- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
i kolejny weekend za nami. Ja na zwolnieniu do wtorku, siedzę i buszuję po necie w poszukiwaniu odpowiednich rzeczy dla mojego maleństwa.
Ostatnio miałam dylemat dotyczący kąpieli noworodka, jak to wszystko pogodzić i pomieścić w mojej małej łazience

allegro.pl/przewijak-solidny-praktyczny-...wdz-i4629719631.html
Czy miałyście okazję gdzieś widzieć taki przenośny przewijak? Może któraś ma, bo ciekawa jestem jak sie sprawdza w praktyce

No i w końcu zamawiam jutro Minky, ale ten bez wypełnienia - widziałam dziś minky w Smyku, z Kubusia Puchatka,ale był nieco blady

Kocham_cie -humor jako tako, chyba ciut lepiej nawet, ale jak sobie pomyślę, że w środę do pracy, to nie chce mi się nic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Udało mi się wrócić wczoraj z Turcji. Cała podróż powrotna zajeła nam 17 godzin, bo na trzy godziny przed odlotem czyli po 5 nad ranem kiedy czekaliśmy już na lotnisku dowiedzieliśmy się o przesuniętym locie na 13.30 ;/. Myślałam że padnę, w pierwszą stronę jak lecieliśmy też nam zmienili godzinę i wylatywaliśmy o 6 rano. ogólnie dwa dni w dupę, i trzeba zawsze odespać. Gdybym wiedziała że takie jaja nie decydowałabym się na nią.
Wrażenia ogólne na +3 , żarcie kiepskie i europejskie dla turystów, obsługa mówi po niemiecku i rosyjsku. Polaków traktują raczej z dystansem, do tego na ulicach brudno i kupę chaszczy.
Brzuch mi wywaliło w ciągu kilku dni, chyba każdy jest w szoku ... Ja czuje tylko jak mi sie mięsnie rozrywają szczegolnie jak podjem. Jem jem jem sam cukier eehh ;/.
Ja juz bym chciała urodzić zaczynam się meczyć z takim brzuchem, do tego ostatnio miałam potworne humory. Pól dnia zmarnowane na wyjeździe bo miałam humory.
Nie miałam czasu doczytać dokładnie waszych postów, niestety zbyt dużo

AA własnie miałam jakiś dziwny osssstrrrryyy ból po prawej stronie zaraz jak się żebra konczą, tak trzymało mnie 15 minut az oddechu nie mogła złapać. Tak co drugi dzien jeszcze mnie tam dzgnie. Czy ktoś wie co to ?
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Widziałam go na żywo i nie jest ani jakiś duży ani mały. Poczytałam trochę opinii i są różne, zwłaszcza kiepskie opinie są z mobilnością tego przewijaka jak wanienka jest wypełniona wodą, no ale nie zamierzam z wodą tego nigdzie przemieszczać poza obręb mojej łazienki, a na pusto jak sprawdzałam to nie prowadzi się źle. Myślę, że jeśli rozważasz zakup mobilnego przewijaka to możesz wziąć go pod uwagę. Jak chcesz to zaczekaj chwilkę aż ja dostanę moje Minky to powiem Ci jaka jakość od mojego sprzedawcy (na allegro MakaszkaHandMade albo jakoś tak). Przesyłkę powinnam dostać dziś lub jutro, więc napiszę jakie wrażenia, bo cena bardzo zachęcająca z 1cm wypełnieniem. Te bez wypełnienia chyba tańsze jeszcze.
Dżasta - witamy z powrotem

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- Pinezka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 111

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do przewijarka ja kupuję jeden stojący do łazienki i jeden taki materacyk.
Zaraz się wybieram do Castoramy po płytki i zobaczyć do Świata Dziecka na Targówku 50 % promocja, pooglądam też wózki i jeszcze inne pierdołki.
Jak masz czas Patio to zapraszam na jakąś objazdówkę

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

A dziś mnie jakoś naleciał strach i chyba pojadę zrobić badania na toxo

Dzasta to mnie zaskoczyłaś z tą opinią o Turcji

- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dżasta - chętnie wybrałabym się na objazdówkę, ale podczas Twojego wypoczynku mnie spotkała przykra niespodzianka, i moja firma upomniała się o auto służbowe. W sumie zdawałam sobie sprawę, że wcześniej czy później to nastąpi, no ale jednak obecnie zostałam na lodzie i teraz dopiero szukamy samochodu. Śmieję się, że mój M ma mi kupić samochód, przewiązać wstążką a do schowka schować pudełeczko z pierścionkiem

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Chociaż tyle ile jadłam pewnie na żarciu bym nie wyrobiła gdyby nie było za friko

Następny raz pewnie pojade do grecji albo portugalia lubie te klimaty

Cieszę się że już jestem w domu, piękna jesień za oknem.
W moim przypadku też przewijak 3 w 1 nie wchodzi w grę, malo wygodny sie wydaję szukałabym innego rozwiązania nawet gdybym miała malo miejsca. Jakoś boję się kąpać malego bobasa, co dopiero go trzymać i walczyć żeby podmienić przewijak. Tyle wprawy to ja nie mam

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
kocham_cie ja też ledwo dałam rade na tej glukozie dzisiaj. na początku mi było nie dobrze ale za chwile już przeszło i dałam jakoś rade. i nie pojechaliśmy do teściów wczoraj powiedziałam mężowi żebyśmy pojechali kiedy indziej
dzwoniłam do gina dzisiaj i kazał mi przyjechać w czwartek do szpitala na usg bo dziś nie było tego lekarza co mi miał zrobić usg. a jutro idę z Dominikiem do dentysty. mam nadzieje że tym razem da sobie zrobić ząbki. dodaję zdjęcia spodenek i naklejek
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
ale czytałam solidnie w dni "wole" , tylko u rodziców , a odpisywac już nie miałam za bardzo jak
ejak o na zwolnienie idź już całkiem , jak nie zbytnio do pracy już masz ochotę chodzić i już .Co do przewijaka nie wiedziałam , nie miałam okazji oglądać .My już postanowiliśmy , że przez te pewnie 4mce zrobimy kącik kąpielowy w sypialnie , właśnie żeby nie biegać.Łazienki niby dwie , ale też średnio z miejscem.Na dole w sumie by było fajnie , ale właśnie biegać teraz i to jeszcze na górę ........ Ale za to pewnie bym szybko do formy wróciła

U nas już po tej promocji, a był i do białego i do kolory i proszki i płyny , ja na razie wzięłam płyn do koloru
Dzasta no szkoda , że nie jesteś w 100% zadowolona z wyjazdu , ale zawsze to jakieś fajne wspomnienia , mi to się marzy wyjazd tylko z moim M , ale to chyba po 40 dopiero...... Zleci pewnie przy szarańczy hahaha
Aczkolwiek kto wie , chciała bym znowu pojechać do Hiszpanii do Malagi zwłaszcza ,ale zobaczymy
to pochwal się brzuszkiem

Co do bólu mnie takie kiedyś łapały ale całą klatkę piersiowa i żebra , ze się dusiłam , ak ból był.w szpitalu mnie oświecili , że to nerwoból......ale czy u ciebie to właśnie to nie wiem
Patio ja właśnie czekam na woja opinie , bo one cenowo to chyba najfajniej wychodzą no i wzory tez bardzo mi się podobają.
Dziewczyny jak na moje wy za dużo myślicie i sobie chcecie wyobrazić ........i tak sobie nie wyobrazicie, a przy myśleniu to zostańcie na "dam rade " i już koniec rozkładania na części pierwsze kąpieli ,przewijania , przebierania i karmienia.I tak nie będziecie przygotowane na to co Was czeka

Patio no boska teściowa

Meli szkoda , że usg ci przesunęli .....aj ty to jesteś zakupoholiczka

- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5
kocham_cie, współczuję ząbków, wiem co czujesz, bo u nas to była niekończąca się historia. Każdy ząb był okupiony tygodniami cierpienia, marudzenia, nieprzespanych nocy omg! Ale to tylko 2 lata, potem już jest spokój (z ząbkami)

Z przewijakami rozkładanymi, to ja bym jednak popatrzyła na żywo, te co ja oglądałam kiedyś były tak niestabilne, że bałabym się na tym dziecko położyć, zwłaszcza takie, co się zaczyna ruszać i rzucać na prawo i lewo, bo trenuje do przewrócenia się na brzuszek. Ale może są jakieś naprawdę pancerne modele

Dżasta, no to jak widzę średnio udany wyjazd? A byliście w 5* hotelu? Bo w Turcji 5* oznacza takie porządne europejskie 3,5. Na jakości jedzenia w all zwykle oszczędzają i ja to mam wrażenie, że coraz bardziej. My jeździmy co roku na all (z jednoroczną przerwą na Piotrusia jak był niemowlakiem) i mam wrażenie, że nawet w Grecji w dobrych hotelach jest z tym coraz gorzej. No ale jaka wygoda, jak masz jedzonko pod nosem od rana do późnej nocki

No i nic nie słyszę o pierścionku? Ten ból to nie wiem, co to, ale jak ostry i się powtarza, to lepiej pokaż lekarzowi.
patio, ale te wakacje w Portugalii to planujesz w przyszłym roku z niemowlaczkiem? My się też wybieramy kiedyś do Portugalii, ale to na pewno jak już dzieci trochę podrosną, bo to jednak z 5h lotu. W przyszłym roku polskie morze, a jak zagranicę, to ewentualnie jakaś bliska grecka wyspa.
fajną masz "teściową"

Meli, a no to ok jak ściana i tak do malowania, to spoko. Ja już na razie mam dosyć malowania i remontów

- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Marti - no właśnie z niemowlakiem

Antoś 05.04.2014
- mamdwaserca
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wczoraj byliśmy na chrzcinach synka siostry M i jestem w szoku, że jako jedyni daliśmy małemu prezent, wszyscy z kopertami

Mała ma ostatnio ADHD, a jak kładziemy się spać to musi się pobawić z tatusiem bez tego nie zaśnie

patio ja to bym się z moją teściową pozabijała

a w domu siedzę pół dnia sama, Mateusz pracuje od 7 do 19, czasami się przeciągnie nawet do 20 więc razem to jemy kolacje i chodzimy spać ..
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

My się jeszcze nad autem poważnie zastanawiamy, też pod kątem ile pieniędzy przeznaczyć i ile czasu ma nas posłużyć zanim znowu będziemy zmieniać. My musimy mieć przede wszystkim szeroki samochód, żebym zmieściła się z tyłu z dwoma fotelikami, bo na początku na pewno będziemy tak jeździć w krótkie trasy. No i ofkors bagażnik gigant, bo nasz wózek będzie duży.
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-