- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

kocham_cie - nie wykup wszystkiego, zostaw coś koleżankom, a jak wrócisz to pochwal się co tam wypatrzyłaś interesującego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Co do siusiania, to i mnie dopada - czasem ledwo wyjdę z wc i z powrotem wracam. Najgorzej było 1 listopada, jak na cmentarzu nie było gdzie zrobić psipsiripsi.
Jestem już też po glukozie ale wyszła chyba wzorowo bo każdy wynik poniżej 100.
Jakaś chandra mnie chyba dopadła. To niby już 7 miesiąc, 3 trymestr a ja w czarnej dupie. Ogólnie wszystko mnie drażni i na nic nie mam siły. Nawet na forum nie chce mi się wchodzić

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Jestem wypluta jak mało kiedy, zrobiłam obiad zakupy i bajlando...
Bezsenność meczy już drugą noc, budze sie po 3 i koło 4 maszeruje po małą kanapkę bo organizm juz mysli ze sniadanko mi trzeba.
Ejka golenie nog jeszcze jeszcze , a ja z bikini chyba bede musiała zatrudnić mojego

Ivet dobrze bedzie kredyt nie zając nie ucieknie, im blizej swiat tym lepsze oferty . Moze cos sie zmieni, a z facetem to chyba chłopak faktycznie poszedl odreagowac.
J.J w koncu ujrzalam twoja sympatyczna głowę

Patio super ze wyniki grają, ja miałam isc dzisiaj ale jak pisałam wyzej bezsenność i wczesne sniadanie uniemozliwiło mi zrealiizowanie planu. Moze w poniedziałek sie uda.
Marti w ktorym banku przetrzymujesz krew pępowinową? i kogo trzeba poinformować o tym przed ?
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dżasta - no to chyba szczęśliwa jesteś z powodu laptopa? ja tak na szczęście nie mam z tą bezsennością, tfu,tfu (żeby nie zapeszyć), hmmm śniadanko o 3,4 rano

- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Z tym goleniem to na razie radzę sobie sama, ale w przyszłości to mój M będzie miał zadanie specjalne

Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale u mnie to ostatnio pokazał się dość znacznie brzuszek, no i w przeciągu 2 tygodni przybyło mi 1kg. Trochę mnie to zaskoczyło i mam nadzieję że waga jednak trochę przystopuje, bo liczyłam ze przez całą ciążę to tak 6-7kg max mi przybędzie.

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Ivet szkoda , że z m teraz gorzej sie dogadujesz , oby Wam obojgu przeszło szybko

hahaha z goleniem nóg u mnie nie najgorzej jeszcze.........
Justyna jak się nie mylę ,to właśnie alantan można stosować i bephanten , ale wiem , że któryś był bez konieczności zmywania przed karmieniem
i niestrasz mnie , bo ja już nic nie pamiętam...Aż się boje ci o będzie.
Z wyprawką u ciebie też super ja jeszcze z smoczkami i butelkami i tymi innym daleko w lesie jestem , kurcze ja nie wiem jak ja toogranelam za pierwszym razem , bo teraz mam większość , ale tyle jeszcze mi zostało......
J.J mi ten sprzedawca nie pasuje , cena super , ale ma sporo negatywów .Przeważnie jak już kupuje na allegro to staram się wszystko od jednego sprzedawcy , a tu bym sie bała za większa kwotę
K1C1A ale powiem ci , że mimo tej bezsenności , to ja jestem w miarę wyspana

Kocxham cię nie wszystko w komisie , ale znacząca większość

Patio daj spokój nie ty jedna w czarnej dupie , ja podekscytowana po zakupach , że mam wszystko ..... hahah w dupie chyba

Dzis za to ja oznajmiłam małżowi , że jak wrócę z porannego turne po szkołach i przedszkolach , a nie będzie juz umówiony z jakimiś malarzami , to mu dupę skopię i jak mu te ściany nie przeszkadzają i nasz boski "przedsionek" to u psa wyląduje , i takim sposobem pan powiedział , że na dniach podjedzie zobaczy i powie dopiero kiedy w razie co zacznie .......a ja zaczynam też 27 tc chyba , a wspominałam , ze po drodze szpital mój, badanie młodej , wyjazd do wawy , urodziny pasożytów w tym miesiącu
Bossshe Patio 6-7 to ja już mam na +
Dobra teraz kolej na moje pytania , bo ja dziś zgłupiałam .Doszłam do wniosku , że zakupie chłopakom nowe poszewki na kołderki i ochraniacze(no już dam luzu z tymi rózem kokardkami motylkami

Myślałam o czymś takim , który ładniejszy ??
allegro.pl/3-el-posciel-do-lozeczka-135x...ara-i4777767990.html
albo szare sowy
allegro.pl/posciel-dziecieca-3-elementy-...wki-i4728711507.html
A i może któraś wie , bo ja nigdy nie miałam i nie używałam smaczków lovi ,a teraz jednak je kupimy , bo są mniejsze niż aventa i ponoć dla maluszków takich malutkich , a przewiduje , że moje więcej jak te 2900 nie będą miały , to lepsze są bo mniejsze , a one też mają to osłonkę co aventowskie??
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Antoś 05.04.2014
- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Tez się melduje po glukozie:) Z palucha 76, z żyły 83 a po 2h 82:) Więc myślę, że książkowo:)

Ejka ja już golenie bikini oddałam w ręce lubego, pewnie dałabym jakoś radę, ale po co się wymęczać;P
luska masz ogarnięcie z tymi ciuszkami:) Przepiękne i oczywiście koszula-body wygrywa:) A co do pościeli to mi się podoba bardziej ta szara i może dlatego, że mam fioła na punkcie szarych rzeczy dla małego;) Znalazłam juz posciel do wózeczka(oczywiscie szara), rożek(szary:P) itd.
Ivet powodzenia i głowa do góry! Wszystko na pewno się uda:)
Meli wytrwałości Tobie w chorobie Dominika i jemu zdrówka!
Patio to ile jestes na plusie bo ja już też 7kg, to dużo? Bo już sie martwie...
Trzymajcie się!
U nas dzisiaj tylko kilka stopni na plusie...nie lubie:/
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Antoś 05.04.2014
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Meli dobrze że u Dominika lepiej i nie zwiastowało to jakiegoś choróbska
Luska pościel ze słonikiem u mnie też czeka w obserwowanych aukcjach

Ejka z tym goleniem już też robi się ciężko pod koniec poprzednich ciąż prosiłam mojego P o pomoc ale strasznie się bałam żeby mi tam czegoś nie odciął

Patio tak jak pisałam wześniej mam wrażenie że mój brzuch codziennie jest coraz większy i nocy ciężej z jednego boku na drugi się obrócić
Ivet trzymam kciuki i mam nadzieję ze juz troszkę lepiej
JJ super brzusio
Patio ja mam 3,5 kg na plusie ale coś czuje ze w tym miesiącu bardzo się to zmieni bo pochłaniam. jak odkurzacz. Z dziewczynkami miałam średnio plus 15 więc i tu tak pewnie skończę. Codziennie sobie obiecuję że kończę ze słodyczami ale mi to nie wychodzi
Kocham cie i jak shopping, udany??
U nas dziś szaro i ponuro, ale jakoś mnie to nie martwi, bo perspektywana tych wolnych dni mnie uskrzydla

- olka_ka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kasiuszka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Patio to skoro tak w rodzinie kobietki u Was mają to pewnie jest ok z tym przybieraniem wagi:) Ja z 53 kg ważę teraz prawie 60, chociaż rano ważyłam się to niecałe 59;) Nie wiem, pewnie każdy tyje tyle ile potrzeba

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Justyna - w kosmetyce cynk ma szerokie zastosowanie, trzeba patrzeć na skład. Przeważnie występuje w postaci:
a) Siarczan cynku (ZnSO4) – charakteryzuje się działaniem ściągającym i przeciwtrądzikowym;
b) Węglan cynku (ZnCO3) – charakteryzuje się działaniem ochronnym skóry;
c) Tlenek cynku (ZnO) – charakteryzuje się działaniem ściągającym i ochronnym skóry. Wykorzystywany w przypadku zapalenia skóry, zapalenia skóry wywołanym przez sumaka czy pieluszkowym zapaleniem skóry, jest także filtrem UV;
d) Undecylenian cynku (C11H20O2·0,5 Zn) – charakteryzuje się działaniem przeciwgrzybicznym, działanie przeciwłupieżowe;
e) Pirytionian cynku – charakteryzuje się działaniem przeciwgrzybicznym i przeciwłupieżowym.
Ale w kremach "dodupnych" dla dzieci jest tlenek cynku. Ogólnie to chodzi o to, ze niektórzy polecają od razu smarować specyfikiem z tlenkiem cynku żeby nie było odparzeń, a niektórzy zalecają najpierw do zapobiegania i pielęgnacji pupy kremy/maści bez tlenku cynku, jakies łagodne, a jeśli coś się czerwieni to dopiero z tlenkiem. Szkoły są różne i ile mam tyle opinii

Dziewczyny, po wizycie wszystko w porządku, mały waży 785 g. i ma się dobrze

Kolejna wizyta 5 grudnia. Pytałam o znieczulenie u dentysty, bo to też mnie czeka niestety, ale stwierdziła że nie ma żadnych przeciwwskazań bo to środek działający miejscowo.
Lecę do fryzjerki poprawic cięcie bo nie chcą mi się włosy układać i mnie denerwują

Kasiuszka - rozstępów póki co nie zauważyłam ale mam za to strasznie przesuszoną skórę, smaruję codziennie oliwką, kremem, balsamem i tak na zmianę, ale i tak wysycham niemiłosiernie

- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ejka super ze po wizycie wszystko dobrze, i cora ladna wage ma,sama jestem ciekawa ile moja panna wazy ,niby mam wizyte we wtorek ,ale ostatnio gin mi mowila ze bez usg bedzie wiec pewnie w grudniu sie dowiem dopiero.6 kg to tak w sam raz mi sie wydaje