- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Dziewczyny bo to tak jak ze wszystkim innym, nie każdej to samo podpasuje, jedna będzie z palmers zadowolona inna znów ze zwykłej oliwki, a rozstępy jak mają być to tak czy siak będą. Ja już boje się eksperymentować z kremami po dwóch miałam wysypke, co się namęczyłam to nie ma pojęcia teraz stosuje oliwke i jestem bardzo zadowolona
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja niestety kiepską nockę dzisiaj miałam
Alesandra- lepiej wszystko wcześniej sprawdzić. 3mam kciuki ,żeby okazało się że jednak wszystko jest ok !!!
co do smarowania- wiadomo,że nie ma się co po specyfikach niewiadomo czego spodziewać ale rozstępy szybciej wyjdą jeśli się nie będziemy smarować. Ja na noc używam balsamu z babydreama - długo się wchłania ale skóra długo jest nawilżona, a drugi raz dziennie ziaji dla mam na rozstępy bo dostałam całą butelkę to wykorzystam. Niestety mam skłonność do rozstępów ,ale o dziwo jeszcze nic się nie pojawiło
Miłego dnia Mamuśki
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Alesandra - Trzymam za Was mocno kciuki, aby wszystko było z Alusią wporządku !!1 Ile Niunia wazy?? :*
Karola - Ja też mam tylko na biuście rozstępy, a na brzuszku zero
Lalka - Trzymam kciuki za wizytę o 16 !!!
Aneczka - Kwestia indywidualna czym sie smarujemy
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Pod ktg słuchałyśmy serduszka i wszystko pięknie ładnie.
Szyjka ok.
No ale najważniejsze - nie mam cukrzycy ciążowej. Kamień z serca!
Co prawda z Antkiem też nie miałam więc zdziwiłabym sie gdybym dostała, ale lepiej wiedzieć Wiem, że kuzynka miała w pierwszej ciąży cukrzycę to w drugiej niestety też dostała
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Aleksandra trzymam kciuki za was, żeby wszystko było dobrze moja mała tyle ważyła w 25 tyg. ale lekarz mówi że ona jest bardzo duża więc nic nie podpoweim
Lalka pisz po wizycie co i jak u was
Co do rozstępów to ja mimo ze tyle przytyłam to jeszcze żadnego nie mam a smaruje się Pharmaceris Foliacti a nogi i pupę balsamu z babydreama co do oliwki to ja tylko trzy dni się nią smarowałam ale nie dość że długo się wchłaniała to nie podszedł mi zapach
Byłam dzisiaj po skierowania no i do otolaryngologa mam na 23 a do ortopedy na 30 więc jeszcze wszystko załatwię w tym roku, przy okazji mama zaprowadziła mnie do swojej koleżanki, która jest kierowniczką laboratorium żeby zerkła na te moje wyniki no i ona powiedziała, żebym przyjmowała żelazo ale nie ma się co tym tak bardzo przejmować bo to 7 miesiąc i nic złego się nie dzieje więc polepszyła mi humor no i powiedziała, żeby nie robić tej krzywej żelaza bo to byłoby dla mnie za duże obciążenie tylko jakieś tam dwa inne wyniki które mam jej pokazać co i jak a ona z nich wyda lekarzowi swoja opinię bo powiedziała, że chyba lekarz nie wie sam co i jak
No i mama zamówiła mi pod choinkę bluzę, która podobno ma przyjść dzisiaj albo jutro hihihi a bluza ma być taka, kolor koral allegro.pl/bluza-tunika-z-kapturem-ciazo...nia-i4890910572.html
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
jeżeli to prawda to mała się mieści w nich ale nie mam pojęcia
moja ginekolog też patrzyła na wagę małej jak na 28 tyg mimo że miała skończone 27 a nie 28 tygodni
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Niech ktoś się nie patrzy jak ma z tym problem.
Co niby ta matka robi złego?
Szyby wybija?
Demoluje rośliny?
Klnie i rzuca butelkami ze szkła?
Karmi swoje dziecko tym co ma najlepsze. Nie widzę nic gorszącego.
LALKA
Znalazłam w necie karuzelkę jak do łóżeczka drewnianego tylko z możliwością założenia na łóżeczko turystyczne. Chyba marki smoby czy jakoś tak. Za ok 160-180 zł. Miałam takie zawieszki do turystycznego ale to niewypał.
madlen_m napisał: Witajcie
Chodziłyście już do szkoły rodzenia, płaciłyście za nią?
Ja dziś zadzwoniłam i dowiedziałam się, że od 28 tygodnia można chodzić i nie ma problemu z zapisami. Tylko jest dobrowolna opłata 100zł. Dodam, że ta szkoła jest w szpitalu przy oddziale położniczym.
Ja chodziłam do dwóch szkoł rodzenia. Jedna płatna prowadzona przez personel szpitala w którym rodziłam. Z niej byłam mega zadowolona. Druga bezpłatna prowadzona przez miejscową, niezależną położną - tragedia i strata czasu. Lepiej iść do szkoły gdzie personel jest na czasie.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle - To super, że wszystko ok
Alesandra - Jesli sie mieści na siatce centylowe to dobry znak :* :*
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Alesandra - u mnie mała też drobna, w 28 tyg waga ok. 950 - 1100 gin powiedziała, że w normie, ale z tych mniejszych dzieci jest. W poniedziałek będę jeszcze w Katowicach na III badaniu prenatalnym uzupełniającym, lepszy sprzęt też tam mają, to zobaczymy ile mi powie.
bujanka - lepiej zgłosić, może dostaniesz coś na to, ja na początku krwawień z nosa też nie zgłosiłam, bo myślałam, że normalne, z dziąseł też mi się zdarzają, gin wysłała mnie do laryngologa no i mam teraz specyfiki po których jest lepiej. Ta maść Emofix, której używam m.in. też jest na krwawienia z dziąseł.
Nie doczytam Was teraz wszystkich trzeba się zaraz do dentysty zbierać. Wizyta u diabetologa też już dzisiaj zaliczona. No i w ZUSie byłam zaufać profil.
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa