- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kocham_cie - nie wykup wszystkiego, zostaw coś koleżankom, a jak wrócisz to pochwal się co tam wypatrzyłaś interesującego narzekasz że twój wychodzi o 6 a wraca o 20, mój jak pojechał w poniedziałek do Krakowa wykańczać mieszkanie tak dzisiaj mi oznajmił że dopiero jutro wraca bo jeszcze pokój musi pomalować, a ja tu sama biedna, Patka poszła na trening koszykówki, dobrze że psa mam, tylko że cały czas śpi, jej to by może cukier zmierzyć ja to chyba źle liczę te tygodnie, bo jeśli ty zaczęłaś 28 to ja jutro zacznę 27? o Bożeeeeeeeeee
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do siusiania, to i mnie dopada - czasem ledwo wyjdę z wc i z powrotem wracam. Najgorzej było 1 listopada, jak na cmentarzu nie było gdzie zrobić psipsiripsi.
Jestem już też po glukozie ale wyszła chyba wzorowo bo każdy wynik poniżej 100.
Jakaś chandra mnie chyba dopadła. To niby już 7 miesiąc, 3 trymestr a ja w czarnej dupie. Ogólnie wszystko mnie drażni i na nic nie mam siły. Nawet na forum nie chce mi się wchodzić
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Jestem wypluta jak mało kiedy, zrobiłam obiad zakupy i bajlando...
Bezsenność meczy już drugą noc, budze sie po 3 i koło 4 maszeruje po małą kanapkę bo organizm juz mysli ze sniadanko mi trzeba.
Ejka golenie nog jeszcze jeszcze , a ja z bikini chyba bede musiała zatrudnić mojego no i problem z zakładaniem skarpetek
Ivet dobrze bedzie kredyt nie zając nie ucieknie, im blizej swiat tym lepsze oferty . Moze cos sie zmieni, a z facetem to chyba chłopak faktycznie poszedl odreagowac.
J.J w koncu ujrzalam twoja sympatyczna głowę
Patio super ze wyniki grają, ja miałam isc dzisiaj ale jak pisałam wyzej bezsenność i wczesne sniadanie uniemozliwiło mi zrealiizowanie planu. Moze w poniedziałek sie uda.
Marti w ktorym banku przetrzymujesz krew pępowinową? i kogo trzeba poinformować o tym przed ?
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dżasta - no to chyba szczęśliwa jesteś z powodu laptopa? ja tak na szczęście nie mam z tą bezsennością, tfu,tfu (żeby nie zapeszyć), hmmm śniadanko o 3,4 rano
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Z tym goleniem to na razie radzę sobie sama, ale w przyszłości to mój M będzie miał zadanie specjalne
Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale u mnie to ostatnio pokazał się dość znacznie brzuszek, no i w przeciągu 2 tygodni przybyło mi 1kg. Trochę mnie to zaskoczyło i mam nadzieję że waga jednak trochę przystopuje, bo liczyłam ze przez całą ciążę to tak 6-7kg max mi przybędzie.
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Ivet szkoda , że z m teraz gorzej sie dogadujesz , oby Wam obojgu przeszło szybko
hahaha z goleniem nóg u mnie nie najgorzej jeszcze.........
Justyna jak się nie mylę ,to właśnie alantan można stosować i bephanten , ale wiem , że któryś był bez konieczności zmywania przed karmieniem
i niestrasz mnie , bo ja już nic nie pamiętam...Aż się boje ci o będzie.
Z wyprawką u ciebie też super ja jeszcze z smoczkami i butelkami i tymi innym daleko w lesie jestem , kurcze ja nie wiem jak ja toogranelam za pierwszym razem , bo teraz mam większość , ale tyle jeszcze mi zostało......
J.J mi ten sprzedawca nie pasuje , cena super , ale ma sporo negatywów .Przeważnie jak już kupuje na allegro to staram się wszystko od jednego sprzedawcy , a tu bym sie bała za większa kwotę
K1C1A ale powiem ci , że mimo tej bezsenności , to ja jestem w miarę wyspana nie narzekam w dzień na zmęczenie
Kocxham cię nie wszystko w komisie , ale znacząca większość Z tym pieczeniem nie jest żle raczej wieczorem mi doskwiera ale jak wskoczę do wanny pod prysznic , to jest git.wydaje mi się , że to przez ta luteine , a w środę chyba szpital to im powiem .
Patio daj spokój nie ty jedna w czarnej dupie , ja podekscytowana po zakupach , że mam wszystko ..... hahah w dupie chyba
Dzis za to ja oznajmiłam małżowi , że jak wrócę z porannego turne po szkołach i przedszkolach , a nie będzie juz umówiony z jakimiś malarzami , to mu dupę skopię i jak mu te ściany nie przeszkadzają i nasz boski "przedsionek" to u psa wyląduje , i takim sposobem pan powiedział , że na dniach podjedzie zobaczy i powie dopiero kiedy w razie co zacznie .......a ja zaczynam też 27 tc chyba , a wspominałam , ze po drodze szpital mój, badanie młodej , wyjazd do wawy , urodziny pasożytów w tym miesiącu
Bossshe Patio 6-7 to ja już mam na +
Dobra teraz kolej na moje pytania , bo ja dziś zgłupiałam .Doszłam do wniosku , że zakupie chłopakom nowe poszewki na kołderki i ochraniacze(no już dam luzu z tymi rózem kokardkami motylkami ) , kołderki mają nam posłużyć na dłużej , bo mam ten większy rozmiar 100+135.Szuka sobie i szukam , ale jak już znalazłam dwa interesujące mnie wzory ,to sie pojawiło pytanie, jak ja mam to zamawiać .Plan jest taki , że do kiedy by się dało (liczę 6mcy) to chłopaki razem w łóżeczku , ale dzieci to nieprzewidywalny żywioł i jak jednak będą chciały oddzielnie .......Łóżeczko jedno mamy , drugie mamy dostać i czy brać dwa razy 3el czy wstrzymać się i kupić na razie jeden komplet.......a w razie W zamówić drugi .A po tych w razie co 6 mcach , mam kojec który spokojnie może robić za łóżeczko turystyczne dla jednego i teraz sama nie wiem
Myślałam o czymś takim , który ładniejszy ??
allegro.pl/3-el-posciel-do-lozeczka-135x...ara-i4777767990.html
albo szare sowy
allegro.pl/posciel-dziecieca-3-elementy-...wki-i4728711507.html
A i może któraś wie , bo ja nigdy nie miałam i nie używałam smaczków lovi ,a teraz jednak je kupimy , bo są mniejsze niż aventa i ponoć dla maluszków takich malutkich , a przewiduje , że moje więcej jak te 2900 nie będą miały , to lepsze są bo mniejsze , a one też mają to osłonkę co aventowskie??
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Antoś 05.04.2014
- Kasiuszka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Tez się melduje po glukozie:) Z palucha 76, z żyły 83 a po 2h 82:) Więc myślę, że książkowo:) Bałam się bardzo bo u mnie w rodzinie dziadek zmarł na cukrzyce i wszystkie dziewczyny ciężarne u nas z drugiego pokolenia cukrzyca w czasie ciąży, więc mi się "udało" ufff. Ogólnie nie było tak źle;) Morfologia i mocz raczej też w normie. Mój mały też daje czadu w nocy, wstaje po kilka razy na siku;) Wczoraj byłam u kosmetyczki i nieźle ją poganiałam...kończ kończ!, bo jak jeszcze raz kopnie mnie w pęcherz to się posikam
Ejka ja już golenie bikini oddałam w ręce lubego, pewnie dałabym jakoś radę, ale po co się wymęczać;P
luska masz ogarnięcie z tymi ciuszkami:) Przepiękne i oczywiście koszula-body wygrywa:) A co do pościeli to mi się podoba bardziej ta szara i może dlatego, że mam fioła na punkcie szarych rzeczy dla małego;) Znalazłam juz posciel do wózeczka(oczywiscie szara), rożek(szary:P) itd.
Ivet powodzenia i głowa do góry! Wszystko na pewno się uda:)
Meli wytrwałości Tobie w chorobie Dominika i jemu zdrówka!
Patio to ile jestes na plusie bo ja już też 7kg, to dużo? Bo już sie martwie...
Trzymajcie się!
U nas dzisiaj tylko kilka stopni na plusie...nie lubie:/
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Antoś 05.04.2014
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Meli dobrze że u Dominika lepiej i nie zwiastowało to jakiegoś choróbska
Luska pościel ze słonikiem u mnie też czeka w obserwowanych aukcjach
Ejka z tym goleniem już też robi się ciężko pod koniec poprzednich ciąż prosiłam mojego P o pomoc ale strasznie się bałam żeby mi tam czegoś nie odciął
Patio tak jak pisałam wześniej mam wrażenie że mój brzuch codziennie jest coraz większy i nocy ciężej z jednego boku na drugi się obrócić
Ivet trzymam kciuki i mam nadzieję ze juz troszkę lepiej
JJ super brzusio
Patio ja mam 3,5 kg na plusie ale coś czuje ze w tym miesiącu bardzo się to zmieni bo pochłaniam. jak odkurzacz. Z dziewczynkami miałam średnio plus 15 więc i tu tak pewnie skończę. Codziennie sobie obiecuję że kończę ze słodyczami ale mi to nie wychodzi
Kocham cie i jak shopping, udany??
U nas dziś szaro i ponuro, ale jakoś mnie to nie martwi, bo perspektywana tych wolnych dni mnie uskrzydla Czy u Was też tak często następuje zmiana imienia dla dziecka. Mój P ostatnio stwierdził po obejrzeniu filmu Nad życie o Agacie Mróz, że może jednak będzie Liliana, ciekawe ile razy mu się jeszcze odmeni.
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kasiuszka
- Wylogowany
- gaworzenie
Patio to skoro tak w rodzinie kobietki u Was mają to pewnie jest ok z tym przybieraniem wagi:) Ja z 53 kg ważę teraz prawie 60, chociaż rano ważyłam się to niecałe 59;) Nie wiem, pewnie każdy tyje tyle ile potrzeba
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Justyna - w kosmetyce cynk ma szerokie zastosowanie, trzeba patrzeć na skład. Przeważnie występuje w postaci:
a) Siarczan cynku (ZnSO4) – charakteryzuje się działaniem ściągającym i przeciwtrądzikowym;
b) Węglan cynku (ZnCO3) – charakteryzuje się działaniem ochronnym skóry;
c) Tlenek cynku (ZnO) – charakteryzuje się działaniem ściągającym i ochronnym skóry. Wykorzystywany w przypadku zapalenia skóry, zapalenia skóry wywołanym przez sumaka czy pieluszkowym zapaleniem skóry, jest także filtrem UV;
d) Undecylenian cynku (C11H20O2·0,5 Zn) – charakteryzuje się działaniem przeciwgrzybicznym, działanie przeciwłupieżowe;
e) Pirytionian cynku – charakteryzuje się działaniem przeciwgrzybicznym i przeciwłupieżowym.
Ale w kremach "dodupnych" dla dzieci jest tlenek cynku. Ogólnie to chodzi o to, ze niektórzy polecają od razu smarować specyfikiem z tlenkiem cynku żeby nie było odparzeń, a niektórzy zalecają najpierw do zapobiegania i pielęgnacji pupy kremy/maści bez tlenku cynku, jakies łagodne, a jeśli coś się czerwieni to dopiero z tlenkiem. Szkoły są różne i ile mam tyle opinii i ja sama do końca nie wiem, trzeba będzie próbować, jaki sposób pielęgnacji podpasuje...
Dziewczyny, po wizycie wszystko w porządku, mały waży 785 g. i ma się dobrze , ja jestem na plusie 6 równiutkich kilogramów. Badania ostatnie w normie, powiedziała że jest o.k. Wydzielina też jest prawidłowa, wiec to żadne upławy, po prostu tak mi się ta luteina rozpuszcza .
Kolejna wizyta 5 grudnia. Pytałam o znieczulenie u dentysty, bo to też mnie czeka niestety, ale stwierdziła że nie ma żadnych przeciwwskazań bo to środek działający miejscowo.
Lecę do fryzjerki poprawic cięcie bo nie chcą mi się włosy układać i mnie denerwują .
Kasiuszka - rozstępów póki co nie zauważyłam ale mam za to strasznie przesuszoną skórę, smaruję codziennie oliwką, kremem, balsamem i tak na zmianę, ale i tak wysycham niemiłosiernie .
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ejka super ze po wizycie wszystko dobrze, i cora ladna wage ma,sama jestem ciekawa ile moja panna wazy ,niby mam wizyte we wtorek ,ale ostatnio gin mi mowila ze bez usg bedzie wiec pewnie w grudniu sie dowiem dopiero.6 kg to tak w sam raz mi sie wydaje