BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926482 przez Agula89
No i wykrakałam !

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #926492 przez Karlinka
Agula polecam czytać ulotki -skoro masz maść to i ulotkę pewnie też ,ale tu masz fragment o ciąży "Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią. " Ja bym nie używała.
Może coś z tego co Monique polecała żel Provag lub lacibios Femina? Poczytaj sobie i w aptece najwyzej zapytaj coś powinni doradzić .

10 lata 3 miesiąc temu #926493 przez Ada2424
Agula nie wiem co Ci poradzic...ja nic nie brałam sama jedynie probiotykiem dopochwowym się broniłam co by do wizyty wytrzymać.

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #926495 przez nesQa
Na moje lepiej nic na własną rękę nie brać, a skontaktować się z gin. On będzie wiedzial co Ci doradzić ;)

10 lata 3 miesiąc temu #926497 przez Agula89
poczekam do jutra jak nie minie to zadzwonie do lekarza.. a na pewno kupie sobie ten żel Provag...
Dobrze ze Ja was mam :) szybko coś zarzdzicie-poradzicie :)
będe cwiczyc silną wolę i czekam do jutra :)

10 lata 3 miesiąc temu #926542 przez MlecznaMama
Dziękuję Kochane Dziewczyny za trzymanie kciuków.... dałam radę, żyję...... na wizycie u dentysty nic nie bolało ale wyszłam wsiadłam do auta i myślałam,że do domu nie dojadę....... po ścianach chodziłam z bólu!!!! znieczulenie szybko przestało działać, natomiast teraz cieszę się,że mam to za sobą!
ja też jestem podatna na infekcje intymne chociaż bardzo dbam o higienę...... słusznie zauważyłyście ktoś jest bardziej ktoś mnie podatny....
MAdlen śliczne słodkie maleństwo! bywaj częściej!
ale mi się chce spać........
ciekawe jak tam Anabella ..... mam nadzieję,że odpoczywa!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #926589 przez monique1983
Agula89 - w ciąży biorę na własną rękę, ale we wskazaniach jest napisane m.in "dla kobiet w ciąży i karmiących piersią". Ja słyszałam, że clotrimazolum można zastosować, kilka dziewczyn pisało, że lekarz pozwolił stosować, aczkolwiek zawsze dobrze się skonsultować z lekarzem, tym bardziej, że prawie na wszystkim jest napisane, żeby nie stosować w ciąży, tylko dlatego, że takich badań na kobietach w ciąży się nie robi.

nesQa - żele są bez recepty "Kobiety w ciąży, którym dokuczają podrażnienia pochwy lub dyskomfort zewnętrznych narządów płciowych mogą skorzystać z preparatu prOVag żel. Służy on do ochrony okolic intymnych i pielęgnacji delikatnych partii ciała kobiety. Żel działa antybakteryjnie i pomaga w utrzymaniu prawidłowej kwasowości pochwy. Preparat prOVag żel sprawdza się nie tylko w łagodzeniu podrażnień, ale i w profilaktyce infekcji. Jest również nieoceniony w nawilżaniu okolic intymnych. " Na żelu Lacibios Femina też jest napisane, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Ada - fajnie, ja jeszcze nic nie czuję, no ale do szczuplaków nie należę ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926591 przez Karlinka
Dobry Mamuśki :*
Jak nocka minęła ? Mi się dzisiaj zapowiada cudowny dzień z Małżem :) Najpierw zakupy, jakiś obiadek, kawka u znajomych a później kino :D Trzeba korzystać póki dzieć w brzuchu ,bo później już tak dobrze nie będzie ;p hihihi
Miłego dnia :)

edit. zaginął mój suwaczek i to sam z siebie.... dziwne

10 lata 3 miesiąc temu #926600 przez karola1322
hejka u mnie nocka minęła w miarę 2 razy dziś wstawałam a potem mi się śnią dziwne sny .. raz z tata jedziemy po garnitur jak wrócę posprzątam i będę czekać na przyszłego męża aż skoczy robić i pojedziemy na miasto coś zjeść

10 lata 3 miesiąc temu #926612 przez Ada2424
Hej :)

No to ja już jestem pewna w 100% że to ruchy dzidzi jednak czuje :cheer: dziś dwa razy poczułam to gilgotanie i mizianie identyczne co wczoraj :) raz jak wstałam z łóżka po lewej stronie a drugi raz jak leżałam i położyłam rękę na brzuchu po prawej stronie to pod ręką po chwili poczułam gilgoty :cheer: niesamowite uczucie :cheer: jestem tylko zaskoczona, że tak wcześnie bo nie spodziewałam się, że już ruchy poczuje a tu taka niespodzianka :woohoo: :) cudowne to mizianie jest :cheer: :)

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #926620 przez Anabelle
Nadrabiam póki Antek jeszcze leży :P

Tak ja teraz biore femibion natal 2 plus. To jest zestaw witamin plus kapsułka z kwasami dha itp

Co do męża to my nie mamy ciągłej rozłąki itd ;)
Mąż nie pracuje za granicą, nie ma delegacji. Ma jednak własną firmę, pracuje jako inżynier serwisu, zajmuje się ciężkim sprzętem, głównie górniczym. W zimie jak jest śnieg to zazwyczaj siedzi na tyłku w domu bo nie ma co robić. Ale wiosna, lato, jesień pracuje na telefon. Jeśli jest gdzieś usterka, czy robią remont maszyny czy przeglądy to wsiada w auto i jedzie z kilkutonowym sprzętem. Nigdy nie wiadomo kiedy bedzie w domu i czy będzie. Czasem wyjeżdża w pon i jedzie np do kielc, do łodzi, do warszawy, na dolny śląsk i wraca do nas pod kraków na weekend. Czasem jak maszyna ma wyjechać na aukcje czy na sprzedaż za granice i mają dead line to robią po 20h dziennie i w weekendy. Czasem więc jest tydzień, że jest w domu np pon, wr, śr i sb, nd, A czasem zdarza się, że nie ma go tydzień lub dwa. Jak trzeba to jadą nawet 600 km w jedną stronę bo każą sobie płacić za przejechane kilometry, więc jeżdżą też na słowacje czy ukrainę. Oczywiście mogę tupnąć nogą i powiedzieć że wtedy i wtedy mam coś ważnego i musi być w domu. Ale rzadko tak robię bo ja teraz nie pracuje. On jest naszym jedynym dochodem.
Dlatego początkowo cieszyłam się jak miałam termin na początek listopada, bo mąż grudzień czy styczeń byłby wiekszość czasu w domu, a teraz będzie wesoło bo termin na marzec :P
Z drugiej strony pobycze się w zimie troche :P z dużym brzuchem, a po porodzie i tak bedzie 2 tygodnie ze mną w domu z tytułu opieki nad matką i dzieckiem. Do tego jeszcze bede rodzić przed świętami wielkanocnymi wiec to dodatkowy tydzień. A później kwiecień i wakacje to już inaczej - można na ogród wyjść, pojechać na spacer, do parku...

10 lata 3 miesiąc temu #926788 przez Anabelle
Gdzie was wcieło baby? :P
U nas pogoda paskudna

10 lata 3 miesiąc temu #926791 przez lalka
dzień dobry!!!!

u nas pogoda też paskudna..jesienna,ale lato zdążyliśmy pożegnać:)
u nas wariacje związane z aparatem Młodego..już nie wiem czym smarować mu język ,dziąsła i wew.stronę policzków!!!Masakra!!!

podusia się sprawdza chociaż początki były śmieszne..spanie z takim wężem!!!!

na obiad robię rosołek żeby Młody mógł coś przełknąć!!!na śniadanie zrobiłam mu kaszkę i stwierdził ,że w końcu się najadł.....jak za dawnych dziecięcych lat!!!

za to mi apetyt dopisuje za całą rodzinę.....rosnę...dupa coraz większa!!!!!do wizyty jeszcze 9 dni!!!!
ostatnio koszmary mnie męczą...krew na udach i na wkładce aż spać mi się odechciało!!!

miłego dnia Laseczki

10 lata 3 miesiąc temu #926792 przez Anabelle
Lalka a nie dostaliście takiego jakby kolorowego wosku? Ja dostawałam od ortodontki kiedyś. Małe pudełko, w środku taki plastyczny materiał, nakleja się na aparat ortodontyczny przy miejscach w których doszło do podrażnienia, żeby go nie pogłębiać.

też mam koszmary z krwią -.- później rano lece się podetrzeć.

10 lata 3 miesiąc temu #926798 przez lalka
dostaliśmy paseczki silikonowe do przyklejania,ale na początku jakoś nie pomagają!!!!w nocy mnie prosił,żebym zdjęła mu aparat!!!!mam nadzieję,że nie długo się to skończy!!!!

Bella ja nigdy nie miałam takich snów...może to przez to,że ostatnio boli mnie po obu bokach brzuch...tak wzdłuż brzucha!!!ból taki jakbym się oberwała!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia