BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #900723 przez SylwiaWiktoria
Witam,
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo. :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #900799 przez maja001
mamomuminka torcik śliczny i zapewne był tak samo poszny. Tak ja miałam termin na 26 01 ale z własnych internetowych obliczeń, a lekarz stwierził, że jdnak z Om wychodzi 27 01. Mamy cos wspónego z tymi tesciowymi i w ogóle rodzinka od strony męża. U mnie też są dobrzy do krytyki i wtrącania sie, ale w życiu mi nie pomogli, ba nie zaproponoali pomocy, mało nie powiedzieli nic miłego. taka to rodzinka............ :evil:
agat to mi tez możesz zmienic w tabelce na 27 01.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #900800 przez makrelcia
agat proszę mnie dopisać do tabelki. termin 21.01

mama89muminka na allegro pewnie coś znajdziesz. tylko najgorsze jest to że nie wiesz jak w danej rzeczy będziesz wyglądać no i czy rozmiar dobry. Ale za to wybór większy :)

ulka fajny ten torcik z monster :) nigdy nie robiłam z tm opłatkiem. Może się skuszę będzie szybciej i prościej :D a krem robiłam chyba podobny z tym że czekolade rozpuszczoną zamiast kakao dawałam. Z tym, że mi się zawsze ten diabelny serek zważy :pinch: nie wiem od czego to zależy !!

10 lata 5 miesiąc temu #900865 przez agat
Dopisałam, zaraz wrzucę na pierwszą stronę.
Głowa mnie boli od wczorajszego wieczora, pół nocy nie spałam, w końcu łyknęlam apap, ale już mnie zaczyna puszczać :/ :/

10 lata 5 miesiąc temu #901011 przez mama89muminka
Doberek

Chasiami no coz, takie uroki drugiej ciazy... Ja w pierwszej w tym okresie tez mialam tylko +1, a teraz to na siebie patrzec nie moge. A ciebie chyba widzialam na styczniowkach na fb?

Ulka no to rozpiescilas gosci, teraz beda musieli sie chyba pogodzic z tym, ze ci ciezej ze wszyskim, albo musisz kogos o pomoc poprosic? A tort super, wyglada jak kupowany :woohoo: Ty przypadkiem nie masz jakiegos doswiadczenia w cukierni? :whistle: Ale fajnie ci sie trafilo, ze dziewczyny moga razem obchodzic urodziny, robisz wszystko raz a porzadnie, a nie rozdrabniasz sie po kilka razy w roku :D Moj brat z siostra sa z tego samego miesiaca i tez tak mieli :)

Maja ja tez mialam z wlasnych obliczen, ale wszystko sie okarze w praniu. Ja jestem przekonana, ze znowu urodze po ternimie, oby tylko nie znow 10 dni po :S Co do tesciowych to tak, sa dobrzy jak chca zeby im pomoc, ale tak, zeby sie zainteresowac to nie, bo po co. Ach, szkoda slow...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Makrelcia no wiadomo - zawsze sa plusy i minusy :)

Agat ja na bol glowy robilam sobie zimne oklady i przechodzilo na jakis czas, lepiej chyba tak, niz truc sie lekami co chwile...

10 lata 5 miesiąc temu #901017 przez monique1983
Dziewczyny widziałam, że pisałyście o ciuchach ciążowych, w happy mum są fajne ciuszki i sukienkę fajną można wybrać, mnie się tam dużo ciuchów podoba :)

10 lata 5 miesiąc temu #901124 przez agat
Upatrzyłam sobie wczoraj jedną sukienkę, taka w miarę obcisła, ale rozciągliwa bo z lycry. Tylko czekam na inne kolory i rozmiary, mam nadzieję, że dowiozą.

Na bóle głowy staram się sięgać po leki jak najrzadziej. W poprzedniej ciąży głowa potrafiła mnie boleć codziennie przez cały tydzień, więc musiałabym codziennie leki brać :/ Radziłam sobie drzemkami, okładami, amolem. Teraz też tak próbuję, jednak gdy sama z Adasiem jestem to ciężko poleżeć dłużej z zimnym okładem. Wtedy czasami sięgam po apap.

10 lata 5 miesiąc temu #901305 przez ulka1983
hej dziewczyny :) u mnie wszystko ok usg wyszło dobrze tylko jeszcze muszę poczekać na wyniki testu podwójnego ok 2 tygodnie jak nie będą do mnie dzwonić to mam się cieszyć ;) wizyta miała być długa przynajmniej tak gin mi mówił a była krótsza niż normalna za to lekarz bardo miły :laugh: oto zdjęcie mojej dzidzi :) płeć nie wiem jaka bo tak szybko się wszystko działo że nie pytałam a z resztą byłam przejęta czy wszystko bedzie ok :pinch:

Maja

Makrelcia dziękuję :) dziewczynkom się podobał a mnie było łatwiej ;) ja robię masę ze śmietany i dodaję różne owoce bo latem są świeże :)

mama89muminka z cukiernią nie mam nic wspólnego :laugh: lubię gotować i piec ciasta ale mój mąż ma już brzuszek za duży ;) dziewczynki mają fajnie i ja też bo latem na powietrzu a teraz dojdzie mi imprezka w styczniu B)

Monia miło że nas tu odwiedziłaś :)

Agat może zakupy się udadzą :)
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #901370 przez mama89muminka
Ulka to w takim razie zycze ci, zeby nie zadzwonili ;) No i zeby wyniki byly wporzadku. Szkoda,ze nie zdarzylas zapytac o plec, moze bys mezowi nadzieje zrobila... :D

Co do poznawania plci, to powiem wam tak - mojego kuzyna zona poznala dosc pozno plec - do samego porodu mial byc chlopak, a po drodze chyba cos sie zgubilo, bo wyszla dziewczynka ;) Lekarz musial byc jakis slepy chyba :D

Ja mam usg juz w srode, powiem wam, ze nasza pielegniarka zabronila nam przychodzic z Mironem, dlaczego - nie wiem. Troche mamy mlyn w tej sprawie, bo nie ma go z kim zostawic. No i dziwne jest to, ze na usg w szpitalu po tych plamieniach Miro byl i nic nam nie mowili, ze dziecko nie moze przebywac w tym samym pomieszczeniu.

10 lata 5 miesiąc temu #901382 przez maja001
mamomuminka dziwne czemu ci zabroniła przyjśc z dzieckiem. Ja 30 07 tez prawdopodobnie bede zmuszona wzionś oskarka do gina i chyba nikt nie bdzie miał nic przeciwko. Skoro nie mamy dzieci z kim zostawic to przeciez cos musimy z nimi zrobić. Powodzenia na wizycie
ula fajnie że maluszek rozwija sie slicznie, wyniki teś myśle że będa dobre. Fotka dzidziusia urocza :) A jesli chozi o płeć ja wole poznać tak w połowie ciąży gdy już lekarz będzie pewniejszy. Nie chiałą bym słuchac ze to dziewczynka, za chwile chłopiec i tak na zmianę.Zreszta dziewczyny ja chciałabym poznac płć dopiero przy porodzie, ale jestem zbyt niecierpliwa i wiem że nie dam rady
agat obys trafiła na faija sukienkę, w której przede wszystkim będziesz się czuła dobrze i wygodnie. Dobrze, że napisałas o tym apapie, bo w poprzedniej ciązy żadnych leków na bóle nie brałam i gdyby mnie jakis dopadł to nawet nie wiedziałą bym co zażyć

10 lata 5 miesiąc temu #901390 przez monique1983
Ula - ja Was nie odwiedziłam, czytam Was regularnie ;) A poniżej podaję tą stronkę jakbyście chciały pooglądać ciuszki ciążowe www.happymum.pl/sklep3/index.php

10 lata 5 miesiąc temu #901429 przez ulka1983
hej dziewczyny :)

dziekuję :) płeć na 100 % poznamy po urodzeniu :laugh:

mama89muminka nie macie jakiejś dobrej sąsiadki u której byś małego zostawiła ?

Monia to fajnie że nas podczytujesz udzielaj się cześciej :) a sukienki i nie tylko już wczoraj pooglądałam i super są :)

10 lata 5 miesiąc temu #901432 przez agat
Maja apap można brać, gin mi powiedział, ze 2 tabletki na dobę można. Ja do tej pory wzięłam może ze 2 razy, gdy nic innego już nie pomagało. Wiadomo, że to ostateczność, ale czasami nie da się inaczej.

Dziwny ten zakaz przyprowadzania dziecka... Ogólnie mówi się, żeby dzieci nie ciągać po szpitalach, przychodniach w "odwiedziny", gdy nie są chore, bo tam mnóstwo różnych świnstw na nie czeka. No ale czasami nie da się inaczej. My ostatnio byliśmy na usg całą rodzinką, Adaś patrzył na braciszka/siostrzyczkę :) No ale to prywatny gabinet był, więc też inaczej.

Ciuchy z Happy Mum są świetne, ale ja staram się nie kupować typowo ciążowych dopóki nie będę musiała, bo co ja z nimi później zrobię (a tanie nie są). Upatrzyłam sobie na razie jedną sukienkę, która jest uciagliwa i będę mogła założyć ją po ciąży. Mam nadzieję, że dowiozą mój rozmiar i będę mogła ją kupić.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901481 przez studentkaae
hej Dziewczyny :)

ja mam dziś jeden z pierwszych dni bez mdłości i wymiotów... oby tak już zostało, ale nie chwalę dnia przez zachodem... zobaczymy.

widziałam tutaj jakieś super torciki - ale z Was zdolniachy, ja to torta w życiu sama nie upiekłam, ciasta tak, ale i tak te prostsze, nic wyrafinowanego. zazdraszczam talentu.

Ula - super, że wyniki ok, nie zadzwonią, nie martw się. a fotka superrrrr :cheer: :cheer:

co do pływania w morzu, basenie... kurcze no ja to bym się trochę bała, bo moja kumpela w ciąży chodziłą na kryty basen i okazało się, że zaraziła się tam jakimś dziadostwem, które mały przejął i już urodził się zakażony tą bakterią, leczenie bardzo długo trwało i długo był w szpitalu, więc ja jakoś mam uraz po tej jej historii i mnie raczej na basenie nie zobaczą.

ja narazie przytyłam ok. 1 kg... ale brzusio rośnie, więc też sie boję na ilu kg sie skończy ostatecznie :S

ciuszki z happy mum faktycznie super, ale ceny też do niskich nie należą, ale nie ma to jak śliczna, zadbana i ładnie ubrana kobietka z brzuszkiem - super to wygląda :)

a wiecie co - byłam w czwartek w lumpku (nie wiem czy czasem bywacie) i nie mogłam się oprzeć i kupiłam 4 bodziaki dla Maleństwa, narazie takie w bieli, unisex, skoro płci jeszcze nie znam. także pierwsze wdzianka mam :) ależ to frajda takie kupowanie :)

aaaa, no i obok był sklep z rzeczami dla dzieciaków i wózki oglądałam i.... wiem chyba mniej niż wiedziałam. z tych co oglądałam i co mi ten koleś ze sklepu polecał to fajny mi sie wydał mutsy evo - znacie, a może któraś ma? macie już coś może wybrane? wiem, że to wcześnie, ale jakoś tak cieszy mnie to i już sie nie moge doczekać takich zakupów :)

buziaki i miłego weekendu :)

10 lata 5 miesiąc temu #901565 przez maja001
monique skoro nas czytasz, to może naposz cos o sobie? Będzie nam miło :)
studentka ja wiekszośc rzeczy mam po synku{ oczywiście część będzie trzeba diokupić} W tym wózek też. ja mam SEKA CARLO LUKS3w1. Nie narzekam, ale gdybym teraz miała kupowac to bym kupiła uzywny w komisie za 1/3 ceny a nie nowy jak ja to zrobiałam, a oskar i tak go mało uzywał, więc jest prawie jak nowy, ale mądrzeje człwoeik pzy 2 dziecku Tez się nie mogłam opszeć i powyciągałam ciuszki te malutkie po oskarku, moze cos dokupie, ale za pewne niewiele rzeczy z ubrań. Na pewno nie warto tez kompletować ton kosmetyków dla maluszka wystarczy krem do pupy, pampersy, chusteczki, jakis emolient na początek do kąpieli, cos na pępek{ u nas świetnie sie sprawdził osenisept i dla małego i dla mnie na krocze} sól fiziologiczna do oczu i noska i jakis krem na dwór. A można balsa o ciala, ale nie każdy używa i oczywiście prosek do prania dla niemowląt. Ja nakupowałam kosmetyków a póżniej używałam przez ponad 6 mieięcy. Reszta która jest potrzebna kupuje się w trakcje, U mnie np nie przydało się nosidełko do auta bo nie dośc że drogie to i tak jak oskare mał 2 miesiace kupiąlm fotelik 0-25kg i swietnei sie sprawdza. Śwuetną rzecza natomiast jak dla mnie bylo łózeczko turystyczne podwieszane z przewijakiemmały dodzis chodzi po łóżeczku podczas spania, więc nie martwie się że porozbija sobie glówke o szczebelki, a poza tym zawsze można je złożyc i przenieść, jest lekkie i po zlożeniu zajmuje bardzo mało miejsca.Zreszta nie raz jeszcze będziemy o tym pisać, bo sie rozpisałam.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia