BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #950391 przez Ada2424
Karolincia nie za dużo, krem ochronny bambino i oliwke (dożo kobitek mi poleca na ciemieniuche ją i do masażu maleństwa) maść bepanthen i sudokrem, i oilatum emulsje do kąpieli to tyle, w styczniu będę zamawiać. reszte w razie czego to już jak Julita będzie to dokupie jak będzie potrzeba :) a no i wiadomo chusteczki nawilżające i pampersy ale też po kilka paczek tylko bo nie wiadomo czy uczulać nie będą :whistle:

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #950393 przez Karolincia
Ada - Ja na razie bambino nie bede używać bo nie wiem czy moją to nie uczuli Startuje z Oilatum kremem , szamponem oilatum emulsją do kąpieli oilatum oraz mascia bepanthen i sudocremem :) A do smarowania ciałka jeszcze mysle co jej kupić , ale też chce jakiś taki hipoalergiczny ;)

Madlen - W moim szpitalu gdzie bede rodzic szkola rodzenia jest od 32 tygodnia ciazy i zapisuje sie :) Całkowicie bezpłatna :)

10 lata 3 tygodni temu #950394 przez Alesandra
dziewczynki dla mnie zakup woreczków na pieluchy jest wydatkiem zbędnym. na pokarm ewentualnie po porodzie jak będzie konieczność to kupie. ja do szkoły rodzenia raczej nie będę chodziła.
karolincia wózeczek zamówiłam w hurtowni muszą mi go sprowadzić a potem jedziemy odebrać ale i tak już nie mogę się doczekać. ja dziś sama w domku bo mąż w delegacji. w środę jedziemy do szpitala wojewódzkiego na badania z maluśką. zrobimy sobie 3D prawdopodobnie

10 lata 3 tygodni temu #950395 przez Ada2424
Ja ogólnie teraz smaruje się oliwką bambino więc pewnie od razu dla Julity zostanie jeszcze. Krem na rozstępy mnie uczulił po dłuższym stosowaniu :( i położna i gin doradzili mi smarować się właśnie tą oliwką bambino, fajnie nawilża i jest baaaardzo wydajna a krem miałam na niecałe 3 tyg

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950396 przez Alesandra
a mi polożna mówiła że do pierwszego roku życia twarzy dziecka nie powinno się smarować żadnymi kremami. jakupuję tylko emolium bepanthen sól morską do noska i sól fizjologiczną do przemywania oczek

10 lata 3 tygodni temu #950398 przez Ada2424
Alesandra o to pierwsze słysze :blink: moim zdaniem powinno się smarować buźke dziecka tym bardziej jak na powietrze się wychodzi, tymi kremami ochronnymi. Nie wiem ale każda z moich znajomych i kuzynek tak robi.

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950399 przez Alesandra
no wlaśnie a mi położna głupot naopowiadała. będę musiała jeszcze kogoś mądrzejszego od niej zapytać.
a jak się czujecie mamusie u mnie niedługo 30 tydzień a ja nie gotowa jeszcze nie wiem kiedy to zlecialo

10 lata 3 tygodni temu #950400 przez Ada2424
Alesandra pewnie co położna to inne opinie ;) ja kupie na pewno i smarować będę buźke :) a czuje się dobrze tylko już tak ociężale no i ból pleców praktycznie codziennie wieczorami doskwiera, ale ogólnie jest dobrze :)

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950404 przez Alesandra
ja oprócz bólu pleców cierpię jeszcze na rozkojarzenie i co najgorsze nie potrafię tego kontrolować. tłukę szklanki i się denerwuję że taka niezdarna jestem

10 lata 3 tygodni temu #950407 przez Ada2424
Oj tak z rąk też mi wszystko leci to fakt no i zapominam szybko co chciałam powiedzieć albo zrobić :blush:

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950408 przez bujanka
Syza i chyba Monique wspomniałyście o krwawieniu z nosa, ja mam znowu problem z krwawieniem dziąseł, podczas szczotkowania ale czytałam że to normalne. Dziewczyny poradźcie mam zgłosić to lekarzowi? Zaznaczam że używam pasty do krwawiących dziąseł, ale za bardzo nie pomaga :pinch:

10 lata 3 tygodni temu #950409 przez Karolincia
Alesandra - Tez pierwsze słysze że do roku sie buzki nie smaruje :blink: Od pierwszego dnia życia sie smaruje a szczególnie jak się wychodzi na dwór :) Krem musi chronić skórę bardzo delikatną Maleństwa przed warunkami atmosferycznymi i zawierać filtr ochronny :)
Ada - Uczulił Cie krem na rozstepy? :( Współczuje :( I jak po tej oliwce nie masz uczucia ciągnięcia skóry ani rozciągania?? :)

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #950410 przez Ada2424
Kochane mykam poleżeć bo ciężko już mi dłużej siedzieć przy kompie a teraz jeszcze się kolacji objadłam to już całkiem. Może dziś jeszcze wejde a jak nie to jutro :)

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950411 przez Karolincia
Ada - Idz sie położ, odpoczywaj :) Spoznione smacznego ;)

10 lata 3 tygodni temu #950413 przez Ada2424
Karolincia nie, jeszcze lepiej mi ta oliwka nawilża skóre niż poprzedni krem :) mogłam od razu zacząć od oliwki kurcze bo też mi znajome właśnie oliwke polecały zamiast kremów a ja nie posłuchałam i męczyłam się z wysypką ponad 2 tyg :unsure: ale już na szczęście zeszło i jest ok :)

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia