BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 5 miesiąc temu #906177 przez monique1983
25 luty 2015 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #906227 przez GabrysiaSta
Ja cały czas jestem z Wami myślami, tylko już niestety rzadziej zaglądam ale jak będziecie miały tabelkę to dawajcie :) zaraz ją wstawię :)
U nas wyszło słońce... w poniedziałek dostałam skierowanie na wtorek na zabieg bo powiedzieli, że się nie oczyszczę a dzisiaj na usg jestem świeżynka !!! :) jupi! od 4 tygodni dobra wiadomość. Oczywiście nie może być pięknie i mam okropny ból żołądka przez którego miałam zarwaną noc no i zgubili moją morfologię, całe szczęście CRP udało im się zrobić! :laugh:
Jak Was tak podczytuję to normalnie brakuje mi tych mdłości, duszności i zaparć ... może adoptuś będzie 4 ;) (tak jak było w pierwotnym planie :D)
Mało widzę zdjęć z usg fasoleczek a chętnie pooglądam Wasze Kruszynki!

10 lata 5 miesiąc temu #906232 przez daria8913
GabrysiaSta zagladaj do nas i opowiadaj jak dzialania leca w jakim kierunku jestesmy ciekawe. Jestem zaniepokojona bo nawet nie moge zmusic sie do jedzenia.... nie chce mi sie jesc wogole czuje sie oslabiona calkowicie i zla na siebie ze nie jem.... nie wiem co mam zrobic musze zaczac chyba lykac witaminy bo nie da rady ....

10 lata 5 miesiąc temu #906240 przez Marti
Ja mam termin na 21 lutego.

GabrysiaSta, czyli jednak jeszcze jedna proba będzie? To superowo, koniecznie zdawaj relacje :laugh:

daria, skonsultuj te witaminy z lekarzem, każde mają trochę inny sklad i nie każde musza byc dla Ciebie dobre.

10 lata 5 miesiąc temu #906253 przez patio
Cały czas uzupełniam tabelkę, także piszcie, piszcie :) Później dodamy rubrykę z tygodniem w którym były pierwsze odczuwalne ruchy, a później płeć dzieciaków :)

Też nie mam zbyt dużego apetytu, a jak już nawet mam na coś ochotę, to bardzo małymi porcjami przejadam się aż do bólu brzucha :/
Ale tak w ogóle, to zakupiliśmy sokowirówkę i codziennie rano robię sobie świeże soki. Mieszam co się trafi, i tak powstają moje bomby witaminowe :) Powiem Wam, że dzięki temu przestały mi doskwierać zaparcia. Ogólnie polecam :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 5 miesiąc temu #906254 przez luska
helooo
Ale ruszałyście z postami :lol:
Patio jejku strasznie mi przykro , wiem dokładnie co musiałaś czuć (niestety) Sama przeżyłam coś podobnego :( Ale dwa razy mi się udało , teraz też się uda nam wszystkim :)
Ja mam na imię Luiza i terminy mam dwa bo na 14.02 i 24 .02 lekarz sugeruje się tym pierwszym , to niech on będzie.
Tabelka super :)

A i Witam nową lutówkę :)
Co do apetytu , to ja jak jadłam na serio za trzech , o teraz nie mam też zbytnio na nic ochoty , wręcz się zmuszam , bo wiem , że jak nie zjem to będzie romansik z kibelkiem .Raz mi się zdarzyło i o matko .

Gabrysia zaglądaj, pisz co u ciebie koniecznie :)

10 lata 5 miesiąc temu #906255 przez luska
Skokowirówa wsusper sprawa mi też mam niedawno sprezenowała , co prawa nie robię codziennie , bo muszę zrobić dzban (szarańcza ) a w sumie chyba lepiej jak zjedzą całe owoce .Chociaż ja wole zdecydowanie sok chociaż raz w tygodniu ten dzban robie , chociaż teraz to nie mamy tak swoich owoców.Czekam na jabłka , gruszki i maliny

10 lata 5 miesiąc temu #906257 przez luska
Nie pamiętam czy już wrzucałam czy w końcu nie :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #906260 przez patio
Ja niestety muszę kupować owoce, ale daję naprawdę dużo. Mieszam ananasa, pomarańczę, jabłko, marchewkę i imbir. Na jutro zakupiłam dodatkowo melona i pietruszkę :) Pewnie za miesiąc przywiozę dużo jabłek od siostry bo ładnie jej w tym roku obrodziły.
Domyślam się, że przy szarańczy to dzban soku potrzebny :P Do mojej sokowirówki na szczęście mogę wrzucać całe owoce więc oszczędzam czas, bo tylko wszystko myję (no wiadomo - obieram cytrusy), i szybko się tą sokowirówkę myje, więc nie zniechęcam się tylko robię codziennie :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0

10 lata 5 miesiąc temu #906262 przez patio
luska - super fotka :) zazdroszczę Ci trochę :P :)

Antoś 05.04.2014

10 lata 5 miesiąc temu #906283 przez luska
U mnie też całe owoce na szczęście wrzucam , bo bym pewnie w ogóle nie robiła :P
Hhaha no wszyscy mi zazdroszczą , tylko jak się ich pytam czego bliźniaków czy czwórki dzieci , to już daje im do myślenia hehehe Tym bardziej , żre każdy wie jakie mam zajebiste pociech , jakie ładne takie niedobre i już nam dały popalić za 4czwórke .Ale ja sobie tłumacze , że są po prostu bardzo kreatywnymi dzieciakami :woohoo: :P

10 lata 5 miesiąc temu #906296 przez patio
No czwórka dzieci to już wyzwanie, ale co tam, poradzicie sobie :)

Antoś 05.04.2014

10 lata 5 miesiąc temu #906305 przez Pinezka
Fajny pomysł z tą tabelka :) Ja końcówka lutego, gdzieś tak 26-28 lutego, jutro z rana mam wizytę, to będę dokładniej wiedziała ;)

10 lata 5 miesiąc temu #906308 przez kocham_cie
Hej dziewczynki :)
Ja tylko tak na szybko skrobię z telefonu że jestem już po wizycie. Wszystko u nas dobrze. Szkrabek obejrzany i wymierzony przez doktorka wzdłuż i w szerz. Widziałam rączki i nóżki wszystkie narządy wewnętrzne kość nosowa udowa i przyziernosi karkowa w normie :) aaa i maleństwo zaparlo się stopkami na głowicy usg i widziałam wszystkie paluszki oj rozkoszne to było:) i doktorek pokazał mi okruszka w 4D śmiesznie bo na normalnym usg wygląda już jak małe dziecko a w 4D nadal taki potworek :D

Uff cieszę się ze to już za mną :) teraz uciekam bo od 3 dni prawie nie sypiam bo mam Antka chorego, jak tylko się u nas uspokoi to wszystko grzeczne nadrobie :D

Trzymajcie się brzuchatki... O boshe dopiero po tej wizycie chyba do mnie dotarło ze znowu noszę w sobie małego człowieka :*

Magda M

10 lata 5 miesiąc temu #906310 przez kocham_cie
O zbieracie dane do tabelki więc u mnie termin z OM na 6.02 według usg na 2.02 Ale mój doktorek trzyma się tego z OM więc niech zostanie 06.02

Magda M

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia