- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- SylwiaWiktoria
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
agat to mi tez możesz zmienic w tabelce na 27 01.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
mama89muminka na allegro pewnie coś znajdziesz. tylko najgorsze jest to że nie wiesz jak w danej rzeczy będziesz wyglądać no i czy rozmiar dobry. Ale za to wybór większy
ulka fajny ten torcik z monster nigdy nie robiłam z tm opłatkiem. Może się skuszę będzie szybciej i prościej a krem robiłam chyba podobny z tym że czekolade rozpuszczoną zamiast kakao dawałam. Z tym, że mi się zawsze ten diabelny serek zważy nie wiem od czego to zależy !!
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Głowa mnie boli od wczorajszego wieczora, pół nocy nie spałam, w końcu łyknęlam apap, ale już mnie zaczyna puszczać :/ :/
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chasiami no coz, takie uroki drugiej ciazy... Ja w pierwszej w tym okresie tez mialam tylko +1, a teraz to na siebie patrzec nie moge. A ciebie chyba widzialam na styczniowkach na fb?
Ulka no to rozpiescilas gosci, teraz beda musieli sie chyba pogodzic z tym, ze ci ciezej ze wszyskim, albo musisz kogos o pomoc poprosic? A tort super, wyglada jak kupowany Ty przypadkiem nie masz jakiegos doswiadczenia w cukierni? Ale fajnie ci sie trafilo, ze dziewczyny moga razem obchodzic urodziny, robisz wszystko raz a porzadnie, a nie rozdrabniasz sie po kilka razy w roku Moj brat z siostra sa z tego samego miesiaca i tez tak mieli
Maja ja tez mialam z wlasnych obliczen, ale wszystko sie okarze w praniu. Ja jestem przekonana, ze znowu urodze po ternimie, oby tylko nie znow 10 dni po Co do tesciowych to tak, sa dobrzy jak chca zeby im pomoc, ale tak, zeby sie zainteresowac to nie, bo po co. Ach, szkoda slow...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Makrelcia no wiadomo - zawsze sa plusy i minusy
Agat ja na bol glowy robilam sobie zimne oklady i przechodzilo na jakis czas, lepiej chyba tak, niz truc sie lekami co chwile...
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na bóle głowy staram się sięgać po leki jak najrzadziej. W poprzedniej ciąży głowa potrafiła mnie boleć codziennie przez cały tydzień, więc musiałabym codziennie leki brać :/ Radziłam sobie drzemkami, okładami, amolem. Teraz też tak próbuję, jednak gdy sama z Adasiem jestem to ciężko poleżeć dłużej z zimnym okładem. Wtedy czasami sięgam po apap.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Maja
Makrelcia dziękuję dziewczynkom się podobał a mnie było łatwiej ja robię masę ze śmietany i dodaję różne owoce bo latem są świeże
mama89muminka z cukiernią nie mam nic wspólnego lubię gotować i piec ciasta ale mój mąż ma już brzuszek za duży dziewczynki mają fajnie i ja też bo latem na powietrzu a teraz dojdzie mi imprezka w styczniu
Monia miło że nas tu odwiedziłaś
Agat może zakupy się udadzą
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do poznawania plci, to powiem wam tak - mojego kuzyna zona poznala dosc pozno plec - do samego porodu mial byc chlopak, a po drodze chyba cos sie zgubilo, bo wyszla dziewczynka Lekarz musial byc jakis slepy chyba
Ja mam usg juz w srode, powiem wam, ze nasza pielegniarka zabronila nam przychodzic z Mironem, dlaczego - nie wiem. Troche mamy mlyn w tej sprawie, bo nie ma go z kim zostawic. No i dziwne jest to, ze na usg w szpitalu po tych plamieniach Miro byl i nic nam nie mowili, ze dziecko nie moze przebywac w tym samym pomieszczeniu.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
ula fajnie że maluszek rozwija sie slicznie, wyniki teś myśle że będa dobre. Fotka dzidziusia urocza A jesli chozi o płeć ja wole poznać tak w połowie ciąży gdy już lekarz będzie pewniejszy. Nie chiałą bym słuchac ze to dziewczynka, za chwile chłopiec i tak na zmianę.Zreszta dziewczyny ja chciałabym poznac płć dopiero przy porodzie, ale jestem zbyt niecierpliwa i wiem że nie dam rady
agat obys trafiła na faija sukienkę, w której przede wszystkim będziesz się czuła dobrze i wygodnie. Dobrze, że napisałas o tym apapie, bo w poprzedniej ciązy żadnych leków na bóle nie brałam i gdyby mnie jakis dopadł to nawet nie wiedziałą bym co zażyć
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
dziekuję płeć na 100 % poznamy po urodzeniu
mama89muminka nie macie jakiejś dobrej sąsiadki u której byś małego zostawiła ?
Monia to fajnie że nas podczytujesz udzielaj się cześciej a sukienki i nie tylko już wczoraj pooglądałam i super są
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziwny ten zakaz przyprowadzania dziecka... Ogólnie mówi się, żeby dzieci nie ciągać po szpitalach, przychodniach w "odwiedziny", gdy nie są chore, bo tam mnóstwo różnych świnstw na nie czeka. No ale czasami nie da się inaczej. My ostatnio byliśmy na usg całą rodzinką, Adaś patrzył na braciszka/siostrzyczkę No ale to prywatny gabinet był, więc też inaczej.
Ciuchy z Happy Mum są świetne, ale ja staram się nie kupować typowo ciążowych dopóki nie będę musiała, bo co ja z nimi później zrobię (a tanie nie są). Upatrzyłam sobie na razie jedną sukienkę, która jest uciagliwa i będę mogła założyć ją po ciąży. Mam nadzieję, że dowiozą mój rozmiar i będę mogła ją kupić.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
ja mam dziś jeden z pierwszych dni bez mdłości i wymiotów... oby tak już zostało, ale nie chwalę dnia przez zachodem... zobaczymy.
widziałam tutaj jakieś super torciki - ale z Was zdolniachy, ja to torta w życiu sama nie upiekłam, ciasta tak, ale i tak te prostsze, nic wyrafinowanego. zazdraszczam talentu.
Ula - super, że wyniki ok, nie zadzwonią, nie martw się. a fotka superrrrr
co do pływania w morzu, basenie... kurcze no ja to bym się trochę bała, bo moja kumpela w ciąży chodziłą na kryty basen i okazało się, że zaraziła się tam jakimś dziadostwem, które mały przejął i już urodził się zakażony tą bakterią, leczenie bardzo długo trwało i długo był w szpitalu, więc ja jakoś mam uraz po tej jej historii i mnie raczej na basenie nie zobaczą.
ja narazie przytyłam ok. 1 kg... ale brzusio rośnie, więc też sie boję na ilu kg sie skończy ostatecznie
ciuszki z happy mum faktycznie super, ale ceny też do niskich nie należą, ale nie ma to jak śliczna, zadbana i ładnie ubrana kobietka z brzuszkiem - super to wygląda
a wiecie co - byłam w czwartek w lumpku (nie wiem czy czasem bywacie) i nie mogłam się oprzeć i kupiłam 4 bodziaki dla Maleństwa, narazie takie w bieli, unisex, skoro płci jeszcze nie znam. także pierwsze wdzianka mam ależ to frajda takie kupowanie
aaaa, no i obok był sklep z rzeczami dla dzieciaków i wózki oglądałam i.... wiem chyba mniej niż wiedziałam. z tych co oglądałam i co mi ten koleś ze sklepu polecał to fajny mi sie wydał mutsy evo - znacie, a może któraś ma? macie już coś może wybrane? wiem, że to wcześnie, ale jakoś tak cieszy mnie to i już sie nie moge doczekać takich zakupów
buziaki i miłego weekendu
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
studentka ja wiekszośc rzeczy mam po synku{ oczywiście część będzie trzeba diokupić} W tym wózek też. ja mam SEKA CARLO LUKS3w1. Nie narzekam, ale gdybym teraz miała kupowac to bym kupiła uzywny w komisie za 1/3 ceny a nie nowy jak ja to zrobiałam, a oskar i tak go mało uzywał, więc jest prawie jak nowy, ale mądrzeje człwoeik pzy 2 dziecku Tez się nie mogłam opszeć i powyciągałam ciuszki te malutkie po oskarku, moze cos dokupie, ale za pewne niewiele rzeczy z ubrań. Na pewno nie warto tez kompletować ton kosmetyków dla maluszka wystarczy krem do pupy, pampersy, chusteczki, jakis emolient na początek do kąpieli, cos na pępek{ u nas świetnie sie sprawdził osenisept i dla małego i dla mnie na krocze} sól fiziologiczna do oczu i noska i jakis krem na dwór. A można balsa o ciala, ale nie każdy używa i oczywiście prosek do prania dla niemowląt. Ja nakupowałam kosmetyków a póżniej używałam przez ponad 6 mieięcy. Reszta która jest potrzebna kupuje się w trakcje, U mnie np nie przydało się nosidełko do auta bo nie dośc że drogie to i tak jak oskare mał 2 miesiace kupiąlm fotelik 0-25kg i swietnei sie sprawdza. Śwuetną rzecza natomiast jak dla mnie bylo łózeczko turystyczne podwieszane z przewijakiemmały dodzis chodzi po łóżeczku podczas spania, więc nie martwie się że porozbija sobie glówke o szczebelki, a poza tym zawsze można je złożyc i przenieść, jest lekkie i po zlożeniu zajmuje bardzo mało miejsca.Zreszta nie raz jeszcze będziemy o tym pisać, bo sie rozpisałam.