BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 5 miesiąc temu #893952 przez MagdaK
Dzień dobry w ten poniedziałkowy poranek. Czego te weekendy zawsze musza tak szybko mijać?! Dziś mam wyjątkowego lenia, ale nic trzeba się jakoś zmobilizować do pracy :blink: Dzis z okazji dnia taty były rano upominki i tak sobie pomyślałam że za rok to już będzie mega wesoło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #893993 przez magda113
Witajcie dziewczyny jak się czujecie ,ja w sobotę miałam urodziny córki myślałam że usnę w połowie imprezy .U nas jeszcze nikt nie wie zdecydowaliśmy się powiedzieć po badaniach prenatalnych które mam po 11 tygodniu .Super że tyle dziewczyn się dopisuje pozdrawiam :)

10 lata 5 miesiąc temu #894055 przez MagdaK
Magda ja też tak chciałam, ale niestety moja córka szpieg nie wiem w którym momencie podsłuchała i cała tajemnica runęła.
Wszystkiego naj dla córci :)

Ja mam dziś jakiś gorszy dzień jakieś straszne obawy mnie nachodzą o dzidziusia i ciężko mi się w pracy skupić. Jeszcze się naczytałam w necie, wiem głupia jestem i przysięgłam sobie więcej nie czytać, bo tylko się wkręcam niepotrzebnie.

10 lata 5 miesiąc temu #894077 przez GabrysiaSta
Witam poniedziałkowo!
U mnie cały czas pada i jestem przez to jeszcze bardziej śpiąca
MagdaK z tymi gorszymi dniami to chyba normalne, też czasami nachodzą mnie czarne myśli, potem podkręcam wszystko czytając na ten temat w necie i 2 dni w dołku murowane! ;)
Marti ja postaram się pracować do końca no niestety jak się ma swoją działalność to inaczej ciężko , ale pierwsze dziecko urodziłam następnego dnia po zakończeniu pracy a pracowałam jako kelnerka :woohoo: co prawda byłam wtedy w UK i tam mają inne podejście do ciąży
Macie już jakieś zachcianki ciążowe? ja zauważyłam, że ciągnie mnie bardziej do słonego niż słodkiego - dobry znak ! :)

10 lata 5 miesiąc temu #894106 przez meli1990
magda113 najlepsze życzenia dla córeczki

mnie mdli po wszystkim. narazie brak zachcianek

10 lata 5 miesiąc temu #894120 przez patio
meli1990 - najbliższą wizytę będę miała 4 lipca więc dam znać co i jak. Jutro idę na pobranie krwi już na wszystkie podstawowe badania.
GabrysiaSta - ja też wiecznie śpiąca, choć dziś czuję się bardziej "żywa" :P
Co do zachcianek to nie mam szczególnych ale na wiele potraw reaguję mdłościami.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
Podziękowania: meli1990

10 lata 5 miesiąc temu #894126 przez meli1990
ja pójdę chyba 8 lipca. ciekawe czy da mi jakieś skierowanie na badania. bo to mam iść tylko na usg by potwierdzić ciąże przed 10 tygodniem ciąży a to będzie ostatni dzień 9 tygodnia. a kolejną wizytę mam dopiero 13 sierpnia. mam nadzieje ze się później nie okaże ze za rzadko mam wizyty

10 lata 5 miesiąc temu #894139 przez patio
meli1990 - powinnaś mieć zrobiony komplet badań z krwi przed 10 tygodniem, zatem dowiedz się czy lekarz na najbliższej wizycie (tej z USG) da Ci skierowanie, jak nie to spróbuj dostać się na jeszcze jedną wizytę po USG. W książeczce ciąży jest zaznaczone że pierwsze badania z krwi powinny być przez 10 tygodniem. Ja idę jutro na pobranie. Pewnie pobiorą mi z pół litra krwi bo tak dużo badań jest.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 5 miesiąc temu #894163 przez meli1990
jak się okaże że przez lekarza będzie coś nie tak to go uduszę że tak późno mi kazał przyjść i będę żałowała że zmieniłam lekarza. to znaczy ze ja nie zdążę zrobić badań przed 10 tygodniem według @ choć ciąża jest młodsza bo do zapłodnienia doszło później o tydzień ponad

10 lata 5 miesiąc temu #894165 przez patio
meli1990 - no oczywiście zrobisz jak uważasz, ale chyba dla własnego spokoju wolałabym zrobić te badania wcześniej. Dlaczego nie możesz mieć wizyty wcześniej? Takie badania zleci przecież ginekolog z NFZ, i do niego masz prawo dostać się w sumie od razu

Antoś 05.04.2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894169 przez meli1990
bo go do końca czerwca nie ma a później powiedział że w pierwszy tygodniu będzie miał dużo pacjentek przez urlop i mnie nie przyjmie. więc dlatego kazał przyjść w drugim tygodniu lipca. ja nawet kropeczki nie widziałam jeszcze :( a dlaczego powinno się badania zrobić do 10 tygodnia ciąży?

ja bym wolała badania już zrobić i zobaczyć już kropeczkę

10 lata 5 miesiąc temu #894186 przez patio
spójrz proszę na tą stronkę canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/15/14 , i postaraj się umówić do innego lekarza

Antoś 05.04.2014

10 lata 5 miesiąc temu #894257 przez luska
Witam i ja po ciężkim jak dla mnie weekendzie ( a w sumie niedzieli )
MagdaK faktycznie :) Termin na 24 .02 z tym , że to według moich obliczeń , bo z @ to wychodzi mi 16.02, ale na pewno się akurat nie zgadza to ,bo 05.06 byłam u gina i miałam dopiero owulacje , jakoś półtorej tygodnia opóźnioną.

Patio kurcze w Wawie mieszkasz , a w Łodzi chcesz rodzić ??ja bym miała obawy , ale w sumie zaufanie do lekarza to podstawa
Gabrysia to poszalałaś , nie dziwię się , że fasolka miała dosyć :P

Magda 113 wszystkiego najlepszego dla córki :kiss: My też nie mieliśmy zamiaru nikomu mówić , tylko najbliższym i wiedzą już WSZYSCY hehehe :P
MagdaK nie czytaj , nie czytaj i jeszcze raz nie czytaj !!!!
hehhe ja zachcianek nie mam , bo funkcjonuje jak odkurzacz , jak nie mam czegoś w ustach co 15 minut , to jest żle , nie ważne co jem , byle coś było .Jak tak dalej będzie , to zrobi się ze mnie wielorybek .Próbuje zapijać herbatą, wodą, sokami ,ale jest ciężko :S

Meli a spróbuj u innego gina

A u nas tak jak pisałam ciężka niedziela , zjechała się moja familia (rodzice , brat z narzeczoną i pieskiem :P i babcia) zostali na noc , dziś rano odjechali .Wymęczona jestem strasznie tą ilością ludzi w domu .Ale mimo wszystko było miło , w końcu troche czasu z bratem spędzałam , bo na co dzień jest w UK.Dzieciaki przeszczęsliwe były oczywiście , ale dla nich to się skończyło wizytą u lekarza , niby nic wielkiego , ale zasmarkane i kaszel i nie wiem już ile to trwa , ale pewnie aż 2 tygodnie , a ja też coraz gorzej się czuje i fizycznie i psychicznie .Dociera do mnie , żę będzie trzecie dziecko i jestem trochę przerażona , bo dopiero co z pieluch wyszliśmy i tu znowu , ehhhh.Ale damy radę , chyba ;)

10 lata 5 miesiąc temu #894378 przez patio
luska - ja pochodzę z Łodzi więc i tak bywam tam co jakiś czas. I nie boję się rodzić w Łodzi, bo i tak chcę cesarkę, więc zaplanuję ją. W sumie wychodzi na to, że już wiem, że dziecko urodzi się w środę, bo mój lekarz ma dyżur w szpitalu w środę :P

Antoś 05.04.2014

10 lata 5 miesiąc temu #894383 przez kocham_cie
Witam serdecznie wszystkie mamusie :)
Nazywam się Magda, mam 30 lat i jestem mamą 10 miesięcznego Antosia (wrześniówki 2013), a teraz będzie mi niezmiernie miło dołączyć do grona mam Luty 2015 :laugh: wczoraj byłam na 2 wizycie u gina i w końcu zobaczyłam mojego małego fasola który ma całe 13mm długości i wygląda jak.... rozmyta plama :huh: aż trudno uwierzyć że za 4 tygodnie na wizycie prenatalnej będzie już wyglądał jak mały człowieczek :laugh: przewidywalny termin porodu mam na 5 lutego.

Magda M

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia