BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 5 miesiąc temu #903454 przez monique1983
luska - boję się, że nie będzie serduszka :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903469 przez daria8913
Moniqe1983 ja slyszalam serduszko w 6 i 7 tygodniu teraz bede miala wizyte 28 lipca i mimo wszystko tez sie boje. Jestem 1 raz w ciazy i tez bardzo sie boje. Ciesze sie ze nie mam strasznych bolow ani krwawien wiec jestem dobrej mysli ze wszystko jest w pozadku i u Ciebie tez bedzie dobrze. Wiara czyni cuda wiec trzeba sie trzymac tego. Ja to sie boje z powodu tego ze dwa tygodnie nie mam objawow ciazy praktycznie. Czasami pobolewa brzuch tak jakby na @ ale jest to delikatne. Jedynie jest mi czesto slabo a ta pogoda nie sprzyja zbytnio. Takze bedzie dobrze Laski jestesmy silne :)

10 lata 5 miesiąc temu #903505 przez monique1983
daria8913 - ja też sobie powtarzam jak mantrę, że tym razem musi być wszystko dobrze, ale niepokój gdzieś tam jest.

10 lata 5 miesiąc temu #903509 przez daria8913
Slyszalam ze zle mysli przyciagaja zle rzeczy.... taka nasza natura.
Dziewczyny strasznie boli mnie zoladek a nie zjadlam nic takiego zeby mnie bolal. Jak myslicie dlaczego tak boli?

10 lata 5 miesiąc temu #903553 przez K1C1A
Daria moj maz powiedzial mi to samo ( zle mysli przyciagaja zle rzeczy) mam myslec pozytywnie i tak staram sie robic ,stres niczego dobrego dzidzi nie da ,
mnie tez bolal zoladek , wypilam miete i przeszlo :)

10 lata 5 miesiąc temu #903682 przez Marti
Daria, żołądek różnie reaguje na hormony ciążowe, ja mam np. częste przeczyszczenia, a niektóre dziewczyny mają przeciwnie - zaparcia. Bóle żołądka też się zdarzają, chociaż gdyby ból miał trwać długo i być silny, to idź lepiej do lekarza. Spróbuj tak jak K1C1A mięty albo rumianku. I nie stresuj się, bo ze stresu też często boli brzuch :)

Ale mam dziś lenia (a bo to pierwszy raz?) :silly:

10 lata 5 miesiąc temu #903719 przez luska
Monique nawet tak nie myśl !!!!! sreucho będzie już waliło jak dzwon i zobaczysz śliczną fasolkę!!!!!!I koniecznie daj znać jak po wizycie.

Oj u mnie żołądek też często i gęsto daje o sobie znać .......wale to chwilowe tylko często.
Daria mnie też często pobolewa właśnie tak i do tego teraz w pachwinach , ale myślę pozytywnie czyli pewnie fasolki rosną i jakoś organizm na te zmiany reaguje , nie zauważenie to przejść też nie może :)

Hheh3eh Marti mnie ten leń już nadmiernie prześladuje , a ja mam tyle na głowie teraz :huh: Ale jak już zepne poślady i się wezmę , to jakoś lepiej jednak się czuje , niż jak smęcę , że mi się nie chce.

Boziu dziewczyny mnie jak wywaliło na brzuch to mam już jak w 4mcy tragedia, a nic nie przytyłam , nawet wydaje mi się że schudłam , bo waga lekko zeszła w dół , a cycków dostałam , brzuch rośnie wieczorem wrzucę foto to same ocenicie czy nie przesadzam

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903721 przez daria8913
Luska mnie tez wydyma brzuch tez jakbym byla w 4 ale slyszalam ze byc moze dzidzia jest ulozona na przedniej sciance macicy i dlatego szybciej widac brzucho. Ja bardzo sie ciesze ze widac i bede sie tym szczycila:) a oto moj brzucho:) Wy tez wstawcie swoje:)
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #903752 przez wer26
Dawno się nie odzywałam, miałam problem z internetem.
Byłam na wizycie, wszystko jest super, dzieciątko ruszyło rączkami i nóżkami, cudowny widok. Następna wizyta za miesiąc. Na 31.07 jestem umówiona na badania prenatalne :) już nie mogę się doczekać :) Ogólnie prócz zaparć czuję się bardzo dobrze.
Monique daj znać jak Twoja wizyta???
Mi też już troszkę widać brzuszek ale nie aż tak jak Tobie Daria :) Masz już na prawdę duży brzuszek.
Co tam u was Kochane??
GabrysiaSta jeśli zaglądasz tu do nas odezwij się co u Ciebie?

10 lata 5 miesiąc temu #903785 przez daria8913
No wlasnie wiem ze mam juz duzy brzuch ja mialam wczesniej duzy jestem troszke wiesz grubasna ilale brzuch mi wydlo naprawde... ale i tak sie ciesze toznaczy ze fasolka rosnie:)

10 lata 5 miesiąc temu #903793 przez wer26
Dari a w którym jesteś tygodniu?

10 lata 5 miesiąc temu #903800 przez daria8913
Wer26 w 11

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903808 przez monique1983
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, przydało się :) Widziałam serduszko :woohoo: Z USG wynika, że jest to 7-8 tydzień. Termin 25.02.2015. Oczywiście dostałam skierowanie na badania i namiary do kobitki w Katowicach żebym się umówiła na prenatalne, która konkretnie tym się zajmuje. Wizytę mam za miesiąc. Badała mi ciśnienie i oczywiście z wrażenia i wzruszenia miałam podwyższone :) Ale ulga :) A poniżej wrzucam pierwsze zdjęcie mojej fasolki czy tam groszka ;)
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #903814 przez daria8913
Monique1983 gratuluje serdecznie. Mowilam ze bedzie dobrze:) teraz ja jeszcze ponad tydzien do wizyty i nie moge sie doczekac zeby uslyszec ze bedzie wszystko w pozadku . Sciskam :)

10 lata 5 miesiąc temu #903820 przez Marti
Daria, faktycznie masz brzusio! Jesteś pewna, że jest jedna dzidzia? :P :P :P

Luska, wrzuć swój, ocenimy, która ma większy :silly:

U mnie nie ma na razie co wrzucać, lekko widać jak się rozbiorę no i bardzo po cyckach. Ale tak przez ubranie to jeszcze nie ma szans poznać. No ale w pierwszej ciąży do 5 miesiąca po mnie nie było widać - w pracy niektórzy mi nie wierzyli :lol:

Monique, gratulacje! Super, ze widziałaś dzidzię i że wszystko w porządku. Pewnie Cię to trochę uspokoi na jakiś czas :)

Inny temat - mój mąż ma urodziny za 2 tygodnie i muszę mu coś wymyślić na prezent, a kompletnie nie mam siły chodzić po sklepach. Macie jakieś oryginalne pomysły?

Pozdrawiam Was wszystkie!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia