie jak pokazywałam "starszym" to nie mogli się nadziwić że 13 tc a tak na prawdę mały poruszający się człowieczek :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900533 przez mama89muminka
An-an szczerze wspolczuje - do 7 miesiaca to mozna sie wykonczyc. Mam nadzieje, ze tym razem tak nie bedzie, nikt chyba tego nie lubi. Tez jestem w podobnej sytuacji, tzn. moja rodzina w pl, a tesciowa tez blisko nie mieszka. Tesciu niby na miejscu, ale oni wszyscy ze strony meza wcale nie sa zainteresowani czy my czegos potrzebujemy, czy pomoc itd.

Ulka tortem moge sie teraz pochwalic, bo juz robilam na urodziny brata. Oby tym razem tak samo dobrze wyszedl. No a ty to masz jednek wiecej gosci, jak ty to wszystko ogarnialas wczesniej? :D Podziwiam!

Studentkaae ten smak to wlasnie normalne jest, niby powinno przejsc razem z mdlosciami, ale tez nie zapewniam, ze bedzie to trwac "tylko" do drugiego trymestru. To gadanie o II trymestrze to chyba tylko tak dla pocieszenia, a tak naprawde to pic na wode :sick:

Agat zazdroszcze tych sil, podzielilabys sie :P

Chasiami i ty tak chetnie zakladasz ciazowki? :blink: Podziwiam, ja nawet nie chce na nie patrzec :whistle: Co do ruchow to mozliwe, ze masz racje.

Maja skad ja to znam - Miro tez lubi ten swiecacy guziczek w laptopie... A to nie my mialysmy z OM termin na 26? To tobie przesuneli do przodu o jeden dzien a mnie do tylu :P Ale kto wie, moze jeszcze bedziemy rodzic razem B)

Makrelcia czesciej wizyty to dopiero przed porodem ;) Wam i tak dobrze, ze za kazdym razem macie usg, a ja mam miec 2 na cala ciaze :dry:

Ulka co ty kobieto narzekasz, twoje kilogram to nic w porownaniu z moimi - ja tydzien temu mialam juz +3 :blush: W poprzedniej mialam +10 przed porodem.

Zmykam, bo ciasto pieke i chyba bedzie zakalec :blush:

10 lata 5 miesiąc temu #900557 przez makrelcia
mama89muminka no niestety tak super nie mam z tym usg. Też będę miała jakieś 3-4 razy w trakcie całej ciąży.

Torcik śliczny. Ja ostatnio robiłam dla synka na roczek. Uwielbiam dekorację z masy cukrowej i marcepanowej :d Już niedługo kolejne urodziny. w tym roku tort w kształcie ciuchci "tomek i przyjaciele" :blink:

A macie jakiś przepis na krem czekoladowy - kakaowy do tortu ?

10 lata 5 miesiąc temu #900573 przez mama89muminka
Makrelcia na roczek Mironkowi tez robilam z masa marcepanowa, tylko, ze ja profesjonalistka nie jestem i srednio to wyszlo, ale tak w cukierniach popatrzec to az milo. Dla mnie jednak masa cukrowa jest za slodka. A krem moglabym sie pokusic o improwizacje mam taki przepis na krem tylko bez kakao, ale mozesz zaryzykowac i dodac 2-3lyzki, 500ml slodkiej smietanki ubic, dodac 4 lyzki cukru pudru, 250g serka mascarpone (i 2-3 lyzki kakao). Albo zamiast 4 lyzek cukru pudru dac 2 i 2 kakao.

10 lata 5 miesiąc temu #900590 przez agat
Nowe styczniówki i dziewczyny, które chcą coś zmienic w tabelce - dajcie znać co i komu mam dopisać.

Ja na razie pomimo tego, że nie wymiotuję i jem w miarę normalnie to przytyłam ok 400g. Jednak ciążę zaczynałam z 5-kg zapasem, który mi został po Adasiu, więc może dlatego na razie nie przybieram.
Szukałam sobie dziś sukienki na wesele sierpniowe, akurat ok 20 tyg będę, więc brzuszek fajny i chciałabym podkreślić, a nie worki zakładać. No ale nic nie ma :( W normalne sukienki się nie zmieszczę, bo dopasowane w talii, a te luźniejsze, odcinane pod biustem już teraz sprawiają, że wyglądam jak w namiocie :/

10 lata 5 miesiąc temu #900592 przez mama89muminka
Agat ja ci sie przypominalam juz, ze zamiast 26. bedzie 25. A z ubiorem, szczegolnie jakims ladniejszym to rzeczywiscie jest problem. Moze popatrz cos na allegro, bo po sklepach chodzic to mozna sie wykonczyc teraz, a i tak nie jest powiedziane, ze sie cos znajdzie.
U nas w sklepach to w ogole dla ciezarnych nie ma ubran, az sie boje zimy...

10 lata 5 miesiąc temu #900620 przez chasiami
mama89muminka własnie nie chętnie ubieram te ciążowe rzeczy, ale nic mi nie pozostało :( w nogach wszyscy mówią że nawet schudłam, ale brzuch mam strasznie wywalony :( i mam 4 kg na plusie, a pamiętam jak z Alicją miałam w tym okresie tylko 1 kg więcej, tylko że wtedy też byłam o prawie 9 kg grubsza.
Torcik ekstra - ja nigdy w życiu sama nie zrobiłam
(aż wstyd się przyznac)

agat nie wspomniałam, ze mojemu bratu sie wpadło ostatnio i ślub planują na 5 października, to ja już będę wyglądac na pulpet :( i co ja wtedy kupie?

10 lata 5 miesiąc temu #900680 przez ulka1983
Makrelcia ja w pierwsze nazbierałam 24 w drugiej 30 a o trzeciej wolę nie myśleć :blush:

Dziewczyny dam znać po badaniach tylko nie wiem czy jutro czy w sobotę ale postaram się jak najszybciej :)

mama89muminka ale pysznie wygląda ten torcik :woohoo: wcześniej ogarniałam bo siedziałam kawał w nocy i robiłam co trzeba tylko jak teraz to zrobię to jeszcze nie wiem :S tym bardziej że goście przyzwyczajeni że dużo i dobrego i nowe rzeczy więc będzie ciężko :unsure: w zeszłym roku robiłam taki tort a w tym jeszcze nie wiem B) + 10 przed porodem marzenie :blush:

Agat ja też chciałam sobie coś kupić i co nic na mnie nie było :(
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia