BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #950530 przez Ada2424
Alesandra a ile mała ważyła ostatnio?

Dziewczyny bo to tak jak ze wszystkim innym, nie każdej to samo podpasuje, jedna będzie z palmers zadowolona inna znów ze zwykłej oliwki, a rozstępy jak mają być to tak czy siak będą. Ja już boje się eksperymentować z kremami po dwóch miałam wysypke, co się namęczyłam to nie ma pojęcia :S teraz stosuje oliwke i jestem bardzo zadowolona :)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #950532 przez Karlinka
Dobry,
Ja niestety kiepską nockę dzisiaj miałam :(
Alesandra- lepiej wszystko wcześniej sprawdzić. 3mam kciuki ,żeby okazało się że jednak wszystko jest ok !!!
co do smarowania- wiadomo,że nie ma się co po specyfikach niewiadomo czego spodziewać ale rozstępy szybciej wyjdą jeśli się nie będziemy smarować. Ja na noc używam balsamu z babydreama - długo się wchłania ale skóra długo jest nawilżona, a drugi raz dziennie ziaji dla mam na rozstępy bo dostałam całą butelkę to wykorzystam. Niestety mam skłonność do rozstępów ,ale o dziwo jeszcze nic się nie pojawiło ;)
Miłego dnia Mamuśki :)

10 lata 3 tygodni temu #950540 przez karola1322
hej ja tylko rozstępy mam na biuście na brzuchu nic rzadko mi się zdarza smarować ja dziś jakoś kiepsko się czuje raz mi grodzo raz zimno

10 lata 3 tygodni temu #950599 przez Karolincia
Wróciłam z zakupów cz.. 1 :D z mamuśką moją byłam ;) Zjemy obiad i wyjdę z psem i lecimy na zakupy cz. 2 :P :) Ahh..te Święta :) :) :)

Alesandra - Trzymam za Was mocno kciuki, aby wszystko było z Alusią wporządku !!1 Ile Niunia wazy?? :*

Karola - Ja też mam tylko na biuście rozstępy, a na brzuszku zero :) :)

Lalka - Trzymam kciuki za wizytę o 16 :) !!!

Aneczka - Kwestia indywidualna czym sie smarujemy :) :)

10 lata 3 tygodni temu #950612 przez Alesandra
dziewczyny córeczka w 27 tygodniu ważyła 869 g

10 lata 3 tygodni temu #950622 przez Karolincia
Alesandra - Kurcze...może faktycznie troszke za mało, ale może będzie tą drobniejszą Dziewuszka :* Nie stresuj się :* Będzie na pewno wszystko dobrze :*

10 lata 3 tygodni temu #950632 przez Anabelle
Byłam dzisiaj u ginki z wynikami.
Pod ktg słuchałyśmy serduszka i wszystko pięknie ładnie.
Szyjka ok.
No ale najważniejsze - nie mam cukrzycy ciążowej. Kamień z serca!
Co prawda z Antkiem też nie miałam więc zdziwiłabym sie gdybym dostała, ale lepiej wiedzieć ;) Wiem, że kuzynka miała w pierwszej ciąży cukrzycę to w drugiej niestety też dostała :(

10 lata 3 tygodni temu #950637 przez syza24
Dobry
Aleksandra trzymam kciuki za was, żeby wszystko było dobrze :) moja mała tyle ważyła w 25 tyg. ale lekarz mówi że ona jest bardzo duża więc nic nie podpoweim
Lalka pisz po wizycie co i jak u was ;)
Co do rozstępów to ja mimo ze tyle przytyłam to jeszcze żadnego nie mam a smaruje się Pharmaceris Foliacti a nogi i pupę balsamu z babydreama co do oliwki to ja tylko trzy dni się nią smarowałam ale nie dość że długo się wchłaniała to nie podszedł mi zapach :S
Byłam dzisiaj po skierowania no i do otolaryngologa mam na 23 a do ortopedy na 30 więc jeszcze wszystko załatwię w tym roku, przy okazji mama zaprowadziła mnie do swojej koleżanki, która jest kierowniczką laboratorium żeby zerkła na te moje wyniki no i ona powiedziała, żebym przyjmowała żelazo ale nie ma się co tym tak bardzo przejmować bo to 7 miesiąc i nic złego się nie dzieje :) więc polepszyła mi humor :cheer: no i powiedziała, żeby nie robić tej krzywej żelaza bo to byłoby dla mnie za duże obciążenie tylko jakieś tam dwa inne wyniki które mam jej pokazać co i jak a ona z nich wyda lekarzowi swoja opinię bo powiedziała, że chyba lekarz nie wie sam co i jak :cheer:
No i mama zamówiła mi pod choinkę bluzę, która podobno ma przyjść dzisiaj albo jutro hihihi :woohoo: a bluza ma być taka, kolor koral allegro.pl/bluza-tunika-z-kapturem-ciazo...nia-i4890910572.html

10 lata 3 tygodni temu #950638 przez Alesandra
ja słyszałam że istnieje coś takiego jak siatki centylowe
jeżeli to prawda to mała się mieści w nich ale nie mam pojęcia
moja ginekolog też patrzyła na wagę małej jak na 28 tyg mimo że miała skończone 27 a nie 28 tygodni

10 lata 3 tygodni temu #950639 przez Alesandra
ale i tak strasznie się stresuje

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #950640 przez Anabelle
Mi to lata i powiewa czy komuś przeszkadza matka karmiąca w miejscu publicznym.
Niech ktoś się nie patrzy jak ma z tym problem.
Co niby ta matka robi złego?
Szyby wybija?
Demoluje rośliny?
Klnie i rzuca butelkami ze szkła?
Karmi swoje dziecko tym co ma najlepsze. Nie widzę nic gorszącego.

LALKA
Znalazłam w necie karuzelkę jak do łóżeczka drewnianego tylko z możliwością założenia na łóżeczko turystyczne. Chyba marki smoby czy jakoś tak. Za ok 160-180 zł. Miałam takie zawieszki do turystycznego ale to niewypał.

madlen_m napisał: Witajcie :)
Chodziłyście już do szkoły rodzenia, płaciłyście za nią?
Ja dziś zadzwoniłam i dowiedziałam się, że od 28 tygodnia można chodzić i nie ma problemu z zapisami. Tylko jest dobrowolna opłata 100zł. Dodam, że ta szkoła jest w szpitalu przy oddziale położniczym.

Ja chodziłam do dwóch szkoł rodzenia. Jedna płatna prowadzona przez personel szpitala w którym rodziłam. Z niej byłam mega zadowolona. Druga bezpłatna prowadzona przez miejscową, niezależną położną - tragedia i strata czasu. Lepiej iść do szkoły gdzie personel jest na czasie.

10 lata 3 tygodni temu #950641 przez Karolincia
Syza - Bardzo się cieszę, że tylko żelazo musisz przyjmowac i wyniki nie są złe 1! :) :)Jeśli ma Cie to zbyt obicazyc to nie rób :) Bardzo fajna ta bluza :) Śliczna ;)

Anabelle - To super, że wszystko ok :) :)

Alesandra - Jesli sie mieści na siatce centylowe to dobry znak :* :*

10 lata 3 tygodni temu #950644 przez Alesandra
jutro mam nadzieje ze bede spokojniejsza :

10 lata 3 tygodni temu #950645 przez monique1983
Zgadzam się z MlecznąMamą oliwka z BabyDream fur Mama z Rossmana bardzo fajna, fajny skład i niedroga. Używam jej na zmianę z balsamem z Musteli. Mam też Palmers ale muszę dopiero wypróbować. Oliwką smaruję się na mokre ciało zaraz po prysznicu, a później tylko lekko osuszam ciało, ubrania mi się nie brudzą. Do tej pory rozstępów brak, skóra też mnie nie swędzi. Próbowałam też balsam z BabyDream ale już mi nie pasował, bo trochę długo mi się wchłaniał. Balsam z Lirene też miałam i też był ok.

Alesandra - u mnie mała też drobna, w 28 tyg waga ok. 950 - 1100 gin powiedziała, że w normie, ale z tych mniejszych dzieci jest. W poniedziałek będę jeszcze w Katowicach na III badaniu prenatalnym uzupełniającym, lepszy sprzęt też tam mają, to zobaczymy ile mi powie.

bujanka - lepiej zgłosić, może dostaniesz coś na to, ja na początku krwawień z nosa też nie zgłosiłam, bo myślałam, że normalne, z dziąseł też mi się zdarzają, gin wysłała mnie do laryngologa no i mam teraz specyfiki po których jest lepiej. Ta maść Emofix, której używam m.in. też jest na krwawienia z dziąseł.

Nie doczytam Was teraz wszystkich trzeba się zaraz do dentysty zbierać. Wizyta u diabetologa też już dzisiaj zaliczona. No i w ZUSie byłam zaufać profil.

10 lata 3 tygodni temu #950649 przez Alesandra
a na czym będzie polegało to badanie prenatalne.. wiecie o co w tym chodzi ?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia