BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 tygodni temu #949974 przez Ada2424
Cześć :) ja dziś wyspana :cheer:

Karola
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karolincia moja Julita chyba tylko raz czkawke miała z tego co zauważyłam, może ma częściej tylko ja nie umiem tego rozpoznać, nie wiem ale oprócz wiercenia się, wyciągania i kopniaków nic nie czuje :)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #949983 przez karola1322
Oh ja dzis ani sprzatac nie umiem ledwo chodze taki bol mnie wziol ale brzuch miękki na szczęście

10 lata 4 tygodni temu #949985 przez monique1983
Karolincia - leżaczek można używać do 18 kg, a do miesiąca którego nie wiem, zależy od wagi dziecka. Czkawki małej ani raz nie czułam więc nie pomogę.

karola1322 - jakoś przeżyję tą kanałówkę, kilka razy w życiu już miałam i dałam radę to teraz też, gorzej, że nie chce mi się tam tyle razy jeździć ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madlen_m - zgaga u mnie też się odzywa

Byłam wczoraj na tej wizycie u laryngologa ze względu na krwawienia z nosa. Laryngolog pooglądała w środku nos i powiedziała, że mam poszerzona naczynia krwionośne. Mam unikać gorących kąpieli, gorących i ostrych posiłków. Poza tym mam stosować Emofix i Nozoil (może komuś się przyda, to piszę nazwy). Oprócz tego można chyba też rutinoscorbin łykać, ale to kazała mi jeszcze ze swoim lekarzem prowadzącym skonsultować, ale z tego co słyszałam, niektóre dziewczyny stosują to chyba można w ciąży.

10 lata 4 tygodni temu #949988 przez madlen_m
A już mam ciasto w piekarniku :cheer:

10 lata 4 tygodni temu #949993 przez Ada2424
Ja ubieram u nas małą choinke i wyciągłam ozdoby świąteczne :cheer: przed wigilią jeszcze dużą ubiore u rodziców :) co rok do mnie to zadanie należy :) no i z Mężem przed domem iglaka ubierzemy w światełka :) uwielbiam grudniowe święta :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #949999 przez MlecznaMama
Witajcie kochane!!!!\
jak się macie???? hęęęęęęęęęęęęęęęe?
zgaga.... u mnie codzienność, zresztą z synkiem też miałam. ratował mnie rennie i gumy obrit zielone.... i dawało radę. Mleka nie mogę bo się po nim źle czuje, zresztą nie lubię..
Kochana Moniczko ja już miałam kanałówkę 5 grudnia....... i spoooko... gorsza była wizyta z zatruwaniem bo bolało, a teraz super. jeszcze jedna wizyta w styczniu.. eh :(
Kaola

Anabella Lalka!!!!! Co was tak mało tu ???? miło by Was było widzieć częściej koleżanki MArcóweczki. Dżasta? co tam?

ok.... gdzie jest mistrz świata w pieczeniu - KArlinka???? przepis na pierniki bym potrzebowała i jakbyś miała czas to bardzo proszę o poradę

Kochane.... jak Wy super mówicie do dzieciaków... po imieniu.. u mnie ciągłe dylematy

10 lata 4 tygodni temu #950006 przez karola1322
oj nie mam weny na pieczenie
mleczna mama

10 lata 4 tygodni temu #950014 przez Anabelle
Mleczna no ja nic nie piszę, bo nie mam co :P
Nie napiszę, że mały mnie kopał bo to bez sensu - każdą z nas dzieci kopią ;)
Nie napiszę nic o wyprawce ciekawego. Aż 4 ciuchy zamówiłam, a po nowym roku jeszcze karuzelka do turystycznego i materac.
U gina nie byłam, ani na usg.

Przepisy, wypieki to kompletnie nie mój swiat, nie mam polotu kulinarnego ;P a z 1,5 rocznym dzieckiem to już w ogóle idę na łatwizne - ot co szynkę ugotuje na święta, zrobie 2 sałatki i upieke piernik kętrzyński z polewą :)

U dentysty w ciążach też nie byłam, wyrywałam ósemkę karmiąc piersią.

Jedyne co mi przychodziło do głowy, żeby napisać, to to, że waga do 18 kg w bujaczku jest zupełnie nie potrzebna i żeby się tym najmniej sugerować. My nasz do 18 kg sprzedaliśmy. Zostawiłam sobie do 9 kg. Później dziecko potrafi samo siadać, obracać się. Nie chce być uziemione. Mój 19 msc Antek waży 11 kg, a 5 latek szwagierki 16,5 kg. Zresztą jej 2,5 letnia córka 10 kg.

Co jeszcze pisałyście. O seksie. U nas jest ale mniej, z uwagi na to łożysko.

10 lata 4 tygodni temu #950016 przez Agula89
Mleczna mama jak by co przepisy na pierniczki polecam z tej stronki www.mojewypieki.com/post/terminarz-pieczenia-pierniczkow

Dodam tylko ze ja skracalam czas pieczenia i to sporo i temp o 10 stopni mniej. Moj piekarnik chyba mocniejszy jest :)
Ale to sama obczaj jak u Ciebie :)
A ja wam sie pochwale swoim wyczynem kulinarnym :laugh:
No....moze wprawy w zdobieniu nie mam :silly: wybralam najladniejsze do zdjecia za nim zjadłam :lol:
Małz mi dzis W Koncu ! Od miesiaca proszenia kupil baterie do wagi łazienkowej iii ..to byl bład :P jak weszlam to padłam .. :)
Zobaczylam liczby ktorych nigdy nie widzialam wazac sie ahhhh... :) ale co zrobic :) wszyscy mnie chwala ze dobrze wygladam ale ja wiem swoje :)
Załączniki:

10 lata 4 tygodni temu #950017 przez Alesandra
Witajcie mamusie u mnie bylo zamieszanie do swiat coraz blizej wiec i pracy wiecej

10 lata 4 tygodni temu #950034 przez Karlinka
Mleczna wreszcie się odezwałaś ;)
Co do pierniczków to mam dobry przepis ,ale potrzeba ok 2tyg żeby zmiękły -może do Świąt dadzą radę jak chcesz to Ci wyślę przepis na pw.
A te przepisy co Agula podała też są spoko- lubię tą stronę :)

10 lata 4 tygodni temu #950035 przez malina219
A o to mój brzuszek :cheer: W przeciągu tygodnia poszedł sporo do przodu :woohoo:
Załączniki:

10 lata 4 tygodni temu #950048 przez monia89
Malina super brzuszek!

A co tam u Karolinci milczy a miała usg?

10 lata 4 tygodni temu #950057 przez kristi*
Mleczna rozumiem cię, mnie ostatnio też boli, to i mniej kochania, a koleżka hemoroid jeden też się pokazał, na szczęście go nieczuję - po prostu tylko jest.

Dzisiaj po szkole prędko na pierwsze urodziny siostrzeńca, zaskoczył mnie w końcu nauczył się raczkować :laugh:

10 lata 3 tygodni temu #950074 przez Alesandra
Witajcie mamusie bardzo niedzielnie dzis na forum .. pusto

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia