BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 5 miesiąc temu #903824 przez daria8913
Jak bylam w 6 i 7 tygodniu u gina yo w opisie usg mam ze 1 zarodek a co najsmieszniejsze przytylam tylko 1.5 kg chyba ze moja waga zle dziala...:0

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903878 przez monique1983
Dzięki dziewczyny :kiss:

Daria - faktycznie u Ciebie już widać :)

10 lata 5 miesiąc temu #903906 przez GabrysiaSta
Witajcie Kochane!
wer26 oczywiście, że Was podczytuję :) całym serduchem jestem z Wami i niesamowicie się cieszę czytając o kolejnych udanych wizytach. Nie chcę po prostu nic pisać bo stwierdziłam, że źle zrobiłam pisząc tutaj o swoim problemie, niepotrzebnie naraziłam Was na stresy to przecież jest radosny wątek ! :cheer:
Powiem tylko, że u mnie po wszystkim.. no i że powoli i z przekonaniem przenoszę się na wątek.. adoptusie.. mój mąż zawsze marzył o dzieciątku z domu dziecka a ja powoli do tego dorastam.. :blush:
Proszę też aby któraś z Was przejęła moją rolę dodawania nowych mamusiek.

10 lata 5 miesiąc temu #903918 przez SylwiaWiktoria
Witam. Jestem położną. Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Dziękuję i pozdrawiam.
:-) :-)

10 lata 5 miesiąc temu #903954 przez daria8913
GabrysiaSta powodzenia zycze ... Nie wiem jak Cie wesprzec... sciskam:*

10 lata 5 miesiąc temu #904088 przez Marti
GabrysiaSta, strasznie mi przykro, że tak się skończyło. Mam nadzieję, że chociaż nie bolało. Widocznie w jakimś ważniejszym planie tak miało się stać i mieliście z mężem dać szczęśliwy dom jakiejś małej nieszczęśliwej istotce. Z całego serca życzę Ci wszystkiego najlepszego i powodzenia w nowej roli!

10 lata 5 miesiąc temu #904104 przez luska
Monique , Wera normalnie się wzruszylam jak przeczytałam wasze pasty i foto zobaczyłam :) jako ogólnie mną dziś emocje targają.
Ale super ciesze się że dzieciaczki rosną .Wera wow już tak ruchliwy malec !!!

Daria wow , no a ja myślałam , że mnie tak wywaliło :P ale mam pewnie taki sam , miałam wczoraj zrobić i wrzucić , ale szarańcza sobie wymyśliła , że mają mysz w pokojach i puka (a o słuchać było pukanie maszyny pod oknem ) i była atak paniki , także nawet towarzyszyli mi w łazience jak brałam prysznic , a później do łózka (naszego ofkors) i pod (w pokoju było chyba z 29 stopni)
Marti u mnie już widać, bo ludzie się pytają czy ja w ciąży nie jestem , bo się zaokrągliłam :huh:

Marti zależy co twój mąż lubi?? mój jest fanem aut, więc jak bym mu kupiła jakiś fajny gadżet , ale my sporadycznie sobie jakieś konkretne prezenty robimy.

Gabrysia po to u byłyśmy i jesteśmy żeby też się wspierać w ciężkich chwilach , jestem z tobą cały czas myślami :P i oby jak najszybciej udało wam się przygarnąć i dać nowy świat jakiemuś dzieciątku :)

10 lata 5 miesiąc temu #904411 przez luska
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #904502 przez GabrysiaSta
luska ale chudzinka! a brzusio cudny! pełne obżarstwo ;)

10 lata 5 miesiąc temu #904517 przez daria8913
Luska witam w klubie rosnacych brzuchow:) dziewczynki Wasza kolej:)

10 lata 5 miesiąc temu #904603 przez Marti
Luska, śliczny brzuszek :)

Ja poczekam z wklejaniem aż będzie się czym chwalić, na razie to musiałabym się solidnie wypiąć do zdjęcia, żeby było coś widać :)

10 lata 5 miesiąc temu #904654 przez Pinezka
Hej dziewczyny,

Gabrysia - w takim razie trzymamy kciuki za adoptusia :)

Widze, ze co niektorym juz brzuszki widac :) U mnie na razie nie widze zmian, poza tym, ze przez te mdlosci i brak apetytu chudne :( Przez ostatnie 2 tyg 1,5 kg mi zeszlo. W ten piatek mam z rana wizyte u gina, to sie zapytam, czy mam sie martwic :dry: Jak tylko mysle o jedzeniu, zaraz niedobrze mi sie robi. Tesciowa biega za mna i probuje mi dogadzac :lol: A to swiezo wyciskany soczek, a to zupka ;) Az glupio mi czasem odmawiac, jakbym niewdzieczna i wybrzydzajaca byla :S Poza tym ok. Odebralam dzis wyniki moich badan na te wszystkie zoltaczki, hivy i syfilisy i na szczescie wszystko ok. Jedyne na co musze uwazac to toksoplazmoza, bo najwyrazniej nie przechodzilam.
Wam tez tak doskwieraja te upaly? Choc chyba z dwojga zlego lepiej znosic upaly na poczatku ciazy niz pod koniec.

10 lata 5 miesiąc temu #904663 przez luska
brzucho rośnie rośnie , Gabrysia ja chudzieńka hahah dobry żart :kiss:

Mari no to czekam z niecierpliwością aż dzidzia się ujawni w ten sposób :P

Pinezka współczuje tych dolegliwości i mam nadzieje , że już za chwile miną .to pozazdrościć tylko teściowej , a jak ci głupio to jej po prostu powiedz , że masz przecież mdłości i z chęcią tak naprawdę byś wypiła ale wiadomo
mi te upały też nie badają żyć , już mam dosyć.Duchota do tego nie daje mi oddychać :( Ale też chyba wole teraz się pomęczyć na początku niż jak bym miała mega brzusio .
Super , że wyniki oki , ja wizytę mam już jutro :woohoo: :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #904679 przez kocham_cie
Dziewczyny Alleluja!
W końcu po dwóch tygodniach walki z zaparciami udało mi się dziś skorzystać normalnie z toalety :lol: :silly: :woohoo: 100g suszonych śliwek, jabłko i litr wody przed snem zdziałały cuda... mam nadzieję że tak już zostanie :)

Troszkę mnie nie było i mam co nadrabiać... widziałam śliczne krąglutkie brzuszki i zdjęcie którejś fasolki, mam nadzieję że szerszeń da mi ogarnąć te kilka dni nieobecności i zaraz będę wiedziała co u was i waszych brzuszków słychać ;)

A co u nas??? hmmm chyba zacznę od tego że te upały mnie chyba zabiją! oficjalnie mam dosyć lata i z utęsknieniem oczekuję ochłodzenia. Ja naprawdę nie wiem jak w zeszłym roku w 8 miesiącu ciąży dałam radę się toczyć w takie upały do pracy... no wariatka normalnie wariatka ze mnie była i tyle ;)
A poza tym to chyba nie mogę narzekać, mdłości brak, senność też odpuściła... wielkimi krokami zbliżam się do II trymestru i.... czwartkowej wizyty prenatalnej... okropnie się stresuję i boję... wiecie to chyba nigdy się nie zmieni obojętne czy to pierwsze dziecko czy drugie stres o maleństwo jest tak samo duży... jak nie większy bo jestem bardziej świadoma całej ciąży i tego jak ważna jest ta wizyta.

Ach no i nadal walczymy z remonetem antkowego pokoju... ale zdecydowanie jesteśmy już na finiszu, jeszcze tylko jakieś półki na książeczki, parę pudełek na drobiazgi jakaś miarka wzrostu wieszaczek i będzie koniec :cheer:

A teraz zacznę nadrabianie postów i zacznę od końca :)

Luska daria8913 brzuszki piękne, krąglutkie... mi zdecydowanie bliżej do darii bo nie jestem tak szczuplutka jak luska... a żałuję bo wówczas brzuszki ciążowe wyglądają naprawdę uroczo :)

monique1983 wer26 K1C1A magda113 gratuluję udanych wizyt :)

Asiulkap3 asiu myślę że to zupełnie normalne że po dłuższej przerwie w jedzeniu robi ci się słabo... ja w pierwszej ciąży miałam tak że musiałam zjeść co 2 godziny bo inaczej od razu robiło mi się niedobrze zaczynały mi się trząść ręce i byłam bliska omdlenia... a co do preferencji jedzeniowych... no ba chyba każda z nas tak ma..a bynajmniej te które nie tulą co rusz kibelka... ja np od miesiąca jak nie dłużej na śniadanie i kolację jadam tylko kanapki z serem żółtym i pomidorem malinowym -koniecznie musi być malinowy :D

patio to bardzo ciekawe co piszesz nie miałam zielonego pojęcia że kobieta po poronieniu nawet tak wczesnym ma aż tak dużo praw i przywilejów...

daria891 wystartowałyśmy z tą samą wagą, tylko ja o jakieś 10cm wyższa jestem i mamy podobnej wielkości brzuchole...hmmm ciekawe jak dalej będzie szło :) no już jestem do przodu bo pisałaś że utyłaś tylko 1,5 kg...aaa ja...hmmm lepiej nie będę się chwalić :P

Dobra jakoś ogarnęłam temat... teraz uciekam robić jakiś obiad na szybko bo jestem tak głodna że zaraz spałaszuję całą lodówkę :)

Magda M

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #904684 przez K1C1A
Czesc Dziewczyny
Super juz macie brzusie u mnie jeszcze nic nie widac ,ale pewnie bedzie jak w pierwsze dlugoj nie mialam a pozniej szybko urosl
Lusla chudzina jestes,moja bratowa 2 lata temu urodzila blizniaki tez chudzielec jak ty a brzuch miala z mini mniejszy njiz ja z jednym tak sie powciskali ze malo co bylo widac ze to ciaza a co pobiero ze to blizniaki, a mieli po 2,5 kg wiec mysle ze na blizniaki to dobra waga. Moj syn sie urodzil 2450g a brzuch mialam jak na 4 kilowe dzieciotko:)
Pinezka tez mialam jadlowstred przez 3 tyg wspolczuje, chleb z maslem jedyne co jadlam, teraz juz przechodzi choc wech mam strasznie wyczulony, najlepiej mi smakuje surowka z kiszonej kapusty z marchewka i jablkiem i kanapki z szynka i swierzym ogorkirm le[psze niz sam chleb:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia