BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914232 przez Dżasta86
saga, anioleczek beda liczone 12 miesiecy , ale przy zmianie etatu liczone jest od pierwszeho miesiaca zmiany teho etatu. Czyli jak masz caly etat od np. Maja to srednia z 4 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #914233 przez anioleczek208
dzasta a no chyba ze tak ;)

10 lata 7 miesiąc temu #914234 przez Anabelle
Hmm a tak z ciekawości, jeśli nie ma karty ciąży i za każdym razem przyjmuje inny lekarz to jak dochodzą do tego, kiedy potwierdzono ciązę? W publicznych przychodniach spotkałam się z kartą pacjenta, ale u prywatnych ginów nie - no chyba, że notują coś na komputerze po wyjściu pacjenta?

Dużo też zależy od gina, bo musi sie po prostu podpisać na zaświadczeniu. Ja mam 1 kartę ciąży od 5 tc, a drugą od 8tc

10 lata 7 miesiąc temu #914235 przez Dżasta86
saga, anioleczek jeszcze jedno moje kochane, twohej kadrowej pewnie chodzilo o wysokosc wplacanej w czasie urlopu.I to jest tak ze podstawowy i dodatkowy masz 100% a rodzicielski 60% ale wiekszosc wybiera przez caly okres trwania 80 % i tego zapomniala dodac twoja kadrowa :)

10 lata 7 miesiąc temu #914239 przez anioleczek208
dzasta tak chyba tak jak piszesz ;)
ja tak jak juz pisalam karte.ciazy mam od 6 tc chodze na prywatnie i wszystko mam.jeszcze na podgladzie w internecie ;) co robil jakie badania wyniki itp...

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914256 przez MlecznaMama
Witajcie
Dżasta gratuluję dobrych wieści! a jakaś fotka?
Kochane Moje dla mnie hasło,że praca w ciąży jest pazerstwem za które można słono zapłacić jest BZDURĄ i to bzdurą totalną i nie zamierzam takiego zdania szanować. koniec kropka. :) mało tego takie mówienie obraża mamy pracujące. wcale nie uważam, że trzeba pracować do nie wiadomo kiedy. bo w sumie po co? ale jak ktoś chce to czy jest pazerny? ...... no sory.
Tym o to wywodem w swoim imieniu zakańczam ten temat i wolałabym do niego nie wracać
Podziękowania: monique1983

10 lata 7 miesiąc temu #914257 przez Saga0304
Dzasta dziękuje za informacje :)

10 lata 7 miesiąc temu #914262 przez Anabelle
Ja jeszcze jedno pranie wstawiłam, bo się nie mogę odrobić z rzeczami z wyjazdów, ale oczy same mi się kleją.
Co do klejenia, to skleiły mi się dzisiaj włosy lepem na muchy i mąż mi 1/3 ciachnął, a miałam włosy do połowy pleców :P
Mam więc fale dunaju, no ale nie chodze do pracy to mi to lata. Jak pojedziemy do CH na zakupy to podejdę do salonu fryzjerskiego spytać, czy mają czas mnie przystrzyc bez modelowania. Teraz to pewnie by się ludzie zastanawiali, czy to jakiś nowy krzyk mody czy po prostu dziecko mi ciachnęło część włosów :P :D

Aaaaa i cały dzień nic mi nie smakowało, nawet łososia z piekarnika z czosnkiem, oliwą, pitruszką, bazylią i cytryną musiałam wciskać sobie do gardła i to z miną -.- teraz nadal nic mi nie pasuje, za to poczułam na zewnątrz zapach kiełbasy z ogniska i mi się zamarzyła kiełbasa z ogniska i ziemniaki z popiołu z masełkiem :D

10 lata 7 miesiąc temu #914266 przez lalka
Anabelle ja jak czuję zapach kiełbasy z grilla i zapach dymu z grilla to mnie mdli jak mało co(a wczoraj mieliśmy)..ale ja zwiałam do domu a reszta siedziała na tarasie!!!!
głowa mnie rozbolała..niedobrze!!!!
ja poszłam na L4,bo byłam strasznie zmęczona i najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się!!!!a w pracy mam dużo dźwigania,przestawiania,przenoszenia no i ten stres!!!trochę smutno mi było w ostatni dzień,ale pensja na chorobowym bardzo podniosła mi humor...bardzo!!!

10 lata 7 miesiąc temu #914273 przez kristi*
Co do różnych lekarzy to każdy gabinet jest wyposażony w komputer- ja w Medicoverze mam pakiet - każdy lekarz ma wgląd do karty pacjenta na wizycie.
Jakoś dzisiaj mnie strasznie mdli

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914276 przez Anabelle
oj tak ;D 100 % płatne nie? ;)

mnie mdli od miesa, ryb, warzyw, owoce mogą byc, nawet ciasta nie moge. ze słodyczy tylko lody lub mieszanke krakowską. mam takie uczucie jakby mi ktoś napchał waty do przełyku bleeeee

za to ta kiełbasa z ziemniakami na chwile odepchała mdłości :)

lalka niech ten 1 trymestr sie konczy. prosze mnie obudzić na poród :P

edit: tak, w medicoverze zapisują w systemie wszystko, ale normalnie prywatnie u gina? hmm
mi założono karte ciazy od razu, jeszcze przed usg, choc lekarz byl na zastepstwie

10 lata 7 miesiąc temu #914279 przez lalka
Anabelle a kto by Antoniusz tulił do snu??????też chciałabym obudzić się na poród i nie mieć stresu!!!!
ja dzisiaj trochę poszalałam i zjadłam parę śliwek i teraz mnie mdli!!!
mi lekarz też na pierwszej(prywatnej)wizycie w końcówce 7 tygodnia założył kartę!!!u nas na NFZ skierowanie na badania dają dopiero na drugiej wizycie!!!

znowu bigos za mną chodzi???

10 lata 7 miesiąc temu #914280 przez Karlinka
Ja tak na szybko.
Dzasta rewelacja :-) czekamy na foty ;-)

Ja sie czuje jakbym w drugim trymestrze byla -przeszly mi wymioty, tylko czasem mnie mdli jak bardzo glodna jestem, nawet z zaparciami lepiej. No i zachcianki mi zostaly :-D
Dobrej nocy Mamusie:-D

10 lata 7 miesiąc temu #914282 przez Anabelle
Lalka chyba Antoniusza wywołałaś do tablicy bo się obudził, poszedł do niego tatuś, ale po chwili już mnie wołali :P

10 lata 7 miesiąc temu #914298 przez lalka
dzień dobry :) :) :) :) :)

spałam dzisiaj jak aniołek.....nawet nie słyszałam jak m wrócił z nocki!!!!
u nas dzisiaj pogoda jak w listopadzie,ale mi to nie przeszkadza..nie lubię lata,upałów itp
muszę zrobić plan na dzisiaj i coś w domu zrobić zanim leń mnie dopadnie :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia