BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 5 miesiąc temu #900851 przez daria8913
Hej MagdaK . Co jakis czas zachodzilam tutaj ale tylko czytalam a teraz stwierdzilam ze musze jakos z kims pogadac:) dzieki ze mnie przyjelyscie:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #900915 przez monique1983
daria8913 - witaj :)

Dziewczyny ja też się czuję jak by ktoś ze mnie całą energię wyssał :pinch:

10 lata 5 miesiąc temu #900925 przez daria8913
Hej. Wczoraj mylam okna. Jedno okno mylam na 10 razy... jestem zla ze nie mam sily. Kazdy mi mowi ze ciaza to nie choroba ale nikt mi nie wierzy ze ja poprostu nie mam sily. Najlepsze stwierdzenie jakie uslyszalam to ze jestem leniem... jest mi przykro ale trudno. Robie to na co mam sile ..

10 lata 5 miesiąc temu #901027 przez monique1983
daria8913 - a nie boisz się myć okien w ciąży? ja bym się bała, niektóre dziewczyny z forum po tym dostały plamienia, także ja temat okien odpuszczam, mogą sobie nawet być brudne. Szczególnie wieszanie firanek i długie trzymanie rąk w górze jest niewskazane.

10 lata 5 miesiąc temu #901052 przez meli1990
daria8913 witaj i nie martw się. oj jakbym ja chciała żeby mi te dolegliwości przeszły

Dziękuję za komplementy dla Dominika. ja ledwo żyje. w ciągu ok godziny wymiotowałam dwa razy a później jeszcze raz ale nie było już czym. ja nawet naczyń nie mogę umyć bo mi od razu nie dobrze

10 lata 5 miesiąc temu #901061 przez daria8913
Monique1983 moj narzeczony wieszal firanki a ja powoli sobie mylam . Musze to zrobic bo do konca lipca musimy sie wyprowadzic z tego mieszkania bo wynajmujemy a koles powiedzial ze nie pozwala wynajmowac ze tak powiem kompletnej rodzinie. W sumie to i dobrze bo wyprowadzamy sie do przyszlych tesciow a pieniazki sie przydadza:) wiem ze bedzie ciezko bo z rodzicami to najlepiej 10 km od nich no ale takie zycie

10 lata 5 miesiąc temu #901064 przez daria8913
Meli1990 wiesz to moja 1 ciaza i nie wiem jeszcze co i jak gdzie i kiedy ale na poczatku zygalam non stop mdlilo mnie non stop piersi bolaly od samego poczatku gdzie kiedys to na okres mnie wogole nie bolaly. Dlategotez nie dokonca wiem czego ssie spodziewac i ciagla niepewnosc jest niestety...

10 lata 5 miesiąc temu #901199 przez Marti
Strasznie mnie irytuje ten tekst, ze ciąża to nie choroba, zwlaszcza jak wypowiadają go faceci. Albo kobiety, które nigdy nie byly w ciąży. Jasne, ze nie choroba, ale normalny stan to tez nie jest. Masz prawo czuc sie gorzej albo calkiem źle i musisz o siebie dbać, sluchac co mówi organizm. Jestes zmeczona to odpoczywasz i nic Cię nie obchodzi co myślą inni. Wiem po sobie, ze jak sie poprzednio sforsowalam w 6. mies., bo robiliśmy parapetowke (a ja jak to kazda perfekcjonistka musialam wszystko zrobić sama), to potem musialam 2 mies. leżeć, bo mialam zagrożenie wcześniejszym porodem. Także dziewczyny, pozwólcie sobie trochę poleniuchować!

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901293 przez kocham_cie
What a day, what a day ....

Po tylu dniach ciszy i spokoju... wczoraj przeszłam całodzienny romans z kibelkiem, oj było bosko tak romantycznie żeśmy spędzili dzień wtuleni w siebie :P hihihi takie te mdłości śmieszne niby wszytko jest ok i nagle bleee :sick: szybki bełt i znowu ok.
A dziś już znowu wszystko gra, zero mdłości :laugh:

Za to niestety podobnie jak większość z was walczę z zaparciami... dziwne w pierwszej ciąży nie miałam wogóle takiego problemu a teraz
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
, dziś wcinałam owsiankę, jabłka, śliwki i popiłam to wszystko activia... hahaha już widzę jak to się jutro skończy :P .

meli1990 ależ synuś do ciebie podobny :)

marti wow cóż za ogród... no nie wspominając o małym ogrodniku :)

GabrysiaSta kurcze ja myślę że raczej by brzucho nie rósł, bo macica by się nie powiększała bo maluszek nie potrzebowałby miejsca więc mam nadzieję że to dobry i niefałszywy objaw :)

daria8913 witaj... i jak tylko musisz to odpoczywaj i sraj to co mówią innie... ciąża może to nie choroba... ale zdecydowania odmienny stan a nasz organizm potrzebuje czasu żeby się z nim oswoić... śmiać mi się chce z takich tekstów bo wówczas widzę każdego jednego faceta który ma stan podgorączkowy lekki katar i kaszel i już wygląda jakby miał za chwilę umrzeć... nie wspominając o tej masie tabletek które wówczas łykają :P oj chciałabym zobaczyć ich w ciąży :laugh:

luska wlaśnie walczymy z remontem pokoju dla Antka żeby w najbliższej przyszłości go tam przenieść, dziś nawet zakupiliśmy "dorosłe" łóżko (a tak właściwie to moi rodzice mu kupili) ale niestety jest on jeszcze zbyt mało kumaty i nie umiemy wyjaśnić mu że z łożka schodzi się tylem a nie przedem na pysk... wiec sam w pokoju nie moze zostać... ale mam nadzieję że z czasem jakoś ogarniemy ten temat :)
A właśnie wy macie doświadczenie w tej kwestii myślicie że takie łożko na pierwsze lata to dobry zakup czy wywalona kasa w błoto (bo były tylko 160x70)???

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobranoc i zyczę wszystkim spokojnego weekendu... wypocznijcie dziewuszki :)

Magda M

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #901386 przez Pinezka
Czesc dziewczyny,
U mnie dość ok, jedyne co mi dokucza, to mdłości. Trochę to niefajne, bo jestem z malzem na wakacjach i rzadko mam wpływ na to, co jest dostępne do jedzenia, a większość rzeczy mnie odrzuca.
Piersi nadal lekko nabrzmiale, ale juz nie bolą, a podbrzusze pobolewa rzadko, raczej mnie ciągnie w pachwinach. Więcej objawów nie mam, ani zaparc, ani jakiegoś szczególnego zmęczenia ;) Ale faktycznie, faceci umierają przy byle przeziebieniu, ale "ciąża to nie choroba" :P Ja tam staram sie żyć w miarę normalnie, ale jak czuje zmęczenie, to odpoczywam. Na razie odpuscilam sobie sport (wcześniej biegalam), bo jedząc mało nie starcza mi energii nawet na wejście po schodach :S
Chciałabym za kilka tyg zacząć na basen chodzić, ale trochę sie infekcji boję. Plywala któras? Nie ma ryzyka?

Gabrysia, ja jestem w przypadku twojej fasolki dobrej myśli, czekamy na wiesci w poniedziałek :*

10 lata 5 miesiąc temu #901409 przez daria8913
Hej dziewczyny:) ja dzisiaj posprzatalam juz cale mieszkanie spielam sie i to zrobilam. Zdycham teraz ale musialam. Co do stwierdzenia ze ciaza nie choroba ok , ale nikt nie powie i nie domysli sie ze kazda ciaza jest inna i ze kobieta ktora przechodzi to poraz pierwszy nie wie do konca co moze zrobic na ile pozwolic sobie na wysilek itd. Ja boje sie dzwigac boje sie przemeczac boje sie ze cos moze stac sie dzidzi. Nie wiem jeszze jaki bol brzucha np jest grozny i kiedy trzeba sie martwic czy cos jest nie tak. Mam odstep od wizyty u gina miesiac czasu strasznie sie boje ze moze byc cos nie tak a jak sie jeszcze czyta ze tyle jest poronien w poczatkowej ciazy i ze nawet kobiety soe nie orientuja ze jest cos noe tak to az mam ciary i panike czy u mnie jest wszystko dobrze. Powoli wchodze w paranoje jak np na poczatku wymiotowalam non stop a teraz nie. Wczesniej brzuszek pobolewal i wiedzialam ze dzidzia rosnie a teraz nic nie czuje. Jedynie pobolewanie jajnikow . Jestem w 10 tc i boje sie ze ustaly objawy. Ale do wizyty jeszcze dwa tyg i bede czekala...

10 lata 5 miesiąc temu #901443 przez K1C1A
Cześć Mamusie
U mnie mdlosci ciag dalszy, mam juz dosc nic zrobic nie moge , niech juz mina :( :(
Gabrysia - to fakt slodziak z niego jest ;) ;) . no to masz ptrygode z tym uczuleniem na slonce , wspolczuje. Mi sie wydaje ze jesli brzusio rosnie to dobry znak trzymam kciuki do poniedzialkowej wizyty
Meli dobrze ze plamienie jednorazowe bylo.Synek oczęta ma obłedne :)
Mati super synek , no i ogrod ile bym dala zeby tez miec, moze kiedys kto wie ;)
Daria Witam Cie Serdecznie :) :) to ze sie martwisz to normalne,ja w pierwszej ciazy mialam tak samo a moze nawet gorzej bo w obcym kraju,teraz juz tak nie panikuje ma byc dobrze i juz :)
kocham cie jak czytam twoje posty to mi sie japka cieszy he he nawet wymiotowanie potrafisz poetycko opisac . Co do lozka mi sie wydaje ze todobry pomysl tez mama zamiar kupic podobne dla mojego szkraba, ale najpierw musimy znalesc nowe lokum bo w kawalerce z 2 dzieci to chcesz czy nie nie da sie mieszkac
Antos cudny i jaki fryz :)
Do stwierdzenia ciaza to nie choroba- moglam sie z tym zgodzic w pierwszej ciazy gdzie mialam zero objawow,tryskalam energia.Teraz dla mnie to troszke jak choroba, sa dni ze mnie tak mdli ze nie jestem w stanie sie schylic bo mnie ciagnie na belcika i tak prawie przez caly dzien, energia gdzies wyparowala, czuje sie tak zmeczona jak pod koniec ciazy

10 lata 5 miesiąc temu #901620 przez Marti
Dzień dobry :)

kocham_cie, ten ogród to u moich rodziców, my mieszkamy w bloku i mamy tylko balkon. Ogród fajna rzecz, ale roboty jest tyle, że ja sobie siebie w roli ogrodnika nie wyobrażam. No może na emeryturze :)

Łóżko fajne i na pewno młodzieży posłuży kilka lat. Barierka jest, więc na pewno ogarnie temat wcześniej czy później. My też właśnie stoimy przed zakupem łózka, ale ja chciałam kupić takie ze zdejmowaną barierką, żeby młodego powoli odzwyczajać.

Synusia masz cudnego :)

Pinezka, mam nadzieję, że mimo dolegliwości odpoczywasz trochę? Co do basenu, to ryzyko zawsze jest, ja w pierwszej ciąży trochę pływałam, ale zawsze z lekkim stresem. Są różne globulki profilaktyczne, ale nie wiem, czy można je stosować w ciąży - trzeba by zapytać gina. No i na pewno musisz unikać dżakuzi :)

daria8913, podziwiam, ja bym nie dała rady w tym stanie. Ledwo obiad zrobię i padam na nos. Wczoraj byliśmy w teatrze i drugi akt to już prawie na śpiocha obejrzałam :)

Miłej niedzieli!

10 lata 5 miesiąc temu #901675 przez daria8913
Hej.
Marti . Dzisiaj odczuwam skutki wczorajszego sprzatania. Kluje mnie w brzuchu... ale damy rade;)

10 lata 5 miesiąc temu #901925 przez GabrysiaSta
nadzieja umiera ostatnia ... wczoraj umarła moja :( zaczęłam plamić, boję się, niech już będzie po :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia