- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
www.facebook.com/pages/Maminnie/626172084131670
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie mam wyjścia i musze na szybko, bo jak nie net mi pada, to dziecko wyłącza komputer
Własnie w poniedziałek wieczorem napisałam wam wiadomość i net mi przestał działać, Włączyli mi go całkiem niedawno, po iklku moich telefonach do nich.
maluszek wg lekarza rozwija sie prawidłowo, ma 4,6cm, rączki, nózki a nawet paluszki. Termin lekarz mi wyznaczył na 27 01 z OM. Dodatkowo kazał mi zrobic badania na WR i HIV. Dzis byłam prywatnie i zapłaciłam 50 zł za te badania
U szefa tez byłam, oczywiście był niezadowolony, ale nie było tak żle. kazł mi oststniego przyjechac po pieniądze ze zwolnienia i za te kilka dni pracy w tym miesiacu. Nawet mi to pasuje bo 30 07 mam kolejną wizyte u gina i będe miała kolejne zwolnienie więc od razu je dostarcze.
agat, studentka, ulka super że wasze dzidziusie tez pieknie sie rozwijaja
Ja będe starała się unikac kąpieli w morzu, gdy wyjade na wkacje. Ostatnia moja kompiel w basenie skonczyła się włąśnie grzybicą. Ale mysle, ze to ez zalezy od organizmu, ja zawsze byłam poddatna na infekcje
Dolegliwości ze strony ukłądu pokarmowego mi przeszły już, za to do wc, siusiu biegam co 20 min
A i nadal jestem nie ogarnięta w forum i nie mam pojęcia ani jak wstawic suwaczek, ani fotkę. na razie ogarniam mieszkanie, wczoraj zaczęłam myc okana i dzis miałam skonczyc, ale sie rozpadało i po moim sprzątaniu
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Studentkaae fajnie że dzidzia zdrowa mogły by już sobie te mdłości pójść od Ciebie
Agat ja jak w pierwszej ciąży przestałam spać na brzuchu to już nie wróciłam do tego nawyku więc teraz nie mam problemu
chasiami ja następną wizytę też mam za miesiąc też czasami myślę że ktoś myzia mnie od środka ale potem stwierdzam że to jelita bo za wcześnie
Maja też mam skierowanie na następne badania fajnie że dzidzia zdrowa i szefa masz z głowy suwaczek jeden już masz to poradzisz sobie tylko trochę czasu potrzeba
dziewczyny jutro prenatalne
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
ulka trzymamy kciuki za jutrzejsze prenatalne
chasiami mi też już brzuszek wywaliło. Co prawda jeszcze dopinam się w spodnie ale długo to nie potrwa. Ogólnie to przytyłam w tych pierwszych tygodniach i mam strach co będzie dalej. Przydałaby się dieta odchudzająca No ale teraz się nie da. Ale zdrowo odżywiać się to bym mogła. Ciężko jednak zrezygnować mi z moich zachcianek
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- An-an
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
ja na dzień dzisiejszy 4,6 kg tyle że na minus. Sąsiadka ostatnio spytała co za dietę stosuję. Ale szczerze wolałabym przybierać na wadze, niż się męczyć
na brzuchu nie śpię, odzwyczaiłam się po pierwszej ciąży, i jakoś został mi lewy bok
ula czekam na info po badaniach.
Ja po synku mam nagraną płytę, a na niej jak się kręci i ziewa. Super sprawa, szczególnie jak pokazywałam "starszym" to nie mogli się nadziwić że 13 tc a tak na prawdę mały poruszający się człowieczek
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ulka tortem moge sie teraz pochwalic, bo juz robilam na urodziny brata. Oby tym razem tak samo dobrze wyszedl. No a ty to masz jednek wiecej gosci, jak ty to wszystko ogarnialas wczesniej? Podziwiam!
Studentkaae ten smak to wlasnie normalne jest, niby powinno przejsc razem z mdlosciami, ale tez nie zapewniam, ze bedzie to trwac "tylko" do drugiego trymestru. To gadanie o II trymestrze to chyba tylko tak dla pocieszenia, a tak naprawde to pic na wode
Agat zazdroszcze tych sil, podzielilabys sie
Chasiami i ty tak chetnie zakladasz ciazowki? Podziwiam, ja nawet nie chce na nie patrzec Co do ruchow to mozliwe, ze masz racje.
Maja skad ja to znam - Miro tez lubi ten swiecacy guziczek w laptopie... A to nie my mialysmy z OM termin na 26? To tobie przesuneli do przodu o jeden dzien a mnie do tylu Ale kto wie, moze jeszcze bedziemy rodzic razem
Makrelcia czesciej wizyty to dopiero przed porodem Wam i tak dobrze, ze za kazdym razem macie usg, a ja mam miec 2 na cala ciaze
Ulka co ty kobieto narzekasz, twoje kilogram to nic w porownaniu z moimi - ja tydzien temu mialam juz +3 W poprzedniej mialam +10 przed porodem.
Zmykam, bo ciasto pieke i chyba bedzie zakalec
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Torcik śliczny. Ja ostatnio robiłam dla synka na roczek. Uwielbiam dekorację z masy cukrowej i marcepanowej :d Już niedługo kolejne urodziny. w tym roku tort w kształcie ciuchci "tomek i przyjaciele"
A macie jakiś przepis na krem czekoladowy - kakaowy do tortu ?
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja na razie pomimo tego, że nie wymiotuję i jem w miarę normalnie to przytyłam ok 400g. Jednak ciążę zaczynałam z 5-kg zapasem, który mi został po Adasiu, więc może dlatego na razie nie przybieram.
Szukałam sobie dziś sukienki na wesele sierpniowe, akurat ok 20 tyg będę, więc brzuszek fajny i chciałabym podkreślić, a nie worki zakładać. No ale nic nie ma W normalne sukienki się nie zmieszczę, bo dopasowane w talii, a te luźniejsze, odcinane pod biustem już teraz sprawiają, że wyglądam jak w namiocie :/
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas w sklepach to w ogole dla ciezarnych nie ma ubran, az sie boje zimy...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Torcik ekstra - ja nigdy w życiu sama nie zrobiłam
(aż wstyd się przyznac)
agat nie wspomniałam, ze mojemu bratu sie wpadło ostatnio i ślub planują na 5 października, to ja już będę wyglądac na pulpet i co ja wtedy kupie?
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny dam znać po badaniach tylko nie wiem czy jutro czy w sobotę ale postaram się jak najszybciej
mama89muminka ale pysznie wygląda ten torcik wcześniej ogarniałam bo siedziałam kawał w nocy i robiłam co trzeba tylko jak teraz to zrobię to jeszcze nie wiem tym bardziej że goście przyzwyczajeni że dużo i dobrego i nowe rzeczy więc będzie ciężko w zeszłym roku robiłam taki tort a w tym jeszcze nie wiem + 10 przed porodem marzenie
Agat ja też chciałam sobie coś kupić i co nic na mnie nie było