- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

recznik z biedrony i paczkę bodziaków kupiła dziś moja mama. Wszystko wygląda dość porządnie.

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Byłam dziś u tego fryzjera podciąć końcówki, tzn wyrównać bo miałam dłuższy przód, ale jak odrosły to kijowo to wyglądało no i się poniszczyły z przodu, no i chciałam od razu umówić się na wizytę na farbowanie i tak od słowa do słowa podczas rozmowy wyszło, że co prawda farby są dobre i bez amoniaku, ale niestety woda do farby zawiera amoniak i koniec końców kazała mi przyjść po porodzie

Ja już odliczam czas do jutrzejszej wizyty, mam na 16.20, jak wrócę to opowiem co i jak. Dziś weszło mi jakieś cholerstwo w pachwinę i kość łonową i nie są to skurcze, które już miałam, a które się skończyły jakiś czas temu. Teraz to normalnie jakby mnie ktoś kopnął w psitkę z prawej strony

- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
A co do farbowania to już każdy musi zdecydować sam. Ja jestem przekonana że to bezpieczne i mój lekarz też jest tego zdania, no ale każdy robi co uzna za odpowiednie.

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gosiaczek1331 - witaj

Ejka - powodzonka na wizycie, kurczę ja mam kolejną 23.10, do tego czasu to chyba zbzikuję, natchnęłaś mnie do tego by coś wreszcie zrobić z włosami, chociażby końcówki

Miłego dzionka

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ejkatrzymam kciukaski za dzisiejszą wizytę ja już chyba zacznę odliczać do soboty tak mi się teraz dłuży
Gosiaczek1331 witaj w naszym gronie

Wczoraj wiozłam moją córkę na angielski i trasa zajmuje mi max 15 minut a jechałyśmy godzinę myślałam że świra dostanę takie były korki, niby żadnego wypadku nie było widać może gdzieś na następnym skrzyżowaniu coś się działo. Jak wróciłam do domu to byłam taka zmęczona jakbym jakiś gigantyczny ogród przekopała.
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Luska, mam nadzieję, że odpoczywasz tam trochę w tym szpitalu i za bardzo Cię badaniami nie męczą? A w ogóle co Ci robią?
Justa, my pobraliśmy komórki macierzyste u Piotrusia, teraz pewnie też to zrobimy. Ale to oczywiście sprawa indywidualna i kwestia decyzji, słyszałam też negatywne opinie, że niby jak się za wcześnie przetnie pępowinę, zanim przestanie pulsować (a to trzeba zrobić, żeby pobrać tę krew), to niby ryzyko jakichś tam chorób u dziecka jest większe. Ale nie wiem, na ile to prawda, przecież jak się robi cc, to przecina się od razu? Nikt mi tego dobrze nie wytłumaczył. Ale stwierdziliśmy, że skoro można to zrobić tylko przy porodzie, to robimy. A medycyna idzie tak do przodu, że kto wie, co niedługo będą tymi komórkami leczyć.
Ja nie farbowałam w pierwszej ciąży i teraz też nie, ale to dlatego że mi się w ciąży bardzo poprawiają włosy i wcale nie widać mi siwych (po porodzie za to robi się masakra

Cześć Gosiaczek! Rozgość się

Kasiuszek, nie wszystkie mamy na dniach, ja mam dopiero 3 listopada !!! Chyba że dam radę jeszcze pójść na powtórkę usg połówkowego, mam umówioną wizytę, ale nie wiem, czy nie odwołam, bo mogę mieć problem żeby zdążyć z przedszkola, a już mi się nie chce tak wszędzie pędzić.
Ejka, współczuję, mi parę dni temu wlazło coś w szyję - też było strasznie. Nie mogłam głową ruszyć normalnie. Na szczęście po dwóch dniach nie było śladu.
Co do kombinezonów, zastanówcie się, czy kupować taki prawdziwy kombinezon, czy nie lepiej taki kombinezono-śpiworek, coś takiego:
pl.coccodrillo.eu/product/115332/Odzie%C...C5%9APIW%C3%93R.html
Miałam spory problem, żeby taki prawdziwy kombinezon wdziać na noworodka. Tyle, że ten śpiwór się nie nadaje do fotelika samochodowego, bo dzidzia musi mieć pasy między nóżkami.
Magda, no tak, dla nas korki to codzienność

- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja będę kupować właśnie taki kombinezon-śpiworek z dziurą pośrodku na pasy. Uważam, że będzie wygodniejszy.
A co do farbowania to kupię sobie szamponetkę i odświeżę odcień i już

Ja się co rano spóźniam do pracy przez korki niestety. Szef na szczęście nic nie mówi bo też się spóźnia

Ale muszę dziś jakoś zdążyć przez pół miasta do tego lekarza, więc wyjdę z pracy wcześniej i już.
Może i ja się położę w szpitalu? niech mnie przebadają wzdłuż i w szerz...
- mamdwaserca
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Teoria zdana, a praktyczny 27.10 o 8:00 czyli w moje urodziny, może zrobię sobie prezent

Teraz koniec z nauką testów więc mam już czas Was nadrabiać

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- mamdwaserca
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
ja byłam dziś u endo i dalej wyniki wyższe ale leków mi nie dała kolejna wizyta 23 listopada. dobrze że się wcześniej zarejestrowałam bo dziś pytałam i do końca roku nie ma miejsca. jak wtedy będę to się zarejestruje na styczeń jak już będzie można. później skoczyłam na ciuchy i kupiłam pajaca na 6/9 miesięcy z kubusia puchatka za 3 zł i podusie za 1 zł do wózka będę miała bo jest cieniutka. a Dominikowi kupiłam spodnie dresowe za 5 zł na rynku i to nowe. zobaczę jakie będą po praniu. jak będą ok to mu jeszcze kupie
Ejka84 czekamy z niecierpliwością na wieści od ciebie. ja mam usg jutro na 9 więc jeszcze kilka godzin i będę miała pewność co mam w brzuchu